Author |
Topic |
mike
Senior Member
Slovenia
2854 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
DusMan
Advanced Member
5067 Posts
Member since 12/11/2001 |
Posted - 08/07/2008 : 01:14:52
|
Hehe... Bolje da ja ovo zakeram nego drugi. Sećaš se, Marko, kako si prigovarao Belom Putu što Hellblazer stoji kao vizuelni detalj na naslovnoj strani, nepreveden? ;)
Jedva čekam ovo izdanje i svaka čast na finansijskom sunovratu. |
|
|
Milazzo
Senior Member
Croatia
2136 Posts
Member since 30/01/2008 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 08/07/2008 : 08:13:51
|
quote: Originally posted by DusMan
Hehe... Bolje da ja ovo zakeram nego drugi. Sećaš se, Marko, kako si prigovarao Belom Putu što Hellblazer stoji kao vizuelni detalj na naslovnoj strani, nepreveden? ;)
Nije bas ista stvar - ja sam im zamjerao na nedosljednosti - ako se vec transkribiraju imena, onda umjesto Hellblazer treba biti Helblejzer. Kod nas nema transkripcije, a uostalom, naslov je preveden:)
quote: Originally posted by DusMan Jedva čekam ovo izdanje i svaka čast na finansijskom sunovratu.
Dobit cu nagradu za najljepse izveden financijski sunovrat ili sto?:) |
Trouble will find me |
|
|
tony starks
Average Member
South Sandwich Islands
833 Posts
Member since 21/10/2003 |
Posted - 08/07/2008 : 08:40:53
|
prodajem/ mijenjam dva komada na engleskom |
(Homer to Marge): I didn't lie!!I was writing fiction with my mouth!! >>The best cartoon niggas was Tom and Jerry, man.<< Ghostface |
|
|
risbozg
Advanced Member
Croatia
15748 Posts
Member since 10/08/2003 |
Posted - 08/07/2008 : 08:43:03
|
pa kad će već taj 15-08-2008 |
10.08.2003..''Kada nepravda postane zakon, otpor je tvoja dužnost.". AJMOOOOOOOO " CREME DE LA CREME HRVATSKE LIGE " DINAMOOOOOOOOOOOOOO |
Edited by - risbozg on 08/07/2008 08:43:23 |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Member since 15/07/2002 |
|
mali od palube
Advanced Member
Mali
3136 Posts
Member since 16/09/2007 |
|
wildboar
New Member
292 Posts
Member since 29/10/2005 |
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Member since 22/12/2004 |
Posted - 08/07/2008 : 10:14:29
|
Hm....Bravo Marko! Svaka ti čast na ovakom izuzetno riskantnom potezu. Ipak,280 kuna plus ptt nama van ZGa je previše. I samo da se ne ostvari ona prognoza mog prijatelja The Hammer of Hella da će to biti najneprodavanije izdanje u povijesti.
|
|
|
kasper
Advanced Member
10896 Posts
Member since 04/11/2001 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
darth-vader
Advanced Member
Croatia
4834 Posts
Member since 05/10/2002 |
Posted - 08/07/2008 : 10:54:40
|
quote: I samo da se ne ostvari ona prognoza mog prijatelja The Hammer of Hella da će to biti najneprodavanije izdanje u povijesti.
ma neće... ima Marko još kandidata na repertuaru
Zezam se naravno... nije puno skuplje od originala, a poznavajući prošla Fibrina izdanja, luksuznije je i kvalitetnije od istog. Mene jedino mući to što je to rang cijene Metabaruna koji su višestruko atraktivniji... govorim o prodaji naravno... Ma, nadam se da će se prodavati kako bismo dobili još neka esencijalna strip izdanja...
|
Edited by - darth-vader on 08/07/2008 10:55:02 |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 08/07/2008 : 10:56:57
|
quote: Originally posted by mcn
> da će to biti najneprodavanije izdanje u povijesti.
Mislim da ne može gore od Crvenog gospodara.
Ili, šire gledano, od Kumanovićevog (inače solidnog) albuma "Priroda i društvo" koji se na kioscima prodao u, koliko ono, 27 primjeraka?
A možda su se "Štefi i Dida" prodali u manje?
mcn
Volio bih da se Marko barem pokrije za From Hell.
A i negdje je rekao da je prodaja Crvenog Gospodara porasla.
Drago meni,dobar je to album!
|
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Posted - 08/07/2008 : 11:01:01
|
quote: Originally posted by wildboar
I ja. Drzacu se originalne verzije.
Ako je samo Rasparač razlog, onda, po mom skromnom mišljenju, griješiš. U cijelom se stripu naziv Rasparač pojavljuje samo jednom. Ali ok, razumijem kako je kad na nešto navikneš, teško je prihvatiti nesto novo (mada, ako se ne varam, ta su dva termina općeprihvaćena - npr. http://hr.wikipedia.org/wiki/Jack_Trbosjek - tako da se teško može reći da smo mi sad izmišljali toplu vodu). U svakom slučaju, ako se dvoumite zbog prijevoda, moj je savjet da bar prvo pročitate preview, pa onda donosite sud. |
Trouble will find me |
|
|
kico
Advanced Member
Croatia
11381 Posts
Posted - 08/07/2008 : 11:08:03
|
Trbosjek i Rasparač = o čemu vi ljudi govorite?!?!
Razlika? Nikakva!
Zagor je najprodavaniji na kiosku,pa nije više Čiko nego je Chico,Demonska Maska je Devil Mask,Ikarovo Pero je Ikar La Plume,u Alan Fordu Superhik je bio preved u genijalnom Borgisovom izdanju Superciuk,a Gumiflex Gumaflex. I sad odjednom ne valja što se u Fibri ukazao Rasparač?
Svašta! |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 08/07/2008 : 11:09:31
|
Rasparač je već jako uvriježen naziv za Rippera... Ne kužim što bi sad tu moglo biti problem. Ko da za Beč ostaviš Wiena. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Markos
Webmaster
Croatia
29431 Posts
Posted - 08/07/2008 : 11:18:29
|
quote: Originally posted by kico
Hm....Bravo Marko! Svaka ti čast na ovakom izuzetno riskantnom potezu. Ipak,280 kuna plus ptt nama van ZGa je previše. I samo da se ne ostvari ona prognoza mog prijatelja The Hammer of Hella da će to biti najneprodavanije izdanje u povijesti.
Razumijem. Cijena, iz perspektive kupca, nije mala, slazem se, ali, nazalost, iz moje perspektive je jednako tako losa, jer po ovoj kalkulaciji moram prodati 292 primjerka da bih se pokrio. Iskustvo kazuje da sam to do sada uspio samo sa SBros 1,2, Bosanskima basnama i Svagdanjom borbom (ok, i Presveto srce i Metabaruni 1 su blizu) - pa je zakljucak da cu se jako tesko pokriti. Pokusao sam nekako to izbalansirati i ovo je stvarno maksimalna razumna granica do koje mogu spustiti cijenu, a da pozitivna nula bude dostizna i u vanlaboratorijskim uvjetima. Prodaja ce biti kakva bude, to je sad vec van mojih ruku, ali vjerujem da ce ljudima, kad jednom uzmu to cudo u ruku, ta cijena ipak biti prihvatljivija (ili barem razumljivija). Ipak je to djelo od 576 stranica, najobimniji strip ikad objavljen na hrvatskom jeziku. |
Trouble will find me |
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 08/07/2008 : 11:20:23
|
quote: Originally posted by Markos Ako je samo Rasparač razlog, onda, po mom skromnom mišljenju, griješiš. U cijelom se stripu naziv Rasparač pojavljuje samo jednom. Ali ok, razumijem kako je kad na nešto navikneš, teško je prihvatiti nesto novo (mada, ako se ne varam, ta su dva termina općeprihvaćena - npr. http://hr.wikipedia.org/wiki/Jack_Trbosjek - tako da se teško može reći da smo mi sad izmišljali toplu vodu). U svakom slučaju, ako se dvoumite zbog prijevoda, moj je savjet da bar prvo pročitate preview, pa onda donosite sud.
Mozda je naziv Rasparač uvrijezen, ali ja ga prvi put cujem u zivotu. Stvarno.
Oko ostatka se ne dvoumim, nisam jos citao preview, samo mi je ovo upalo u oko.
Kicina poredjenja sa junacima iz stripova nemaju smisla, jer ovdje se radi o istorijskoj licnosti za koju je vec odavno izmisljeno ime.
Svaki put kad se spominje prevodjenje, na red dodje i primjer Bec - Wien. Iako smo bili i pod Austrijancima, ne samo pod Madjarima, u narodu se eto zalijepio madjarski naziv. Mozda je bio vise "catchy".
|
|
|
blueberry
Average Member
Croatia
527 Posts
Member since 30/03/2006 |
Posted - 08/07/2008 : 11:21:11
|
Kupujem...Uvjeren sam da će to biti izdanje godine...
P.S Govori mamica da se u sljedećih mjesec dana papa samo kruh i voda... (kažu doktori da je zdravo za organizam) |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 08/07/2008 : 11:32:38
|
quote: Originally posted by Markos Razumijem. Cijena, iz perspektive kupca, nije mala, slazem se, ali, nazalost, iz moje perspektive je jednako tako losa, jer po ovoj kalkulaciji moram prodati 292 primjerka da bih se pokrio. Iskustvo kazuje da sam to do sada uspio samo sa SBros 1,2, Bosanskima basnama i Svagdanjom borbom (ok, i Presveto srce i Metabaruni 1 su blizu) - pa je zakljucak da cu se jako tesko pokriti. Pokusao sam nekako to izbalansirati i ovo je stvarno maksimalna razumna granica do koje mogu spustiti cijenu, a da pozitivna nula bude dostizna i u vanlaboratorijskim uvjetima. Prodaja ce biti kakva bude, to je sad vec van mojih ruku, ali vjerujem da ce ljudima, kad jednom uzmu to cudo u ruku, ta cijena ipak biti prihvatljivija (ili barem razumljivija). Ipak je to djelo od 576 stranica, najobimniji strip ikad objavljen na hrvatskom jeziku.
Inace, da dodam, kad sam citao From Hell na engleskom, bio sam kao opcinjen. Izuzetno dobra kombinacija fantasticnog crteza i odlicne price. Pravo remek djelo!
|
|
|
etmgosa
Senior Member
1731 Posts
Posted - 08/07/2008 : 11:36:57
|
>Kicina poredjenja sa junacima iz stripova nemaju smisla, jer ovdje >se radi o istorijskoj licnosti za koju je vec odavno izmisljeno ime.
Da, i u Hrvatskoj je to Rasparač. Imaš ga u literaturi od prije Drugog svjetskog, a vjerojatno i ranije.
mcn
Vidis, to nisam znao. Meni bas Trbosjek zvuci hrvatski, s obzirom da je "trbuh" zapadna varijanta, a "stomak" istocna.
Veza Rasparač - Ripper ima smisla u pocetnom slovu R. Veza Trobosjek - Jack ima smisla jer se manje vise rimuje. |
|
|
bookglobe
New Member
296 Posts
Member since 06/06/2007 |
Posted - 08/07/2008 : 12:44:51
|
> da će to biti najneprodavanije izdanje u povijesti.
Mislim da ne može gore od Crvenog gospodara.
Ili, šire gledano, od Kumanovićevog (inače solidnog) albuma "Priroda i društvo" koji se na kioscima prodao u, koliko ono, 27 primjeraka?
A možda su se "Štefi i Dida" prodali u manje?
mcn
E pa sad... Ispade da smo pukli s Dinkovim albumom. Istina, nije bio roba za kioske (ne zaboravi da smo u to vrijeme jos bili klinci i pojma nismo imali o kiosk distribuciju, za razliku od sada kada smo, jelte, eksperti), ali odavno je rasprodan (ja tražim primjerak za sebe već godinama, ali nitko da mi ga ustupi/proda) i vec neko vrijeme se Dinko i ja ganjamo da napravimo reprint jer je to stvarno bio dobar materijal, ali nikako da se nadjemo i zgotovimo neki dogovor, a posebno da nam napravi novu naslovnicu.
Meni je to bio super materijal, a i emocionalno sam vezan za njega jer mi je to ako se ne varam prvi album domaceg autora koji smo tiskali) pa cu ga sigurno raditi ponovo. Dinko je inace sjajan decko i ja bih bio prvi koji bi skakao od srece da se hoce vise posvetiti stripu. |
|
|
Duh_koji_hoda
Advanced Member
Serbia
3246 Posts
Member since 30/01/2003 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts