Author |
Topic |
fandango
Senior Member
1629 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 19/08/2019 : 20:26:22
|
Za Apt Pupila, procitaj knjigu, to je jedan dio Godisnjih doba Stephena Kinga, cetiri duge pripovijetke (ili kratkih romana, ovisi kako se uzme), od kojih su prva tri predlosci za Iskupljenje u Shawshanku, za ovaj film i za Stand By Me. Cini mi se da si rekao da ne citas na engleskom, ali imas hrvatsko izdanje u dvije knjige.
A i Konana imas u domacim izdanjima, ima onih starih 11 roto-romana, Zagrebacka naklada je izdala jednu knjigu, a i sad je neki domaci izdavac krenuo po redu s Konanon. Kod Konana mi je najfascinantnije koliko su Howardove price dobro napisane, da ih zub vremena uopce nije nagrizao. A kad citas ovo sto su nadopunjavali u sedamdesetima, to se doima sto godina staro u usporedbi s originalnim pricama, koje su u biti 90 godina stare. |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Member since 05/08/2009 |
|
Tonka24
Advanced Member
14743 Posts
Member since 09/11/2010 |
Posted - 20/08/2019 : 12:34:39
|
quote: Originally posted by fandango
Za Apt Pupila, procitaj knjigu, to je jedan dio Godisnjih doba Stephena Kinga, cetiri duge pripovijetke (ili kratkih romana, ovisi kako se uzme), od kojih su prva tri predlosci za Iskupljenje u Shawshanku, za ovaj film i za Stand By Me. Cini mi se da si rekao da ne citas na engleskom, ali imas hrvatsko izdanje u dvije knjige.
A i Konana imas u domacim izdanjima, ima onih starih 11 roto-romana, Zagrebacka naklada je izdala jednu knjigu, a i sad je neki domaci izdavac krenuo po redu s Konanon. Kod Konana mi je najfascinantnije koliko su Howardove price dobro napisane, da ih zub vremena uopce nije nagrizao. A kad citas ovo sto su nadopunjavali u sedamdesetima, to se doima sto godina staro u usporedbi s originalnim pricama, koje su u biti 90 godina stare.
Ako te ne mori, možeš li mi staviti koji link toga što pišeš i preporučaš? Da, jezici i brojevi su mi teška mana, mislim mogao bi ali jednostavno kada te nešto ne zanima, male su šanse da ćeš savladati to. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
DiSkAcH
Advanced Member
Croatia
6334 Posts
Member since 05/12/2016 |
Posted - 21/08/2019 : 11:10:06
|
Ajoj, meni je samo prvi Matrix bio dobar, a druga dva sam probao više puta gledat i svaki put odustao... Inače, ko nije neka obavezno pogleda Animatrix, jako dobro. Čak i prvi kad sam pogledao nedavno ponovno mi nekako nije bio više tako napet. Inače kad je tek izašao, pogledao sam ga valjda 20ak+ puta. :D :D Dok mie je npr T2 kad već spominješ Terminatora, vrhunski film, koliko god puta ga pogledao. |
-Hi Honey, did you miss me? -With every bullet so far... |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
Posted - 21/08/2019 : 11:49:30
|
Wachowski "braća"!
Jedva čekam četvorku, ali imam osjećaj da će se ovog puta Neo boriti protiv zle vladavine seksističkog alt right patrijarhata. |
|
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7388 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 21/08/2019 : 12:20:54
|
quote: Originally posted by nagor
Jedva čekam četvorku, ali imam osjećaj da će se ovog puta Neo boriti protiv zle vladavine seksističkog alt right patrijarhata.
Moguće, ali na tom tragu je i Sense8 pa je serija svejedno (meni) fantastična. Uglavnom, i ja željno iščekujem novi Matrix.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 21/08/2019 : 12:59:44
|
Otkad su postali sestre nisu u stanju napraviti dobar film :D Usput, ogledao sad The Green Inferno, kakav glup film ajme :D par puta sam se dobro zasmijao na imbecilne scene, gluma je Tomi Vizo nivo |
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
|
Tonto
Advanced Member
8592 Posts
Member since 11/02/2012 |
Posted - 21/08/2019 : 13:52:16
|
Vec su drugi i treci golo govno,slicniji spotovima nego filmovima. Cetvrti je stvarno muznja mrtve krave. Bljak. |
The less I have the more I am a happy man |
Edited by - Tonto on 21/08/2019 13:53:10 |
|
|
fandango
Senior Member
1629 Posts
Posted - 21/08/2019 : 14:00:44
|
quote: Originally posted by Tonka24
A i Konana imas u domacim izdanjima, ima onih starih 11 roto-romana, Zagrebacka naklada je izdala jednu knjigu, a i sad je neki domaci izdavac krenuo po redu s Konanon. Kod Konana mi je najfascinantnije koliko su Howardove price dobro napisane, da ih zub vremena uopce nije nagrizao. A kad citas ovo sto su nadopunjavali u sedamdesetima, to se doima sto godina staro u usporedbi s originalnim pricama, koje su u biti 90 godina stare.
Ako te ne mori, možeš li mi staviti koji link toga što pišeš i preporučaš? Da, jezici i brojevi su mi teška mana, mislim mogao bi ali jednostavno kada te nešto ne zanima, male su šanse da ćeš savladati to.
Ha Godisnja doba su prevedena davno davno, ne znam uopce gdje bi ih bilo za kupiti osim na Njuskalu ili u kojem antikvarijatu. Cini mi se da je to izdala Mladinska knjiga. Isto tako i Conan od Zg Naklade, to je barem 25 godina staro izdanje, a ko ove nove izdaje, ne znam. Sto se tice roto Konana, to mozda imam negdje u pdf-u pa ti mogu poslati. Moram pogledat. |
|
|
fandango
Senior Member
1629 Posts
Posted - 21/08/2019 : 14:01:31
|
quote: Originally posted by Shaner
Jedva čekam četvorku, ali imam osjećaj da će se ovog puta Neo boriti protiv zle vladavine seksističkog alt right patrijarhata.
Moguće, ali na tom tragu je i Sense8 pa je serija svejedno (meni) fantastična. Uglavnom, i ja željno iščekujem novi Matrix.
Pa i scenaristi su isti, nase gore list Aleksandar Hemon i David Mitchell. |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25560 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 21/08/2019 : 14:06:28
|
Snima se Matrix 4 i više se ne snima Spiderman. Mislim da bolje vesti nisam mogao da očekujem. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22332 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 21/08/2019 : 14:13:21
|
quote: Originally posted by manhunter
Snima se Matrix 4 i više se ne snima Spiderman. Mislim da bolje vesti nisam mogao da očekujem.
|
|
|
swamp thing
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
4078 Posts
Posted - 21/08/2019 : 14:41:40
|
quote: Originally posted by Tonto
Vec su drugi i treci golo govno,slicniji spotovima nego filmovima. Cetvrti je stvarno muznja mrtve krave. Bljak.
Katastrofa su 2. i 3. Sreća pa mi puca k za Matriksom i Spajdermenom i kad smo kod nastavaka, i za Terminatorom Jbt, sjećam se prije 10, 15 godina kako sam iščekivao blokbastere, radovao se finim zabavama uz kokice, a koliko su smaranje postali Zadnjih par marvelovih odgledao kao u zid da gledam. Tjeram se da odgledam Endgejm čisto jer mi bzz ostaviti na pola priče. |
|
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
Shaner
Advanced Member
Croatia
7388 Posts
Member since 24/09/2012 |
Posted - 21/08/2019 : 16:20:12
|
quote: Originally posted by Shaner
Pa i scenaristi su isti, nase gore list Aleksandar Hemon i David Mitchell.
Znam. Jedan od glavnih razloga zašto se nadam nečem dobrom.
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
|
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
Posted - 21/08/2019 : 17:38:37
|
A dobro sad. Jedno su ti marvel dječji filmovi. Drugo su Matrix i Terminator. To su institucije. :)
točno |
|
|
Windwalker
Advanced Member
Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
supermark
stripovi.com suradnik
Croatia
29623 Posts
|
fandango
Senior Member
1629 Posts
Posted - 21/08/2019 : 20:37:02
|
Ako te ne mori, možeš li mi staviti koji link toga što pišeš i preporučaš? Da, jezici i brojevi su mi teška mana, mislim mogao bi ali jednostavno kada te nešto ne zanima, male su šanse da ćeš savladati to.
Ha Godisnja doba su prevedena davno davno, ne znam uopce gdje bi ih bilo za kupiti osim na Njuskalu ili u kojem antikvarijatu. Cini mi se da je to izdala Mladinska knjiga. Isto tako i Conan od Zg Naklade, to je barem 25 godina staro izdanje, a ko ove nove izdaje, ne znam. Sto se tice roto Konana, to mozda imam negdje u pdf-u pa ti mogu poslati. Moram pogledat.
Tonka, provjerio sam, nemam nazalost ove roto Konane u pdf-u, nisam "nabavljao" jer imam kompletnog Conana na engleskom, sve sta je negdje do 2015. izaslo. |
|
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik
Croatia
12938 Posts
Member since 23/09/2005 |
Posted - 22/08/2019 : 23:29:12
|
https://www.agentcash.com/shops/inverzija/products/conan-kraljica-crne-obale |
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins |
|
|
vice
stripovi.com suradnik
7314 Posts
Member since 29/06/2005 |
|
fandango
Senior Member
1629 Posts
Posted - 26/08/2019 : 19:48:31
|
quote: Originally posted by vice
Baš gledam nadolazeći rujanski program u Tuškancu - Lynch i Kurosawa ciklusi. U jbt!
I ja bih se navlazio da zivim u Zagrebu |
|
|
Topic |
|