forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 249

sawitch
Advanced Member

Serbia
41193 Posts

Member since 17/11/2007

Posted - 11/04/2012 : 13:16:22  Show Profile Show Extended Profile  Send sawitch a Private Message  Reply with Quote
E to vec ne znam.. Ali znam da mi se prva knjiga razlikuje od ostale tri.. I da, gde na ovima pise "Alnari", na njoj pise "Editor"...

Patricia hic mea totus mundus est
Go to Top of Page

Simeon
New Member

Serbia
140 Posts

Member since 07/11/2011

Posted - 11/04/2012 : 13:40:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Simeon's Homepage  Send Simeon a Private Message  Reply with Quote
Imam je na polici :)
Jedva čekam da počnem da je čitam

quote:
Originally posted by sawitch

Simo, to imas ili je na Limundu.. Da zamenimo za nesto.. Tu bih voleo da imam..

"Nibelunzi" su toliko dobro očuvani kao da je sad štampana, ne bi verovao dok ne vidiš.
Može menjaža ako imaš polovnog Jugića u zamenu :)
Šalim se, PM pa se lako dogovorimo, znaš mene drug :)

Jedna lepa radnja na prolece nice, za sada jos u cyberspace:
http://www.limundo.com/Clan/SeeMeON/SpisakAukcija +--+ http://www.kupindo.com/Clan/SeeMeON/SpisakPredmeta

Edited by - Simeon on 11/04/2012 20:34:44
Go to Top of Page

Imrahil
Advanced Member

Serbia
13532 Posts

Member since 21/08/2005

Posted - 11/04/2012 : 14:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Imrahil a Yahoo! Message  Send Imrahil a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sawitch

E to vec ne znam.. Ali znam da mi se prva knjiga razlikuje od ostale tri.. I da, gde na ovima pise "Alnari", na njoj pise "Editor"...

Možda je Editor nešto u okviru Alnarija. Npr, često mi na Alnarijevim knjgama piše i Editor i Alnari.
Pogledaću baš kad dođem kući..
Go to Top of Page

wesskowaz
Advanced Member

Serbia
12012 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 11/04/2012 : 14:31:59  Show Profile Show Extended Profile  Send wesskowaz a Private Message  Reply with Quote
Valjda je Editor bio prethodnica Alnarija.

https://striposlavija.blogspot.com/
Go to Top of Page

Simeon
New Member

Serbia
140 Posts

Member since 07/11/2011

Posted - 11/04/2012 : 20:54:47  Show Profile Show Extended Profile  Visit Simeon's Homepage  Send Simeon a Private Message  Reply with Quote
Još par veoma retkih lepotana:

http://www.limundo.com/kupovina/Knjige/Knjizevnost/Beletristika/-F-A-N-T-O-M-A-S-/4954053

Jedna lepa radnja na prolece nice, za sada jos u cyberspace:
http://www.limundo.com/Clan/SeeMeON/SpisakAukcija +--+ http://www.kupindo.com/Clan/SeeMeON/SpisakPredmeta

Edited by - Simeon on 11/04/2012 20:57:46
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 12/04/2012 : 11:16:54  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Igor Ljubunčić a.k.a Dedoimedo daje 10 svojih fantasy knjiga "besplatno" (ako bi kojeg ljubitelja fantasyja to zanimalo):
http://www.dedoimedo.com/life/the-betrayed-published-contest.html

Nešto o knjigi:
In the ancient land of the Realms, where armies clash and heroes arise, only the most cunning and courageous can redeem a war torn land from certain annihilation. The Betrayed, Igor Ljubuncic's epic, gritty fantasy novel, spins a searing tale of a world in the throes of war. With furious, fast-paced action and fascinating characters, this wildly inventive saga will thrill anyone who demands fantasy at the top of its game. A war is brewing in the Realms. When the new religious sect of Feor from Caytor invades the Safe Territories, the home of the old gods, Commander Mali of Eracia scrambles to counter its advance. To that end, Adam, an Eracian prostitute who awaits hanging, is spared to join the army. In the Territories, a former criminal Ayrton and his young protégée Ewan face the threat of the invaders. Can the ruthless followers of Feor be stopped, and the old faith be saved? As nations clash, old rivalries are set aflame and nothing seems sacred, sinister and ancient secrets are revealed. With wit and adrenalin, The Betrayed weaves a taut and textured landscape of warring factions, foes and allies, to deliver a full-on fantasy tale for the ages.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 12/04/2012 12:13:00
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 16/04/2012 : 00:59:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Koje su boje kože androidi?

Phillp K. Dick: Sanjaju li androidi električne ovce?

Koliko bi voljeli životinje ako uopće ne bi postojale?
Cijelokupna čovjekova želja za posjedovanjem uvelike ovisi o dva faktora:O tome koliko je teško doći do određenog proizvoda te o tome koliko taj proizvod košta. Naravno, ovo dvoje je najčešće usko povezano, ali činjenica je da je to dvoje u svojevrsnoj simbiozi (simbioza je zapravo zanimljiva usporedba jer u njoj jedna strana iskorištava drugu - tko ovdje iskorištava koga teško je reći.) Činjenica je da ljudi jednostavno žele imati skupocjene stvari, a još ako su unikatne, definitivno dobijaju na cijeni. Moja majka ima umjetničku galeriju i najvrijednije stvari koje joj se nalaze na repertoaru upravo su unikati. Čovjek voli jedinstvene stvari. Vjerojatno da bi se i sam osjećao jedinstvenim. Da li bi voljeli i cijenili "Noćnu stražu" da je ima na svakom koraku? I da li bi isto cijenili kopiju, ma koliko bila vjerna originalu? Ne bi. Tu bi sad mogli povući i paralele sa holografskim ljudima i događajima ali to je već potpuno drugi svijet (barem meni a i previše bi otišli u širinu.) Dakle, koliko bi platili za jednu ovcu? Da li biste uopće došli na ideju da u vašem fino uređenom stanu u centru grada imate jednu takvu životinju? Nonsens. To je samo za luđake. Pa tko bi normalan u zgradi u gradu u 21. stoljeću držao u zgradi jednu ovcu? A da ovca košta milion dolara i da ih ima svega nekoliko na svijetu? E, onda više ne bi bili čudni. Ne bi bili ni ekscentrični. Bili bi bogati i svi bi to znali. Bili bi iznad ostalih. I bili bi sretni. Priznajte. Jer velika većina čovjekove sreće ne proizlazi iz toga što nešto voli nego iz toga što ga ta stvar odvaja od drugih. Možda Vi mrzite ovce ali bi ih kupili jednostavno zato što možete a drugi ne mogu. Ljudi su čudne biljke. Da, da...
Phillip K. Dick je izvrstan pisac. Istovremeno je lud koliko i genijalan. Osobno, ova knjiga mi ne spada među njegova najbolja ostvarenja (UBIQ, a naročito Oko na nebu su ipak puno bolje) ali majstor je ovdje pokazao cjelokupnu lepezu svoga bolesno opsjednutog genijalnog uma. Cijeli svijet u koji nas Dick uranja raspada se po šavovima i vapi za spasenjem, ljudi u njemu, kao i nebrojeno puta do tada pribjegavaju raznim religijama kao spasu, narodi i pojedinci propadaju...A da svega toga mnogi nisu ni svijesni. Dick poentira i u jednoj jako bitnoj stvari:Kada sam kao klinac počeo uviđati sve prednosti interneta i međusobnog povezivanja ljudi širom planete, bio sam istinski ushićen. Konačno! Ljudi će se povezati, razmjenjivati će znanja, inteligencija će kolati, doći će do sveopćeg uzdizanja Informacije sa velikim I, i iako će glupani i dalje ostati glupani, svijet će postati obrazovaniji, pametniji, iskusniji...Svi će biti puno puno jači jer informacije će biti svima na dohvat ruke. O, kako sam bio u krivu. Informacije su svima dostupne, a što imamo zauzvrat? Zatupljivanje. Svi prate samo najgluplje što internet nudi, unatoč gotovo bizarno lakoj dostupnosti informacijama, ljudi gledaju Farme, Big brothere i slične gluposti, klinci nemaju pojma da je TITANIC stvarno postojao...Užas. E, upravo to se vidi i u ovoj knjizi. Unatoč dostupnosti informacija, svi zapravo tokom cijele knjige gledaju samo jedan program i to 24-satni LIVE talk-show, te se usput prepuštaju religiji koja naravno ne nudi ništa osim bijega. Ali to je njima čisto dovoljno.
Knjiga je odlična ali ni blizu filmu. Ovo je jedan od rijetkih slučajeva gdje je ekranizacija puno bolja od literarnog predloška. Ali dobro, ovdje je sam pisac bio blizak suradnik, a i film je usko povezan sa knjigom, nije samo uzeta gruba osnova. Ipak, postoje znatne razlike. U filmu nema ni blizu te fascinacije životinjama (a zanimljivo je da je scena sa sovom potpuno drukčija nego ona u knjizi) a i sam narativni tok na momente znatno odskače od knjige. Ali dosta o filmu. To remek-djelo pustimo sada na miru. Knjiga cijelo vrijeme ima težnju da intrigira svojom radnjom, a glavni junak i njegove misli (nerijetko izgubljene u prostoru i vremenu) drže nas prikovane za stranice i tjeraju nas da gutamo njegove dogodovštine, misli i osjećaje. I, na kraju ga razumijemo. Shvaćamo. Potreseni, ošamućeni i pomalo pripiti sa svim tim svijetom dajemo mu oprost za sve što je učinio makar ga za ništa nismo ni krivili. Ah kako je lako biti u uvučen u slike jednog remek - djela.
Ponovo čitam Dicka. Zapravo, čitam ga prvi put. Jer koliko god ga puta čitali, uvijek je kao prvi put, uvijek je toliko novina, sjaja i tmine, da ga jednostavno morate voljeti.
I zato mi se sviđa Dick. Skužio je ljude.

I nisu mu se svidjeli.

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 16/04/2012 : 12:46:03  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Evo nešto sa Sveta stripa...

Završio Život insekata Viktora Peljevina, jednog od - kako upućeni tvrde - najboljih modernih ruskih pisaca.
http://www.knjigaknjiga.com/proizvod-zivot-insekata.html

Drugo čitanje - jer posle prvog mi je gomila stvari ostala nejasna. A tako je i sada, pošto je knjiga veoma konfuzno napisana...

Peljevin pripoveda o post-SSSR ruskom društvu, novopočenim biznismenima, roditeljima odraslim (i naviknutim) na komunistički sistem vrednosti, njihovoj deci do koje su uveliko doprle zapadne ideje i kultura, zatim o želji običnog, malog čoveka da pronađe smisao svog postojanja itd. Najveća književna vrednost leži u tome što autor sjajno kombinuje motive, lične sa onima čitavog društva, a slikajući društvo istovremeno slika i malog čoveka. A način na koji to čini je izuzetno zanimljiv: čovek postaje insekt, koji onda odjednom ponovo postaje čovek, što je evidentno samo na osnovu onoga što neki od likova čini u datom trenutku. Započne nešto kao čovek i, dok to radi - pretvori se u insekta, ili makar poleti do nekog drugog mesta, gde opet postaje čovek... Pripovedanje je takvo da nigde nije precizno predočeno kada je ko čovek, a kada insekt... (A možda Peljevin u stvari postavlja pitanje: Ima li uopšte razilke?)

Nad nekim delovima sam se debelo zamislio, pokušavajući da shvatim šta je - bukvalno - pisac hteo da kaže, a tamo gde nisam uspeo, pročitao sam ih iznova kao dobru poeziju; uživao u rečima i slici koju stvaraju u mojoj glavi, bez previše opterećivanja o čemu se tu zapravo radi. To, u stvari, i ostaje nejasno... Nekoliko trenutaka Peljevin nudi kao prelomne tačke u životu, one u kojima zastanemo i kada nam čitav život proleti ispred nas u sekundi, a ključno je, bez obzira na sve, uvek se kretati, ići napred, čak i onda kada je to napred maglovito. Sve drugo je guranje lopte od balege ispred sebe, ali je kretanje unapred najvažnije - čak i ako sve vreme guramo tu loptu.

Ima crnog humora, ima ciničnih opservacija, ima ismevanja moderne Rusije (što je najteže zapaziti, makar meni, obzirom da nisam upućen u tamošnje prilike), ali i mnogo fantastike - život ljudi iz ugla insekata... Pošto sam i sam pre 3-4 godine napisao jednu kratku priču slične tematike, bilo mi je zanimljivo da vidim kako to radi neki profesionalac, ali... Onako, ne mogu reći da sam oduševljen, ali ako neko dođe u priliku da pročita, why not?

http://www.geopoetika.com/book.php?id=279

Erlend Loe je norveški pisac koji za veoma kratko vreme postao poznat srpskim čitaocima, kada je sjajna i pouzdana Geopoetika objavila baš ovaj njegov roman pre nekoliko godina. Jedan od razloga je taj što primerak više, koji su mnogi želeli da nabave za sebe, nije bilo moguće naći gotovo 3-4 godine, već tek tada je usledio reprint, što je bio zanimljiv potez, jer je interesovanje definitvno postojalo. Veliko! Otuda, pre svega među beogradskim studentima, ali i svim mladim ljubiteljima knjige koji se bliže 25-oj godini, Naivan. Super. je dostigao kultni status. Ako sam nešto ljudima pozajmljivao, onda je to ovaj roman! Dok na kraju, pogađate, neko nije dao nekom od nekoga i - ja ostao bez njega...

Ovo je idealan poklon za nečiji 25. roćkas, idealan roman da se vratite književnosti, ako ste napravili malu pauzu (a dešava se svima) i idealan način da se, kroz jednostavno (i zdravo) Loeovo razmišljanje, podsetite nekih malih životnih istina. Rečenice su kratke, jednostavne, sam početak romana na trenutke i nebulozan, ali vrlo brzo uronite u svet jednog momka koji je završio fakultet, ima dva prijatelja, jednog dobrog, ali i jednog lošeg, nema devojku i nije mu jasno šta je smisao našeg postojanja i življenja. Poznato? O, da. I koliko god gurali to pitanje pod tepih, ono pre ili kasnije izroni na površinu.

Dane provodi u bratovom stanu na veoma čudan način, ali postepeno sve dobija smisao...

I tu se vraćamo na ono: život čine male stvari i mala zadovoljstva. I lepo je kada neko može da kaže da je njegov život kao putovanje. Zašto? Nabavite roman!
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 17/04/2012 : 00:47:41  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

...

Odličan tekst!
Malo ste zapostavili sf, nedostaju mi vope, lord, zeljko, pirgavi... Niste valjda sve pročitali

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 17/04/2012 : 08:37:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
[/quote]
Odličan tekst!
Malo ste zapostavili sf, nedostaju mi vope, lord, zeljko, pirgavi... Niste valjda sve pročitali
[/quote]

Ma ja se ponovno uhvatio Odiseja...čitam sve četiri (upravo sam na polovini 3001) pa ne pišem recenzije jer se o tome gotovo sve zna...ovih dana završavam, pa ću uhvatiti nešto što nema recenziju:))

The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 17/04/2012 : 10:58:44  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ordell
Niste valjda sve pročitali

Ih procitao... Upravo zavrsio vrlo dobri Monolit 7 (Bobanov) i bacam se na Vonegatovog Plavobradog. A sto se tice pisanja osvrta - lijen + lijen + vrijeme + lijen. Popravicu se valjda...

...
Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 17/04/2012 : 11:34:33  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pirgavi

Odličan tekst!
[/quote]

Ma ja se ponovno uhvatio Odiseja...čitam sve četiri (upravo sam na polovini 3001) pa ne pišem recenzije jer se o tome gotovo sve zna...ovih dana završavam, pa ću uhvatiti nešto što nema recenziju:))
[/quote]

Jesi čitao možda Pesme daleke zemlje? Meni je dobra mada se većina ne bi složila sa mnom.
Inače, super recenzija za Lema koju si napisao, sledeća njegova na spisku mi je Fijasko, vidim da je i vope preporucio, to je dovoljno:)
Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 17/04/2012 : 11:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Jesi čitao možda Pesme daleke zemlje? Meni je dobra mada se većina ne bi složila sa mnom.
Inače, super recenzija za Lema koju si napisao, sledeća njegova na spisku mi je Fijasko, vidim da je i vope preporucio, to je dovoljno:)

Naravno da sam čitao Pesme daleke zemlje... Meni je također odlična jer mislim da nitko ne piše epsku fantastiku kao Clarke... Bilo je to dosta davno, pa ću valjda morati ponovno...npr. U Odiseji 3001, iako sam ju već čitao, pojavljuje se dinosaur - vrtlar (koji k...?) na kojeg sam potpuno zaboravio:))) Zaboravljam radnje pa ponavljam gradivo... Poslije ovoga krećem Marsijanske kronike Bredburyja, čeka i Gene Wolfe s knjigama dugog sunca, Helikonija Aldissa....
Hvala na pohvalama za recenziju...moja preporuka od Lema - Glas gospodara = +5

Go to Top of Page

Del10Piero
Average Member

Croatia
818 Posts

Member since 09/11/2007

Posted - 17/04/2012 : 12:04:15  Show Profile Show Extended Profile  Visit Del10Piero's Homepage  Send Del10Piero a Private Message  Reply with Quote
Nisam dugo bio na forumu pa odlucio malo pogledat sto se događa i odmah me ova tema "ubola" u oci, svaka cast...
Evo da i ja jednu knjigu predlozim, meni se svidjela kao i vecina njegovih knjiga!
Crni snijeg Mihaila Bulgakova

“ I had nothing to offer anybody except my own confusion. ”
Go to Top of Page

zorglub
Average Member

Serbia
529 Posts

Member since 02/09/2008

Posted - 17/04/2012 : 13:06:37  Show Profile Show Extended Profile  Send zorglub a Private Message  Reply with Quote
Otprilike u isto vreme završio čitanje tri knjige, pa evo kratkih prikaza:

Džordž Orvel - Niko i ništa u Parizu i Londonu

Orvelov prvi roman. Sa novinarskom distancom, hladno i bez trunke samosažaljenja opisuje život na dnu u Parizu u Londonu krajem dvadesetih godina prošlog veka. U Parizu, nakon što se na početku izdržavao davanjem časova engleskog, prelazi da živi u jeftini i smrdljivi hotel i počinje da radi kao plonžer (pomoćni radnik u kuhinji velikog hotela). Iako je Pariz u vreme između dva svetska rata krcat umetnicima, njegov svet čine stenice koje ometaju spavanje, mali prljavi bistroi, sedamanestočasovno radno vreme, zalagonice odeće, otpadnici od društva i sveprisutna beda i puko preživljavanje.
Kada mu dosadi ovakav način života vraća se u London, gde sticajem okolnosti postaje skitnica. U Londonu niko nije umro od gladi, pa neće ni on. Ali ga bogami čeka avantura. :)
Ne bih dalje prepričavao, ali koga interesuje ovakva tematika, ima najtopliju preporuku sa moje strane za ovaj izvrsni roman. Beda, prljavština i smrad prosto cure sa njegovih stranica.

Srđan Valjarević - Dnevnik druge zime

Sa Valjarevićem sam se družio četiri zimska meseca, čitajuće svaki dan dnevnički zapis koji je on načinio na taj dan pre tačno sedam godina. Na uvid je dat period kada se oporavlja od boravka u stacionaru, gde je završio zbog teške upale kičmene moždine uzrokovane alkoholizmom, kada je zamalo ostao paralizovan. Kao što se ponovo navikava na hodanje, tako se polako privikava da ponovo živi. Kao što se može očekivati, knjiga je prepuna prisećanja, preispitivanja, pokidanih veza, ljudi koje je povredio, ali u isto vreme zrači toplinom i verom u bolje danas i sutra koje se retko sreću. Skromno živi i skromno piše, ali domet ove autobiografske proze je sve samo ne skroman.

Fernando Pesoa - Bankar anarhista

(baš je mala slika :)

Znameniti portugalski pesnik pokušava da odbrani značaj lične borbe i sebičnosti. Ima nekih zanimljivih razmišljanja, ali ipak ne dobacuje daleko.

Odjednom mi se život proširio.

Kupindo
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/04/2012 : 14:28:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nisam čitao ali čini se zanimljivo.
staviti ću na listu čekanja, makar s obzirom kolika je lista...:))

P.S. Dobri osvrti!

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/04/2012 : 14:30:32  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Odličan tekst!

[/quote]

[/quote]

Ja sam sad baš po treći put završio Fijasko i ne mogu ti opisati svoje oduševljenje. I to po treći put.
S tim da, što više puta čitaš to više pitanja ostaje otvorenim.
Izvrsna knjiga.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/04/2012 : 14:31:33  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

quote:
Niste valjda sve pročitali

A sto se tice pisanja osvrta - lijen + lijen + vrijeme + lijen. Popravicu se valjda...

Zvučiš kao neki Crnogorac

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts

Member since 29/12/2010

Posted - 17/04/2012 : 17:19:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Pirgavi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam sad baš po treći put završio Fijasko i ne mogu ti opisati svoje oduševljenje. I to po treći put.
Izvrsna knjiga.

Da, da, Tempe je Boooog!!!
Meni najbolji citat iz Fijaska: "Energija može biti i negativna, te je, shodno tome, može biti i manje nego da je uopće nema; da mezoni, u intervalu Hajzenbergovog načela neodređenosti, izvode trikove koji poništavaju i same svete zakone očuvanja energije-tvari- ali to izvode tako hitro da, zapravo, još nikom nije pošlo za rukom da ih uhvati na djelu."

Ne znam zašto:)) Možda zato što sam fizičar?

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1901 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 17/04/2012 : 17:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Izvrsna knjiga.

Meni najbolji citat iz Fijaska: "Energija može biti i negativna, te je, shodno tome, može biti i manje nego da je uopće nema; da mezoni, u intervalu Hajzenbergovog načela neodređenosti, izvode trikove koji poništavaju i same svete zakone očuvanja energije-tvari- ali to izvode tako hitro da, zapravo, još nikom nije pošlo za rukom da ih uhvati na djelu."

Već vidim kako će me boleti glava od njega
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 17/04/2012 : 19:05:59  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Izvrsna knjiga.

Već vidim kako će me boleti glava od njega

Prave gavobolje slijede ukoliko se upustis u citanje Glasa gospodara od istog pisca, tek tu dobijas the helluva ride.

...

Edited by - vope on 17/04/2012 19:06:56
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 17/04/2012 : 19:50:56  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Izvrsna knjiga.

Vjerojatno zato

Inače je Clarke uvijek bio pisac uz kojeg je čitatelj trebao imati tehničku enciklopediju da bi shvatio što se dešava ali Lem je ovdje i njega nadmašio

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 17/04/2012 : 20:29:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by mladjo

...

Odličan tekst!

gde mene nadje, dobri ordelle, pa ja se nisam javio jos od Autostoperskog vodica :D

kod mene svasta nesto, probacu da se javim
zadnjih par dana bukvalno ne znam gde udaram

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 23/04/2012 : 09:30:55  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
http://www.sfsignal.com/

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/04/2012 : 22:08:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Zanimljiv fanzin, nisam dosad znao za njega. A i ova Kong... knjiga je primamljiva.
Ma tko će to sve pročitati...:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 23/04/2012 22:08:37
Go to Top of Page
Page: of 249 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.62 seconds. Snitz Forums 2000