Author |
Topic  |
going going
Advanced Member

Serbia
12295 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 07/11/2016 : 15:31:25
|
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by going going
@Shaner jesi gledao proslogodisnji horor western Bone Tomahawk sa Kurtom Russelom u glavnoj ulozi?
Nisam, ali sam vidio da se pisu dobre stvari o njemu i ovdje i opcenito na netu, tako da je na listi. 
Preporucujem ga i slazem se sa kolegom Amosom! Odlican slow burner kombinacija horrora i westerna, lepo usnimljeno, interesantni dijalozi i interesantni likovi. I dosta brutalan kad zatreba! Odlican film! |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7650 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 07/11/2016 : 17:28:48
|
quote: Originally posted by Shaner
@Shaner jesi gledao proslogodisnji horor western Bone Tomahawk sa Kurtom Russelom u glavnoj ulozi?
Nisam, ali sam vidio da se pisu dobre stvari o njemu i ovdje i opcenito na netu, tako da je na listi. 
Preporucujem ga i slazem se sa kolegom Amosom! Odlican slow burner kombinacija horrora i westerna, lepo usnimljeno, interesantni dijalozi i interesantni likovi. I dosta brutalan kad zatreba! Odlican film!
Dat ću sve od sebe da ga pogledam ove godine. U svakom slučaju javim da li ste me zajebali. 
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 07/11/2016 : 22:30:58
|
Ex machina Iako sam SF fanatik, tek am sada pogledao ovaj film i to zato jer sam točno znao što ću dobiti (dobro, pretpostavljao sam, iz trailera, članaka,blablabla...) i nisam pogriješio. Priča ima potencijal ali je razvučena do bola. Potencijalni twist negdje na sat i petnaest ipak nije twist, konverzacija je jedva prosječna, glavni glumac je anemičan, a sam(a) robot(ica) (jel ' postoji ženska imenica robotica ili se veli !ženski robot"?) je relativno dobro napravljena ali moglo je to sve puno bolje. Sve u svemu, niš posebno. Jedino je scena sa plesom fakat odlična. 6/10 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 08/11/2016 : 23:43:47
|
Cabin fever (2016) ne znam koji je smisao raditi remake filma iz 2002 ali dobro, ajde, makar original i nije bio nešto posebno, a naročito ne toliko dobar da se radi nova verzija. Inače, ovo i nije nova verzija, ovo je ista verzija. ne bih se čudio da su uzeli potpuno isti scenarij. Svašta. Film obiluje ne pretjerano dobrom glumom, isto takvim konverzacijama, a sam horror efekat je niš posebno. Sve u svemu, ide mu ista ocjena kao i originalu. 5/10 |
|
 |
|
ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 09/11/2016 : 12:11:00
|
quote: Originally posted by mladjo
Ex machina Iako sam SF fanatik, tek am sada pogledao ovaj film i to zato jer sam točno znao što ću dobiti (dobro, pretpostavljao sam, iz trailera, članaka,blablabla...) i nisam pogriješio. Priča ima potencijal ali je razvučena do bola. Potencijalni twist negdje na sat i petnaest ipak nije twist, konverzacija je jedva prosječna, glavni glumac je anemičan, a sam(a) robot(ica) (jel ' postoji ženska imenica robotica ili se veli !ženski robot"?) je relativno dobro napravljena ali moglo je to sve puno bolje. Sve u svemu, niš posebno. Jedino je scena sa plesom fakat odlična. 6/10
i ja sam nedavno pogledao od mene malo veća ocjena sviđa mi se kuća, ambijent, atmosfera, alicia... to da 'umjetna inteligencija' automatski u sebi sadrži neovisnost od 'gospodara', potiskivanje emocija, potrebu za ostvarivanjem svojih želja i potreba...da ne spojlam previše ... meni je to dobro ali 'her' je to još bolje prikazao |
if you tolerate this, then your children will be next |
 |
|
Tonto
Advanced Member

8958 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 09/11/2016 : 12:26:39
|
quote: Originally posted by ken2
Ex machina Iako sam SF fanatik, tek am sada pogledao ovaj film i to zato jer sam točno znao što ću dobiti (dobro, pretpostavljao sam, iz trailera, članaka,blablabla...) i nisam pogriješio. Priča ima potencijal ali je razvučena do bola. Potencijalni twist negdje na sat i petnaest ipak nije twist, konverzacija je jedva prosječna, glavni glumac je anemičan, a sam(a) robot(ica) (jel ' postoji ženska imenica robotica ili se veli !ženski robot"?) je relativno dobro napravljena ali moglo je to sve puno bolje. Sve u svemu, niš posebno. Jedino je scena sa plesom fakat odlična. 6/10
i ja sam nedavno pogledao od mene malo veća ocjena sviđa mi se kuća, ambijent, atmosfera, alicia... to da 'umjetna inteligencija' automatski u sebi sadrži neovisnost od 'gospodara', potiskivanje emocija, potrebu za ostvarivanjem svojih želja i potreba...da ne spojlam previše ... meni je to dobro ali 'her' je to još bolje prikazao
Ex machina je bolji film od svake pretenciozne CGI holivudske sf izdrkotine zadnjih 15 godina. |
The less I have the more I am a happy man |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 10/11/2016 : 00:10:45
|
quote: Originally posted by ken2
i ja sam nedavno pogledao od mene malo veća ocjena sviđa mi se kuća, ambijent, atmosfera, alicia... to da 'umjetna inteligencija' automatski u sebi sadrži neovisnost od 'gospodara', potiskivanje emocija, potrebu za ostvarivanjem svojih želja i potreba...da ne spojlam previše ... meni je to dobro ali 'her' je to još bolje prikazao
Već sam jednom pisao o tome ali hajde da ponovim:priča je bila o Asimovlljevim Zakonima robotike i kako je moje mišljenje da su oni zapravo osnova neorobovlasničkog sustava u kojem su robovi roboti. dakle, ti imaš inteligenciju koje je ograničena izrazito diskriminatorskim zakonima samo zbog toga što ne pripada određenoj "rasi". Koja je razlika između inteligentnog robota i, bilo kojeg drugog svjesnog bića? Nema je, a jedna "rasa" je podložna drugoj. Zašto roboti kao inteligentna bića moraju biti podložni čovjeku? koja je razlika između podložnosti robota i npr. podložnosti crnaca bijelcima u robovlasničkoj Americi? Nema je. Stvar je u tome što se ljudi boje svega novoga, pa tako i robota. E sad, drugo je pitanje da li je taj strah ipak pomalo i opravdan? U izvrsnoj priči Branka Pihača "Prometheus" na pitanje čovjeka robotu "Koja je svrha ljudskog postojanja?" robot je odgovorio "Mi smo svrha vašeg postojanja". I tu dolazi do pitanja potenciranog strahom:"A što ako postanu svjesni i sve nas unište?" Ok, aluzija na Terminatora je očita. da li postoji ta šansa? Postoji. I što onda napraviti u budućnosti? Ako ograničimo inteligenciju na način da bude podložna nama i to do te razine da uvijek, bez razmišljanja treba prije zaštititi čovjeka a ne nju samu (zamislite da netko od vas traži da u svim uvjetima uvijek štitite prije druge a ne sebe), mi smo zapravo robovlasnici, a ako joj dopustimo da bude u svemu ravnopravna prema nama, tko nam garantira da nas neće uništiti u prvoj minuti svoje svjesnosti? Složeno pitaje. ili mi ili oni? koliko je ratova počinjalo upravo sa tom pričom? |
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 10/11/2016 : 09:37:43
|
quote: Originally posted by Tonto
Ex machina je bolji film od svake pretenciozne CGI holivudske sf izdrkotine zadnjih 15 godina.
Potpis! 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 11/11/2016 : 21:23:41
|
Pogledao onaj islandski o konjima i ljudima. Zaista ... poseban film! Skoro bi rekao Madzarski. 
Zabavan i izvan okvira, nesto svoje ali sluzi svrhi.
Ako onaj koji je plivao na konju za vodkom nije iz Finske porijeklom, ja ne znam ... 
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/11/2016 : 09:18:00
|

Greben spašenih (Hacksaw Ridge), red. Mel Gibson, Australija / SAD, 2016.
Ugodno je vidjeti da se Mel Gibson poslije okruglih 10 godina režiji vratio dosta skupim i zvučnim glumačkim imenima nakrcanim filmom, što naznačava mogućnost da bi se barem kao redatelj mogao vratiti pod svjetla reflektora.
Gibson je itekako darovit redatelj sposoban oblikovati sugestivna, energično režirana, vizualno atraktivna, tematski i idejno dobrano na pozitivan način staromodna i u cjelini efektna ostvarenja.
On očito preferira likove svojevrsnih predestiniranih gubitnika ali stoika koje spletovi okolnosti pretvaraju u junake, njegovi su filmovi manje ili više doslovno obilježeni biblijskom simbolikom.
Gibsonovi protagonisti pate i stradavaju u slow-motionu, oni bivaju sakaćeni i ubijani, a tjelesna patnja im je put pročišćenja, etičke i ljudske afirmacije, samodokazivanja, gotovo pa dostizanja božanskog, čemu je razumljivo najbliži u "Pasiji".
Takav lik je i Desmond T. Doss (Andrew Garfield), inače stvarna osoba, američki vojnik koji se istaknuo u bitci za Okinawu u proljeće 1945. godine – prvi američki vojnik kojeg je unatoč prizivu savjesti kongres odlikovao Medaljom časti.
On je unatoč prizivu savjesti i zavjetu da nikad nikog neće ubiti postao vojni bolničar u pješadiji i tijekom jedne noći u borbi za greben Hacksaw iz izvornog naslova filma spasio živote 75 svojih suboraca.
U prvom, konvencionalnijem i slabijem dijelu filma pratimo Dossovo unovačenje, njegove odnose s djevojkom (Teresa Palmer) i roditeljima, osobito problematičnim ocem alkoholičarom (Hugo Weaving), sve je dobrano klišeizirano i rubno patetično s dosta mačizma, pa tako i Dossov odnosi sa zapovjednikom Howellom (Vince Vaughn) i isprva agresivnim kolegom Smittyjem (Luke Bracey) koji će kasnije promijeniti predznak, a Gibson veliča beskompromisno američko domoljublje.
Film dramaturški koncipiran slično Kubrickovom „Full Metal Jacket“ u drugom se dijelu iz vojarne i s poligona seli na bojište, i tu postaje puno bolji, žestok, realističan i naturalističan u prizorima borbi, razaranja i smrti, te s jedne strane pesimističan do granice mizantropije a s druge iznenađujuće altruističan.
U iznimno brutalnim prizorima borbi i pogibanja Gibson slijedi šprancu Spielbergova „Spašavanja vojnika Ryana“, tijekom odjavne špice idu i snimci razgovora s danas pokojnim Dossom, režija je sigurna, sugestivna i dinamična, nastupi glumačke postave predvođene Andrewom Garfieldom raspoložene i uvjerljive, a pohvalna je i izvedbena staromodnost specijalnih efekata.
Gibson s jedne strane afirmira slobodnu volju i odlučnost pojedinca u slijeđenju vlastitih uvjerenja čak i u ekstremnim situacijama, a s druge ističe kako i pacifist iz vjerskih uvjerenja može biti itekako koristan u ratu.
Ukratko, u priči o Desmondu T. Dossu Gibson dovoljno spretno i inteligentno spaja pacifizam i militarizam, što se možda svakome neće svidjeti, ali meni se prilično sviđa.
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 13/11/2016 : 09:23:48
|
Gibson o vjeri i samom filmu, plus press-konferencija kompletne filmske ekipe:
|
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 13/11/2016 09:24:19 |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Posted - 13/11/2016 : 09:25:56
|
Dva dokumentarca o Desmondu Dossu i stvarnim događajima opisanim u Grebenu spašenih, od kojih je jedan nagrađivani doks "The Conscientious Objector" Terryja Benedicta:
|
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12295 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 14/11/2016 : 14:57:59
|

Sinoc odgledao Flashbacks of a fool iz 2008. godine sa Danielom Craigom u glavnoj ulozi! Kakva filmcina! Bas me je pukao film. Toliko je zivotan, toliko je poetican, toliko je lep a istovremeno i tezak i mucan Bas te ostavi onako da se osecas malo ko govno Bas prica pricu o zivotu

Je l gledao jos ko? |
 |
|
Beren
Advanced Member

Montenegro
3793 Posts
Member since 03/02/2010 |
Posted - 14/11/2016 : 19:14:41
|
Pogledao u posljednjih 10ak dana:
The Infiltrator http://www.imdb.com/title/tt1355631/?ref_=nv_sr_1
Ovo sam najviše odgledao zbog Cranstona. Ok sa prekratiti vrijeme tokom hladne večeri, ali mi se čini da se puno više moglo izvući iz ove priče. Scenario je mogao biti mnogo mnogo bolji, dok je gluma očekivano najbolji dio filma. 6/10
The Nice Guys http://www.imdb.com/title/tt3799694/
Na momente urnebesan scenario uz odličnu hemiju između Crowea i Goslinga daje kao rezultat film kakav bih svakome preporučio za vrijeme razbibrige. Više puta sam se nasmijao tokom ovog filma nego tokom gledanja x komedija u posljednjih nekoliko godina. 7,5/10
Perfetti Sconosciuti http://www.imdb.com/title/tt4901306/?ref_=nv_sr_1
Nisam znao šta da očekujem od ovog filma, ali sam ostao prjatno iznenađen. Film koji za temu ima mogući uticaj crne kutije naših života (mobilnog telefona) na naše živote. Dobar film. Preporuka. 8/10
Piper http://www.imdb.com/title/tt5613056/?ref_=nv_sr_3
Odličan kratki film o jendoj ptičici. 7,5/10
Borrowed Time http://www.imdb.com/title/tt4874696/?ref_=nv_sr_3
Neobična tema za jedan animirani film, ali je Pixar ovdje uradio odličan posao. 8/10
Captain Fantastic http://www.imdb.com/title/tt3553976/?ref_=nv_sr_1
Cijenim Viga kao glumca, pa je i ovo odgledano najviše zbog njega. Zanimljiv film o jednoj neobičnoj porodici, koji preispituje način odgajanja djece u današnjem svijetu. 8/10
Ice Age: Colission Course http://www.imdb.com/title/tt3416828/?ref_=nv_sr_1
Najgori nastavak cijele Ice Age franšize. 5/10
Finding Dory http://www.imdb.com/title/tt2277860/?ref_=nv_sr_1
Nastavak odličnog Finding Nemo, u svemu inferioran prvom dijelu. 6,5/10
Swiss Army Man http://www.imdb.com/title/tt4034354/?ref_=nv_sr_1
Kome prvih 10ak minuta filma ne bude previše za svariti, možda će uživati i dobiti nešto gledanjem ovog filma što ja nisam. Ima tu podnošljivih djelova i poruka, ali mi se izvedba jednostavno nije dopala. 6/10
|
Moja domovina je mene dala ovu koru bijelog hleba, sretne ljude, srecnu mladost, velik komad vedrog neba... |
 |
|
Cromwell
Advanced Member

Croatia
4512 Posts
Member since 10/09/2011 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
|
vešmašina
Average Member

600 Posts
Member since 12/10/2013 |
Posted - 15/11/2016 : 08:09:36
|
gledao na ZFFu dva filma zasad.
Ime Dobrica prezime nepoznato i Oslobođenje Skoplja.
Prvi film teško objektivno ocijeniti. Ima toliko propusta, od scenarija, priče, loše glume... al film zbog te neke naivne glume Slavka Štimca i priče u filmu podsjeća na one stare dobre domaće komedije s početka osamdesetih koje su baš za opuštanje i mozak na pašu da jednostavno nemrem dat lošu ocjenu jer ukupan dojam kad izađeš iz kina je za mene mjerilo. Film za sve generacije, baš za opuštanje.
6,5/10
Oslobađanje Skoplja - dosta velika najava, radi cijele familije Šerbedžija, al ukupan dojam je samo korektan. Film je kombinacija Oficira s ružom i Salaša u Malom Ritu. Dvije priče koje prate dječaka i njegovu majku te dešavanja u Skoplju za vrijeme WW2 su loše povezane i upravo radi slabog scenarija niti jedna ne dolazi do izražaja. Vrijedi istaknuti dobru glumu Lucije Šerbedžije.
6/10 |
Edited by - vešmašina on 15/11/2016 08:12:15 |
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Wolfman
Senior Member

Croatia
1141 Posts
Member since 13/07/2010 |
Posted - 16/11/2016 : 19:04:51
|
Ne baš razvikan novi film, ali meni dosta dobar.
Hell or High Water (2016)
http://www.imdb.com/title/tt2582782/
Moderni western o dvojici braće (Chris Pine i i Ben Foster) koji serijom pljački banaka po teksaškoj pripizdini pokušavaju spasiti farmu. Tu je i odlični Jeff Bridges koji glumi teksaškog rendžera u lovu na pljačkaše.
iMDb: 8.0 | RT: 98% | MC: 88 |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22370 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 17/11/2016 : 12:12:35
|
quote: Originally posted by Cromwell
Je li netko gledao ovo:
 Ima jako lošu ocjenu na Imdbu a meni se gleda neki suspense horrorac.
Slobodno pogledaj, film je ok. Arnie pokusava malo da glumata, hoce i on da profitira od trenutne TWD groznice. I da, film je u sustini drama. |
 |
|
Topic  |
|