forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ken Parker
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 125

anto
Advanced Member

Serbia
21439 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 05/10/2008 : 00:51:27  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Imam sve od SC osim Norminog princa i Uzdaha i sna i nisam pročitao ništa ( osim specijalaca ).Jednostavno hoću da ih pročitam sve na gomili a za to treba vremena.Planiram ovu akciju za sledeće leto, Bože zdravlja.

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 05/10/2008 : 00:55:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Tek se sa tim stripovima vidi koliki je balast Boneli bio za Berardija.
Najveći plus tih epizoda je jebano jaka psihologija, usuđujem se reći da me je pomalo toplinom podsetila na Čehova. Pazi tek crtače : Milaco, Frisenda, Ortiz, Parlov! Što bi rekao Marko Stojanović "ko je ko u Italijanskom stripu".

JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 05/10/2008 : 19:46:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Raspucin

Epizode koje je izdao Sistem su sve do jedne vanserijske i ni jedna pre toga se ne može meriti sa njima. Tek tada su se ona dvojica razmahala onoliko koliko je njihovoj genijalnosti bilo potrebno.

A meni ipak u onim prijasnim(ne u SC)epizodama ima nesto. A to nesto mi(koliko sam dosad uspio procitati)kod System comicsa ipak nedostaje iako su SC stvarno genijalni!

https://www.instagram.com/wanderereclectic/ // https://abadon.hr/
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 06/10/2008 : 03:27:56  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
(H)ura! Stigla i tura 41-48! Jej!
Jos samo 3 broja i KP je kompletiran. E tad cu da krenem iz pocetka i bas jedva cekam da dodjem do Sistemovh epizoda da se (re)uverim u njihovu odlicnost!
U medjuvremenu:
Dame sumnjiva morala-Sclavijev drugi doprinos serijalu (nakon Staze divova ako se ne varam) koji nije nista vise do solidan broj, sama ideja o "prevozu drugacijeg tovara" je naravno hrabar iskorak u Berardijevom stilu, a sve nadalje je malo prepuno klisea i sablona a opet tako dopadljivo i sarmantno. I naravno, debi apsolutno najgoreg crtaca u stafu Kena (a i sire). Tarquinio uspeva da Kena ogadi coveku, posebno u close up kadrovima, pogledajte samo onu vinjetu (valjda str6) Kenovog iznenadjenja kad ugleda "tovar". Grozno! kao sto je uostalom u uvek, cini mi se da je to crtao neki 12godisnjak.

Sedam zlatnih gradova- epizoda koja mi je bezala sve ovo vreme. Ok, nisam nista propustio ali ovo je daleko od titule najgoreg Kena po mom misljenju. Ponovo je ken taj koji dovitljivo resava stvar ali ovde je bar na svom terenu, a ne kao u Bostonskoj istrazi pljacke. Plus imamo Maraffu u jednom od svojih zadnjih radova na Kenu i tu je vise nego solidan!

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 06/10/2008 : 08:31:17  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milazzo

quote:

Epizode koje je izdao Sistem su sve do jedne vanserijske i ni jedna pre toga se ne može meriti sa njima. Tek tada su se ona dvojica razmahala onoliko koliko je njihovoj genijalnosti bilo potrebno.

A meni ipak u onim prijasnim(ne u SC)epizodama ima nesto. A to nesto mi(koliko sam dosad uspio procitati)kod System comicsa ipak nedostaje iako su SC stvarno genijalni!

Slazem se sa Rasputinom; nisi ga dobro shvatio: nije rekao da su one prijasnje lose.
Kao sto sam ranije rekao, smatram da su one iz 1. faze remek djela, a ove iz 2. remek djela na kvadrat.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 06/10/2008 : 08:50:48  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Nemojmo se zavaravati, Dah i San, KP 62 je vrhunac serijala, nakon toga it's only downhill. Nisu te epizode lose, daleko od toga, ali nemaju toliku snagu kao lilly, chemako, boston, adah, dome, pravo i krivo...

Trouble will find me
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 06/10/2008 : 14:29:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
Trebao bih jos jednu informaciju: Koliko kosta 'Normin princ' u strip-knjizarama?

Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 06/10/2008 : 17:17:24  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Meni je Fibrin Ken Parker jedan od ponosa kolekcije. Ja ne mislim da tu ima ijedne loše epizode, ja čak i Marafu volim. Ipak ovaj kasniji Ken ima jednu dobinu, rekao bih tananiju nego Ken Parker koji je izlazio kod Bonelija.

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8204 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 06/10/2008 : 18:58:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ken2
taj period ken parkera se malo razlikuje od boneli faze, b&m su si dali malo slobode, ima kraćih priča, ali i jako dugačkih, sve su jako, jako dobre, ali nema nijedne koja može skinut adah, lily, pat o'shane i ostale s vrha, dakle, ja bi teško neku priču stavio u top 5, ali u top 10 bi išle dvije zatvorske priče, i ona s pokoljem tuljana
što se crteža tiče, on je u prosjeku i bolji nego u boneli fazi, ali o tome je već bilo govora

evo što sam napisao na drugoj stranici, dakle gotovo isto kao i marko
ali slažem se i s raspucinom, ovaj period je ujednačeniji, stilski slobodniji, i ima tu sjajnih priča

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 07/10/2008 : 01:40:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
Ako se ne varam, ove epizode bi sada trebale da krenu u Fibri. Jel?

Go to Top of Page

PINCA
New Member

Bosnia and Herzegovina
168 Posts

Member since 28/04/2008

Posted - 07/10/2008 : 01:46:37  Show Profile Show Extended Profile  Send PINCA a Private Message  Reply with Quote
Za fibru nisam 100% siguran,ali što se tiče SC-ih izdanja KP po meni su puno ozbiljnija,zrelije i teme koje obrađuje su složenije u odnosu na prijašnje.Kao što je več neko rekao SC izdanja su prožeta psihologijom,ali o ukusima ne vrijedi raspravljati.

zloduh Kundra
Go to Top of Page

Raspucin
Senior Member

Barbados
2411 Posts

Member since 17/10/2006

Posted - 07/10/2008 : 02:21:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Raspucin's Homepage  Send Raspucin a Yahoo! Message  Send Raspucin a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by PINCA

Za fibru nisam 100% siguran,ali što se tiče SC-ih izdanja KP po meni su puno ozbiljnija,zrelije i teme koje obrađuje su složenije u odnosu na prijašnje.Kao što je več neko rekao SC izdanja su prožeta psihologijom,ali o ukusima ne vrijedi raspravljati.

Bas o ukusima vredi raspravljati! Jesi cuo za Darka Macana?

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29478 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 07/10/2008 : 09:31:28  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovakva je stvar - u Bonelliju, u prvih 59 brojeva su se uglavnom razvijali, igrali, otkrivali nove teme, ideje, trikove itd itd. U magazinu, nisu isli dalje, nisu napredovali, samo su ponavljali već otkriveno/nauceno (uz iznimku Zemlje junaka).

Trouble will find me
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6220 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/10/2008 : 12:06:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
Hej, Milazzo, priključi i mene listi fanova! Sad sam pročitao Stazu divova i naježio se koliko je dobro... Ken mi vraća poljuljanu vjeru u stripove...

Jubilarni Polo 10!http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=51213
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 07/10/2008 : 15:15:07  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

Hej, Milazzo, priključi i mene listi fanova! Sad sam pročitao Stazu divova i naježio se koliko je dobro... Ken mi vraća poljuljanu vjeru u stripove...

Bravo tako treba!

P.S. - Kako onako lijepo uspijevas crtati u Paintu

Edited by - Milazzo on 07/10/2008 15:16:48
Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 07/10/2008 : 15:19:37  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:

Ovakva je stvar - u Bonelliju, u prvih 59 brojeva su se uglavnom razvijali, igrali, otkrivali nove teme, ideje, trikove itd itd. U magazinu, nisu isli dalje, nisu napredovali, samo su ponavljali već otkriveno/nauceno (uz iznimku Zemlje junaka).

To je 'Zemlja heroja'?
Ako je, mogu reci samo da mi je ta epizoda odlicna i da me bas zadivila...i mislim da ni jedan osijecaj ne moze opisati kakav je ugodjaj bio citati tog Kena!

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6220 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/10/2008 : 16:55:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Milazzo
P.S. - Kako onako lijepo uspijevas crtati u Paintu

Inače znam crtati, pa se samo treba naviknuti na crtanje mišem i to je to...

Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6220 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 07/10/2008 : 18:10:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
I kad ti se već sviđa, evo samo za tebe moj prvi pokušaj crtanja Kena Parkera... U Paintu, naravno :) Trebalo mi je nešto manje od sat vremena...

Ken je ispao malo ružnjikav :)

Go to Top of Page

Milazzo
Senior Member

Croatia
2137 Posts

Member since 30/01/2008

Posted - 07/10/2008 : 19:28:32  Show Profile Show Extended Profile  Visit Milazzo's Homepage  Send Milazzo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beva

I kad ti se već sviđa, evo samo za tebe moj prvi pokušaj crtanja Kena Parkera... U Paintu, naravno :) Trebalo mi je nešto manje od sat vremena...

Ken je ispao malo ružnjikav :)

Hvala! Siguran sam da ce uskoro ispasti bolje! :)

Go to Top of Page

PINCA
New Member

Bosnia and Herzegovina
168 Posts

Member since 28/04/2008

Posted - 07/10/2008 : 20:12:58  Show Profile Show Extended Profile  Send PINCA a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kažu ukus je karakter a karakter sudbina...

zloduh Kundra
Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 07/10/2008 : 20:41:27  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

...pa šta ću ja u svemu tome, htio bih da znam
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4668 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 07/10/2008 : 23:15:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Beva ne sekiraj se, gori od Tarquinija ne mozes biti ;) :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

PINCA
New Member

Bosnia and Herzegovina
168 Posts

Member since 28/04/2008

Posted - 08/10/2008 : 00:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send PINCA a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dabac

quote:

quote:

quote:

Ipak ovo je topic o KP stripovima,a ne glazbeno-zabavna emisija "Ne zaboravi stihove"...

zloduh Kundra
Go to Top of Page

Beva
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
6220 Posts

Member since 04/06/2007

Posted - 08/10/2008 : 09:53:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Beva a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

Beva ne sekiraj se, gori od Tarquinija ne mozes biti ;) :)

Ma jednom kad naučim tuširati crteže, vidjet ćete :) Zasad crtam samo olovkom, a to mi uvijek ispadne presvijetlo kad uslikam i ništa se ne vidi...

Go to Top of Page

dabac
Starting Member

29 Posts

Member since 16/11/2007

Posted - 08/10/2008 : 12:27:39  Show Profile Show Extended Profile  Send dabac a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by dabac

quote:

quote:

quote:

Ipak ovo je topic o KP stripovima,a ne glazbeno-zabavna emisija "Ne zaboravi stihove"...

No ipak moram još ovo (prikladno je):
Danas je dan državnosti, i stari je popio malo
Go to Top of Page
Page: of 125 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.32 seconds. Snitz Forums 2000