Author |
Topic  |
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/01/2017 : 16:07:41
|
Star trek filmovi I - VI Evo odlučio sam malo obnoviti gradivo sa Kirkovim filmovima. Prvi film je stvarno vizualno odličan i dan danas izgleda čist' ok. Naravno da se vidi da je film stariji ali produkcija je ovdje stvarno vrhunska. Ono što fali je jedna solidna borba, odnosno malo više akcije bi bio pun pogodak. Npr. jedna borba od desetak min. Enterprisea sa Bird of prey. Kanov gnjev je oduvijek od mnogih bio hvaljen kao najbolli ST film makar ja baš ne dijelim to mišljenje. Film je stvarno odličan ali nije mi jasno po čemu to toliko odskače od npr. Generacija koji je moj favorit za najbolji film franšize .Potraga za Spockom je solidan makar nije u rangu prvog i drugog nastavka. Inače, spika je u tome što su fanovi toliko željeli da se Spock vrati da je jednostavno morao biti napravljen ovakav nastavak. A kad se sjetim da su mnogi od glumaca mislili da je drugi nastavak ziher zadnji :)) Inače, tu se spominje i da jedan brod ima Transwarp pogon, a znamo da od toga poslije niš' nije bilo. Zanimljivo... Voyage home sam kao klinac gledao u kinu i to je fakat bio spektakl. Film je i danas odličan makar mi nije baš jasno to "full jednostavno" vraćanje u prošlost. Da je to tak lagano, puno bi se više to koristilo. Posljednja granica je najmanje dobar film iz franšize i pun je scenarističkih rupa dok The undiscovered country predstavlja jedan fini zavreštak sage. Sve u svemu, filmovi sa Kirkom i dan danas imaju dobru vibru.
Ocjene: 1: 7/10 2: 7/10 3: 6/10 4: 7/10 5: 5/10 6: 6/10 |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
Posted - 29/01/2017 : 17:05:43
|
quote: Originally posted by mladjo
Star trek filmovi I - VI Evo odlučio sam malo obnoviti gradivo sa Kirkovim filmovima. Prvi film je stvarno vizualno odličan i dan danas izgleda čist' ok. Naravno da se vidi da je film stariji ali produkcija je ovdje stvarno vrhunska. Ono što fali je jedna solidna borba, odnosno malo više akcije bi bio pun pogodak. Npr. jedna borba od desetak min. Enterprisea sa Bird of prey.
Meni je The motion picture, iako priznajem da nije najbolji, i dan danas najdrazi Star Trek film. Po tome sam vjerojatno unikat na ovom planetu Slazem se za malo vise akcije. Ali vidi se da su htjeli pokazati velicanstvenost Enterprisea u onoj sceni kad Kirk prvi puta prilazi satlom, a scena traje i traje i trajeeee...Prvi puta da je vidjen na velikom platnu s veliki budzetom pa nek se vidi raskos 
Ne znam jesi gledao blu ray rip (originalna verzija) ili onaj director's edition iz 2000. s novim efektima. To mi je definitivno verzija koju preferiram, ali ta verzija na zalost nikad nece vidjeti HD varijantu. |
These pretzels are making me thirsty... |
Edited by - dante on 29/01/2017 17:07:12 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 29/01/2017 : 19:50:17
|
quote: Originally posted by dante
Star trek filmovi I - VI Evo odlučio sam malo obnoviti gradivo sa Kirkovim filmovima. Prvi film je stvarno vizualno odličan i dan danas izgleda čist' ok. Naravno da se vidi da je film stariji ali produkcija je ovdje stvarno vrhunska. Ono što fali je jedna solidna borba, odnosno malo više akcije bi bio pun pogodak. Npr. jedna borba od desetak min. Enterprisea sa Bird of prey.
Meni je The motion picture, iako priznajem da nije najbolji, i dan danas najdrazi Star Trek film. Po tome sam vjerojatno unikat na ovom planetu Slazem se za malo vise akcije. Ali vidi se da su htjeli pokazati velicanstvenost Enterprisea u onoj sceni kad Kirk prvi puta prilazi satlom, a scena traje i traje i trajeeee...Prvi puta da je vidjen na velikom platnu s veliki budzetom pa nek se vidi raskos 
Ne znam jesi gledao blu ray rip (originalna verzija) ili onaj director's edition iz 2000. s novim efektima. To mi je definitivno verzija koju preferiram, ali ta verzija na zalost nikad nece vidjeti HD varijantu.
Da, to je fakat odličan dio filma Šteta što svi filmovi nisu imali takvu (skupu) produkciju. Ne znam koju sam verziju gledao, neku od 3 gige |
|
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 29/01/2017 : 20:23:46
|
Star trek filmovi I - VI Evo odlučio sam malo obnoviti gradivo sa Kirkovim filmovima. Prvi film je stvarno vizualno odličan i dan danas izgleda čist' ok. Naravno da se vidi da je film stariji ali produkcija je ovdje stvarno vrhunska. Ono što fali je jedna solidna borba, odnosno malo više akcije bi bio pun pogodak. Npr. jedna borba od desetak min. Enterprisea sa Bird of prey. Kanov gnjev je oduvijek od mnogih bio hvaljen kao najbolli ST film makar ja baš ne dijelim to mišljenje. Film je stvarno odličan ali nije mi jasno po čemu to toliko odskače od npr. Generacija koji je moj favorit za najbolji film franšize .Potraga za Spockom je solidan makar nije u rangu prvog i drugog nastavka. Inače, spika je u tome što su fanovi toliko željeli da se Spock vrati da je jednostavno morao biti napravljen ovakav nastavak. A kad se sjetim da su mnogi od glumaca mislili da je drugi nastavak ziher zadnji :)) Inače, tu se spominje i da jedan brod ima Transwarp pogon, a znamo da od toga poslije niš' nije bilo. Zanimljivo... Voyage home sam kao klinac gledao u kinu i to je fakat bio spektakl. Film je i danas odličan makar mi nije baš jasno to "full jednostavno" vraćanje u prošlost. Da je to tak lagano, puno bi se više to koristilo. Posljednja granica je najmanje dobar film iz franšize i pun je scenarističkih rupa dok The undiscovered country predstavlja jedan fini zavreštak sage. Sve u svemu, filmovi sa Kirkom i dan danas imaju dobru vibru.
Ocjene: 1: 7/10 2: 7/10 3: 6/10 4: 7/10 5: 5/10 6: 6/10
E, već sam pomislio Star Wars filmovi i pogledao ocjene, pa se uhvatio za glavu. Onda sam skužio da ipak pričaš o Star Trek filmovima. |
Edited by - Windwalker on 29/01/2017 20:24:08 |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 29/01/2017 : 21:07:50
|
quote: Originally posted by Windwalker
Ocjene: 1: 7/10 2: 7/10 3: 6/10 4: 7/10 5: 5/10 6: 6/10
E, već sam pomislio Star Wars filmovi i pogledao ocjene, pa se uhvatio za glavu. Onda sam skužio da ipak pričaš o Star Trek filmovima.
Xexexe...Inače ovo su "objektivne" ocjene. da sam subjektivan svi filmovi bi dobili ocjenu 10 Dobro, petica bi dobila 8 |
|
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 30/01/2017 : 10:33:25
|
Doctor Strange.
Rekao bih da je ovo vrlo dobar film koji je lako mogao biti odličan, a u postizanju odličnosti ga je zaustavila okolnost da je prvi u franšizi i da služi za postavljanje temelja liku. Cumberbatch mi je uz Fassbendera najdraži glumac današnjice i volim njegove uloge, ali daleko mu bolje leži Sherlock od Strangea i pomalo je iritantan s tim američkim naglaskom. Ostala glumačka ekipa je korektna u poslužnoj ulozi. Prekrasan je u svojoj melankoliji trenutak kada SPOILER Čarobnica treba umrijeti i kaže kako je živjela dugo vremena, a sada kad treba umrijeti još samo želi gledati snijeg kako pada. Nelogično mi je da je Strange SPOILER tako brzo naučio sve čarolije i skoro pa postao glavni. Specijalni efekti su fascinantni, što je bilo i za očekivati. Završne scene su jako slične s dolaskom Galactusa u F4: Rise of the Silver Surfer.
Meni u rangu Pacific Rima, vrijedi pogledati bez prevelikih očekivanja kao dobru zabavu. |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
Edited by - Amos on 30/01/2017 10:34:56 |
 |
|
Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts
Member since 03/01/2011 |
Posted - 30/01/2017 : 10:50:50
|
Civil War
E, ovo je već puno bolje od Strangea. Čeprkanje po povijesti, motiv glavnog negativca, krhost saveza junaka i politika koja ga razara... svega ima u ovom filmu. Heroji nisu u izoliranom balonu stvarnosti i njihovo rušenje zgrada, razbijanje automobila i eksplozije pogađaju obične ljude. Što ako običnim ljudima prekipi i kažu 'dosta'? A svijet i dalje treba zaštitu. Na neki su način svi u pravu i treba poduzeti nešto da se stvari srede, ali pitanje je što učiniti? Od ovog konflikta ide zaplet i moram priznati da mi se film baš svidio. Biti će zanimljivo vidjeti kako će stvari ići dalje. Kapetan America je ispao najbolji lik.
Svakako gledati i pratiti daljnji razvoj događaja  |
Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa. |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Posted - 31/01/2017 : 10:52:59
|
Nocturnal Animals je jako zanimljv i meni dobar film, ali mislim da se velikom broju ljudi nece svidjeti kraj filma. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Posted - 31/01/2017 : 20:14:13
|
@Shaner Da, i meni je kraj dobar, ali znam da ima puno ljudi koji ne vole takve krajeve i zbog toga im se cijeli film pretvori u sranje. . . . Nego, Diego Luna ce biti novi Scarface, ali Antoine Fuqua je odustao od rezije zbog Equilazera 2. |
Edited by - dante on 31/01/2017 20:14:50 |
 |
|
Zagor12
Advanced Member

- kopija.jpg)
Croatia
6763 Posts
Member since 23/08/2010 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Posted - 31/01/2017 : 22:25:53
|
Taj remake se vuce vec nekoliko godina i taman kad zaboravim na njega uleti neka nova informacija. Prosle godine je bila vijest da rezira Fuqua, sad ovo. Jedina svjetla tocka je mozda to sto je scenarij napisao Terrence Winter (Sopanos, Boardwalk Empire, Wolf of Wall Street). Al' svejedno...treba mi novi Scarface kolko i gnojni cir na dupetu. |
 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
|
panzer
Advanced Member

12788 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Posted - 02/02/2017 : 12:12:12
|
Da presjecemo s osmrtnicama i za promjenu nekome cestitamo rodjendan  Danas David Jason, jedan, jedini i neponovljivi Delboy, slavi 77. rodjendan. Sve najbolje legendo!
 |
 |
|
fler
Senior Member

Croatia
2079 Posts
Member since 21/10/2003 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8622 Posts
Member since 30/03/2005 |
Posted - 02/02/2017 : 13:03:41
|

Film ima odlične trenutke, super muziku, a nisam imao pojma u kojem će uopće smjeru radnja krenut, al mi je zadnjih 20 minuta potpuno uništilo film, tako da na kraju nemam pojma koja mu je poanta. Inače, Fiennes razvalio ulogu. Ne znam, možda je original iz 1969. bolji...
http://www.imdb.com/title/tt0064816/
6/10 |
There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
|
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7637 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 02/02/2017 : 19:16:56
|
quote: Originally posted by paro
Film ima odlične trenutke, super muziku, a nisam imao pojma u kojem će uopće smjeru radnja krenut, al mi je zadnjih 20 minuta potpuno uništilo film, tako da na kraju nemam pojma koja mu je poanta. Inače, Fiennes razvalio ulogu. Ne znam, možda je original iz 1969. bolji...
http://www.imdb.com/title/tt0064816/
6/10
Slažem se sa svime, osim što meni kraj nije toliko pokvario dojam. Mislim da neke specijalne poante nema, jednostavno pokazuje odnose njih četvero. Fiennes je zaslužio neku nagradu za svoj nastup, stvarno je genijalan. Meni je to 7/10, s tim da imam želju pogledati film ponovo pa ćemo vidjeti kako će sjesti na drugu.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/02/2017 : 23:17:58
|
Passengers (2016) Glavna riječ koja mi se provlačila kroz glavu tokom cijelog filma je - šablona. Sve je to nekako šablonski, sterilno, bez imalo žara...Cijeli film je plastičan, bez nekih posebnih kvaliteta. SPOILER A sam popravak broda je fakat užas. Sve propada ali oni to sve poprave onak u sekundi. Ovo je gore nego kad je u Independence dayu Jeff Goldlum alienima ubacio virus. Odlične strane filma: Konobar i scena sa bazenom kad nestane gravitacije. Ocjena:6/10 |
|
 |
|
Topic  |
|