Author |
Topic |
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
Posted - 17/06/2009 : 22:40:28
|
pogledao australski film Noise(2007) i ostao doslovce bez reči
šta ako vam neko kaže, da je pronašao logičko rešenje za postojanje pakla i nebesa i kako se to razpoznaje i kako je to ušlo u našu kulturu
i kad vam kaže, vi samo blenete jer je to skoro jedino moguče logičko tumačenje
kao što sam kazao film Noise
stvar je jednostavna kao sve komplikovane stvari
znamo, da mozak još par sekundi posle smrti živi poznato je, da se ljudima pred smrt odvija njihov život onako za par sekundi ceo život
pa sad tih par sekundi so kao vječnost, jelte i čovek, koji je činio zla dela, ponovo proživljava sve zlo, koje je napravio u životu i kad umire, tih par sekundi mu je večnost ubedjen je, da je to pakao i, neki se opovrate u život i ko bog misle, da su ugledali vrata pakla, da su celu večnost i bili u samom paklu i to ispričaju i evo, imamo pojam pakla tako, da kad neki kažu, da več živimo u paklu, i nije tako čudna stvar ovde još sledi malo ukrasa, vječne vatre i satana i njegovih pomagača što crkva zna fino napravit
a isto se može desitii i sa nebesima neki dobra, dobar čovek umire, proživljava svoj dobri život pred smrt, čudom se povrača u život, i eto priča o nebesima
siguran sam, da jih je malo ovako ekstremnih primera večina je negde u sredini i ni nezna, kamo, da uvrste taj život, što jim prodje pred očima i još jih je manje, koji ne umiru, i onda pričaju o tome
ali ne treba mnogo ljudi dovoljna su povremena svedočenja i u dve hiljade postojanja čoveka, e takvih priča ima dosta to je po mome prvo logičko tumačenje pakla i nebesa jeste subjektivno, ali uverljivo ta me misao progoni več dva dana kako se toga nisam sam setio |
______________________ onaj, koji sniva tudje snove |
Edited by - sigismundus on 17/06/2009 22:55:27 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
|
William_Wallace
Advanced Member
Serbia
3173 Posts
Member since 25/04/2007 |
Posted - 18/06/2009 : 00:14:51
|
How many lives do we live? How many times do we die? They say we all lose 21 grams... at the exact moment of our death. Everyone. And how much fits into 21 grams? How much is lost? When do we lose 21 grams? How much goes with them? How much is gained? Twenty-one grams. The weight of a stack of five nickels. The weight of a hummingbird. A chocolate bar. How much did 21 grams weight?
|
Every man dies, not every man really lives. |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
Posted - 18/06/2009 : 21:49:01
|
Crank 2 - bolesno lud film:))) Dragonball evolution - smeće najgore, zaobilaziti u širokom luku (naročito zagriženi fanovi) |
In spite of my rage I´m still rat in a cage... |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 18/06/2009 : 21:51:12
|
quote: Originally posted by sigismundus
pogledao australski film Noise(2007) i ostao doslovce bez reči
šta ako vam neko kaže, da je pronašao logičko rešenje za postojanje pakla i nebesa i kako se to razpoznaje i kako je to ušlo u našu kulturu
i kad vam kaže, vi samo blenete jer je to skoro jedino moguče logičko tumačenje
kao što sam kazao film Noise
stvar je jednostavna kao sve komplikovane stvari
znamo, da mozak još par sekundi posle smrti živi poznato je, da se ljudima pred smrt odvija njihov život onako za par sekundi ceo život
pa sad tih par sekundi so kao vječnost, jelte i čovek, koji je činio zla dela, ponovo proživljava sve zlo, koje je napravio u životu i kad umire, tih par sekundi mu je večnost ubedjen je, da je to pakao i, neki se opovrate u život i ko bog misle, da su ugledali vrata pakla, da su celu večnost i bili u samom paklu i to ispričaju i evo, imamo pojam pakla tako, da kad neki kažu, da več živimo u paklu, i nije tako čudna stvar ovde još sledi malo ukrasa, vječne vatre i satana i njegovih pomagača što crkva zna fino napravit
a isto se može desitii i sa nebesima neki dobra, dobar čovek umire, proživljava svoj dobri život pred smrt, čudom se povrača u život, i eto priča o nebesima
siguran sam, da jih je malo ovako ekstremnih primera večina je negde u sredini i ni nezna, kamo, da uvrste taj život, što jim prodje pred očima i još jih je manje, koji ne umiru, i onda pričaju o tome
ali ne treba mnogo ljudi dovoljna su povremena svedočenja i u dve hiljade postojanja čoveka, e takvih priča ima dosta to je po mome prvo logičko tumačenje pakla i nebesa jeste subjektivno, ali uverljivo ta me misao progoni več dva dana kako se toga nisam sam setio
Drugim riječima, život je mješavina pakla i raja... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Member since 06/02/2007 |
Posted - 18/06/2009 : 21:59:48
|
quote: Originally posted by PAJDO
Dragonball evolution - smeće najgore, zaobilaziti u širokom luku (naročito zagriženi fanovi)
|
|
|
sigismundus
Senior Member
Slovenia
1043 Posts
Member since 08/07/2002 |
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
|
fumettisti
Senior Member
Croatia
2265 Posts
Member since 13/07/2002 |
Posted - 20/06/2009 : 15:10:35
|
Kad netko o filmu bilo kojega zanra postavi misljenje to je odlicno ali kada rijecima daje savjet ili kritiku onda je to bolesno.Ne sjecam se svih naslova spomenutih ovdje ali veliku vecinu bih(i to i cinim)zaobisao u sirokom krugu. |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17831 Posts
Member since 02/08/2002 |
Posted - 21/06/2009 : 00:03:33
|
gledao sam film Danika s marisom tomei :D malo lici na sve one filmove gdje ne znate sta je stvarno a sta ne onako ok mali filmic |
Utabanim stazama ocaja! |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25525 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/06/2009 : 00:14:19
|
quote: Originally posted by fumettisti
Kad netko o filmu bilo kojega zanra postavi misljenje to je odlicno ali kada rijecima daje savjet ili kritiku onda je to bolesno.
Ja ne kapiram. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
Posted - 21/06/2009 : 14:36:06
|
quote: Originally posted by supermark
pogledah baš Doomsday (2008) sranje od filma šteta ok ideje sa početka....
Isto sam se osjećao kad sam pogledao to nedjelo. A tako sam puno očekivao od tog filma, Nil je debelo podbacio... |
... |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17831 Posts
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Posted - 21/06/2009 : 17:30:51
|
quote: Originally posted by zeljko
super film kakvo sranje sta pricate
sta ste ocekivali?
ma film je katastrofa, osim prvih desetak minuta nema ponuditi apsolutno ništa za gledanje mogli su barem skinuti rhonu da se isplati film pogledati do kraja |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29621 Posts
Posted - 21/06/2009 : 17:31:48
|
quote: Originally posted by dosada
i meni film dobar, ali s obzirom da je bil rano ujutro nisam ga pogledal do kraja...
zato ti i je dobar |
|
|
zeljko
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
17831 Posts
|
PAJDO
Senior Member
Croatia
2236 Posts
Member since 10/04/2003 |
|
dosada
Advanced Member
Croatia
9033 Posts
Member since 13/05/2009 |
Posted - 21/06/2009 : 19:42:21
|
quote: Originally posted by supermark
quote: Originally posted by dosada
i meni film dobar, ali s obzirom da je bil rano ujutro nisam ga pogledal do kraja...
zato ti i je dobar
ima nekaj u tome....kraj je (ona nepotrebna potjera) je stvarno u kurcu, ali film u globalu nije loš...dobar je, ima puno dobrih strana!
Pogledal, ponovo, i jedan malo bolji film.....Lovac na Jelene 4/4 |
razmjena filmova za stripove! http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=45640
|
Edited by - dosada on 21/06/2009 19:44:10 |
|
|
vope
Senior Member
Montenegro
2968 Posts
|
Govinda
Junior Member
Croatia
372 Posts
Member since 10/06/2003 |
Posted - 22/06/2009 : 17:25:19
|
>poznato je, da se ljudima pred smrt odvija njihov život >onako za par sekundi ceo život
Ovo sam doživio jednom. Skakali smo u bazenu, no poskiznuo sam se i udria glavom o pločice. U tom trenutku mi se ispred očiju provrtio cijeli moj život do tog trenutka. U sekundi. Vjerovatno je bilo blizu smrti. Imao sam oko 15 godina. Kasnije sam tek saznao kroz razne knjige da te stvari prolazimo kad umiremo tj.napuštamo ovo tijelo...
Sad se šalim pa kažem da ću opet vidit cijeli taj filmić kad budem stvarno umra. :-)
|
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25525 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 22/06/2009 : 23:21:14
|
1991.godine, znači pre tačno 18 godina, sam pogledao Terminator: Judgement day. Najjači momenti u filmu su mi bili Sarah Connor i scene u kojima se pokazivala budućnost, vlast mašina i pokret otpora ljudi. Znam da sam u sebi pomislio: "Bilo bi baš cool da naprave ceo jedan film koji bi se odigravao u toj budućnosti". I evo, tričava 216 meseca kasnije, želja mi se ispunila. U međuvremenu sam se naučio da su holivudski producenti u stanju da zaseru i najbolju ideju, i da sputaju i najboljeg režisera, tako da nisam ni smeo da pomislim kako će izgledati film. A opet, ispalo je lošije nego što sam priželjkivao, a puno bolje nego što sam očekivao od Holivuda. Navikao sam da Ameri očekuju zrnce patosa i melodrame u ovakvim filmovima(čudo da nigde nisam video američku zastavu, savršeno bi se uklopila), pa me i ovde nije toliko iznerviralo, iako na momente ta melodrama ubija radnju. Scene akcije su ok, nisu čak ni preterane, a ruku na srce, i ja sam 1991. imao 15 godina, zašto ne bi i današnji klinci malo uživali? Sviđaju mi se i reference na T2, pojavljivanje T-800 je ispalo dobro, zanimljiv način da se prikaže odakle Connoru ožiljak (na TAKVE stvari holivudski producenti ne paze, zato svaka čast), jedino mi je malo suvišno dešavanje sa Marcusom(sasvim ok zamišljen lik) u Skynetu, ali dobro. Kraj je.....pa dobro već sam spomenuo melodramu i Holivud.
Sve u svemu, ovo je film koji sam najduže čekao, nije me oduševio, ali onaj klinac u meni odbija da kaže da ga je razočarao, tako da, njemu za ljubav 8/10.
A ja kažem 6/10 i da su mi očekivanja za sledeći deo velika. Šta znaju klinci? |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 22/06/2009 23:36:20 |
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Posted - 23/06/2009 : 00:15:09
|
8/10!?!?!!?!
Subjectivity mode ON/OFF |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
Topic |
|