forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 249

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 26/07/2010 : 20:12:07  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Kod nas za 35 eura možeš da kupiš:
Enderovu igru,
Govornik za mrtve,
Ksenocid,
Deca uma,
Pasulj prebranac sa suvim rebrima,
i da ti ostane za džeparac.

...
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 26/07/2010 : 22:08:14  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/07/2010 : 22:37:52  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Theodor Stergen: VENERA PLUS X

Pisac romana "Više nego ljudski" ovaj put je ozbiljno pobacio. Ovo je moj treći pokušaj čitanja ove knjige(prvi je bio prije petnaestak godina, a drugi prije desetak) i moram reći da kjiga nema elemenata dobre naracije, zanimljive priče, pa čak ni ideja nije toliko šokantna. U svakom slučaju, ovaj put sam stigao negdje do četrdesete strane i rekao sam sebi da nema smisla dalje Jednostavno nije dobro.

Teodor Stergen

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/07/2010 : 22:38:34  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Panzeru, pročitati ću tvoju priču uskoro, obećajem

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 28/07/2010 : 09:15:40  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Bolje ikad nego nikad

Evo, stavio sam ti je još jednom (onu updejtovanu). Nije izpiljena (samo rough draw):

http://www.2shared.com/document/QTOKyCkg/Pilgrim.html

Edited by - panzer on 28/07/2010 11:18:44
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 28/07/2010 : 21:11:05  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Mladjo, inače navodno se po prvi put ideja Zones of Thought pojavila u ovoj knjizi:

http://en.wikipedia.org/wiki/Brain_Wave
http://en.wikipedia.org/wiki/Brain_Wave

Inače, Moromisato pravi igru Transcendence (več je pravi gotovo 10 godina, a tek je došao do negde više od 50 %), koja malko temelji na tome, ali su tamo najslabiji svemirci na rubu Galaktike, a najmočnija biča u Galactic Core. Naravno, baš tamo moraš otiči na hodočašče ...

Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 31/07/2010 : 20:04:55  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
Ljudi,brze preporuke od Asimova?

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 31/07/2010 : 21:44:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Trilogija Zadužbina iliti Fondacija po hrvaški, Spuštanje noći, Pozitronski čovjek, Ja robot...

...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 01/08/2010 : 20:39:55  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Kraj Vječnosti, Sabrani roboti...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 02/08/2010 : 13:49:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
zaduzbina, pa tek onda ostatak serijala

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

SnotMan
Advanced Member

Saint Croix
6389 Posts

Member since 21/07/2003

Posted - 02/08/2010 : 16:20:56  Show Profile Show Extended Profile  Visit SnotMan's Homepage  Send SnotMan a Private Message  Reply with Quote
thnx.:)

Nil sciri quisquis putet,id qudque nescit an sciri possit,quo se nil scire fatetur.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 02/08/2010 : 19:15:29  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Hanlon: The science of the Hitchhiker's guide to the galaxy

Verovatno vi svi poznajete Adamsovog Hitchhikerja, kultnu i vrlo smiješnu sci-fi seriju. Michael Hanlon u svojoj knjizi događaje iz serije povezuje sa poslednjim znanstvenim dostignučima (restauran na kraju svemira i smrt svemira, putovanje kroz vrijeme, riba babilonka i pokušaj dobrog prevađanja stranih jezika), a uz to među ostalog pokušava pronači i odgovor na Fermijev paradoks, gde su svemirci i zašto nam još nisu došli u posjet. Najzanimljiviji dio knjige je onaj, koji govori o britanskom Roswellu (Rendlesham) - autor Roswell jedva da i spominje. Tek nakon 23 godina poslije je bivši zaposlenik rendleshamske vojne baze otkrio, da je več 11 godina ranije, i to slučajno, uz pomoč pretka Mreže milijuna laži (kako bih to rekla Vinge i Mladjo) - interneta otkrio, da je njegov pokus zajebancije postao največa UFO zagonetka u Velikoj Britaniji i jedna največih u svijetu. A ufolozi instant u plač.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 03/08/2010 : 22:21:34  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
STIEG LARSSON: TRILOGIJA MILLENIUM
1.Muškarci koji mrze žene

2. djevojka koja se igrala vatrom

3. Kule u zraku

ne znam kliko vremena mi je trebalo, ali više od mjesec dana sam čitao ovu jako zanimljivu trilogiju
prvo što primjetite o larssonu je da je detaljist, sve nam mora prikazat, što je lisbeth sve kupila u konsumu, ali baš sve, i koliko je račun izašao, mnoge stvari izgledaju nepotrebne, npr. u trećem dijelu mikhael blomkvist preko nekog pakistanca koji čisti u bolnici omogućava da lisbeth ima internet vezu, iako ne bi smjela jer ju policija nadzire, drugi pisac bi o tom čistaču napisao rečenicu dvije, ali pokojni stieg nam daje na nekoliko stranica čitav njegov životni put, nepotrebno? najvjerojatnije da, ali bez toga to ne bi bio ovaj larsson nego neki drugi
ono što je najvrijednije u ovim knjigama, osim što su napete i sjajno pripovijedane, je odlična i originalna karakterizacija likova, tri su glavna lika: mikhael blomkvist - novinar istražitelj, erika berger - urednica Milleniuma i lisbeth salander - hm, kako nju opisati...pa mislim da je najbolje uzeti knjigu u ruke, a teške su i debele i to je moja najveća zamjerka, nije ih lako držati otvorene u krevetu

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 04/08/2010 : 14:06:33  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Volio bih upoznati ovu ženskicu pod 2. !

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 06/08/2010 : 00:39:25  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

quote:
Originally posted by mladjo

Bolje ikad nego nikad

Evo, stavio sam ti je još jednom (onu updejtovanu). Nije izpiljena (samo rough draw):

http://www.2shared.com/document/QTOKyCkg/Pilgrim.html

Panzer:Pilgrim
(from the Chronicles of Un)

Recenzirati priču čovjeka kojeg poznajete (pa makar i samo preko interneta) nosi sa sobom teškoće koje je ponekad teško riješiti. Ako je priča loša, a vi to kažete, dolazi se do mogućnosti da se dotični uvrijedi i više vas nikad ne "zamoli" da kažete pokoju o njegovom spisateljskom daru, a ako je priča dobra, uvijek ostaje onaj crv sumnje "ma znaju se pa ga zato hvali". Na svu sreću mislim da sa drugom Panzerom nema takvih problema. Prvo zato što je riječ o čovjeku koji bi svakako prihvatio dobronamjrnu kritiku bez ljutnje, a drugo zato što je ovdje riječ o sasvim solidno napisanoj priči. Možda je najbolja pohvala činjenica da mislim da bi, kada bi sada postojao, ova priča bez problema bila objavljena u SIRIUSU (a znamo da se tamo nije objavljivalo bilo što). U svakom slučaju, riječ je o kraćoj priči u kojoj se na planetu Umu susreće dvoje pripadnika inteligentne rase te kroz međusobnu razmjenu mišljenja i vlastitih dometa kontemplacije ulate u filozofsku rapravu o sjećanjima, bitku i pojavama. Planeta Um jako podsjeća na jednu drugu planetu, pojave su dosta simetrične sa jednim drugim svijetom, a i ovdje imamo dosta pesimističnu sliku "velikog finala" jednog svijeta. Neka neka, bolje realno nego umjetno sretno...
Priča ima par dobrih doskočica (ona sa stripovima je poprilično dobra:)), a čini mi se da je i autor dosta svoga osobnog stava i iskustva unio u samu srž radnje.
U svakom slučaju - imate link, skinite i pročitajte.

Nećete se razočarati.

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 11/08/2010 : 20:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Majke mi, nisam mu platio da ovo napiše. Zbilja nisam.

Naravno, tako lijepe riječi moraju se nagraditi. Mladjo, ako imaš kojeg prijatelja u Sloveniji, daj mi njegov naslov pa češ dobiti jednu sci-fi knjigu na engleskom (izgleda ko nova). Tako da nečeš morati igrati nagradnu igru.

Sad, kako če se ti svidjeti soft funny grand scale space opera, e to čemo još vidjeti. Ali neke od osoba u knjizi se poslužuju neke vrste mailom kao sredstvom long-range komunikacije ... Prisječa te to na nešto?

Edited by - panzer on 11/08/2010 21:54:11
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 12/08/2010 : 20:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Našao sam "Most" u MonolitHu-1, autor je Slobodan Petrovski, ljeta gospodnjeg 1985.
Priče "Zid" nema a jedinu sa tim imenom, da ja znam, je napisao Artur Klark i objavio je Kentaur u jednoj kraćoj zbirci priča ovoga autora.

Znaš koja je poanta mosta, tko je onaj mrtvi čovjek i šta radi Dolanov Cadillac među sci-fijem?

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 12/08/2010 : 20:05:30  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Cornwell: Portrait of a killer, Jack the Ripper, Case Closed

Poznata pisateljica kriminalnih romana se je u ovoj knjizi pozabavila sa traženjem dokaza, da je bio Jack the Ripper jedan od najpoznatijih britanskih slikara Walter Richard Sickert. Analizirala je baš sve, od njegovog života pa do analize DNK na pismima, koja je navodno Jack poslao policiji. Ideju, da analizira baš Sickerta, je dobila od Johna Grieva, jednog od najpoznatijih istražitelja u Veliki Britaniji. I zaista, našla je puno dokaza koji povezuju Jacka i Sickerta, ali nažalost nije dobila Sickertov DNK jer je bio po smrti spaljen, a on i njegova uža rodbina nisu imali djece. Za sve "ljubitelje" Jacka the Ripperja.

Krakauer: Into the wild

Dirljiva priča o mladome Chrisu McCandlessu, koji je jednoga dana darovao 24.000 dolara u dobrotvorne svrhe, ostavio svoj auto, spalio pare, koje je imao u novčaniku te se odpravio na pustolovinu svoga života, koja se je dvije godine kasnije okončala na tragičan način na Aljasci. Autor sam se je, kad je bio gotovo tako mlad kao Chris, uspeo popeti na neki vrh na Aljasci i pri tome gotovo izgubio svoj život. Zato za razliku od drugih ljudi, koji su Chrisa označili za budalu, Chrisa vidi u drukčijem svijetlu. Kao što je rekao jedan muškarac iz knjige: Poštujem Chrisa. Bilo je glupo, što je napravio, ali je barem pokuao nači svoje snove. Večina ljudi jih ni ne pokušava nači.
O tome je bio snimljen i film, kojeg je režirao Sean Penn, a u glavni ulozi je nastupio Emil Hirsch.

Edited by - panzer on 12/08/2010 20:08:07
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 12/08/2010 : 20:10:50  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Mladjo, zbilja kratko i više zajebancija nego išta drugo:

http://www.2shared.com/document/lBS4woVL/Changes_in_heaven.html

Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 12/08/2010 : 21:05:54  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

quote:
Originally posted by vope

Našao sam "Most" u MonolitHu-1, autor je Slobodan Petrovski, ljeta gospodnjeg 1985.
Priče "Zid" nema a jedinu sa tim imenom, da ja znam, je napisao Artur Klark i objavio je Kentaur u jednoj kraćoj zbirci priča ovoga autora.

Znaš koja je poanta mosta, tko je onaj mrtvi čovjek i šta radi Dolanov Cadillac među sci-fijem?

Čim nabavim taj Monolit i pročitam priču ću da ti odgovorim na pitanje...

...
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 17/08/2010 : 21:07:57  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Dobro, dobro. Ne žuri se.

Go to Top of Page

zkne
Average Member

500 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 18/08/2010 : 17:20:43  Show Profile Show Extended Profile  Send zkne a Yahoo! Message  Send zkne a Private Message  Reply with Quote
Moze li netko odgovoriti sto je s futurom? zadnji broj koji je izisao je 130 i postoje naznake da ce ove jeseni izaci slijedeci broj, ali kako je moguce da taj nas jedini sf casopis izlazi jednom godisnje? Gdje je zapelo? U koliko se primjeraka prodaje?
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12799 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 18/08/2010 : 21:14:50  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Evo, Mladjo, još jedne kratka za duge zimske dane :

http://www.2shared.com/document/hmSV_78_/Judges.html

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/08/2010 : 12:19:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Time is almost freezing/Time is standing still...

Frederick Pohl:DOLAZE KVANTNE MAČKE
Sara 93 Biblioteka sf
Peveo:Pedrag Raos
293 str.

Frederick Pohl svakako spada u gornji dom pisaca znanstvene fantastike. Njegova dijela, bilo da odišu filozofskim razmišljanjima o čovjeku i njegovom položaju u svemiru te načinu prilagodbe novim sredinama (Čovjek plus), bilo da govore o susretima sa drugim civilizacijama i tehnologijama (Kapija) bilo da govore o mogućnosti manipulacije samim čovjekom (Svemirski mešetari) ili da govore o vremenskim paradoksima (Dolaze kvantne mačke), uvijek odaju svježinu i inovativnost potkrijepljenu poprilično kvalitetnom naracijom. Čovjek koji je osobno prošao skoro sve faze razvoja žanra (od tridesetih i magazina "Astonishing stories", preko "Zlatnog doba", pa do novijih godina) maksimalno je iskoristio svoju prisutnost u tome vremenu te se nadograđivao i poboljšavao sukladno sa samim žanrom uzimajući najbolje od stečenog znanja koje je žanr stjecao sve više i više.
Što se tiče samog djela, ponovo se (nakon "Endymiona") susrećem sa "Schrodingerovom mačkom". http://en.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger%27s_Cat
Sam naziv knjige očito je inspiriran samim eksperimentom. Osobno, ne slažem se baš sa tvrdnjama koje se izlažu u tom eksperimentu, ali dobro, nije to sada tema...
Knjiga se bavi alternativnim svijetovima i vremenskim paradoksima koji iz svega toga proizlaze, te nam kroz različite varijante istih likova koji žive u različitim svijetovima priča priču o mogućim paradoksima koje bi uzrokovala eventualna prostor/vrijeme putovanja. Sve je koncepcijski dobro zamišljeno, jedino će pobornici "Hard - sf - a" biti pomalo zakinuti, jer je naglasak ipak više stavljen na same vremenske zaplete i njihove posljedice dok je tehnološka komponenta poprilično u drugom planu.
Ali djelo je dobro. Vrlo dobro. Čitatelj je odmah ubačen u grotlo vremenskih zbivanja, stvar se sve više i više komplicira, da bi na kraju došlo do solidnog obrata koji ostavlja mogućnost nastavaka za koje, iskreno, sad ne znam da li su napisani, ali sve se to da provjeriti, internet je velik...
Uglavnom, ako ste do sada nekako izbjegli ovo djelo - toplo ga preporučam. Nije baš "Kapija", ali je svakako vrijedno čitanja.

P.S. Evo da bude malo zanimljivije: od sada ću uvesti ocjenjivanje knjiga. Neka ocjene budu od 1 do 5, a kao slika za ocjenu će služiti maskota nagrade "Hugo". Inače, uvijek pokušavam biti što stroži u ocjenjivanju, tako da je npr. ocjena "3" znak za, po meni, poprilično dobru knjigu.

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 23/08/2010 12:26:19
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/08/2010 : 12:26:59  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Panzeru, danas ću konačno i tvoju drugu priču pročitati

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page
Page: of 249 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.58 seconds. Snitz Forums 2000