Author |
Topic |
kandraks
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
3914 Posts
Member since 16/03/2009 |
Posted - 18/03/2012 : 19:57:53
|
Dobar film... |
Dagda, Gospodaru Noci, obasjaj svoga slugu jer on ce zlatnim srpom Druida ubrati Svetu Imelu koja otvara Vrata Nadnaravnog Svijeta...Vrata koja vode do Bogova!!! |
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/03/2012 : 20:15:20
|
Gledao film pre neki dan,skupili se drugari sa fakulteta posle par godina..Desava se na pucini i jahti jednog od njih...Jedan par je poveo i malu bebu sa sobom....Svi skocise u vodu a merdevine niko nije spustio ,pocinje drama ne mogu da se popnu ...Dolazi noc i ajkule....BRRRR smrzao sam se.... |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47127 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 18/03/2012 : 20:34:34
|
quote: Originally posted by Johnny Difool
@ lwood
Da, to je The Skeleton Key (u Hrvatskoj preveden kao Ključ tajni) Iana Softleya iz 2005., s Kate Hudson u ulozi njegovateljice koja dobije posao u staroj kući u Louisiani.
da to je to. bravo. Fala |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47127 Posts
Posted - 18/03/2012 : 20:35:15
|
quote: Originally posted by radulovic marko
Gledao film pre neki dan,skupili se drugari sa fakulteta posle par godina..Desava se na pucini i jahti jednog od njih...Jedan par je poveo i malu bebu sa sobom....Svi skocise u vodu a merdevine niko nije spustio ,pocinje drama ne mogu da se popnu ...Dolazi noc i ajkule....BRRRR smrzao sam se....
to san gleda prije nekoliko godina. solidan film |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47127 Posts
Posted - 18/03/2012 : 20:36:25
|
volia bi da repriziraju Ponoč u vrtu dobra i zla. pa mi je danas napamet |
|
|
nemanja93
Senior Member
Serbia
2438 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 18/03/2012 : 23:08:19
|
quote: Originally posted by bjelolasica
Gledao sam The Gray i priznajem jedan od najboljih filmova koje sam vidio.
Ja ga odgledao malo pre..jebem li ga meni i nije nesto. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25270 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 18/03/2012 : 23:11:49
|
quote: Originally posted by lwood
Gledao film pre neki dan,skupili se drugari sa fakulteta posle par godina..Desava se na pucini i jahti jednog od njih...Jedan par je poveo i malu bebu sa sobom....Svi skocise u vodu a merdevine niko nije spustio ,pocinje drama ne mogu da se popnu ...Dolazi noc i ajkule....BRRRR smrzao sam se....
to san gleda prije nekoliko godina. solidan film
Open Water 2, zar ne? Ok film. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
radulovic marko
Senior Member
Saint Vincent and Grenadi
2826 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 18/03/2012 : 23:40:41
|
quote: Originally posted by manhunter
Open Water 2, zar ne? Ok film.
http://www.imdb.com/title/tt0470055/ Jeste taj je ...Zajebano skroz.. |
Nema,nema niko tako lepe dragane. |
Edited by - radulovic marko on 18/03/2012 23:41:37 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 18/03/2012 : 23:53:33
|
Ni meni The Skeleton Key nije nešto! Samo ukratko:
Želeći uštedjeti novac da bi se doškolovala za medicinsku sestru, mlada bolničarka Caroline Ellis (Kate Hudson) pristane s odlučnom gospođom Violet Devereaux (Gena Rowlands) skrbiti o njezinom oduzetom suprugu Benu (John Hurt). No stara kuća obitelji Devereaux nalazi se u močvarama Louisiane, u kraju o kojem kolaju zastrašujuće priče. Skrbeći o Benu, o kojem brine i mladi odvjetnik Luke Marshall (Peter Sarsgaard), Caroline će otkriti mračne tajne kuće i njezinih stanara...
Scenarij donekle atraktivne i tjeskobne, ali i dobrano klišeizirane i ne osobito vješto koncipirane horor-drame s elementima trilera u režiji Iana Softleya ("K-Pax"), potpisuje cijenjeni Ehren Kruger ("Arlington Road", "Vrisak 3", "Transformers" 1 i 2). Film je 2008. godine dobio navodno očajan nastavak izdan samo na DVD-u, koji na IMDb-u ima poražavajuću ocjenu 1,5. |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47127 Posts
Posted - 18/03/2012 : 23:57:38
|
quote: Originally posted by manhunter
Open Water 2, zar ne? Ok film.
baš taj. jedan od kontroverznih filmova koji je izazva brojne rasprave . |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47127 Posts
Posted - 18/03/2012 : 23:59:05
|
Ni meni The Skeleton Key nije nešto! Samo ukratko:
Želeći uštedjeti novac da bi se doškolovala za medicinsku sestru, mlada bolničarka Caroline Ellis (Kate Hudson) pristane s odlučnom gospođom Violet Devereaux (Gena Rowlands) skrbiti o njezinom oduzetom suprugu Benu (John Hurt). No stara kuća obitelji Devereaux nalazi se u močvarama Louisiane, u kraju o kojem kolaju zastrašujuće priče. Skrbeći o Benu, o kojem brine i mladi odvjetnik Luke Marshall (Peter Sarsgaard), Caroline će otkriti mračne tajne kuće i njezinih stanara...
Scenarij donekle atraktivne i tjeskobne, ali i dobrano klišeizirane i ne osobito vješto koncipirane horor-drame s elementima trilera u režiji Iana Softleya ("K-Pax"), potpisuje cijenjeni Ehren Kruger ("Arlington Road", "Vrisak 3", "Transformers" 1 i 2). Film je 2008. godine dobio navodno očajan nastavak izdan samo na DVD-u, koji na IMDb-u ima poražavajuću ocjenu 1,5.
meni je ovo odličan film. a primijetia san da se s imdb-on inače ne slažen baš previše |
|
|
bjelolasica
stripovi.com suradnik
Croatia
5106 Posts
Member since 30/08/2009 |
Posted - 19/03/2012 : 00:25:57
|
quote: Originally posted by nemanja93
Ja ga odgledao malo pre..jebem li ga meni i nije nesto.
Pa barem je zbog kraja iznad prosječan. Kada na kraju citira pjesmu i onaj pogled i žena... Ustao sam prešao pješice od Towera do centra u 5-6 minuta i rekao: Najbolji film s Lianom koji je snimio. |
Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no! http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434 |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 19/03/2012 : 00:46:49
|
Ovaj prvi film ima sasvim solidnu ocjenu 6,4 i sasvim se lako gleda, ali nastavak koji nisam gledao (niti namjeravam) ima ocjenu 1,5! |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
|
|
Risar_69
Advanced Member
Slovenia
11679 Posts
Member since 05/05/2008 |
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 19/03/2012 : 11:27:51
|
'ŽELJEZNO NEBO' Nacisti s Mjeseca – eksces ili budućnost filmske produkcije? Željezno nebo Datum objave: 19.03.2012 09:28
Autor: Velimir Grgić
Finska satira 'Željezno nebo' stiže u naša kina 12. travnja – čitajte kako je nastao najveći 'participacijski film' internetskog 21. stoljeća Teško je reći radi li se samo o incidentu, pozitivnom bljesku nove web ere kooperacije i odgovornosti ili 'Željezno nebo' stvarno otvara teška, željezna vrata posve novog modela sustava nezavisne filmske produkcije.
Ali onog trena kada se pojavila vijest da će tu finsku horor-SF-satiru sufinancirati i sukreirati fanovi koncepta i budući gledatelji, još tamo 2006, indie zajednica zabrujala je s jednakim žarom optimizma i pesimizma, brojeći svaku godinu i vodeći duge noćne razgovore u post festumima žanrovskih filmskih festivala, s uvijek istim pitanjima: hoće li uistinu uspjeti i kada ćemo, ako ikada, konačno moći pogledati film?
Ne samo da su uspjeli, šest godina i 7,5 milijuna eura kasnije, već je 'Željezno nebo', umjesto da ostane žanrovskim fenomenom za limitiranu fanboy publiku, svoju premijeru doživjelo na prestižnom Berlinaleu, a potom upalo i u svijet mainstream medija, koji su krenuli raspravljati o ovom novom kreativnom ludilu s istim onim žarom koji su posvećivali nekim drugim nezavisnim šokovima, ozloglašenim po svojim terorističkim napadima na festivalsku scenu, od 'Srpskog filma' do 'Ljudske gusjenice'.
Poput svojevrsne ekstenzije popularnih naci-NLO dokumentaraca s History Channela, 'Željezno nebo' donosi priču o Hitlerovim vojnicima koji su kasne 1945. posljednju nadu vidjeli u bijegu na Zemljin satelit pa sa svoje tajne baze na Antarktiku odaslali nekoliko svemirskih brodova na Mjesec. Godine 2018. konačno skupljaju dovoljno snage i volje za povratak na rodni planet, gdje su odlučni uspostaviti Četvrti reich.
Ali 'Željezno nebo' nije samo znanstvenofantastična verzija alternativne naci-povijesti u maniri Tarantinovih 'Gadova' te zgodan koncept još jednog alkemijskog miješanja horora i komedije, dva naizgled sukobljena, ali strašno srodna i u virtuoznoj izvedbi potencijalno idealna člana bračne zajednice, već i novi fenomen u sferi tzv. participacijske kinematografije. Ovo je mješavina klasičnog autorstva i internetskog hive minda, piramidalne strukture tradicionalne kreacije razbijene ulaskom filmske zajednice od praktički prvih koraka stvaralaštva; Mreža je sudjelovala u financiranju, ali i kreativnom procesu predlaganjem vlastitih ideja i scenarističkih rješenja, ne bi li, u stilu drugih participacijskih naslova nastalih u digitalnom 21. stoljeću (španjolski 'The Cosmonaut' koji nudi svu svoju snimljenu sirovinu na javni remiks, proslavljeni open-source dokumentarac 'RiP!: A Remix Manifesto'...), svi zajedno stvorili film koji ta zajednica istinski želi vidjeti.
'Stari način snimanja filmova bio je jednosmjeran: od filmaša za publiku. Dopustite nam da vam pokažemo kako će se to raditi u budućnosti: s publikom za publiku. Internetska zajednica može pomoći autorima na nekoliko načina, kreiranjem sadržaja, stvaranjem publiciteta za film pa čak i sufinanciranjem – u isto vrijeme pretvarajući cijeli projekt u hobi, iskustvo, nešto više od samog filma', objašnjavali su autori tijekom dugog procesa oblikovanja djela.
Više od pola desetljeća nakon prve potrage za glavnim financijerima, obilaskom štandova u Cannesu i prikazivanjem prvog, radnog teasera profi producentima i fondovima koji su bili spremni uložiti koju kunu u njegovu izradu, završeni uradak filmskog redatelja Time Vuorensole i njegove ekipe iz produkcijskog tima Energia, koja stoji i iza kultne SF-parodije 'Star Wreck: In The Pirkinning' (snimljene 2005. u jednom stanu uz pomoć volontera te distribuirane preko neta pod licencom Creative Commonsa, s neviđenom zaradom od 400.000 dolara!), nakon obilazaka festivala u travnju kreće u službenu distribuciju.
Svemirski nacisti, ozvučeni glazbom Laibacha, obogaćeni glumačkim izvedbama legendarnog Ude Kiera i seksipilne Julie Dietze, sufinancirani fanovskim novcem i grupama na Facebooku te naoružani bizarnim idejama proširenog autorskog tima, doći će čak i u hrvatska kina, već 12. travnja!
Nećemo propustiti pogledati kako izgleda... pa, možda čak i ne rezultat dominantnog budućeg modela filmske produkcije, ali svakako najveći žanrovski pothvat participacijskog filma do sada te potencijalno najzabavniji film 2012. godine, makar prve kritike kažu da je riječ o mješavini solidne parodije, pametne satire, umjereno pogođenog, ali zbog duge produkcije dobrim dijelom i zastarjelog humora te šlampavih, infantilnih klišeja, mješavina koja nažalost daleko bolje zvuči na papiru, nego što izgleda kada se konačno sjedne u kinodvoranu.
|
|
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 19/03/2012 : 12:40:22
|
Ovaj prvi film ima sasvim solidnu ocjenu 6,4 i sasvim se lako gleda, ali nastavak koji nisam gledao (niti namjeravam) ima ocjenu 1,5!
meni je u biti ovaj prvi legao bolje nego što sam i očekivao, al drugi nisam gledao. s obzirom na ocjenu, možda bolje da i nisam. |
"Nothing lasts forever." |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29618 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 19/03/2012 : 13:01:23
|
volia bi da repriziraju Ponoč u vrtu dobra i zla. pa mi je danas napamet
uvijek je dobro vidjeti Clinta |
|
|
Johnny Difool
Advanced Member
Croatia
13988 Posts
Posted - 20/03/2012 : 13:29:11
|
Krijumčari (Contraband), r. Baltasar Kormákur, SAD / Velika Britanija / Francuska, 2012.
Akcijska triler-drama „Reykjavík – Rotterdam“ redatelja Óskara Jónassona iz 2008. godine jedan je od najskupljih islandskih filmova svih vremena, hvaljeno i nagrađivano ostvarenje koje je osvojilo pet nacionalnih filmskih nagrada Edda, koje je 2010. godine bilo islandski kandidat za Oscara te u kojem je nastupila prva liga islandskih glumaca predvođena markantnim Baltasarom Kormákurom. Kormákur je ujedno i zapaženi producent, scenarist i redatelj koji je pozornost međunarodne publike privukao 2000. godine režijom sasvim solidne romantične komedije „101 Reykjavík“, za scenarij koje je također osvojio nagradu Edda ali i nominaciju za Europsku filmsku nagradu kao europsko otkriće godine. Nije stoga čudo da je kao svoj holivudski redateljski debi odabrao prepravak Jónassonova filma, za što je od producenata dobio sasvim pristojan proračun i zvjezdanu glumačku postavu predvođenu izvrsnim Markom Wahlbergom („Boksač“) i atraktivnom Kate Beckinsale (serijal „Underworld“). Konačni rezultat je odličan B-film, djelo koje barata klišejima i općim žanrovskim mjestima, ali to radi na energičan, domišljat i razmjerno svjež način.
U središtu priče je Chris Farraday (Mark Wahlberg), momak iz New Orleansa koji je zbog odgovornosti prema supruzi Kate (Kate Beckinsale) i dvojici malih sinova prije tri godine prekinuo „karijeru“ vrhunskog krijumčara i pokrenuo posao postavljača kućnih sigurnosnih sustava. No krijumčarenje je posao kojim se bave generacije njihove obitelji, od oca Buda (William Lucking) koji služi višegodišnju kaznu zatvora, do Kateina nezrelog i neodgovornog mlađeg brata Andyja (Caleb Landry Jones). Krijumčarenjem i sitnim kriminalom bavi se i Chrisov najbolji prijatelj Sebastian (Ben Jones), a njih se dvojica često prisjećaju legendarnih akcija iz Chrisove prošlosti. No kad Andy jedne večeri brodom švercajući kokain s ortakom postane žrtva carinske kontrole te bude prisiljen pošiljku baciti u more, time izazove bijes opasnog Tima Briggsa (Giovanni Ribisi), vođe bande i dilera kokainom koji Chrisu postavi ultimatum. Ne obavi li posljednji veliki zadatak za njega, a riječ je o krijumčarenju velike količine lažnog novca iz Paname, Briggs će ubiti Andyja, Kate i njihove sinove. Shvativši da nema izbora, Chris pristane s prijateljem i ortakom Dannyjem Raymerom (Lukas Haas) velikim teretnim brodom kapetana Campa (J.K. Simmons) otputovati u Panama City i ondje od dilera Gonzala (Diego Luna) preuzeti krivotvoreni novac. No sve se neće odvijati prema planu, Chris i Danny će ubrzo živote staviti na kocku, a pokazat će se da neki umiješani imaju drugačije i još opasnije planove.
Kao gotovo jedini nedostatak ovog filma može se izdvojiti njegova klišeiziranost, jer scenarij koji supotpisuje i redatelj izvornika Óskar Jónasson u pogledu zapleta ne nudi ništa novo, već varira dobro poznate motive o pljački, prevari i dvostrukim igrama s obavljanjem „posljednjeg posla“ i zaštitom obitelji u ishodištu. Sve drugo, međutim, zaslužuje pohvalu: i sigurna, ekonomična i sugestivna režija, i dinamična naracija bez ijednog trenutka praznog hoda, i atmosferična „prljava“ i zrnata fotografija gdjekad izražene dokumentarističke vjerodostojnosti, i efektno naglašen socijalni kontekst siromašnih četvrti radničkog miljea New Orleansa i sirotinjskih predgrađa Panama Cityja, i odlično režirana i uzbudljiva sirova akcija od koje ponekad zastaje dah, i izvrsne glumačke interpretacije vrlo raspoložene postave u kojoj su i znani Giovanni Ribisi („Avatar“, „Dnevnici ruma“) i uobičajeno energični J.K. Simmons (trilogija „Spider-Man“, „Juno“, serija „Oz“). Spomenuta klišeiziranost zapleta manje smeta i zbog obilnog eksploatiranja film-noirovskih motiva, baš kao i zbog sjajne fotografije Barryja Ackroyda („Let 93“, „Narednik James“, „Tražeći Erica“). Sve u svemu, „Krijumčari“ su odličan B-film napravljen u najboljoj tradiciji pametnih i zabavnih eksploatacijskih ostvarenja koja nadilaze svoja ograničenja i gledateljima nude vrlo efektan spoj zanimljivih plastičnih likova, njihovih uvjerljivih međuodnosa i emocija te žestoke akcije i suspensa koji će vas gdjekad dovesti na rub sjedala. „Krijumčari“ nude zabavu koja se ne propušta.
|
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
37982 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47127 Posts
Posted - 21/03/2012 : 22:49:35
|
jučer je bia dobar filmič -Bitka za Hadithu. po istinitom događaju iz rata u Iraku |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47127 Posts
Posted - 21/03/2012 : 22:50:53
|
ah potpuno zaboravjeh,dobar je bia onaj izraelski film - Postani muškarac. mislin da je bia pretprošle sedmice na tv-u. ko nije gleda preporučujen |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 21/03/2012 : 23:17:50
|
@ lwood
Da, to je The Skeleton Key (u Hrvatskoj preveden kao Ključ tajni) Iana Softleya iz 2005., s Kate Hudson u ulozi njegovateljice koja dobije posao u staroj kući u Louisiani.
Gledao sam taj film u kinu. Solidno ostvarenje sa izvrsnim krajem. |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Tonka24
Advanced Member
14713 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 22/03/2012 : 11:50:36
|
quote: Originally posted by nemanja93
Ja ga odgledao malo pre..jebem li ga meni i nije nesto.
Pa barem je zbog kraja iznad prosječan. Kada na kraju citira pjesmu i onaj pogled i žena... Ustao sam prešao pješice od Towera do centra u 5-6 minuta i rekao: Najbolji film s Lianom koji je snimio.
Ja jučer bio sa curom u Towera i gledao taj film... mislim da je ovo najbolji film koji sam gledao... nešto presavršeno |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47127 Posts
Posted - 22/03/2012 : 11:56:15
|
quote: Originally posted by mladjo
@ lwood
Gledao sam taj film u kinu. Solidno ostvarenje sa izvrsnim krajem.
da,kraj je predobar.obično useru kraj na sličnim filmovima. u ovome kraj diže film za bar jednu ocjenu gore. |
|
|
Topic |
|