Svaka cast Markosu na ovom gigantu kapitalcu . Kada pogledam ovu zadnju rundu Fibre, pa onda najave za nastujacu nam godinu/godine... hmmmmmm, Fibra is the best . Njam, a sada nekako naci u pretrpanom zivotu vreme za citanije Pakla
Ja nisam bio siguran za koji Božić da sebi priuštim Pakao (ima ih toliko! Božića. Samo jedan Pakao), pa sam ga uz'o odma'. Ne da izgleda, nego seksualno opšti sa kevama. Nažalost, čitanje će morati da sačeka da prođu ispiti i (nadajmo se) upisivanje treće godine.
Čitam ga... već i prvih nekoliko poglavlja pokazuje koliko se ovdje radi o vanserijskom stripu, a upravo sam završio sa četvrtim, koji obuhvaća vožnju kroz ulice i povijest velegrada, ali simultano s time ujedno i vožnju kroz um našeg "junaka", njegovu filozofiju. Crtež se toliko paše uz priču da te prolaze trnci koliko dobro uzajamno to funkcionira.
Previse toga jos treba napraviti da bi sada propao!:) Ja sam uvjeren da ce se Pakao u neko razumno vrijeme (godinu i pol/dvije) pokriti, kvalitet ipak na kraju ispliva, a ovaj strip je toliko predobar da ne moze proci nezapazeno, cijeni usprkos. Vidljivo je to i po Svagdanjoj borbi, Spaghettima, Eternautu i ostalim stripovima za koje prakticno nitko nije cuo dok ih Fibra nije objavila, a publika ne samo da ih je odlično prihvatila, nego su upravo čitatelji bili ti koji su usmenom predajom napravili ono što nijedna reklama ne bi mogla. S druge strane, From Hell je već otprije poznat, a i neki dobri ljudi su se potrudili da ne bi sve ostalo na usmenoj predaji... http://www.jutarnji.hr/nedjeljni_jutarnji/clanak/art-2008,10,5,,135833.jl
Prodavaće se Pakao kao alva. Svaki pošteni stripadžija želi ovog monstruma, taman ga nikad ni ne pročitao. Svi mi hoćemo da pored rečnika i enciklopedija imamo i nešto ovako na polici.
Nemojmo preterivati. Sigurno da ga ne žele svi. Mnogima se zgadi kad vide crtež, što se videlo po komentarima na ovom i sličnim forumima pre nekog vremena. A i dalje smo svedoci situacije da su mnogi hermetični zatvoreni u okvire svog ukusa i da ne žele nove stvari. I sigurno je i da mnogi koji ga žele ne mogu sebi da priušte strip po ceni bubrega. :)
ma ovo se jednostavno mora dobro prodavat tek sam počeo s čitanjem, pa kad uronim malo dublje komentirat ću i sadržaj za sada se zadržimo na vanjštini, i dojmu koji knjiga otavlja... ...bez daha pogotovo kad je čitaš i nasloniš negdje u visini pleksusa
if you tolerate this, then your children will be next
S obzirom na prosek dužine studiranja nekih forumaša - ne bi trebalo.
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.