Author |
Topic  |
vukozec
Advanced Member

5055 Posts
Member since 17/08/2013 |
Posted - 18/05/2020 : 16:01:08
|
1917 nisam još gledao, Dunkirk mi je ostavio bolji dojam od Fury.
Na Snajper stvarno nemam što dodati na komentar onog veterana koji sam linkao. A i to je onda samo po sebi moj komentar.
|
 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
vukozec
Advanced Member

5055 Posts
Member since 17/08/2013 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
Member since 24/09/2012 |
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
|
nagor
Advanced Member

Croatia
12553 Posts
Posted - 18/05/2020 : 22:24:49
|
Patetičan? Pa jest. Ima dodvoravanja američkim konzervativcima, ali tematika je dobra. I bonus je energičan nastup Sama Rockwella. |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22356 Posts
Member since 10/11/2007 |
Posted - 19/05/2020 : 08:41:45
|
quote: Originally posted by going going
quote: Originally posted by vukozec
- Dunkirk - Muzika je prenapadna i služi da se nadomjesti dijalog i razvijanje karaktera kažu neki. Filmska glazba je dio cijeline koju predstavlja film. Film je suma svojih dijelova. Potpuno je legitimno da autor neki od tih dijelova prenaglasi, a neki drugi namjerno sreže, ako time postigne efekt koji cilja i tako uspješno ostvari viziju koju ima i pritom zaokupi pažnju gledatelja. Pravo osvježenje među ratnim filmovima, najbolji Nolanov film od Nesanice, možda i od Mementa.
Apsolutno se slazem, tj. nema sta ovde neko da se slaze ili ne, to je cinjenica i auotorov stil ili pecat. Medjutim mene licno uopste nije odusevio Dunkirk, naprotiv, bio mi je isprazan, nezanimljiv i na kraju ga je dokusurio sa Cercilovim govorom, patetikom i moralisanjem.
Meni je u poslednjih nekoliko godina najbolji ratni film proslogodosnji 1917. Jednostavna a tako efektna prica. U potpunosti antiratni film kakve nismo vidjali odavno. Nema moraliziranja, patetisanja i nacionalistickog busanja u grudi na kraju filma, vec je kraj tih, ljudski i topao.
A kao sasvim dobar noviji ratni film s par odlicnih, napetih scena i dobrom glumackom postavom (i neuobicajenom trenutku radnje- sam kraj rata pocetak `45 koliko se secam) bih naveo David Ayerov Fury.
Dunkirk je dosadan, a to jedan ratni film nikako ne smije biti. Vidi se pokušaj da se od filma napravi remek-djelo, ali ja to nisam progutao.
1917 ima interesantnu kameru, nažalost to je jedino zanimljivo u ovom filmu, ali svakako vrijedi pogledati upravo zbog kamere.
Što se tiče Furyja, a ne znam baš. Film je ok, ali Brad me cijelo vrijeme podsjeća da je u tom filmu soft verzija svoje uloge iz Inglourious Basterds. |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 24/05/2020 : 01:37:36
|
Nisam bas nesto pratio filmove u zadnje vrijeme (vise serije), ali ovog sam slucajno pogledao na televiziji i prijatno me iznenadio.
Ben Is Back (2018) https://www.imdb.com/title/tt7545524/
Julia Roberts je odlicna u ulozi mame nekoliko djece (nekoliko je tamnijih jer je suprug crnac - taj podatak je samo za nagora), a za badnje vece vrati se sin, tinejdzer, koji je imao problema sa drogom, krao je, lagao, posljednje mjesece je prezivio na rehabu i ne bi se jos smio vratiti. Ispostavi se da ga nije pustio njegov "sponzor", koji je rekao da jos nije spreman na povratak kuci, nego je sam od sebe otisao, iskrao se. Mama je na testu kako odrzati obitelj zajedno, jer izgleda da se jos nista nije promjenilo, a kad im provale u stan u ukradu psa (koji je tog sina jednom prilikom odrzao na zivotu da nije o/d)...
Sina cete se sjetiti iz recimo Manchester by the Sea, kao i nekih drugih filmova. Isto odlican u ovoj ulogi.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
Edited by - Poli on 24/05/2020 01:39:57 |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 25/05/2020 : 23:21:25
|
MUBI sad ima i stalno dostupnu knjižnicu naslova, te nije više ograničeno samo na 30 aktualnih filmova. |
And like that... he's gone. |
 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12083 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 26/05/2020 : 01:05:48
|
Pogledao Asher (2018) sa meni dragim Ronom Perlmanom.

Fin filmic. Ima neku atmosferu, koju je uspeo lepo da prenese, pa onda oprastam neke naivnosti. Uobicajena prica, matori placeni ubica odradjuje poslednje poslove, zaljubljuje se u zenu, izdaja, dza bu. Fino je to poslozeno. Retko vidjamo filmove gde su glavni akteri jevrejska mafija. Verovatno ih Holivudski lobi stiti, pa imamo mnogo cesce filmove sa italijanskom mafijom ili ruskom mafijom.
Vredi pogledati zbog sarmantnog Prelmana, dobre kamere, par dobrih scena.
Inace ovaj film je bio na FESTu 2019. godine i hteo sam da ga tad jos gledam u bioskopu ali propustih.
|
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
|
DiSkAcH
Advanced Member

Croatia
6391 Posts
Member since 05/12/2016 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Posted - 26/05/2020 : 11:20:58
|
quote: Originally posted by Shaner
quote: Originally posted by vice
MUBI sad ima i stalno dostupnu knjižnicu naslova, te nije više ograničeno samo na 30 aktualnih filmova.
Vidjeh. Razmišljam da im sad napokon dam taj broj kartice i aktiviram račun. 
Mislim da još imaš priliku iskoristit onu ponudu za 90 besplatnih dana od strane Tuskanca ili Kinoteke (došlo mi na mail). |
 |
|
Shaner
Advanced Member

Croatia
7530 Posts
Posted - 26/05/2020 : 15:21:45
|
MUBI sad ima i stalno dostupnu knjižnicu naslova, te nije više ograničeno samo na 30 aktualnih filmova.
Mislim da još imaš priliku iskoristit onu ponudu za 90 besplatnih dana od strane Tuskanca ili Kinoteke (došlo mi na mail).
Ma ja sam se registrirao nekad kad je bila ta fora sa besplatnim mjesecima, ali svejedno trebam upisati broj kartice da bi to aktivirao, i sad to već neko vrijeme izbjegavam. 
|
http://onlineimpressions.blogspot.com/ |
 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7338 Posts
Posted - 26/05/2020 : 17:06:24
|
Mislim da još imaš priliku iskoristit onu ponudu za 90 besplatnih dana od strane Tuskanca ili Kinoteke (došlo mi na mail).
Ma ja sam se registrirao nekad kad je bila ta fora sa besplatnim mjesecima, ali svejedno trebam upisati broj kartice da bi to aktivirao, i sad to već neko vrijeme izbjegavam. 
Ja san iša priko Paypala. :) |
 |
|
fandango
Senior Member

1649 Posts
Member since 10/06/2004 |
Posted - 27/05/2020 : 09:23:16
|
quote: Originally posted by fandango
ZA dva tjedna bi na YouTubeu trebao poceti online filmski festival We Are One.
Sve bi trebalo biti besplatno, a zivo me zanima vidjeti sto ce sve biti na programu. Amazon radi nesto slicno s SXSW festivalom, ali to bi trebalo biti dostupno samo u SAD-u. Ovaj jutjubov globalno.
Evo sto kaze na kanalu:
Discover and watch films during this first ever 10-day global film festival co-curated by over 20 film festivals from across the world, May 29 - June 7. All funds raised during the festival will benefit COVID-19 relief funds. Subscribe to this channel for the latest information on film, talks and schedule.
The festival will feature programming curated by the Annecy International Animation Film Festival, Berlin International Film Festival, BFI London Film Festival, Cannes Film Festival, Guadalajara International Film Festival, International Film Festival & Awards Macao (IFFAM), Jerusalem Film Festival, Mumbai Film Festival (MAMI), Karlovy Vary International Film Festival, Locarno Film Festival, Marrakech International Film Festival, New York Film Festival, Rotterdam International Film Festival (IFFR), San Sebastian International Film Festival, Sarajevo Film Festival, Sundance Film Festival, Sydney Film Festival, Tokyo International Film Festival, Toronto International Film Festival, Tribeca Film Festival and Venice Film Festival.
Da podsjetim na ovo, polako su poceli stavljati najave i filmove. Prema ocekivanome, puno kratkih filmova i dokumentaraca, dugometrazni uglavnom onako tipicni "festivalski" misung.
Kaze da bi vecina toga trebala biti dostupna na VOD-u na YT, sto se nadam, jer neki koji me zanimaju padaju u radno vrijeme. Za oko su mi zapali Wrath of Silence i Mystery Road jer takvu tematiku volim. A ne znam zasto, i ovo isto 
|
 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 30/05/2020 : 20:31:39
|
En man som heter Ove (2015) aka Čovek po imenu Uve https://www.imdb.com/title/tt4080728/
Jos jedan dobar crni svedski komic. Prica je vec viđena, imao je cudno djetinstvo, psotao je stari grumpy kojemu je umrla zena i ne zna kako ici dalje, pa razmislja o samoubojstvu, pokusava par puta i nikako da uspije. Dobiva nove susjede, ona je iz Irana ali topla i neposredna, ne smeta joj ta njegova grubost, vidi ipak dobro u njemu. Bas za nagora (to sto su doseljenici iz Istoka )...
Hm, H'wood razmislja(o) o rimejku? Sa Tomom Hanksom... https://www.imdb.com/title/tt7405458/
Drukcije poslije ohoho vremena pogledao "jaganjce" ('91), i dalje jebeno dobar film, prava klasika (mada moja kaze da mu se vidi to da odise 80-ima, sto je meni plus, a njoj ne). Manhunter, nekoliko godina prije njega, nije uspio docarati tu atmosferu, ni redateljski posao nije na nivoju Demmeja, ali u principu je bio sasvim ok, no test vremena kod njega nije uspio. Hannibal dalje je vec izglancan, ali nivo nize sto se tice odlike, ima nekoliko finih djelova (na brutalnih, ali i smijesnih, donekle) i sasvim je pristojan, no Ridley nije 1A ovdje. Red Dragon mi je bio tako-tako, a Hannibal Rising... prakticki se malo toga sjecam, znaci njesra.
|
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25955 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 30/05/2020 : 22:34:01
|
Uvek sam mrzeo kad mi neko kaže "knjiga je bolja od filma", ali u slučaju Uvea, to je stvarno tako. Film je sasvim ok, ali nije ni prineti knjizi.
Što se osvrta na filmove sa Hannibalom tiče, slažem se sa svime. Manhunter je sasvim ok, ali je zastareo. Inače, po tom filmu sam uzeo nick na forumu, pošto je bilo glupo da se nazovem SilenceOfTheLambs.  |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 30/05/2020 22:35:11 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29634 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Poli
Advanced Member

Slovenia
38181 Posts
Posted - 31/05/2020 : 00:30:18
|
Secam se za ime ali sam mislio da imas ipak bolje misljenje o filmu. ;P
A to za knjigu prakticki uvek vazi. Mislim, barem se ne secam nekog primera da je film toliko premasio knjigu (i kada sam u srednjoj procitao Platoon iznova me izuo, a mislio sam da ne moze biti bolje od filma).
|
|
Edited by - Poli on 31/05/2020 00:36:50 |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29634 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25955 Posts
Posted - 31/05/2020 : 11:01:48
|
quote: Originally posted by Poli
Secam se za ime ali sam mislio da imas ipak bolje misljenje o filmu. ;P
Pa imam dobro mišljenje: posle Lambs mi je najbolji od svih iz serijala. Gde ćeš više?  |
|
 |
|
manhunter
Moderator

Switzerland
25955 Posts
Posted - 31/05/2020 : 11:04:40
|
quote: Originally posted by supermark
Shawshenk je vjerojatno bolji film nego knjiga Kum isto
Forrest Gump definitivno
Ma naravno da je svaka knjiga bolja od filma. A to je samo zato što smo mi bolji reditelji i glumci u našoj glav, nego oni koje gledamo na filmu.  |
|
 |
|
Topic  |
|