Author |
Topic |
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Member since 19/02/2009 |
Posted - 21/02/2009 : 18:49:07
|
Meni je crtež sjajan. Pejzaži, panorame, likovi, sjenčanje, ma prva liga. A iako nisam ljubitelj kratke forme, pjesnik je sažeto uspio reći ono što je za reći imao, u večini priča. Alvar Mayor je ideološki sasvim ok lik, a više manje ista poanta se provlači kroz svaku epizodu. U sječanju mi je najviše ostala upravo Pisma Zaljubljenih. Žene su zajebane, ako se pita Trilla, zavodljive, manipulativne i krajnje oportunistički orijentirane. |
|
|
alexts
Advanced Member
Serbia
7949 Posts
Member since 25/09/2005 |
Posted - 21/02/2009 : 20:51:42
|
quote: Originally posted by aleksa crnobrnja
Meni je crtež sjajan. Pejzaži, panorame, likovi, sjenčanje, ma prva liga. A iako nisam ljubitelj kratke forme, pjesnik je sažeto uspio reći ono što je za reći imao, u večini priča. Alvar Mayor je ideološki sasvim ok lik, a više manje ista poanta se provlači kroz svaku epizodu. U sječanju mi je najviše ostala upravo Pisma Zaljubljenih. Žene su zajebane, ako se pita Trilla, zavodljive, manipulativne i krajnje oportunistički orijentirane.
Jel to ona gde on na kraju kaže onoj ženi - ujela ga je zmija za srce?
Tu epizodu pamtim još iz detinjstva. Zato to i jeste odličan strip!
Ko ne kapira šta ima posebno, nek čita ponovo. Ko ponavljači koji se vraćaju opet u isti razred da bi naučili isto što i ostali. |
|
|
aleksa crnobrnja
New Member
276 Posts
Member since 19/02/2009 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29346 Posts
Member since 27/08/2001 |
Posted - 22/02/2009 : 11:37:45
|
Da, potpuno ista stvar. Bas se pitam je li Trillo to uzeo od Biercea (mada je ovaj prilično nepoznat, pa mi ti zvuči malo vjerojatno). Pitat ću ga, prvom prilikom! |
Trouble will find me |
|
|
Bardho
Senior Member
1943 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 22/02/2009 : 13:17:08
|
Žalosno je da se na ovome forumu javlja sve više "pametnjakovića" koji vrijeđaju ljude ako nemaju isto mišljenje kao i oni. Ljudi morate se naučiti ako već ne shvaćate da je svaki čovjek zasebna jedinka i da kao takva ima pravo na svoje vlastito mišljenje sviđalo se to vama ili ne. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
Member since 28/12/2002 |
|
Markos
Webmaster
Croatia
29346 Posts
|
Markos
Webmaster
Croatia
29346 Posts
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 23/02/2009 : 13:01:26
|
quote: Originally posted by mcn
A ssto, kao Pratt nije nikad krao? Ona jedna epizoda kad neko zajebe urođenike da mu odsjeku glavu tvrdechi da je besmrtan u Cortu nije adaptacija one Oesterheldove iz Erniea Pikea, a ta nije adaptacija neke ...
Davno san se to pita... i onda mi postalo svejedno jer mi baš djelovalo na neku univerzalnu bazu.
quote: [i]Originally posted by mcn[/i e jebiga, Stevensonove ili Londonove? A oni je nisu cculi u nekoj krccmi?
Nije bitno je l' kradess nego je l' to radiss sa stilom. :) mcn
Najače su te alkoholom začinjene priče |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2967 Posts
Member since 21/12/2006 |
Posted - 23/02/2009 : 13:11:42
|
A ssto, kao Pratt nije nikad krao? Ona jedna epizoda kad neko zajebe urođenike da mu odsjeku glavu tvrdechi da je besmrtan u Cortu nije adaptacija one Oesterheldove iz Erniea Pikea, a ta nije adaptacija neke ... e jebiga, Stevensonove ili Londonove? A oni je nisu cculi u nekoj krccmi?
Nije bitno je l' kradess nego je l' to radiss sa stilom. :)
mcn
Čitao sam tu priču (imam je negdje), mislim da nije riječ ni o Londoni ni Stivensonu, nije ni bitno. U priči se radi o evropljaninu, moguće poljaku (davno čitah) koji je silom prilika došao u Ameriku, i opet silom prilika biva zarobljen od strane indijanaca. Kako se indijanci svake noci izivljavaju i muce po jednog zarobljenika tako na kraju dođe red i na njega. Al on bi pametan pa im složi priču da ih može načiniti besmrtnim što će pokazati na sopstvenom primjeru. Poglavica mu povjeruje i pusti ga da nađe potrebne biljke da bi napravio smjesu. Nakon potrage za sastojcima on napravi nešto i predloži poglavici da se on sam namaže po vratu i da odredi najsnažnijeg ratnika da proba sjekirom da mu odrubi glavu. Što se na kraju i desi, ode pametna glava al od mučenja ništa, a poglavica skonto da ga je posisao žešće. Skroz dobra priča, pa eto ukratko... |
... |
|
|
DZOMBA
Starting Member
33 Posts
Member since 26/11/2008 |
Posted - 23/02/2009 : 14:43:28
|
Jedna stvar je pronalazenje i obrada motiva, a sasvim druga stvar je prepisivanje chitavog sizea uz ili bez njegovog vremenskog i/ili prostornog izmeshtanja.Jedno je delo autora a drugo je delo falsifikatora i prepisivacha. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
DZOMBA
Starting Member
33 Posts
Posted - 23/02/2009 : 15:03:04
|
quote: Originally posted by DZOMBA
Jedna stvar je pronalazenje i obrada motiva, a sasvim druga stvar je prepisivanje chitavog sizea uz ili bez njegovog vremenskog i/ili prostornog izmeshtanja.Jedno je delo autora a drugo je delo falsifikatora i prepisivacha.
Te je Shakespeare, dakle, falsifikator i prepisivacc.
Nije stvar u sizzeu nego u izvedbi. A falsifikat je pak nessto posve sedmo.
mcn
Ne, jer ne postoji AUTOR chiji je on SIZE prepishao/falshifikovao. On je, kao i brojni drugi autori, delovao na nivou MOTIVA. Kao i Homer. Prepisivanje chitavog sizea rade falsifikatori/prepisivachi, bez obzira da li ga izmeste u SF ili praistoriju. |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
DZOMBA
Starting Member
33 Posts
|
Vlaadisha
Advanced Member
USA
3513 Posts
Member since 21/07/2004 |
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Shuckey
Average Member
Croatia
730 Posts
Member since 18/12/2008 |
Posted - 24/02/2009 : 12:58:44
|
A ssto, kao Pratt nije nikad krao? Ona jedna epizoda kad neko zajebe urođenike da mu odsjeku glavu tvrdechi da je besmrtan u Cortu nije adaptacija one Oesterheldove iz Erniea Pikea, a ta nije adaptacija neke ... e jebiga, Stevensonove ili Londonove? A oni je nisu cculi u nekoj krccmi?
Nevjerojatna slucajnost, ali sam epizodu tog sadrzaja procitao kao klinac. Meni je to ostalo u sjecanju kao epizoda Alvara Mayora! Iz tog sam razloga procitao preview na Fibrinim stranicama te na kraju i kupio albume.
Pretpostavljam da u Alvaru Mayoru nema epizode tog sadrzaja? Osjecam se... Iskoristeno i zadovoljno. |
Hrvoje Bratanic AKA Šuki |
|
|
mcn
Advanced Member
Croatia
6666 Posts
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
Posted - 02/03/2009 : 23:38:36
|
Kako sam okoreli Bonellijevac, malo toga sam pročitao van Bonellija, moram da priznam da sam do sada mnogo toga propustio. Najbolji dokaz za to je upravo Alvar Mayor. Desilo se to da sam dobio nagradu za izbor strip oskara 2008. i kako je Fibra bila jedini sponzor nisam mnogo birao. Kratke priče na samo 12 strana, a sve rečeno, odličan scenario, fantastičan crtež, čita se u jednom dahu. Sigurno uzimam i broj 2, i naravno sve ostalo što bude izašlo |
Edited by - Bruce Springsteen on 02/03/2009 23:39:57 |
|
|
ken2
stripovi.com suradnik
Croatia
8163 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 11/03/2009 : 14:58:26
|
vau, stajem, spremam ovacije i penegirike, ali nisam u tome dobar, to raspućinu ide, pa zato čisto normalne pohvale
alvara sam čitao ono što je bilo prije objavljeno, nabavio albume i čekali su do nedjelje popodne, onda sam odlučio, ajde, barem pola jednog da odvalim, red je, a onda nisam stao dok nisam dovršio oba albuma to je strašan strip, treba nekoliko priča da te zaokupi, ali onda je gotovo, južnoamerička magija te odvede a crtež, to je nešto nevjerojatno, poetika izdanje i dizajn - najbolji do sada na ovim prostorima hvala marko, mogao sam se i prije oduševit, ali dobro je i ovako dajte šansu alvaru |
if you tolerate this, then your children will be next |
|
|
Raspucin
Senior Member
Barbados
2411 Posts
Member since 17/10/2006 |
Posted - 11/03/2009 : 17:38:50
|
Da, Alvar je najbolje dizajnirani strip koji imam. To je jedna krasota. O samom stripu ne treba mnogo reci trositi. |
JUUUUUGOOOSLAAAAVIIIIJOO NA NOGE |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 11/03/2009 : 17:58:02
|
quote: Originally posted by ken2
vau, stajem, spremam ovacije i penegirike, ali nisam u tome dobar, to raspućinu ide, pa zato čisto normalne pohvale
alvara sam čitao ono što je bilo prije objavljeno, nabavio albume i čekali su do nedjelje popodne, onda sam odlučio, ajde, barem pola jednog da odvalim, red je, a onda nisam stao dok nisam dovršio oba albuma to je strašan strip, treba nekoliko priča da te zaokupi, ali onda je gotovo, južnoamerička magija te odvede a crtež, to je nešto nevjerojatno, poetika izdanje i dizajn - najbolji do sada na ovim prostorima hvala marko, mogao sam se i prije oduševit, ali dobro je i ovako dajte šansu alvaru
Ih, kad smo mu je dali... jaaaaako davno ali sad imamo ultimativno izdanje. U svakom pogledu. Još Mort i Springwille pa je srce na mistu. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Tex Willer
Advanced Member
Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts
Member since 17/09/2005 |
Posted - 11/03/2009 : 18:29:09
|
quote: Originally posted by Raspucin
Da, Alvar je najbolje dizajnirani strip koji imam. To je jedna krasota. O samom stripu ne treba mnogo reci trositi.
Konacno sam ih se i ja docepao. Jednog kupio a jednog dobio na lutriji Hvala nika,dogodine opet izvuci moj broj Stvarno prelepo izgledaju,al' nemam kad da ih citam - ratujem s Paklom. Procitam poglavlje,pa tekstualni dodatak,pa opet poglavlje,pa shvatim da nista nisam shvatio pa krenem jovo nanovo From Hell je najisplativije izdanje bez obzira na visoku cenu. |
|
|
Topic |
|