Author |
Topic |
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
Member since 13/04/2010 |
|
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
|
Porter
Advanced Member
Sweden
5874 Posts
Member since 01/08/2002 |
|
hua
Average Member
Serbia
768 Posts
Member since 04/01/2003 |
Posted - 10/10/2011 : 20:29:25
|
Ho, ho ,ho... Vidim dole ispod stola viri jos neki veliki LMS... Elem, jedino sto je u kesici, pa sam sumnjicav ... ali deluje super ! |
|
|
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
|
miskod66
New Member
Serbia
170 Posts
Posted - 10/10/2011 : 21:37:19
|
quote: Originally posted by radulovic marko
quote: Originally posted by miskod66
Kako da dodjem do coveka koji ih stampa ??
Druze, ne mogu da te povezem sa stamparom. Razlog- tada bi svi imali cetvorke i ne bi vise bilo interesantno |
|
|
Kojot
Advanced Member
Switzerland
4101 Posts
Member since 21/12/2008 |
|
Svarog
Junior Member
444 Posts
Member since 03/06/2010 |
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3925 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 11/10/2011 : 08:12:52
|
Primetiti razliku u ova dva glancera...Na jednom Zagorova sekira se vidi delimicno a na drugom u celini...zanimljivo...
|
Nasilje u Darkvudu |
Edited by - red cloud on 11/10/2011 08:14:56 |
|
|
djukak
Senior Member
2933 Posts
Member since 28/04/2005 |
Posted - 11/10/2011 : 09:11:02
|
I odozdo je kraći.... Izgleda da je gornji neko skraćivao.... |
They have money for wars, but can't feed the poor!
Allow me to introduce first, Makaveli the Don. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17016 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 12/10/2011 : 07:35:14
|
quote: Originally posted by Svarog
Odakle mu ova crta levo, to u LMS i ZS nije bilo, ili se varam...
Bilo je u najstarijim izdanjima. |
|
|
Bojan1981
New Member
Canada
168 Posts
Member since 08/05/2011 |
Posted - 08/11/2011 : 09:09:13
|
Ja stvarno ne znam zasto se neko jos nije raspitao okolo i nasao nekoga ko moze da profesionalno proveri da li se radi o falsifikatima ili originalima. Mislim ima jako toliko ljudi koji se bave skupljanjem vrednih knjiga, skupocenih slika i drugih stvari i koji imaju kontakte sa nekim ko radi u na primer labovima kao na mozda nekom univerzitetu ili jednostavno se razume u to kako se proverava stara stampa. Kao na primer boja, papir, ink i sve ostalo moze da se ispita. Ja u svojoj kolekciji nemam te prave glancere ali da imam mogao bih naci nekoga da to proveri. Verujem da nije tako tesko da se neko nadje ko se razume u to, onda ne bih bilo rasprave jer bi znali da li su pravi glaceri ili su stampani |
|
|
alanford
Senior Member
Bosnia and Herzegovina
1169 Posts
Member since 31/03/2009 |
Posted - 08/11/2011 : 09:36:29
|
quote: Originally posted by djukak
I odozdo je kraći.... Izgleda da je gornji neko skraćivao....
Čitava desna strana je kraća, vidi se i na sjekiri, i na šatoru i na vojniku skroz desno |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 08/11/2011 : 12:12:46
|
quote: Originally posted by alanford
quote: Originally posted by djukak
I odozdo je kraći.... Izgleda da je gornji neko skraćivao....
Čitava desna strana je kraća, vidi se i na sjekiri, i na šatoru i na vojniku skroz desno
To su neki radili ako je strip iskrzan po ivicama...jednostavno iseku taj deo. Vandali! Imao sam prilike da u Novom Sadu vidim tako osaka'ene stare brojeve "Priča sa Divljeg Zapada"... |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 08/11/2011 : 20:13:43
|
Dugo sam istrazivao ovu temu o orginalima i falsifikatima ,,mislim da ne postoji covek na ovom sajtu koji je to vise od mene istrazivao.Obisao sam mnogo stamparija ,od malih i velikih privatnih do drzavnih i to bas ozbiljnih.Pricao sa dosta ljudi i sakupljao beleske ...Dosao sam do saznanja da je strip moguce uraditi dosta slicno i uverljivo kao orginal ,na nekih 85 % slicnosti .Tih 15 odsto je na neki nacin i puno a i sa druge strane tih 15 odsto i nije neki veliki manjak ,,zavisi od stripa do stripa .Velike su razlike u koricama (najvise)i fontovima i otisku da bih bilo idealno .Jedina sansa je da je neko otkupio masine i ploce iz dnevnika pa korice moze da pogodi a untra je manja sansa da se provali ,tu je nacin i lepljenja (veza) koji je sada drugaciji ima dosta muke oko jednog stripa da bih se uradio priblizno orginalu a i onda cak postoji sansa da se provali.Pitanje je da li je to isplatljivo , ja sam dosao do zakljucka da nije bas toliko isplatljivo da se radi. Tako da nisam siguran vise da postoje falsifikati, ali duboko negde u sebi verujem da postoji stara masina koja to stanca :)))) |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
Edited by - radulovic marko on 08/11/2011 20:14:25 |
|
|
andjelt
Senior Member
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Bojan1981
New Member
Canada
168 Posts
Posted - 10/11/2011 : 07:08:22
|
Dugo sam istrazivao ovu temu o orginalima i falsifikatima ,,mislim da ne postoji covek na ovom sajtu koji je to vise od mene istrazivao.Obisao sam mnogo stamparija ,od malih i velikih privatnih do drzavnih i to bas ozbiljnih.Pricao sa dosta ljudi i sakupljao beleske ...Dosao sam do saznanja da je strip moguce uraditi dosta slicno i uverljivo kao orginal ,na nekih 85 % slicnosti .Tih 15 odsto je na neki nacin i puno a i sa druge strane tih 15 odsto i nije neki veliki manjak ,,zavisi od stripa do stripa .Velike su razlike u koricama (najvise)i fontovima i otisku da bih bilo idealno .Jedina sansa je da je neko otkupio masine i ploce iz dnevnika pa korice moze da pogodi a untra je manja sansa da se provali ,tu je nacin i lepljenja (veza) koji je sada drugaciji ima dosta muke oko jednog stripa da bih se uradio priblizno orginalu a i onda cak postoji sansa da se provali.Pitanje je da li je to isplatljivo , ja sam dosao do zakljucka da nije bas toliko isplatljivo da se radi. Tako da nisam siguran vise da postoje falsifikati, ali duboko negde u sebi verujem da postoji stara masina koja to stanca :))))
Upravo je i to meni palo na pamet pre, da je neko odkupio iz Dnevnika masine i ploce, i ostatak roto papira, ali ko zna. Ja ne verujem da strip iz 1968 godine tako dobro izgleda kao da je kupljen danas na kiosku, izgleda bolje nego neka nova izdanje. Znaci neko se probudio ujutro te davne 1968 godine, prosetao do kioska i video novog junaka na stripu, to jeste Zagora, kupio strip i nikada ga nije otvorio da ga procita, onda je pitanje zasto ga je i kupio, ili je mozda znao da ce za 43 godine da bas taj strip vredi najvise, to je moguce ali su to male sanse, a pogotovo sto tih najvise glancera koji najvise vrede su bas Zagori, zasto onda nema toliko puno glancera kao sto su Komandant Mark ili neki drugi, eto bas oni stripovi koji najvise vrede sada ima njih najvise u odlicnom stanju. Mozda ja i nisam u pravu, ali da imam neki od tih glancera odneo bih barem jednog kod nekoga ko to moze da proveri a takvih ljudi ima dosta. I ja kupujem dosta ocuvane stripove ali ponekad radje kupim malo stariji strip ali i dalje ocuvan, jer ipak jednoga dana volecu da sednem i da ih sve procitam kao nekada kada sam bio mali. Ne zelim nikoga da uvredim sa ovim sto sam napisao ali jednostavno je neverovatno kako neki od ovih glancera izgledaju posle svih ovih godina, kao da su danas kupljeni, cak im je i boja ostala perfektna, ali ko zna mozda ja nisam u pravu i ipak i jesu originali!! |
|
|
red cloud
Advanced Member
Serbia
3925 Posts
Member since 29/06/2009 |
Posted - 10/11/2011 : 09:10:31
|
quote: Originally posted by Bojan1981
Upravo je i to meni palo na pamet pre, da je neko odkupio iz Dnevnika masine i ploce, i ostatak roto papira, ali ko zna. Ja ne verujem da strip iz 1968 godine tako dobro izgleda kao da je kupljen danas na kiosku, izgleda bolje nego neka nova izdanje. Znaci neko se probudio ujutro te davne 1968 godine, prosetao do kioska i video novog junaka na stripu, to jeste Zagora, kupio strip i nikada ga nije otvorio da ga procita, onda je pitanje zasto ga je i kupio, ili je mozda znao da ce za 43 godine da bas taj strip vredi najvise, to je moguce ali su to male sanse, a pogotovo sto tih najvise glancera koji najvise vrede su bas Zagori, zasto onda nema toliko puno glancera kao sto su Komandant Mark ili neki drugi, eto bas oni stripovi koji najvise vrede sada ima njih najvise u odlicnom stanju. Mozda ja i nisam u pravu, ali da imam neki od tih glancera odneo bih barem jednog kod nekoga ko to moze da proveri a takvih ljudi ima dosta. I ja kupujem dosta ocuvane stripove ali ponekad radje kupim malo stariji strip ali i dalje ocuvan, jer ipak jednoga dana volecu da sednem i da ih sve procitam kao nekada kada sam bio mali. Ne zelim nikoga da uvredim sa ovim sto sam napisao ali jednostavno je neverovatno kako neki od ovih glancera izgledaju posle svih ovih godina, kao da su danas kupljeni, cak im je i boja ostala perfektna, ali ko zna mozda ja nisam u pravu i ipak i jesu originali!!
Pazi, imalo je takvih likova, koji kupe strip, i onda ga odloze na neko mesto i vise ga ne uzmu u ruke. Ja i moj drug smo kao klinci na tavanu kod njegovog brata od strica nasli prilican broj glanc ocuvanih LMS stripova, kao da si ih upravo kupio na kiosku, a to je bila 1992 godina. Stripovi koje smo nasli bili su stari dvadesetak godina. Tako da verujem da je moguce da stripovi budu odlicno ocuvani. Uz to tirazi stripova u to vreme su bili ogromni, tako da je vrlo verovatno da postoji zavidan broj kolekcionara koji su ih dobro cuvali. Uz to, rekao bih da nisu samo klinci u to vreme kupovali stripove vec je i tad kao i sad bilo dosta ljudi iz starije garde koji su ih kupovali. Znaci ljudi koji su pre izlaska ZS i LMS kupovali ono sto je pre toga bilo u strip ponudi na kioscima u zemlji, i koji su i pre 68 godine bili kolekcionari, koji su vodili racuna o cuvanju stripova i takvim detaljima. |
Nasilje u Darkvudu |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14719 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 10/11/2011 : 10:08:28
|
Što više razmišljam o toj temi sve sam sigurniji da netko dobrano zarađuje na štancanju zs i lms zagora... Ne želim nikog prozivati niti one koji prodavaju na aukcijama ali sve sam sigurniji da se radi o prevari. Meni je nemoguće da toliko godina i toliko primjeraka glanc novo očuvani. I sve više razmišljam rasprodat svoje zs i lms zagore. |
|
|
Bojan1981
New Member
Canada
168 Posts
Posted - 10/11/2011 : 10:16:11
|
Jeste sasvim moguce odrzati nesto kao strip u odlicnom stanju ali da uopste ne promeni boju i potamni, pa ovi neki glanceri izgledaju beli kao sneg. Vidao sam mnogo puta na primer National Geographic casopise koju su jos iz 60 i 70-desetih godina u savrsenom stanju i koji su bili radjeni na puno kvalitetnijem papiru, ali jebi ga ipak su korice potamnile i boja ne izgleda kao da su tek izasli is stamparije. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14719 Posts
Posted - 10/11/2011 : 10:29:40
|
Ja iman neke rijetke zagore ali na njima se vidi da su iz te godine iako su dobro sačuvani... mislim da je dobro sto nisam imao novaca i pokupovao ove glancere mislim da bi dao velik novac na strip koji je odštampan u 2000 i nekoj godini. Sigurno ću bižati u buduće od glancera lms i zs jako niskih brojeva zagora.... Jer ovo što bojan kaže zagor iz 68 a bijel kao snijeg gadno i više nego očito zaudara po prevari. |
|
|
Tonka24
Advanced Member
14719 Posts
Posted - 10/11/2011 : 10:34:28
|
Jebiga...Neko je kuvar,neko radnik na gradjevini,neko politicar,neko sluzbenik,neko gazda ,neko cistac,neko kriminalac,neko sportista..itd.. ....verovatno neko stampa ove stripove i to do savrsenosti...svi se bore za sebe pod ovim nebom...Ipak ovo nisu umetnicka dela da bih se nosila na procene jer procena vredi vise nego strip,tako da je sve moguce ja licno mislim da se stampaju....i LICNO kad bih imao mnogo para sve bih ih kupio i ako bih znao da falsifikati...jer me to ispunjava i bas me briga jel ga neko istampao danas ili pre 45 godina ako potpuno isto izgleda...
Evo točno to svaka čast. |
|
|
Bojan1981
New Member
Canada
168 Posts
Posted - 10/11/2011 : 10:46:15
|
Zato ja i kupujem malo starije stripove, ali se vidi da su prosli kroz godine, onda sam malo sigurniji da sam kupio originalni strip. Ponovo kazem, ne zelim nikoga da vredjam, mozda i jesu originali ali stvarno ljudi, ja nista ovako nisam video ocuvano na papiru a da je staro preko 40 godina, ipak covek mora da posumnja malo, pogotovo sa ovoliko primeraka, ja nemam ni jedan od ovih glancera ali da imam ja bih ovo proverio kod nekoga ko ce da vam kaze koliko je godina star, pogotovo kada vidim koliko neki od ovih primeraka kostaju na akcijama, verovatno moze neko u narodnoj biblioteci ili slicno da se nadje i da proveri starost papira i ostalo (ne razumem kako jos niko to nije pokusao da uradi), ipak vredi pokusati, ja da znam na primer da su originali ne bih imao problema dati novac ni za jednog ali ipak bih proverio na par njih o cemu se radi, meni ovo sve suvise perfektno izgleda za nesto sto je toliko staro, kao da je jucer stampano. |
|
|
Topic |
|