forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Scene iz stripova
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 11

Deers
Advanced Member

Croatia
9434 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 17/03/2014 : 21:08:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/03/2014 : 22:12:48  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Deers! Prosvetli me!

Konan? Broj, izdanje, blabla?

DNEVNIK CITANJA:
Etika junaštva i deklišeizirani koreni u “Zagor prica...”
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9434 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 17/03/2014 : 22:17:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PijaniPatak

Deers! Prosvetli me!

Hladno, hladno

Dilan Dog ZS 27 Vidio sam kako umireš

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 17/03/2014 : 22:21:45  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deers

quote:
Originally posted by PijaniPatak

Deers! Prosvetli me!

Hladno, hladno

Dilan Dog ZS 27 Vidio sam kako umireš

Zaboga!Roi!

(smajli koji udara glavom od zid)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/03/2014 : 09:35:02  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Lazarus Ledd #89 "Silazak u Pakao" by Capone & Bartolini/Bocci

Capone savrseno uvlaci Dantea u Lazarusov univerzum. Fantasticna prica, a ova tabla me je presekla (za vreme studija sam obozavao Dantea)

DNEVNIK CITANJA:

Edited by - PijaniPatak on 19/03/2014 09:35:58
Go to Top of Page

Cromwell
Advanced Member

Croatia
4382 Posts

Member since 10/09/2011

Posted - 19/03/2014 : 10:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Cromwell a Private Message  Reply with Quote
Šteta samo što je ripoff kolaž :(

Bok, kako si.
Go to Top of Page

PijaniPatak
stripovi.com suradnik

Germany
10035 Posts

Member since 20/02/2010

Posted - 19/03/2014 : 11:00:18  Show Profile Show Extended Profile  Send PijaniPatak a Private Message  Reply with Quote
Pre bih rekao precrtano (ilustratori "Pakla" se isto tako uveliko prikazuju)

DNEVNIK CITANJA:
Go to Top of Page

Mac
Average Member

Bosnia and Herzegovina
576 Posts

Member since 28/09/2008

Posted - 19/03/2014 : 15:11:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Mac a Private Message  Reply with Quote
Batman - povratak mračnog viteza

Kada Suoerman moli Majku prirodu da pošalje kišu.

Propovednik - Misija u Teksasu

Kada se onaj šerif upuca sa pištoljem koji mu je dodao sin pa se ovaj zaklinje postati Čmar fejs

Dylan Dog - Xabaras

Kada se Cagliostoro odlučuje žrtvovati.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12934 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 28/08/2014 : 10:07:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Jack Kirby: "Devil Dinosaur", br. 4, 1978. godina.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12934 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 25/05/2015 : 11:55:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
Suicide Squad br. 13, 1988. godina.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

seinfeld
Advanced Member

16500 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/05/2015 : 12:42:15  Show Profile Show Extended Profile  Send seinfeld a Private Message  Reply with Quote
Trilogija "sranja" (Kauboj Henk od kamagurka i herr seele)
http://postimg.org/image/ftaoj9yxn/
http://postimg.org/image/vc84ge78b/
http://postimg.org/image/5uppwspi3/

"I'm not saying I'm Batman. I'm just saying nobody has ever seen me and Batman in a room together."
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 07/05/2020 : 20:31:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
udarac oko svemira

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6128 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/05/2020 : 21:49:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
PWOWEE

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 08/05/2020 : 00:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
New Mutants #22, scena kada Rahne Sinclair počne da mašta da je princeza iz bajke, a stilizacija se promeni kao da je u pitanju Diznijev animirani film, i stvari postaju sve mračnije, jer Rahne se u mašti pretvori u vuka i odlazi u grad, a grad je opako mesto... I na kraju vidimo nju kako spava u svojoj sobi, i shvatimo da je sve bio san... ali, da li je? Nešto nije kako treba u tom poslednjem kadru...

Chris Claremont pisao, a Bill Sienkiewicz crtao, i to je bio moj prvi susret sa njegovim radom. Još imam mnoge od tih svezaka. I Claremont je ovde bio dobar, doduše.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 08/05/2020 : 15:31:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Nova Nancy nije loša od kad ju je preuzela Olivia Jaimes: https://www.gocomics.com/nancy/2018/04/17

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 09/05/2020 : 15:22:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Meni je uvek zanimljivo da vidim ljude i mesta sa ovih prostora u stranim stripovima. Lik koji se najcesce pojavljuje je, naravno, Nikola Tesla. Koliko znam, debitovao je jos 1946. u biografskom stripu "Prorok nauke". A danas sam naleteo na jedan od prvih fiktivnih portreta, u 94. broju stripa Captain Marvel Adventures iz 1949. Iznenadilo me sto je Tesla negativac, a scenario kao da je potpisao Edison licno. Obicno se stereotip "ludog naucnika" u popularnoj kulturi vezuje za Ajnstajna, ali sigurno je i Tesla doprineo.

moji crteži
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 13/05/2020 : 13:45:39  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Pominjali smo Ernie-ja Colona i Damage Control na drugoj temi pa sam morao da se podsetim:

Sa kraja prvog broja prvog mini-serijala (od 3). Danas možda deluje i pomalo zloslutno s obzirom na sudbinu tih zgrada.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10404 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/05/2020 : 15:29:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

Meni je uvek zanimljivo da vidim ljude i mesta sa ovih prostora u stranim stripovima. Lik koji se najcesce pojavljuje je, naravno, Nikola Tesla. Koliko znam, debitovao je jos 1946. u biografskom stripu "Prorok nauke". A danas sam naleteo na jedan od prvih fiktivnih portreta, u 94. broju stripa Captain Marvel Adventures iz 1949. Iznenadilo me sto je Tesla negativac, a scenario kao da je potpisao Edison licno. Obicno se stereotip "ludog naucnika" u popularnoj kulturi vezuje za Ajnstajna, ali sigurno je i Tesla doprineo.

Čudi me da te to čudi.

50-ih i početkom 60-ih, u vrijeme ere senatora McCarthy i poslije tijekom hladnog rata sotonizirani su neprijatelji iz Istočnog bloka i sve vezano za komunizam. Tražilo se neprijatelja u "našim (američkim redovima da ne bude zabune, valjda je tu dobro došao Tesli sličan kao sumnjivi imigrant) koji hoće zatrovati našu (američku) djecu i uništiti najpravedniju, najdobrodušniju i najmiroljubiviju naciju (i opet američku) naciju na svijetu.

Zapanjuje koliko je to bilo "objektivno i kvalitetno". Baci pogled na prve Hulkove pa ćeš vidjeti kako su prikazivani Russkyji i njima slična crvena opasnost, kao odvratni dementni, debilni poluljudi zadojeni mržnjom prema već opisanim Amerima, koji se hrane valjda isključivo borščom i raznim pomijama iz jednog kazana (ispred kojeg se čeka u redovima) i redom se guze unutar obitelji i pomalo izvan itd.

I sve to literaturi pretežno namijenjenoj zabavi i ispravnom odgoju djece.

Jasno, da ne ispadne jednodimenzionalno i na Istoku su pazili na ispravan odgoj djece i da ne ostanu dužni.
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 13/05/2020 : 15:49:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

quote:
Originally posted by Vlaadisha

Čudi me da te to čudi.

50-ih i početkom 60-ih, u vrijeme ere senatora McCarthy i poslije tijekom hladnog rata sotonizirani su neprijatelji iz Istočnog bloka i sve vezano za komunizam. Tražilo se neprijatelja u "našim (američkim redovima da ne bude zabune, valjda je tu dobro došao Tesli sličan kao sumnjivi imigrant) koji hoće zatrovati našu (američku) djecu i uništiti najpravedniju, najdobrodušniju i najmiroljubiviju naciju (i opet američku) naciju na svijetu.

Zapanjuje koliko je to bilo "objektivno i kvalitetno". Baci pogled na prve Hulkove pa ćeš vidjeti kako su prikazivani Russkyji i njima slična crvena opasnost, kao odvratni dementni, debilni poluljudi zadojeni mržnjom prema već opisanim Amerima, koji se hrane valjda isključivo borščom i raznim pomijama iz jednog kazana (ispred kojeg se čeka u redovima) i redom se guze unutar obitelji i pomalo izvan itd.

I sve to literaturi pretežno namijenjenoj zabavi i ispravnom odgoju djece.

Jasno, da ne ispadne jednodimenzionalno i na Istoku su pazili na ispravan odgoj djece i da ne ostanu dužni.

Sve si u pravu, naravno, ali mislim da je prikaz Tesle u ovom stripu posledica Edisonove propagande tokom "rata struja", ukljucujuci egzekucije zivotinja i demonstraciju elektricne stolice.

moji crteži

Edited by - Vlaadisha on 13/05/2020 15:54:51
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10404 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/05/2020 : 16:47:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Poznata je ta njihova ljubav obrađena i u ovim člancima:

https://www.livescience.com/46739-tesla-vs-edison-comparison.html

https://www.indiatoday.in/education-today/gk-current-affairs/story/tesla-edison-history-1023468-2017-07-10

A dosta se pisalo i o zrakama smrti vezano za Teslu, što je zgodan predložak za strip o ludom naučniku.

Edited by - Peyo on 13/05/2020 16:52:45
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 13/05/2020 : 17:04:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

Danas možda deluje i pomalo zloslutno

Sva sreća da posle ponoći nema nikoga unutra!

Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10404 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/05/2020 : 17:11:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Da li je to Romita?

Pretpostavljam da će Spajdi sa mrežicom pohvatati ostatke?

A zezamo se sa razinom Mirka i Slavka i sličnih stripova?

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 13/05/2020 : 17:21:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Peyo

Da li je to Romita?

Pretpostavljam da će Spajdi sa mrežicom pohvatati ostatke?

A zezamo se sa razinom Mirka i Slavka i sličnih stripova?

Don Heck. Strip je Wonder Woman, a ostatke će pohvatati gostujući Teen Titans. A zezaju se i Ameri sa razinom svojih junaka.

moji crteži
Go to Top of Page

Peyo
Advanced Member

Croatia
10404 Posts

Member since 28/10/2005

Posted - 13/05/2020 : 17:23:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Peyo a Private Message  Reply with Quote
Znači nije regularna epizoda nego parodija?

Mada, čitao sam ja i regularne epizode blesavije od ovoga.

Edited by - Peyo on 13/05/2020 17:24:05
Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3514 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 13/05/2020 : 17:24:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Nije parodija ali zezaju se inače.

moji crteži
Go to Top of Page
Page: of 11 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000