...vrijedi za sve junake... Znam da je puno dobrih napiso i da je se teško odlučit, al kad bi samo jednu morali izdvojit to bi bila... jedna Bosellijeva priča .
Meni osobno u top 5 stripova ikad, a možda i na prvo mjesto.
Cain zaslužuje vlastiti strip-serijal (makar i od samo 18 brojeva).
Ja mislim da je Cain odličan lik za vlastiti strip-serijal.
istina , ali tako bi izgubio onu egzotičnost koji sada kao sporedni lik ima... vjerovatno bi se to pretvorilo u nekakvu dampyr-zagor-dylan sapunicu. Teško da bi Boselli ( a o drugima da i ne govorimo )to izgurao sve na visokom nivou. Došlo bi do neimenovnog recikliranja starih ideja . Ili možda ne.....
Meni osobno u top 5 stripova ikad, a možda i na prvo mjesto.
Cain zaslužuje vlastiti strip-serijal (makar i od samo 18 brojeva).
Ja mislim da je Cain odličan lik za vlastiti strip-serijal.
istina , ali tako bi izgubio onu egzotičnost koji sada kao sporedni lik ima... vjerovatno bi se to pretvorilo u nekakvu dampyr-zagor-dylan sapunicu. Teško da bi Boselli ( a o drugima da i ne govorimo )to izgurao sve na visokom nivou. Došlo bi do neimenovnog recikliranja starih ideja . Ili možda ne.....
OK, Dampyr je malo prejednostavan, iako je dobar strip.
Ali ja sam mislio na miniserijal (14-18 epizoda) o Cainu, možda čak i iz vremena prije nego upozna Zagora.
A radnja bi bila Europa (a pri kraju i Afrika), prva polovica 19. stoljeća. Probajte zamisliti onaj gotički ugođaj, koji niti Dylan, niti Dampyr nemaju, jer su u sadašnjosti (dobro, možda poneka, rijetka epizoda).
Mislim da bi se tu dalo nešto dobro (iako ne preoriginalno) izvući.
Citam samo Zagora al skoro sve njegove su odlične, među boljima: Cibola, Prolaz na SZ, Helingen je živ, Morska strava, Vampir, Crni brod,...Ali kad moram jednu izdvojit onda "Prolaz na Sjeverozapad"... Texa ne čitam, al tolko ste nafalili Carsonovu prošlost da ću morat to nabavit...:-)
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam.
Cain kao strip junak bi bio pun pogodak. Europa, Afrika i bliski istok 1. pol 19. st. Auu... Recimo 20-30 brojeva. Valjalo bi.
Postojao je strip junak (Marvelov?) skoro istog imena (Solomon Cain, po naški Kejn), posve istog izgleda i profesije,objavljivan i u nas osamdesetih. Boselli ga je malo "posudio" za potrebe svojeg stripa. Toliko o tom briljantnom scenaristu...
Cain kao strip junak bi bio pun pogodak. Europa, Afrika i bliski istok 1. pol 19. st. Auu... Recimo 20-30 brojeva. Valjalo bi.
Postojao je strip junak (Marvelov?) skoro istog imena (Solomon Cain, po naški Kejn), posve istog izgleda i profesije,objavljivan i u nas osamdesetih. Boselli ga je malo "posudio" za potrebe svojeg stripa. Toliko o tom briljantnom scenaristu...
Pa gotovo cijeli Bonelli je pažljivo recikliranje već postojećih ideja, ništa čudno.
Pavel, opet sereš po onome što ti se ne sviđa? Pljuc! Jednako kako je Moore "pokrao" na desetke literarnih junaka i uključio ih u svoja remek djela... Spomenimo npr. Alana Qutermaina koji je jao sličan Cainu. A što ako je Boselli uzeo originalnog Robert E. Howardovog lika Solomona Kanea, a ne ovog kojeg ti spominješ? Isti tako se može reći da je Marvel plagirao Howardovog lika.
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."