forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Umjetnost
 Knjige & co (popis recenzija u prvom postu)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 249

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 18/11/2010 : 23:17:38  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

quote:
Originally posted by nemanja93

Mislim da se ta knjiga zove Proračunati rizik ali je nisam citao pa ne znam kakva je
Ali sam zato cuo od par njih da je Osmica mnogo dobar roman...

Možeš probati i ovo, ako ikad naletiš na nju. Nije slaba:

http://www.amazon.com/Gentlemen-Players-Novel-Joanne-Harris/dp/0060559144/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1290068925&sr=1-2

ili možda čak i ovo:

http://www.amazon.com/Chess-Machine-Robert-Lohr/dp/B003F76GWG/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1290077120&sr=8-1

Ako naletim na nasem jeziku svakako

Nisi se okrenula, zato nisi videla
igrale su sene.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 19/11/2010 : 09:44:10  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Gonick, Outwater: Okoliš u stripu (http://www.amazon.com/Cartoon-Guide-Environment-Larry-Gonick/dp/0062732749)
Gonick, Huffman: Fizika u stripu (http://www.amazon.com/Cartoon-Guide-Physics-Larry-Gonick/dp/0062731009)

Zanimljivo i jednostavno napravljeno. Puno bolje, nego recimo moje knjige za fiziku iz osnovne i srednje škole sa malo slikica, brez boldanog teksta itd.. Da su sve knjige za školu napravljene na taj način, siguran sam, da bi se djeca radije učila.

Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier!

Edited by - panzer on 19/11/2010 10:16:00
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 19/11/2010 : 09:47:05  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nemanja93

Ako naletim na nasem jeziku svakako

Prva je na naš jezik prevedena kao Igra bez časti.

Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 19/11/2010 : 18:09:35  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Nastavljam dalje u istom stilu

http://www.laguna.rs/index.php?m=naslov&id=264

igrale su sene.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 19/11/2010 : 19:12:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
izgleda da sam propustio komentar

kakva je prva knjiga

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts

Member since 06/03/2010

Posted - 19/11/2010 : 19:50:59  Show Profile Show Extended Profile  Send nemanja93 a Private Message  Reply with Quote
Nisam ga ni napisao

Pa svidela mi se i mogu reci da sam dobio neku zelju da procitam sve od Simonsa na sta sam naleto u biblioteci,tako da cu se neko vreme pozabaviti sa njim.U pocetku mi je bila malo nerazumljiva i mogu reci dosadna,mozda zato sto do sad nisam citao SF ovo mi je prva knjiga o tome.Posle kad sam povezao neke stvari i shvatio vecinu toga odusevio sam se i nisam je ispustao zadnja 2-3 dana.
Od prica najvise mi se svidela pesnikova,o bebi Rejcel me je jako dirnula zamalo i da zaplacemKasadova jako dosadna,od svestenika i B.Lamije solidne nisu nesto preterano zanimljive ali i nisu mi ni bile dosadne.Konzulova u pocetku jako dosadna,a posle odlicna.
eto otprilike je to to

igrale su sene.
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 20/11/2010 : 10:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

kakva je prva knjiga

Recenzije na str. 18 i 20.

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 22/11/2010 : 19:59:28  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Evo, mladjo, nešto i za tebe, neumornog tražitelja ideja - večinu njih ionako poznaješ (ima na slovenskom, a dali ima i na hrvatskom, to ne znam):

http://www.amazon.com/Ideas-Changed-World-Felipe-Fernandez-Armesto/dp/0789496097

Reader's Digest: Truth about history
Knjiga čitaocu predstavlja nove dokaze, koji bitno mijenjaju neke stvari u historiji. Ako vas zanima, kako je uživanje mesa sa sobom donelo monogamiju, da li je neandertalac zbilja izgledao kao Java ili je bio puno ljepši, tko je izdao Annu Frank; da je bio Abraham Lincoln tabletoman, kako je zbilja tekla poslednja bitka generala Custerja sa Indijancima, kako je izgledao dodo, tko je prvi otkrio Ameriku, kako je zbilja izgledala Kleopatra i još puno toga, pogledajte si tu knjigu.

Edited by - panzer on 22/11/2010 20:00:34
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 23/11/2010 : 11:18:50  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Izgleda odlično!
Budem naručil. Samo, kada ću to sve stići pročitati...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Edited by - mladjo on 23/11/2010 11:19:02
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 23/11/2010 : 11:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Budem naručil.

Pogledaj u lokalnoj knjižari. Ako je imamo u našoj maloj knjižari, onda je imate i u vašim knjižarama u Zagrebu. Sačuvaj pare za novu knjigu od Vinga ...

Baš počeo čitati ovo:
http://www.amazon.com/Book-Numbers-Secret-Changed-World/dp/1554073618/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1290508013&sr=1-2

Edited by - panzer on 23/11/2010 11:29:43
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 24/11/2010 : 09:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Možda če nekome trebati ovo:

http://webforumreader.com/web-forum-reader-description.html

Edited by - panzer on 24/11/2010 09:20:02
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 24/11/2010 : 10:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Panzeru daj stavi link za tvoju priču, da ne tražim sad

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 24/11/2010 : 11:09:03  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Ideal family:

http://www.datafilehost.com/download-15132cea.html

Madhouse (ova je "vrlo duga" ):

http://www.datafilehost.com/download-66a9d6ad.html

Nemam jih više ... Skini obe odjednom da ne moram da uploadujem ponovo.

Uživaj (ako češ moči)!

Edited by - panzer on 24/11/2010 11:40:26
Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 24/11/2010 : 20:13:52  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote

Hal Clement: Mission of Gravity

Upoznajte planet Mesklin, na kojem dan traje 17 minuta, na kojem je gravitacija na ekvatoru triputa viša od zemaljske, a na polovima 700 puta veča (takva planeta može da postoji; Clement je sve više manje izračunao). I tako jednog dana na južni pol padne zemaljska raketa. Zbog visoke gravitacije Zemljani ne mogu do nje, zato se povežu sa grupom navodno "glupih" 40 centimetara dugih gusjenica (trgovaca), koji sa svojom lađom plove po morih Meslina. Njihov kapitan Barlennan namjerava Zemljanima pomoči, ali u istom trenu drži "figu u džepu". Naime, njegova rasa nije još otkrila kotač, a vrlo je željna tehnološki napredovati, pa želi Barlennan Zemljane iskoristiti, da bi akumulirao što je moguče više tehnoloških podataka. I tako se posada lađe Bree upusti u jednu dugu i opasnu pustolovinu, gdje na njih vrebaju druge inteligentne rase, životinje, a i sama majka priroda ...

Prvo plusevi: sama neobična planeta (nije generic), malo pravog nasilja, odličan opis same planete (vjetar, ocean, ...), puno hard sci-fi podataka, zanimljivi svemirci, koji dobiju napad panike, kad nešto leti iznad njih (jer kod njih ništa ne može letjeti), koji ne poznaju luka, strijela i kopja, koji ne znaju skakati (pad sa nekoliko centimetara kod njih znači sigurno smrt), koji se boje, da če jih u blizini ekvatorja otpuhnuti vjetar itd..

Minusi: Clement se je previše fokusirao na opis planete, pa zbog toga trpi dorada likova (mali minus), jer bi knjiga uz suradnju sci-fi profija za neobične aliene bila puno još bolja (Ispod jedne od miza začuje se poznat glas:"Ej, on bi trebao Vernorja Vinga!") - alieni su ipak previše ljudski, tehnologija Zemljana je još uvijek na razini tehnologije iz 50. godina prošlog stolječa; Meskliniti su nerazvijeni, ali prebrzo shvate neke razvite tehnologije Zemljana, premalo dialoga, koji bi razbili predugo opisivanje okolice, ...

Clementu je sa ovom pričom uspjelo odgovoriti na pitanje, kako bi izgledalo podnebje tako neobičnog svijeta, a uz to i podučiti čitatelje, da ako si mali, to ne znači, da si glup ili inferioran u bilo kakvom drugom pogledu gledano na nekog krupnijeg od tebe. Dobro bi bilo, kad bi se malo osvrnuo i na to, kako če nove tehnologije i nova saznanja o Mesklinu (Meskliniti misle, da je njihov svijet u obliku čaše, a ne kugle) utjecati na samu civilizaciju gusjenica. Doduše, Barlennan se odluči, da če nove informacije usvajati korak po korak, no to je još uvijek velik tehnološki skok, gledajuči na to, da njegova rasa ne zna za kotač, a on se u kratko vrijeme upozna sa raketom, neke vrste tenkom te radijem, s pomoču kojeg održava kontakt sa Zemljanima.

mladjo:"Jeste li me čuli tamo gore?"
Panzer:"Jesmo, gospon mladjo, jesmo ..."
mladjo:"A uključit čete to u recenziju?"
Panzer:"Hočemo, hočemo ..."
mladjo: "E baš vam hvala ..."
Panzer:"Nema na čemu, gospon mladjo."

Sve u svemu, priča spada u onih 5 posto sci-fi priča, koje se isplate pročitati. Naravno, što se dešava puno puta kod sci-fi knjiga, naslovnica nema ama nikakve veze sa pričom.

Mission of gravity ima i nastavak, Star Light, gdje Zemljani naiđu i na još bizarniji svijet od Mesklina pa moraju opet moliti Mesklinite, da jim pomognu, no pošto nikako da dobijem cijelu knjigu u pdfju, ne mogu da je recenziram pa se s ovom recenzijom i poslavljam od Hala Clementa.

Automatic responce from server:
###Your review is way too long! Penalty: 15 Euros. Because you mocked moderator of this topic, you have to read A Deepness in the Sky and Fire in the Deep from Vernor Vinge.###

Panzer: "Will do. I just bought them a short while ago."

Over and out.

End of file.

Edited by - panzer on 24/11/2010 20:30:43
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/11/2010 : 00:59:46  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote

Dobra recka!

Trebamo podhitno napravit papirnatu verziju ovih recenzija

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 25/11/2010 : 09:04:26  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Shit, idem brzo obrisati sve moje recenzije (kao Gand)

Pričekaj da forum dođe do jubilarne 100. stranice (tko zna kad če to biti). I ima da se u međuvremenu sjetiš neku dobru naslovnicu (ništa generic, a pogotovo ne onu tvoju sliku ispred auta)...

Edited by - panzer on 25/11/2010 10:14:38
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/11/2010 : 10:24:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by panzer

quote:

kakva je prva knjiga

Recenzije na str. 18 i 20.

istina, nego rek'o da vidim sta drug Nemanja ima da kaze

stoji mi prva knjiga na polici jos od leta

problem je u tome sto sam istovremeno kupio Oko vremena i Hiperion, i onda kad sam dosao ovde, Oko vremena sam progutao odmah, i kukao sto nisam kupio i nastavke
I onad ne bih voleo isto to da uradim sa Hiperionom, pa cim nabavim makar Pad Hiperiona, bacam se na citanje :)

Inace, poceo sam sa "Bogovi licno" od Asimova, i 2/3 sam progutao u dahu, a onda me uhvatila fakultetska/ispitna sranja kojekakva, i onda je ostalo sve na stand-by

Inace, vrhunska knjiga!!!! Mislim da cu je vrlo skoro procitati jos jednom!!!!!!

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 25/11/2010 : 10:36:36  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
I onda napišeš recenziju jer je još nemamo (mislim na ovu od Asimova).

Edited by - panzer on 25/11/2010 10:38:37
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/11/2010 : 11:36:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
hehehe, vazi, mogao bih, nisam davno :)

Go to Top of Page

panzer
Advanced Member

12800 Posts

Member since 18/05/2005

Posted - 25/11/2010 : 20:14:23  Show Profile Show Extended Profile  Send panzer a Private Message  Reply with Quote
Bradeško: Privlačna Slovenija
Jeseničnik: Slovenija u superlativima

Prva knjiga prikazuje manje poznate lijepote Slovenije (rijeke, slapovi, hrana, itd.). Plus knjige je, da je uz slovenski tekst i engleski (za turiste), što je i minus, jer su zato slike manje, a oba teksta jedan uz drugog ne izgledaju baš lijepo za oči. Drugu knjigu je napisao jedan slovenski fotograf, koji je u njoj sabrao neke naj stvari u našoj državi. Velik plus je to, da su fotografije zbilja super lijepe (takve još nisam sreo u slovenskim knjigama) i mogu parirati u lijepoti sa onim iz National Geographica (pogotovo one, koje su slikane izbliza). Uz to, slike i tekst su baš prave veličine pa je ugodan osječaj uz čitanje knjige još veči.

Hoffman, Krings: 100 čuda svijeta
Baxter et al.: 100 največih čuda sijeta
Reader's Digest: Tajne i ljepote našega svijeta (Putovanje, koje oduzima dah)

Sve tri knjige u stvari govore o najlepšim prirodnim ili umjetnim objektima na Zemlji. Razlike postoje: prva knjiga ima malo manje fotografije, a malo više teksta, dok ima druga knjiga veče fotografije, koje su ponekad velike za cijelu stranicu pa oboje i samu podlogu teksta, što ne izgleda baš lijepo. Uz to tekst nije dobro raspoređen po stranici. Treča knjiga ima više teksta, koji je i lijepo raspoređen po stranici. Plus je u tome, što imate kod prirodnih formacija, kao što su recimo kraške jame i razloženo, kaku su te nastale.

Schwanitz: Sve, što moramo znati
Najbolje sam ostavio za kraj (sportski komentatori na HTV bi rekli:"Idemo sad pogledati ljepoticu kola."). Schwanitz se u svojoj knjigi pozabavio historijom od starih Grka do danas, literaturom od Danteja do Flauberta, likovnom umjetnošču od gotike do Velasqueza, glasbom od trubadura do moderne glasbe, filozofijom Europe od Descartesa do Heideggerja , historijom odnosa između oba spola, znanošču i njezinim predstavama o svijetu, u kojem živimo, zašto se isplati čitati knjige, koje knjige čitati itd. Za razliku od enciklopedija i leksikona on je svoju knjigu napisao kao priču, koja vrlo lijepo teče. Sam pogled na index (odmah sam pomislio na index knjiga u Ime ruže, iako nisu ni približno slična) i na koju od stranica ukazuje na to, da bi to znala biti vrlo dobra i zanimljiva knjiga. Tematike su dosta kratke, a ima unutra i puno lijepih i zanimljivih fotografija. A kao bonus Schwanitz na kraju obravnava ono, što ne bi trebali znati (kakve gače nosi princ William, poznati sve karakteristike automobila svijeta "u nulu", itd.), refleksivno znanje, brzi pregled historije, listu knjiga, koje su promijenile svijet, te kronologiju kulturne historije.

Po meni vrlo kvalitetna knjiga. Jedna od onog jednog procenata knjiga, koje ne bi odmah pokušao prodati, da jih dobijem badava.

Edited by - panzer on 25/11/2010 20:25:30
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/11/2010 : 20:49:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
sorry, nema ama nikakve veze sa ovim, ali me uvek zanimalo

kako je na slovenackom izveden pridev od "sloven" ?

dakle, stari sloveni, juzni sloveni, itd....

sorry jos jednom na upadu, al ako sad ne pitam, necu nikad :D

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/11/2010 : 21:13:57  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
To je to, odlučio sam: Izdajem knjigu

Knjige & co papirnato izdanje

Tiraž prvog izdanja:1 primjerak

Ajd sad ozbiljno:)) budem isprintal na najeftinijem papiru i onda bum uvezal sa najeftinijim uvezom pa bumo vidli kak će to ispast. cilj je da u narednih mjesec dana to napravim (užasno sam kratak s vremenom) a onda da to izdanje zajedno poboljšavamo, pa da do, ne znam, MaFesta možda napravimo i tvrdoukoričeno izdanje (tiraž:5 primjeraka). Naravno, sve je to onak za našu dušu

Kaj velite?

COUNT ZERO INTERRUPT

Edited by - mladjo on 25/11/2010 21:14:44
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/11/2010 : 21:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ajd sad ozbiljno:)) budem isprintal na najeftinijem papiru i onda bum uvezal sa najeftinijim uvezom pa bumo vidli kak će to ispast. cilj je da u narednih mjesec dana to napravim (užasno sam kratak s vremenom) a onda da to izdanje zajedno poboljšavamo, pa da do, ne znam, MaFesta možda napravimo i tvrdoukoričeno izdanje (tiraž:5 primjeraka). Naravno, sve je to onak za našu dušu

Kaj velite?

ako je besplatna postarina do norveske, moze i meni

a za panzera deset primeraka dzaba!

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 25/11/2010 : 22:04:36  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kaj velite?

ako je besplatna postarina do norveske, moze i meni

a za panzera deset primeraka dzaba!

Za pedeset godina će ovo prvo izdajne vrijedit milione

Već vidim kako nam dižu spomenike

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 25/11/2010 : 22:07:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
pu, daleko bilo
to ako hoces, mogu tebi
meni nece barem jos 100 godina, za dalje cemo da vidimo

Go to Top of Page
Page: of 249  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.8 seconds. Snitz Forums 2000