forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 249

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 28/06/2010 : 09:29:23  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

quote:
Originally posted by Mhejl

Ja nisam zadovoljan ''Drakulom'', iz sličnih razloga kao i Mlađo. Po mom mišljenju, jedini dijelovi knjige koji zaslužuju kultni status su: dnevnik Džonatana Harkera (jezivi početak u Transilvaniji je odličan), dnevnik mrtvog kapetana (uticaj te scene možete vidjeti u u trećem Zagorovom susretu sa baronom Rakosijem, kada džinovski vukovi raskomadaju posadu onoga broda) i ubistvo povampirene djevojke.
Dijelo koje je više pretrpano dosadnim monolozima se rijetko sreće.

Da, knjiga definitivno ima svojih trenutaka, ali dramaturški gledano, ima puno "praznog hoda" između bitnih događaja, a poneki dijelovi dnevnika (mislim prvenstveno na "puritansko/djevojačke" natuknice ženskih protagonistica) poprilično zamara. Film je, barem što se toga tiče, puno bolji, nema tog praznog hoda. A Van Helsinga i ne mogu zamisliti da bi netko bolje odglumio nego Hopkins. Sve u svemu, knjiga ima svoj značaj dakako, ali Stoker je propustio, pored toga što je "prekretničko", napisati i ultimativno horror/vampirsko djelo koje bi se pamtilo i po izuzetnoj radnji, a ne samo po tome što je "prvo".

P.S. Drago mi je da je netko isto čitao ( i to skoro).Nikak da repliciram, nisam sad vremena imal, a i NN topic mi oduzima vremena:)) Isprike, isprike:))

Sa obzirom da je to jedno od prvih djela tog tipa treba mu dozvoliti ''prazan hod''.Prochitao sam je tri puta i svaki mi je put bolja,nekako mi uvijek padne napamet atmosfera vremena u kojoj je pisana stoga +.Film ne zhelim ni porediti...

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

kunoichi
Starting Member

Croatia
40 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 28/06/2010 : 09:58:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit kunoichi's Homepage  Send kunoichi a Private Message  Reply with Quote
...mogu ja jednu? :)
Pokušavam se prisiliti na konstruktivan rad, pa mi možda ovo bude dobar kick start :)

Skužila sam da se par puta spomenuo Vonnegut tu na forumu, i to u dobrom svjetlu. Ma zapravo, ne poznajem nikoga tko ne voli Vonneguta. Poznajem ljude koji su ga čitali i one koji još nisu.
U srednjoj sam za lektiru imala Cat's Cradle (postojao je srpski prijevod "Kolevka za macu" onomad, a hrvatsku verziju nisam vidjela), i tu je bio moj prvi susret s njim. Zaljubila sam se trenutno. I knjigu pročitala još nekoliko puta.

Uslijedio je Slaughterhouse 5 (Klaonica 5)... E, to je remek-djelo na više načina. Riječ je o jednoj ružnoj, osjetljivoj, teškoj temi - bombardiranje Dresdena i zarobljeništvo u WW2 - koja je pritom i njegovo osobno iskustvo. Trebao je pisati o tome, morao, želio, ali njegov stil bivanja čovjekom i piscem mu nije dozvoljavao da napiše nešto ružno, osjetljivo i teško. Zato je napisao Slaughterhouse 5...
Jedan mili Vonnegutovski pozitivno-filozofski SF u koji je upakirao svoje vlastite teške trenutke kao raspadnutu lešinu u šećerni preljev, tako da kad pročitaš knjigu nisi baš siguran u okus koji ostavlja. Ali misli i ideje koje ostaju u glavi su od one vrste koja tjera naprijed i gore.
Neću o tome o čemu se točno radi, da ne pokvarim - knjiga je kratka i pitka, a postoji i film (koji nisam gledala). Čitajte ako niste, neće vam biti žao.

Međutim, ona koja me najviše oduševila od svih Kurteva je "Wampeters, Foma and Granfaloons", izdana prvi put 1974. od Dell Publishinga, i nema prijevoda (na veliku žalost svih koji ne čitaju engleski, vjerujte mi). Bude je u Algoritmu i u Profilu povremeno.
To nije roman. Ni SF. To je zbirka eseja i intervjua i jednog fenomenalnog kratkog scenarija "Fortitude" koji nije nigdje drugdje objavljen.
On je sam odabrao još onomad što će ući u tu zbirku. Tu ima izleta u gonzo novinarstvo, inspirativnih govora na promocijama američkih sveučilišta, njegov intervju za Playboy, nekoliko kartica plača nad sudbinom Huntera S. Thompsona, i toliko toga drugoga... Naprosto, čitati tu knjigu je kao prolaziti riznicom njegovog biserja... Sva ona iskonska mudrost i empatija za sve ljude i cijeli svijet, razasuta po njegovim beletrističkim djelima, skupljena je na ovom mjestu. I nakon što je jednom pročitate, kad god uzmete nekog Vonneguta u ruke - čitali ga prije ili ne (a znate da on nije za samo jednu upotrebu) kroz svaki roman vidjet ćete tog Kurta čovjeka, njegovu osobnost i pogled na život pod vrlo tankom opnom znanstvene fantastike koju prede da bi si stvorio - kako je sam ustvrdio - potpunu slobodu pisanja. I sve što Vonnegut jest za one koji ga vole se konačno sklopi u perfektno dosljednu cjelinu.
Uživancija!
Sad čitam "Sirens of Titan"...
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 28/06/2010 : 10:37:49  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Nisam nikada chuo a kamoli prochitao neki njegov rad,pogledam.

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/06/2010 : 10:43:27  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Imala si Vonneguta za lektiru? Zašto ja nisam išao u tu školu...:))
Inače, mislim da je sada izašla i Kolijevka za macu, kako kažu "po prvi puta na hrvatskom jeziku". Nisam nikada volio takva izdanja jer mi je bolje da izdaju nešto što uopće nije prevedeno nego da se izdaje nešto što već ima na jeziku koji svi razumiju, makar "Kolijevka..." je izašla prije mnogo godina tako da je postala poprilično teško nabavljiva.
A za ovu "Wampeters, Foma and Granfaloons", nikad čuo. Ništa, internet, pa Algoritam...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

kunoichi
Starting Member

Croatia
40 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 28/06/2010 : 11:28:34  Show Profile Show Extended Profile  Visit kunoichi's Homepage  Send kunoichi a Private Message  Reply with Quote
Škola i pol :)

A bolje ga je čitat na engleskom. Obožavam i Viana pa se kidam što ne znam francuski. Mada su kod Viana hrvatski prijevodi obično bolji nego engleski.
Teta Milena do krasno obavlja :)
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/06/2010 : 12:15:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Da, Milena benini ima iznimnu karijeru. Počevši od njene prve priče objavljene u SIRIUSU koju je napisala sa 15 godina (!), preko rada na FUTURI i UBIQU, pa sve do sjajnih prijevoda. Imam fiks - ideju nastaviti sa EX - YU SF kolumnama i napisati sve što se može naći o tome, pa možda i Milena pristane dati mali interview...ali o tom - potom

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 28/06/2010 : 13:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:

Inače, mislim da je sada izašla i Kolijevka za macu, kako kažu "po prvi puta na hrvatskom jeziku". Nisam nikada volio takva izdanja jer mi je bolje da izdaju nešto što uopće nije prevedeno nego da se izdaje nešto što već ima na jeziku koji svi razumiju, makar "Kolijevka..." je izašla prije mnogo godina tako da je postala poprilično teško nabavljiva.
A za ovu "Wampeters, Foma and Granfaloons", nikad čuo. Ništa, internet, pa Algoritam...

Objavio je čini mi se Jutarnji list u onoj svojoj bibiloteci koja je propala jer su knjige u mekom uvezu na normalnom formatu koštale 120 kuna Pa za 120 kuna si kupim na većem formatu i s tvrdim koricama knjigu. Tako da, mislio sam kupiti te 3 koje su izdali, ali su skupe pa čekam sniženje ili da ih nađem u kvartovskoj knjižnici.

.
Go to Top of Page

kunoichi
Starting Member

Croatia
40 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 28/06/2010 : 14:28:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit kunoichi's Homepage  Send kunoichi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Da, Milena benini ima iznimnu karijeru. Počevši od njene prve priče objavljene u SIRIUSU koju je napisala sa 15 godina (!), preko rada na FUTURI i UBIQU, pa sve do sjajnih prijevoda. Imam fiks - ideju nastaviti sa EX - YU SF kolumnama i napisati sve što se može naći o tome, pa možda i Milena pristane dati mali interview...ali o tom - potom

Dobra ti je fiksideja
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 28/06/2010 : 14:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro si me podsjetio,moram rasprodati svoje siriuse

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/06/2010 : 15:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Uh, ti si prvi koji ih ne voli...:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/06/2010 : 15:09:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

quote:

Objavio je čini mi se Jutarnji list u onoj svojoj bibiloteci koja je propala jer su knjige u mekom uvezu na normalnom formatu koštale 120 kuna Pa za 120 kuna si kupim na većem formatu i s tvrdim koricama knjigu. Tako da, mislio sam kupiti te 3 koje su izdali, ali su skupe pa čekam sniženje ili da ih nađem u kvartovskoj knjižnici.

E, da tak je. 120 kuna su koštale??! Pa naravno da im nitko nije kupovao...

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 28/06/2010 : 18:05:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Rock.Bob Rock

quote:

E, da tak je. 120 kuna su koštale??! Pa naravno da im nitko nije kupovao...

Još uvijek koštaju. Strava. I sad će naravno reć da se to ne prodaje jer ljude ne zanimaju te p***darije. A ne zato što mekoukoričeno izdanje dođe 120 kuna.

.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 28/06/2010 : 18:17:11  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Eh, što se Vonegata tiče ja čekam poslasticu koju, doduše već duže vrijeme, spremaju u Belom Putu - komplet knjiga ovoga pisca, trebalo bi da izađe 7-8 knjiga, kao preliminarni datum se pominje oktobarski sajam knjiga u BG. Ovogodišnji oktobarski sajam, da ne bude zabune...

...
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 28/06/2010 : 18:49:37  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
U prvoj turi (vremenska odrednica: samo što nije) treba da se pojave: Plavobradi, Vremetres, Galapagos, Oko Sokolovo i Doručak šampiona. Čim prije, tim bolje!

...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 28/06/2010 : 18:54:18  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

kunoichi
Starting Member

Croatia
40 Posts

Member since 18/08/2005

Posted - 28/06/2010 : 19:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Visit kunoichi's Homepage  Send kunoichi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

U prvoj turi (vremenska odrednica: samo što nije) treba da se pojave: Plavobradi, Vremetres, Galapagos, Oko Sokolovo i Doručak šampiona. Čim prije, tim bolje!

Kako dobra selekcija...
Voljela bih tu vidjeti još i Player Piano recimo...
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 28/06/2010 : 21:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kunoichi

quote:

Kako dobra selekcija...
Voljela bih tu vidjeti još i Player Piano recimo...

Dobra vijest je da su nakon prve selekcije naslova ostali otvoreni za objavljivanje i ostalih Vonegatovaih knjiga. Jeste da će to potrajati ali svakako bi bilo fenomenalno imati cjelokupna Vonegatova djela. Bujrum!

...
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12796 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 29/06/2010 : 09:23:03  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Svi vi, kojima kao i meni smeta prikaz silovanja (djece), pedofilije (se-ks odraslih sa dječacima i djevojčicama, starima od 10 do 16 godina) i se-ks sa bakom, majkom, sestrom i ostalim članovima familije, ove naslove možete slobodno preskočiti:

The Night's Dawn Trilogy
Judas Unchained
The Book of The New Sun
The Nights of Villjamur
The Tales of Dying Earth
The Dancers at the End of Time

Kaži mi Mladjo, ona dva masterpieca od Vernora Vinga: Da li sadržavaju nešto od ovog gore? Odsad kupujem samo čisti sci-fi, jer ne želim više financirati autore sa tako bolesnim mozgom. Po meni, ako moraš u knjizi upotrijebiti se-ks odraslih sa djecom ( i na kraju pedofila oženiš sa svojom žrtvom), to je zbilja dno dna.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 29/06/2010 10:32:01
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/06/2010 : 09:48:29  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Nemaju, možeš ih slobodno pročitati
Dobro, ima samo jedna scena silovanja, ali riječ jeo pola strane i nema veze sa glavnim tokom radnje, tako da ti to ne bi trebalo igrati veliku ulogu (ukupno knjige imaju oko 1500 strana)
U svakom slučaju, riječ je o remek -djelu sa originalnom idejom kakva se rijetko viđa. Svakako pročitaj

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12796 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 29/06/2010 : 10:14:51  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Puno hvala. Video sam po reviewima na Amazonu da neki več jedva čekaju 3. knjigu u serijalu, koja dolazi van u drugom mjesecu sledeče godine.

Kupit ču obje - kad-tad.

Edited by - panzer on 29/06/2010 11:02:32
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12796 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 01/07/2010 : 09:42:30  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Za sve slovenačke ljubitelje Jeevesa i Woostera (koje sad vrti HTV): Ove godine je izašla knjiga Samo tako naprijed, Jeeves, a u 2008. godini Hvala, Jeeves.

Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 02/07/2010 : 17:46:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Tek sad vidjeh Mlađovu poruku... Slažem se sa svime što si napisao.:)
Sada čitam jedinu knjigu Stivena Kinga koju imamo u biblioteci, pored ''Langolijera'' i ''It'' (usput, promijenio sam mišljenje o toj knjizi... sada mislim da je to njegovo remek-dijelo), - ''Izmaglicu''! Jako, jako dobra knjiga. King opet briljira na istim stvarima - lagano ''cijepanje'' normalne stvarnosti, ponašanje ljudi u ekstremnim situacijama (naročito ovo), napeti opisi... Baš bih volio da vidim i film. Od Kingovih ekranizacija sam gledao samo ''Zelenu milju'' (nisam čitao knjigu). Sjajan film, sa nekom jedinstvenom atmosferom. Mislim, električna stolica nas uplaši podjednako velikim intenzitetom kao i onaj klov (''It''), ako ne i više, jer e to prokleto stvarna stvar. Pala mi je na pamet jedna replika iz Simpsonovih, kada neki Kanađanin kaže Homeru: ''Možeš li me odvesti na pogubljenje čovjeka sa IQ-om djeteta? Mi u Kanadi nemamo to!'' Čak mi je i Tom Henks dobar tamo (najčešće me prosto nervira).
Da li je još neka Kingova ekranizacija vrijedna pažnje?
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 02/07/2010 : 19:47:50  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:

Sada čitam jedinu knjigu Stivena Kinga koju imamo u biblioteci, pored ''Langolijera'' i ''It'' (usput, promijenio sam mišljenje o toj knjizi... sada mislim da je to njegovo remek-dijelo), - ''Izmaglicu''! Jako, jako dobra knjiga. King opet briljira na istim stvarima - lagano ''cijepanje'' normalne stvarnosti, ponašanje ljudi u ekstremnim situacijama (naročito ovo), napeti opisi... Baš bih volio da vidim i film. Od Kingovih ekranizacija sam gledao samo ''Zelenu milju'' (nisam čitao knjigu). Sjajan film, sa nekom jedinstvenom atmosferom. Mislim, električna stolica nas uplaši podjednako velikim intenzitetom kao i onaj klov (''It''), ako ne i više, jer e to prokleto stvarna stvar. Pala mi je na pamet jedna replika iz Simpsonovih, kada neki Kanađanin kaže Homeru: ''Možeš li me odvesti na pogubljenje čovjeka sa IQ-om djeteta? Mi u Kanadi nemamo to!'' Čak mi je i Tom Henks dobar tamo (najčešće me prosto nervira).

To zemljak! "Izmaglica" je Kingova esencija horora - nema rasplinjavanja i duuugačke obrade likova i nepotrebnih pratećih pričica koje pumpaju broj stranica a Kingu puni džepove. Odlična knjiga a kraj pogotovo - baš po mojoj mjeri.
Film vjerno prati knjigu do samog završetka koji izmijenjen ali ne na štetu filma, i takav kraj je u funkciji cijele priče.
Od ekranizacija Kingovih knjiga pod obavezno pogledati "Keri", "Oluju vijeka" i "Mizeri" koji su fenomenalni a ne treba preskočiti ni "Dolores Klejborn" i "Kristinu", i vjerovatno još po koju...
Inače sam se konačno dočepao njegovih "Potrebnih stvari" i gustiram sve u šesnaest!
Pričam ja za "To" da je to to...

...

Edited by - vope on 02/07/2010 19:49:57
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 02/07/2010 : 20:40:47  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Ismijavanje jednog vremena

Zoran Žmirić:VRIJEME KOJE NAM JE POJEO PAC - MAN

To je to prokletstvo kvalitetnih knjiga objavljenih kod nas - postoji velika šansa da ih nikada ne pročitate i to iz jednog, kad pomalo promislite, glupog razloga. A taj je da nikad niste čuli za njih. U zemlji gdje se malo čita a još manje piše, svaka iole normalna knjiga bi trebala biti hit, a odlične knjige i remek - djela bi trebala biti senzacija.
Ali vraga. Oni koji određuju što je dobro, a što nije (primjerice za lektiru) imaju slijedeći problem; riječ je o nekolicini, možda tridesetak, dobro uhljebljenih "pisaca" i "književnika" koji se okupljaju u nekakvih "društvima", a glavni cilj im je samopromocija vlastitih (nekvalitetnih) djela te uhljebljenje sebe i uže/šire obitelji te parazitiranje na državnoj sisi.Stoga, ako i napišete dobro djelo, postoji vam jako težak put da ljudi uopće čuju za vas, a kamoli da još kupe knjigu.
zašto ovo pišem? Zato što postoje knjige koje se zdušno prolongiraju kao "remek - djela hrvatske književnosti", a da od nje ne možete pročitati ni dvadesetak strana jer ćete zaspadi od dosade. A postoje knjige koje zavrijeđuju svačiju pažnju. Postoje knjige koje govore istinu o svakodnevici, koje sa bjesom tugom i žalom gledaju kako sve odlazi krivo, a koje opet sa nevjerojatno britkim i inteligentnim humorom vrše sprdačinu sa svime time i na kraju ipak ne dozvole sebi da ih taj cijeli sustav proguta braneći se svim silama a ponajprije snagom vlastitih piščevih misli.

Postoje takve knjige.
Postoje dvije.
I obadvije su Gandove

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts

Member since 25/03/2009

Posted - 03/07/2010 : 13:58:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Rock.Bob Rock a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

To zemljak! "Izmaglica" je Kingova esencija horora - nema rasplinjavanja i duuugačke obrade likova i nepotrebnih pratećih pričica koje pumpaju broj stranica a Kingu puni džepove. Odlična knjiga a kraj pogotovo - baš po mojoj mjeri.
Film vjerno prati knjigu do samog završetka koji izmijenjen ali ne na štetu filma, i takav kraj je u funkciji cijele priče.
Od ekranizacija Kingovih knjiga pod obavezno pogledati "Keri", "Oluju vijeka" i "Mizeri" koji su fenomenalni a ne treba preskočiti ni "Dolores Klejborn" i "Kristinu", i vjerovatno još po koju...
Inače sam se konačno dočepao njegovih "Potrebnih stvari" i gustiram sve u šesnaest!
Pričam ja za "To" da je to to...

Baš sam mislio posuditi Potrebne stvari.
Vidim da su u dva dijela?

.
Go to Top of Page
Page: of 249 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.59 seconds. Snitz Forums 2000