Author |
Topic |
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8172 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 14/07/2012 : 15:40:17
|
quote: Originally posted by Poli
Odma' se odricem moje LMS (nije cjela) i SC kolekcije da mogu dobiti koju kintu za to. :D
pa, eto, uvali je euru da se navuče na kena |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Member since 23/01/2011 |
Posted - 14/07/2012 : 15:56:05
|
E, da. Stvarno ti pomalo zavidim. Pogotovo ako imas LL/Fibra kolekciju. :))
Moja vec duze vreme stoji i ceka na dan-D kada cu se baciti na "od pocetka."
Nažalost nije. LMS i System Comics. Ali nadam se da ću jednog dana imati Fibrinu kolekciju. |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Posted - 14/07/2012 : 15:59:54
|
quote: Originally posted by ken2
quote: Originally posted by 1Euro
Kažu da je najeftinije sakupiti Kena Parkera kombinacija LMS i System Comics.... jel može netko detaljnije staviti neki spisak tog kompleta, da se ne dupliraju epizode ili da se ništa ne propusti?
pa, ako nabaviš kolekciju LMS + system, ostat ćeš zakinut jedino za epizodu Kraljica Missourija, koja je ionako jedna od nih prosječnih jedino još kod LMS moraš paziti na originalni redoslijed, jer su neki stripovi objavljeni na kraju - ali imaš usporedni popis na forumu
da jedino ta fali, ali ja sam je dobio na gratis, |
|
|
dicmanjac
Senior Member
Croatia
1048 Posts
Posted - 14/07/2012 : 16:07:41
|
quote: Originally posted by 1Euro
Kažu da je najeftinije sakupiti Kena Parkera kombinacija LMS i System Comics.... jel može netko detaljnije staviti neki spisak tog kompleta, da se ne dupliraju epizode ili da se ništa ne propusti?
NajjeftInije ali sa puno propusta, plus fali jedna epizoda u LMS (ima doduse pirat). Kome ne smeta seckanje, """WC prevodi""" i glupave naslovnice (unistiti Milazzove naslovnice je vec samo po sebi blasfemija!) ima alternativu.
što misliš pod ovim kome ne smeta "seckanje" ? da naslovnice se nemogu usporediti sa Fibrinim (razmišljao sam da radim omote sa Fibrinim naslovnicama za svoje LMS, samo mislim da je to skup podhvat) |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Posted - 14/07/2012 : 16:17:22
|
my bad zapravo, na naslovnice sam mislio pre svega, ali nikada nisam primjerivao Dnevnik i LL/Fibru ako su nesto ispustili - mislim da nisu, pa bi trebalo biti sve tu, ili da se javi netko tko zna, ako je toga bilo :)
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26835 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 14/07/2012 : 16:36:59
|
kako nisu?Jesu i to u prvoj epizodi desetak stranica,u Adah 2 str. i milijun brisanja noževa i drugih nepočudnih stvari.a da o prijevodu ne govorimo.Onaj koji je stvarno ljubitelj KP bi morao nabaviti LL/FB kenove. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8172 Posts
Posted - 14/07/2012 : 16:40:23
|
'seckanja' je bilo dosta - mislim da u skoro svim lms kenovima fali barem po dvije stranice, a bilo je i precrtavanja, cenzure i raznih shvatljivih i manje shvatljivih stvari... ali i pored toga je ken parker osvojio svoju publiku detaljnije o rezanjima možete saznati u markosovim recenzijama prvih 10-ak ili više epizoda dakle, home page > recenzije > ken parker |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Posted - 14/07/2012 : 17:02:53
|
Kah, kah, kako rekoh nisam isao osobno provjerivati ali se sjecam kako je bilo govora o tome, no da ne bi govorio (pisao) napamet, evo mene kako sam pokusao "ublaziti" blatenje (napamet).
Onome kome treba "da se procita", njemu ce i skenovi odgovarati. Za sve ostale tu su LL/Fibra. Kakvi skupo, kad Zagor fanovi mogu kupiti 13 razlicica istoga stripa. A ovo je ultimativna kolekcija.
A znamo svi mi, da to ne bi proslo dobro na kioscima. Ono, MN se ugasio a KP bi kao prosao? Ovako je bio jedini logican i razumljiv cin.
|
|
|
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4811 Posts
Member since 26/12/2009 |
Posted - 14/07/2012 : 18:38:40
|
imam lms i fibru... ogromna razlika... sve preporuke za fibru... odnos cena/kvalitet/ulitmativna kolekcija sto rece neko... plus 79 brojeva sto cini stvar ekstremno prihvatljivom... kod lms klimavi prevodi... od naslova pa nadalje... kvalitet stampe u nekim epizodama bruka... naslovnice neuporedive... i najveca zamerka cenzura... previse za moj stomak... |
sangue navajo |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 14/07/2012 : 19:31:57
|
ja još razmišljam da li da počnem čitati Kena Parkera ili ne....nekako se bojim da mi crtež neče biti po okusu,....no vidjet ču. Ajde, da ne bacim novac za bezveze za čitav komplet, recite mi koje su epizode najbolje od Kena Parkera, recimo top 5, pa ču najprije njih nabaviti, pročitati, pa ču vidjeti da li je to strip za mene ili ne....vjerujem da če takva informacija pomoči i drugima, koji još kolebaju da li da ga počnu čitati ili ne.... Recimo ja sam to napravio za Džudasa i još dva forumaša su to isto napravili tako da onaj tko ne zna jel da čita Džudasa ili ne, ima napisane koje su epizode "top" pa ako mu se on ene sviđaju onda mu se Džudas vjerovatno neče svidjati.... Na taj način bi trebalo za sve stripove napraviti neki top 5 ili top 10 (ako se radi o dužem serijalu). |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/07/2012 : 19:35:02
|
ja ti prodan moju kolekciju za 5000 kuna. priman i eure |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4811 Posts
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
|
Combatrock
Advanced Member
Serbia
4811 Posts
Posted - 14/07/2012 : 20:15:39
|
videces za 10 godina... niko vise nece da izdaje kena pa ce fibrina kolekcija da bude paprena... zvucim ko baba vanga... |
sangue navajo |
|
|
legaz
Senior Member
Serbia
2417 Posts
Member since 13/08/2009 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47176 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 14/07/2012 : 22:12:52
|
istina, mada u evrima to zvuci paklenije = 666 €
;D
a šta je ta svota za poduzetnika ka šta je euro? ako nema taj sitniš zaludu mu silni projekti |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
1Euro
Advanced Member
12494 Posts
Posted - 15/07/2012 : 11:22:41
|
quote: Originally posted by lwood
istina, mada u evrima to zvuci paklenije = 666 €
;D
a šta je ta svota za poduzetnika ka šta je euro? ako nema taj sitniš zaludu mu silni projekti
pa ne znam koji komplet imaš (fibra, LMS,...) ali ja sam ionako samo zainteresiran za LMS + system comics i to još samo da ga pročitam, nisam kolekcionar tako da mi očuvanost nije važna i zbog toga mi je cijena 5000 kuna jako preskupa. A ionako ni ne znam jel mi je Ken Parker po okusu, pa trebam najprije napraviti "štih probu" haha, i pročitati neke epizode pa ču onda vidjeti, jel ču još uvijek biti zainteresiran. A cijena 5000 mi je preskupa za bilo koje stripove, osim ako se ne radi o Kit Teller kompletu.....hehe |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
Posted - 15/07/2012 : 14:29:59
|
Ojro, mislim da nema te budale koja ce dati +600 evra za KP LMS+SC komplet. Jedino mozda u nekoj drugoj vasioni. Naravno da je mislio na LL/Fibra kolekciju (ili je i lwood serif ).
A sto se kvalitete KP serijala tice, mogu ti reci ovako: kad si vec spomenuo Dzudasa, Dzudas je u poredbi sa Kenom ko druga ili treca liga. Ima nas koji smatramo Kena za najbolji ""Bonelli"" serijal (upitniki kod Bonellija su sa razlogom), a tesko ces naci nekoga da ce reci da je Dzudas ona jedina prava stvar, cak i nema mnogo tih koji ce reci da je bolji od Kena. Evo, nek se jave.
Plus sto je kod Kena bitan i redoslijed, ali ne cjeli cas - hocu reci imas i samostalnih epizoda. Ali da sad uzmes bas neku koja se nadovezuje na ranije događaje... ne preporucujem ovako naslijepo.
Ali ako ti stvarno treba samo za upoznavanje, uzmi recimo prvih 5-6 iz LMS (ne bi trebalo biti toliko skupo), ili uzmi skenove, tu imas i Libellus, pa ces vidjeti kako dalje. Ako te ovi ne dirnu, onda zatvori to poglavlje.
|
|
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8172 Posts
Posted - 15/07/2012 : 14:40:48
|
evo, 1euro uzmi epizodu chemako, odnosno u lms 'kiacenta prava žena' pročitaj ako ti to ne bude najbolji strip koji si čitao u životu, ili barem bolji od svih džudasa zajedno, onda odustani od kena ako te ipak oduševi, onda nabavi komplet i kreni otpočetka |
|
|
acestroke
stripovi.com suradnik
USA
11652 Posts
Member since 16/04/2009 |
Posted - 15/07/2012 : 15:26:37
|
Ken Parker je vrhunski serijal, u tome nema sumnje. Koliko mogu da razumijem, ovo bi ti samo da citas, a ne da skupljas, U tom slucaju, nadji nekog ko ima Libellus/Fibra izdanje, pa vidi hoce li da ti posude knjige za citanje, pogotovo ako je neko koga dobro znas. Drzi se sto dalje od LMS izdanja, to nije ni za sta. Ako ona prva opcija ne postoji, onda jednostavno procitaj Libellus/Fibra skenove, ne mozes bolje od toga. Stavise, Ken je serijal koji ima neprekidnost, tako da nema nikakvog smisla da citas pojedinacne epizode. Ako stvarno hoces da procitas ovaj serijal, moras pocet od prvog broja pa nadalje. Drugaciji nacin ce te dosta zbunit.
|
http://www.acestroke.blogspot.com |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17018 Posts
Member since 18/03/2010 |
Posted - 15/07/2012 : 18:48:31
|
Najbolji stripovi ovog serijala (bez velikog razmišljanja) su mi : Lovčeva Lilly Adah Chemaco Duga puška Vrelo života (po LMS) ... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38104 Posts
|
Topic |
|