Author |
Topic  |
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 12/06/2013 : 18:47:55
|
Meni je bila izvrsna sada baš čitam još jednu knjigu iz serijala o ispektoru Renku - Vukovi jedu pse |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts
Member since 06/03/2012 |
Posted - 12/06/2013 : 22:19:51
|
Gorky Park mi je najbolja knjiga iz serijala o Renku. Radnja u knjizi Vukovi jedu pse je smjestena u Chernobil i cijelo vrijeme sam imao neugodan osjecaj kao da mi Geigerov brojac klika pokraj knjige. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 12/06/2013 : 23:10:24
|
Sad sam trenutno na 82. strani i još uvijek je u Moskvi:)) sad bu valjda brzo se prebacil tamo. Knjiga je izvrsna. Pravi krimić. Nego, kod nas je još iz serije o inspektoru Arkadiju Renku objavljen Havanski zaljev i Staljinov duh (obe planiram uskoro pročitati). Što je s ostalima iz serijala? Polar star, Red Square, Three stations? Jel' se to objavilo negdje u zemljama u okruženju? Havanski zaljev po redosljedu dolazi tek poslije Polar star i Red square. Hajde izgleda da se može zasebno čitati ali malo sam googlao i otkrio neke stvari koje se spominju ranije (vezano za Irinu). Bilo bi dobro kada bi se to moglo fino po redu sve čitati... |
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 12/06/2013 : 23:14:07
|
A van serijala o Renku objavljena je Špijunska baza Tokijo (Tokio station). Sinopsis se čini ok. Inače, zanimljivo je da je to engleski naziv knjige dok je USA verzija December 6. |
|
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/06/2013 : 00:38:48
|
Je, tak je tak:)) inače, sad sam odlučio totalno se pozabaviti tim "Ruskim" štivom. Dijete 44, Moskovska pravila, Prebjeg...Uz gore navedene, ove su mi na listi. |
|
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/06/2013 : 00:49:01
|
quote: Originally posted by Pirgavi Upravo čitam Old man`s war John Scalzija, stranice cure i lete na sve strane. Jako dobro štivo, prava uživancija. Čitam ju u orginalu jer ju još nitko od naših nije preveo.
Ovo bih rado vidio objavljeno kod nas... Jesu li Srbi išta od Scalzija objavili? Čitao sam noveletu od Scalzija u jednom od Siriusa B (Božji pogoni; The God Engines; 2009.) - zaista izvanredna priča! Vjerujem da se ovaj Old man's war fino nadovezao na Enderovu igru ili Haldemanov Forever war, jelda? |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Member since 29/12/2010 |
Posted - 13/06/2013 : 08:46:45
|
quote: Originally posted by DeeCay Jesu li Srbi išta od Scalzija objavili? Čitao sam noveletu od Scalzija u jednom od Siriusa B (Božji pogoni; The God Engines; 2009.) - zaista izvanredna priča! Vjerujem da se ovaj Old man's war fino nadovezao na Enderovu igru ili Haldemanov Forever war, jelda?
Ma nešto između Heinleina i Haldemana - fenomenalno... Za Srbe ne znam, ali ako je suditi po njima bit će to uskoro. Kod nas će to teško, možda za 10 godina... MI imamo vremena, treba Nives Celzijus i POkosicu izdavat, pa ne stignu...
Evo skoro sam gotov...na engleski je pa sporije ide:) Scalzi je stvarno odličan! Sad si moram nabaviti i nastavke romana, a koliko vidim nema u Algoritmu... |
The only thing we know for sure is that he's *not* a vegetarian. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/06/2013 : 10:51:17
|
Možeš i naručiti kod njih. Ispadne mrvicu skuplje |
|
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 13/06/2013 : 11:18:25
|
quote: Originally posted by mladjo
Možeš i naručiti kod njih. Ispadne mrvicu skuplje
Ima u Superknjižari, pedesetak kn... Bit će red |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/06/2013 : 11:54:46
|
Rod Rees:POLUSVIJET(ZIMA)

Što dobijete kada na relativno malom prostoru prečnika pedesetak kilometara stavite najgore svjetske zločince poput ReinhardA Heydricha, Berije, Archia Clementa i druge, nekoliko desetaka milijuna različitih naroda i hrpu oružja? a)brutalnu eskalaciju nasilja ratovA svakoga sa svakim b)vraški dobru priču. Cijelokupna koncepcija virtualnih svijetova doživljavala je kroc Cyberpunk eru (i dalje) cijeli niz vrlo dobroh do odličnih priča, a koncepcija stvaranja stvarnosti potpuno odvojene od "pravog" svijeta davala je mogućnost puštanja mašti na volju i sve što je trebalo imati je britak um i dovoljno te iste mašte. Rod Rees jedan je od onih koji je imaju dovoljno. Američka vojska lukavo je zaključila da uvježbavanje vojnika u stvarnom svijetu opasno puno košta i da je puno jeftinije stvoriti simulaciju i priključiti mozgove svojih vojnika na nju, potpuno ih uroniti u virtualni svijet i gledati što se dešava. A da bude zanimljivije kopirali svu mozgove najvećih svjetskih krvnika i naroda koji imaju dugotrajnu povijest sukoba te time stvorili jednu pravu virtualnu tempiranu bombu. Međutim, nešto je pošlo krivo i predsjednikova kćer je ostala unutra. Zašto je se ne može izvaditi van? Tko je zatvorio sve ulazne portale(osim jednog, dobro skrivenog?) I da li je samo predsjednikova kćer u opasnosti ili je opasnost puno veća? Može li i cijeli biti ugrožen? knjiga je izrazito kompleksna i prepuna detalja. cijeli koncept je izvrsno zamišljen i vidi se da se ide na duži serijal (za sada je plan 4 knjige). dosta toga je vrlo inovativno, npr. "Marionete" (to su stanvnici Polusvijeta - ah, da tako se zove to virtualno mjesto) su pravi ljudi ali u svojim venama nemaju krv, a krv im je opet potrebna za normalno funkcioniranje (unose je oralno, često zajedno u obliku Solucije, alkoholnog pića pomiješanog sa krvlju) pa je borba oko prevlasti nad Bankama krvi (mjestima gdje je krv skladištena i gdje se može nabaviti, slično novcu) izrazito unosan politički biznis, a sve je to dodatno zakomplicirano dubokim društvenim i religioznim podjelama koje cijelo vrijeme rezultiraju izrazito brutalnim sukobima.uglavnom, podloga za kaos je savršeno napravljena. eh, da, cijeli svijet je zapravo u Viktorijanskom dobu, tako da su puške stare, vozila na paru, svijetiljske su uljane...ma izvrsno. Inače na kraju knjige postoji riječnik pojmova koji objašnjava dosta toga što se tiče društveno/religijskog položaja Polusvijeta, a i prije svakog poglavlja kroz razne obavijesti/podatke/odlomke iz Polusvijetskih knjiga saznajemo sve više i više o njegovom ustrojstvu. sve u svemu, izvrsna knjiga. Prožeta dinamičnom radnjom, zanimljiva, komplicirana, brutalna i šokantna.
Što više čovjek može poželjeti od knjige? |
|
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 13/06/2013 : 14:03:42
|
pokvario si iznenadjenje jednom našem forumašu:)) |
|
 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 13/06/2013 : 14:32:25
|
Pazi, pazi ti druga Pirgavog, pa mi se ođe družimo sa budućim zvijezdama pisane SF riječi! Čestitam na prvencu i što bi rekli mnogi - prodato!! |
... |
Edited by - vope on 13/06/2013 14:33:54 |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 13/06/2013 : 15:14:00
|
quote: Originally posted by vope
Pazi, pazi ti druga Pirgavog, pa mi se ođe družimo sa budućim zvijezdama pisane SF riječi! Čestitam na prvencu i što bi rekli mnogi - prodato!!
Hvala na čestitkama jer nije bilo ni malo lako... Čarobna knjiga ima nevjerojatno susretljive i profesionalne ljude, pa su olakšali do maksimuma. Bit će topic o knjizi...pa ću sve tamo objasniti ako netko želi kupiti knjigu u Hrvatskoj...
Vope očekujem recenziju :)
Izlazi za točno mjesec dana |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 13/06/2013 : 22:07:34
|
Pa što se ne pohvališ stari! Objavljena ti je knjiga a ne vidim oduševljenje! Samo mi je čudno kako ovdje nisi mogao prodati knjigu nekom izdavaču... U Siriusu B ti je barem pričica izašla. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 13/06/2013 : 22:37:19
|
quote: Originally posted by DeeCay
Pa što se ne pohvališ stari! Objavljena ti je knjiga a ne vidim oduševljenje! Samo mi je čudno kako ovdje nisi mogao prodati knjigu nekom izdavaču... U Siriusu B ti je barem pričica izašla.
Ma kako nisam oduševljen...Osjećam se kao da ću djete opet dobiti... Teško je to opisati...O našim izdavačima ću jednom drugom prilikom, tek mi se kiselina smirila:) Pričat ću ti jednom na pivu...mi to u Brodu kažemo:"Nedo te isss!" :))
|
 |
|
Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2989 Posts
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 14/06/2013 : 13:29:14
|
quote: Originally posted by Ernie Pike
Cestitam na objavljivanju knjige. Jedva je cekam procitati.
Hvala Ernie...evo otvorio sam topic o knjizi pa sve što vas zanima od sada pitajte tamo.
Da ne đubretarimo s mojim knjigama najbolji topic u državi:))
Mislim naravno na Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
|
Pirgavi
Junior Member

Croatia
453 Posts
Posted - 16/06/2013 : 09:30:29
|
quote: Originally posted by mladjo
Hahahahahah...Ja sam baš sad u petak upoznao Šibera. Kod nas je bio ovaj vikend Festival novih - festival dokumentarnog filma...pa sam na afteru vidio Šibera, izljubio ga, slikao se i pio rakijicu s njim:)) Oni su Bogovi |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
|
Topic  |
|