Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26829 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Member since 04/06/2007 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18881 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 05/07/2008 : 22:18:44
|
Ja sam isto glasao za Andreucija, ali kad sam vidio crtež Nuccia, koji me stvarno podseča na Ferrija u ranim godinama-možda ipak Nuccio, pa kad još crta strašno polako- idealan za naslovnice. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 05/07/2008 : 22:44:42
|
Ma ja mislim da je taj Nuccio nekakav mlađi nelegalni Ferrijev klon.
Mislim, ak su mogli ovcu Dolly, zašto nebi i Ferrija. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Member since 03/06/2008 |
Posted - 06/07/2008 : 00:36:53
|
quote: Originally posted by Beva
Glasah za Chiarollu, jer su mi svi drugi nekako presterilni... I Della Monica, i Nuccio, i Esposito Bros... O Verniju da ne govorim... Villi ne leži Zagor, to smo vidjeli...
Chiarolla možda crta zbrzano i sve, ali mislim da bi na naslovnicama briljirao...
I jedna zamjerka postavljaču topica, uz Chiarollu je stavljen :D, a odmah ispod ide Cassaro koji je deset puta gori...
Ispravljeno, i moje izvinjenje... A ne slažem se da je Cassaro gori od Chiarolle, oboje su loši crtači, al ipak je meni Chiarolla lošiji. Kod Cassara bar mogu rasaznat ko je ko i šta je šta :D |
Kad ce Chico remitenda sve ispocetka? Oce bit u HC-u? Joj jedva cekam. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 06/07/2008 : 00:42:47
|
...i posle Ferija - Feri! Mislim da je nemoguce! Feri je prevazisao sistem koji ga je stvorio! Uvek cemo crtace Zagora ravnati prema Feriju! Tex je preziveo i Galepinija i Bonelija! Drugi temeljac Bonelija, bar po meni, ce biti na teskom ispitu - nadomestiti Ferija, (ajd`, Nolitu, manje - vise???)! Jako tesko, pogotovu jer je npr. Verni (jako hvaljeni crtac) svetlosnu godinu iza Ferija, a i drugih crtaca Zagora - (pokusaj izdavaca da vec isproba kako ce funkcionisati Ferijev KLON)... Ajd` zivi bili pa videli! opet ponavljam FERRI <=> ZAGOR !!! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Posted - 06/07/2008 : 00:47:41
|
Ja bih se pak složio sa nekim članom foruma (ne znam koji je sad), što je nekad napisao; da naslovnice treba crtat netko ko ne crta najbolje a ne odmiče daleko standardnog Ferrievog crteža, a to je VERNI... Zašto bi crtao Nuccio, kojem ionako pun kufer treba da nacrta par priča, a da još gubi vrijeme na naslovnice, a baš takve super crtaće trebamo da crtaju Zagorove epizode. Isto vrijedi i za Della Monicu,Laurentija i još neke...
Zato treba Verni. Ne odstupa od Ferrijevog crteža, ne crta baš najbolje (tako da nam neće bit žao ako koju priču manje nacrta za Zagora),a za naslovnice se može malo više i potrudit, a ionako, ko jebe naslovnice, glavna je priča i crtež u njoj :D... Ugh! |
|
|
GeneziS
Average Member
Western Sahara
702 Posts
Member since 14/03/2008 |
Posted - 06/07/2008 : 02:26:05
|
quote: Originally posted by Raga
Ja bih se pak složio sa nekim članom foruma (ne znam koji je sad), što je nekad napisao; da naslovnice treba crtat netko ko ne crta najbolje a ne odmiče daleko standardnog Ferrievog crteža, a to je VERNI... Zašto bi crtao Nuccio, kojem ionako pun kufer treba da nacrta par priča, a da još gubi vrijeme na naslovnice, a baš takve super crtaće trebamo da crtaju Zagorove epizode. Isto vrijedi i za Della Monicu,Laurentija i još neke...
Zato treba Verni. Ne odstupa od Ferrijevog crteža, ne crta baš najbolje (tako da nam neće bit žao ako koju priču manje nacrta za Zagora),a za naslovnice se može malo više i potrudit, a ionako, ko jebe naslovnice, glavna je priča i crtež u njoj :D... Ugh!
Kažu da naslovnica prodaje strip |
Arguing On The Internet Is Like running In The Special Olympics - Even If You Win, You're Still Retarded
|
|
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Posted - 06/07/2008 : 10:45:52
|
quote: Originally posted by GeneziS
Zato treba Verni. Ne odstupa od Ferrijevog crteža, ne crta baš najbolje (tako da nam neće bit žao ako koju priču manje nacrta za Zagora),a za naslovnice se može malo više i potrudit, a ionako, ko jebe naslovnice, glavna je priča i crtež u njoj :D... Ugh!
Kažu da naslovnica prodaje strip
Živa istina, svjedok sam tome često bio. Malo sam pretjerao s ovom svojom zadnjom rečenicom. Ali i dalje mislim da bi trebao crtati Verni, kad bi se on samo tome potpuno posvetio, to bi supr izgledalo. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 06/07/2008 : 11:17:37
|
Od Zagora treba napraviti totalno drugačiji strip. Ozbiljniji, kvalitetniji sa raealnijim scenarijima (što se boljim da u Bonelliju niju moguće). Ili ugasiti seriju. Ovakvog Zagora je 500 brojeva bilo dosta...Tako da mi je svejedno tko će crtati naslovnice. Neka crta Mikica. |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
Edited by - Obi-wan on 06/07/2008 11:18:34 |
|
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Posted - 06/07/2008 : 11:17:58
|
Što se tiče Nuccija, nj crtež je doslovno perfektan (što mi ne smeta), čovjek pazi na svaki detalj, na svaku linju, čist crtež, nije ni čudo što tako dugo crta 1 priču... Al u jednom intervjuu Ferri je rekao kako se on previše ne zamara detaljima, i da mjesečno crta oko 25 stranica, tako da pricu od 4 epizode crta oko godinu, a kad bi se posvetio detaljima crtao bi je 4 godine! A onda bi čitatelji patili. Istina, ali ja danas mislim drugačije, danas kad imamo hrpu crtača koji samo rade na Zagoru: Ferri, Laurenti, Della Monica, Verni, Chiarolla, Bisi, Sedioli,..... kad bi oni svi crtali dugo, ali ipak savršeno, sve bi se na vrijeme stiglo! Al opet, džaba dobar crtež, kad je scenarij loš!!! :D
P.s. Ono već liči na Vukodlaka, a ne onaj Donatelliejv štakor. |
|
|
Obi-wan
Advanced Member
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 06/07/2008 : 11:21:01
|
quote: Originally posted by Beva
quote: Originally posted by jaki
Andreucci1A evo i zašto:
Zašto? :)
Zato što Jaki baš voli Supermana... |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 06/07/2008 : 22:40:52
|
imao sam sličan post prije neko vrijeme i ja sam tvrdio da bi to trebao biti della monica,ne znam ,njegov mi zagor najviše paše poslije ferrija ,mada mi se sviđa i bisi..mislim da i u boneliju razmišljaju o ovome s obzirom na ferrijeve godine. |
|
|
Zeljko Ferri
Senior Member
Serbia
1304 Posts
Member since 15/12/2004 |
Posted - 07/07/2008 : 08:45:07
|
quote: Originally posted by bubo
imao sam sličan post prije neko vrijeme i ja sam tvrdio da bi to trebao biti della monica,ne znam ,njegov mi zagor najviše paše poslije ferrija ,mada mi se sviđa i bisi..mislim da i u boneliju razmišljaju o ovome s obzirom na ferrijeve godine.
Ma razmisljace oni o meni kad im se ja pojavim u redakciji......
|
|
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 07/07/2008 : 12:55:32
|
quote: Originally posted by Zeljko Ferri
quote: Originally posted by bubo
imao sam sličan post prije neko vrijeme i ja sam tvrdio da bi to trebao biti della monica,ne znam ,njegov mi zagor najviše paše poslije ferrija ,mada mi se sviđa i bisi..mislim da i u boneliju razmišljaju o ovome s obzirom na ferrijeve godine.
Ma razmisljace oni o meni kad im se ja pojavim u redakciji......
pa daj okači radove ali samostalne ne kopirane,mislim na tvoje orginalne naslovnice ako ih imaš pa da uvalimo bonelliju
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Raga
Senior Member
Croatia
1028 Posts
Posted - 08/07/2008 : 00:21:59
|
Villa crta najbolje naslovnice u Bonelliju, leži mu vestern, ali leži li mu Zagor, pitanje je sad...? |
|
|
K.G. 21
Junior Member
Croatia
480 Posts
Member since 01/05/2006 |
Posted - 08/07/2008 : 00:54:52
|
Villa crta najbolje naslovnice u Bonelliju, leži mu vestern, ali leži li mu Zagor, pitanje je sad...?
Amen |
|
|
bubo
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Posted - 08/07/2008 : 12:59:06
|
Villa crta najbolje naslovnice u Bonelliju, leži mu vestern, ali leži li mu Zagor, pitanje je sad...?
ni pod razno..
|
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 08/07/2008 : 13:24:42
|
Pa šta Villi fali? Malo triba proradit na faci, ali stvarno je odlično nacrta i Zagora i ostale. Radi najlipše naslovnice, a oko face mu može netko i pomoć i stvar riješena. |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 08/07/2008 : 13:26:22
|
I doista, gledajući ovu sliku, izgleda da Villa ima fetiš na nabore na odjeći... Texova košulja izgleda kao da nikad ispeglana nije (rukavi), čovjek bi pomislio da kod Nathana i Legs u budućnosti bar postoji pegla, ali ništa... Opet ti rukavi... Pa čak i kod strica Martija, tko je vidio neispeglano i naborano odijelo? Villa, očito :) |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
Beva
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
6034 Posts
Posted - 08/07/2008 : 13:28:53
|
quote: Originally posted by Poncho
Pa šta Villi fali? Malo triba proradit na faci, ali stvarno je odlično nacrta i Zagora i ostale. Radi najlipše naslovnice, a oko face mu može netko i pomoć i stvar riješena.
Zagor izgleda kao body-builder, a ne elegantni letač po stablima... Opet naborana košulja, što je jako teško ako znamo da je pripijena uz tijelo :) A još ako znamo da je najsporiji crtač u Bonelli staffu, ili bar među 3 najsporija, ništa od toga... |
Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213 |
|
|
---dp---
Advanced Member
17232 Posts
Member since 26/10/2001 |
Posted - 08/07/2008 : 13:51:48
|
Ma Villa ne dolazi u obzir za Zagora, nikako, ne bi to bio nas Zagor. Ja glasam za Nuccia, iako je neko dobro primetio da braca Esposito imaju to sto je potrebno za Zagorove naslovnice, pogladajte samo njihove table ovog novog Zagora. No Nuccio mi je idealan i za naslovnice i za Zagora. Sto se tice Ferrije, mozda covek bude ziveo 120 godina a osecao se vitalno i crtao do svoje 115 godine, sto da ne? Ko zna koga ce sve od ovih mladjih crtaca Ferri da zamenjuje a ne oni njega... |
|
|
Topic |
|