forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 563

Tonto
Advanced Member

8472 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 16/02/2021 : 18:41:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Ne mogu biti isti kriteriji jer nije isti žanr i samim tim pred film se stavljaju drukčiji zadaci. Prometheusu su rupe u samoj premisi, u srži priče, taj film pretendira biti nešto što ne uspijeva. Aliens ispunjava svoju svrhu.

The less I have the more I am a happy man

Edited by - Tonto on 16/02/2021 18:43:00
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 19/02/2021 : 18:29:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Da postavim ovde, moj izbor najboljih adaptacija stripova za portal B/A...
https://www.beforeafter.rs/kultura/top-lista-najbolje-filmske-adaptacije-stripova/
Go to Top of Page

vukozec
Advanced Member

4973 Posts

Member since 17/08/2013

Posted - 19/02/2021 : 19:35:10  Show Profile Show Extended Profile  Send vukozec a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gil-galad

https://www.beforeafter.rs/kultura/top-lista-najbolje-filmske-adaptacije-stripova/

Nijedan od mojih favorita da upadne u top 10 ;(

quote:
Originally posted by vukozec

Najjači filmovi po stripovima: Oldboy, Hellboy, A history of violence, Snowpiercer...

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 19/02/2021 : 20:29:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vukozec

Najjači filmovi po stripovima: Oldboy, Hellboy, A history of violence, Snowpiercer...

Oldboy nema pravu konkurenciju.

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

paro
stripovi.com suradnik

Croatia
8585 Posts

Member since 30/03/2005

Posted - 20/02/2021 : 13:01:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit paro's Homepage  Send paro a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dylan Dog, a Watchmen nema..

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.
Go to Top of Page

supermark
stripovi.com suradnik

Croatia
29620 Posts

Member since 06/02/2007

Posted - 20/02/2021 : 14:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit supermark's Homepage  Send supermark a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by paro

quote:

Dylan Dog, a Watchmen nema..

Neoprostivi kiks
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 20/02/2021 : 16:38:54  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Meni je poslije The Thinga, Aliens njabolji film koji sam ikada gledao
Svi oskarom nagrađeni filmovi, sve drame, akcije i mali milion thrillera, itd...Ništa nije tako dobro kao ova dva filma.
Ajd sad Hunteru reci da ti ni The Thing nije dobar pa da vidimo da li može moderator banirati moderatora (kako to već nismo probali, iz čiste zajebancije?:D)

A i kad smo kod glazbe i atmosfere...

Dum.
Dum dum.
Dum dum.
Dum dum, taparapa...
Dum dum, taparapa...

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25469 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 20/02/2021 : 18:20:45  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
The Thing je ok film. Tu je negde u rangu sa Aliensima, u pravu si.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Edited by - manhunter on 20/02/2021 18:21:08
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22329 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 20/02/2021 : 19:08:21  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

The Thing je vise u rangu Aliena. Cisto savrsenstvo, definitivno jedan od najboljih filmova ikad.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 20/02/2021 : 22:11:38  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

quote:

The Thing je vise u rangu Aliena. Cisto savrsenstvo, definitivno jedan od najboljih filmova ikad.

Apsolutno se slažem. Oba su mi na kratkoj listi "savršenih filmova".
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 20/02/2021 : 23:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
Ne znam za savršenstvo ali i Alien i The Thing i Aliens su odlični filmovi.

Aliens je, uz Mad Max 2 i Die Hard, u svetom trojstvu akcionih filmova 80-ih, deceniji poznatoj po tom žanru.

Stavljati Prometeja u istu ligu je...

Alien je bukvalno film o ukletoj kući, ali smešten u naučnofantastično okruženje, i kao takav ništa ne mora da objašnjava. Prometheus nam daje to objašnjenje (u pokušaju), tamo gde je ono nepotrebno, i kao takav već pada na bazičnom nivou, jer ne zna šta bi radije da učini od sebe.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 08:56:35  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Film nije samo priča, film je puno više elemenata spojenih u jedno prikazano djelo. Ako nista drugo Prometej ima takvu kinematografiju o kojoj mnogi filmovi mogu samo sanjati. E da, a kaj je to kinematografija u filmu :)

Isto kao u stripu gdje gledamo i crtež i priču i ritam i strukturu tako i kod filma ima puno elemenata koje bi trebali uvažiti kod ocjene. Na zalost mnogi ne vide dalje od price, koja je u mnogim filmovima (često) sporedna ili banalna jer važno je prenjeti poruku na poseban i upečatljiv način. Montaža Prometeja (kao i vecine Scottovih filmova) je za udžbenike montaže, a to je sam jedan segment koji je kod Prometeja vrhunski. Vizualno je film godinama ispred vremena u kojem je nastal itd itd. Kad učiš snimati filmove sigurno nećes gledati Umri muški ali Prometeja hoćes. Toliko o kvaliteti!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 21/02/2021 : 10:07:15  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea

E da, a kaj je to kinematografija u filmu :)

Isto kao u stripu gdje gledamo i crtež i priču i ritam i strukturu tako i kod filma ima puno elemenata koje bi trebali uvažiti kod ocjene.

Prvi sam za poštovanje forme, ali šta od te forme ima Prometheus što nema nijedan film pre njega? E, onda bismo mogli da pričamo. Prisustvo u udženiku montaže ne bi bilo dovoljno. Postoji razlika između "umetnosti" i puke tehničke veštine, i razlozi zašto jedno može da pređe u drugo. Na primer, Gravity je film koji mnogi ne vole zato što "nema priču". Ali ja ga izuzetno cenim zato što njegovi tehnički aspekti podržavaju i proširuju priču koja u suštini jeste minimalna. Prometeus nije takav slučaj. On ništa ne podržava. On je tehnički dobar zbog navike i visoke produkcije.

Za ovaj drugi deo citata nisam siguran da li se slažem. Zavisi od konteksta. Kada procenjujem film, strip, ili koji god drugi medij, ne ocenjujem elemente, već celinu. Osnovno je da nije u pitanju nikakva prosta formula a kamoli aritmetička sredina. Analiza elemenata je samo način da onima kojima pričam približim suštinu, makar i okolo-naokolo. Kada ljudi procenjuju odvojeno priču i crtež u stripu, prave propust, jer može ta priča, kada se izoluje i shvati kao tekst, da deluje prosečno; crtaž da bude po sebi neimpresivan, a strip u globalu da bude odličan. Bitno je i kako su elementi spojeni - zapravo, to je najbitnije.

Inače bi i Liga pravde bio film koji bi mogao da se podiči nekim dobrim aspektima.

Sve što je dobro u Prometheju je postojalo i pre tog filma. Ili možda grešim? Nisam ga dugo ponovo gledao, a i ne nameravam. Ali, ako imaš argumente, spreman sam da popustim.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 10:20:31  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ridiculus

On je tehnički dobar zbog navike i visoke produkcije.

Krivo, nije montaža stvar tehnike vec talenta režisera ili montažera u slučajevima kad režiser ima povjerenja u montažera. U slučaju Prometeja film izgleda tako kako izgleda zahvaljujući Scottu i Scali. Nije vrhunska kinematografija stvar produkcije vec talneta Dariusza Wolskog....
Sve pet ako ti (ne tebi osobno vec općenito) film nije sjeo, ali kvaliteta s tim počesto nema veze. Ne sviđa se mnogim ni Kum, ni Bilo jednom u Americi ili Vrata raja ali sve su to vrlo kvalitetni naslovi koji s razlogom imaju svoju publiku. Kao kaj nekvalitetni ali vraški zabavni filmovi, poput Umri muški, imaju svoju publiku.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 21/02/2021 10:20:48
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 21/02/2021 : 10:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Krivo, nije montaža stvar tehnike vec talenta režisera ili montažera u slučajevima kad režiser ima povjerenja u montažera.

Krivo, nije stvar talenta nego veštine. Talenat je prirodan; veština mora da se neguje; dakle, da postane navika. Da ono što su montažer i režiser radili 10 puta pre toga urade ponovo.

Možda se nisam bio najsretnije izrazio, ali na to sam mislio.

To znači da nemaš šta da dodaš poslednjoj mojoj rečenici iz gornje poruke? Onda je sve jasno.

Edited by - ridiculus on 21/02/2021 10:26:33
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 10:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Kada procenjujem film, strip, ili koji god drugi medij, ne ocenjujem elemente, već celinu. Osnovno je da nije u pitanju nikakva prosta formula a kamoli aritmetička sredina. Analiza elemenata je samo način da onima kojima pričam približim suštinu, makar i okolo-naokolo. Kada ljudi procenjuju odvojeno priču i crtež u stripu, prave propust, jer može ta priča, kada se izoluje i shvati kao tekst, da deluje prosečno; crtaž da bude po sebi neimpresivan, a strip u globalu da bude odličan. Bitno je i kako su elementi spojeni - zapravo, to je najbitnije.

Upravo ovo je kvaliteta Prometeja. On fenomenalno funkcionira u svom svijetu (van konteksta se vade stvari i to se onda navodi kao loša strana filma), kao cjelina s vrhunskiom elementima. Zvuk u potpunosti prati sliku, događaji motiviraju jedan drugog u filmu, vizualno je impresivan, priča se lijepo gradi i na kraju ostavlja pitanja (poruka-jedan od najbitnijih segmenata umjetnosti). Sve kaj jedan film treba imati.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 10:29:47  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Krivo, nije montaža stvar tehnike vec talenta režisera ili montažera u slučajevima kad režiser ima povjerenja u montažera.

Krivo, nije stvar talenta nego veštine. Talenat je prirodan; veština mora da se neguje; dakle, da postane navika. Da ono što su montažer i režiser radili 10 puta pre toga urade ponovo.

Možda se nisam bio najsretnije izrazio, ali na to sam mislio.

To znači da nemaš šta da dodaš poslednjoj mojoj rečenici iz gornje poruke? Onda je sve jasno.

Badava ti znanje ako nemaš u glavi viziju kako to treba izgledati. Vrijednost Prometeja je baš u tome kaj Scott ima viziju (mnogi mu upravo to i zamjeraju jer se ne slažu s njegovom vizijom) i dobro ju je prikazal kroz medij filma. I to vrlo impresivno.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25469 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2021 : 10:37:49  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Prometej ne samo da funkcioniše u svom univerzumu, nego ga i nadograđuje. A to je i bio smisao filma. Uzima sve ono dobro iz prvog Aliena, negde ga čak i premašuje. Ima sliku, glumu, viziju i poruku. I zbog toga je odličan film, rame uz rame sa prvim Alienom. Covenant ih prati iz daleka.

Svi ostali delovi žive od lika Aliena i u principu su varijacija na istu temu. Od svih varijacija su Aliensi ona sa najviše klišea, najplićom razradom i najviše podilaze publici. Zato su toliko i omiljeni.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 21/02/2021 : 10:51:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

On fenomenalno funkcionira u svom svijetu (van konteksta se vade stvari i to se onda navodi kao loša strana filma)

Eh, kontekst je čudo. Ovaj film bi hteo ovde da ubere samo plodove drugog, ranijeg rada, a ne i loše strane takvog poređenja?

quote:
događaji motiviraju jedan drugog u filmu

Ali da li motiviraju zato što imaju "privid istine", ili zato što je režiser hteo da oni motiviraju jedan drugi, po svaku cenu?

quote:
priča se lijepo gradi

Videti iznad.

quote:
i na kraju ostavlja pitanja (poruka-jedan od najbitnijih segmenata umjetnosti).

Da, ostavlja pitanja... ali, ako je jedno od glavnih "čemu sve ovo?" onda to i nije nešto vredno hvale. Scott se (tematski) uhvatio mnogo toga što nije umeo da isporuči, i to zapravo nema veze sa prethodnim filmovima iz franšize.

Ovaj film svakako nije celina, pre svega i zato što se ne završava, nego nam prebacuje očekivanja i nadanja u sledeći film.

Ali ne verujem da će išta što se ovde kaže izmeniti moje ili tvoje mišljenje, tako da ne vidim dalju poentu. Svako će i dalje da voli ono što želi da voli. Jedino da idemo scenu po scenu, rečenicu po rečenicu, kadar po kadar ili tako nešto, ali ne zanima me ova rasprava baš toliko.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 10:52:44  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Prometej ima "problem" kaj se ljudima ne sviđa Scottova vizija, a to nema veze sa samom kvalitetom filma.

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 21/02/2021 : 11:08:31  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

Prometej ima "problem" kaj se ljudima ne sviđa Scottova vizija, a to nema veze sa samom kvalitetom filma.

Imate i ti i manhunter viziju kako bi filmska kritika trebalo da izgleda, ali ima li to veze sa kvalitetom vaše kritike ovog filma?

Vizija je nešto drugo, pričamo/pričali smo o realizaciji.

Ali priznaću ti ovo: kraj Covenanta je odličan. Jeziv, zapravo. I to je jedna od retkih scena u ova dva filma zajedno koje su u meni izazvale reakciju.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 11:13:27  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:
Ali ne verujem da će išta što se ovde kaže izmeniti moje ili tvoje mišljenje, tako da ne vidim dalju poentu. Svako će i dalje da voli ono što želi da voli.

Ne znam, koliko si spreman biti objektivan. Nemam te namjeru uvjeravati da ti se film svidi ("Svako će i dalje da voli ono što želi da voli.") jer ovdje govorim o objektivnim stvarima. Objektivno je Prometej kvalitetan film, sam po sebi i smiješno je da se kvaliteta osporava. Naglašavam, sam po sebi kao cjelina. Ne uspoređujem ga s ostalim filmovima, niti me zanimaju u ovom slučaju. Mene Alieni ne zanimaju niti ih uzimam u obzir kad ocjenjujem Prometeja.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 21/02/2021 14:29:59
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25469 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2021 : 11:21:46  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Imate i ti i manhunter viziju kako bi filmska kritika trebalo da izgleda, ali ima li to veze sa kvalitetom vaše kritike ovog filma?

Kvalitet moje kritike je isti kao i kvalitet tvoje: baziran na onome što od jednog filma očekujemo.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 21/02/2021 : 13:05:21  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Kvalitet moje kritike je isti kao i kvalitet tvoje: baziran na onome što od jednog filma očekujemo.

Možda ima istine i u tome, iako se ja trudim da ništa ne očekujem pre gledanja, ali da priželjkujem da me film zabavi, zaintrigira, emotivno pogodi, ili natera na razmišljanje. Kako će film to učiniti druga je stvar. Ovde si u blagoj prednosti, jer ja sam Prometheja gledao relativno davno - možda i dva puta, samo da potvrdim utiske, ali nisam više siguran - što znači da ne mogu sada da izađem u javnost sa dovoljno detalja iz samog filma koji opovrgavaju ovo što pričate, jer ih se jednostavno ne sećam.

Ono što mi je ostalo u glavi je da mi je Scott izneverio očekivanja koje je sam postavio u filmu ili filmovima. Jasno se sećam da je nagovestio (na kraju Prometheja) da ćemo videti Inženjere ili bar ostatke njihove civilizacije, a ono što smo dobili u Covenantu je bio ćorak. To je moja pokojna baba - Bog da joj dušu prosti! - inače nepismena žena, mogla da zamisli.

Osim toga, ti si i Alien 3 i 4 stavio iznad Aliens, a treći film je, uprkos učešću nekih grandioznih talenata, slomljen. Mislim, strukturno slomljen. Nije to ono što je Finčer bio zamislio, već tipičan studijski proizvod - nešto slično smo, u još ekstremnijem obliku, dobili sa Justice League i Snyderom.

I upravo Aliens ima sve ovo što ti pričaš i pripisuješ Prometheju, ali ti se ne sviđa udeo akcije? I to onda ne stoji "objektivno dobro" rame uz rame sa ovim što BeaGea priča, iako su vam ciljevi prividno slični.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25469 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2021 : 14:23:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Možda ima istine i u tome, iako se ja trudim da ništa ne očekujem pre gledanja, ali da priželjkujem da me film zabavi, zaintrigira, emotivno pogodi, ili natera na razmišljanje. Kako će film to učiniti druga je stvar. Ovde si u blagoj prednosti, jer ja sam Prometheja gledao relativno davno - možda i dva puta, samo da potvrdim utiske, ali nisam više siguran - što znači da ne mogu sada da izađem u javnost sa dovoljno detalja iz samog filma koji opovrgavaju ovo što pričate, jer ih se jednostavno ne sećam.

Ono što mi je ostalo u glavi je da mi je Scott izneverio očekivanja koje je sam postavio u filmu ili filmovima.

Eto vidiš.

quote:

Jasno se sećam da je nagovestio (na kraju Prometheja) da ćemo videti Inženjere ili bar ostatke njihove civilizacije, a ono što smo dobili u Covenantu je bio ćorak. To je moja pokojna baba - Bog da joj dušu prosti! - inače nepismena žena, mogla da zamisli.

Videli smo u Covenantu nešto od tog što spominješ. A pošto je zamišljen još jedan deo, možda ćemo videti još više. Samim time što si čekao da vidiš više od toga, znači da te je Prometej zaintrigrirao i naterao da očekuješ više. Zar to nije pozitivno?

quote:

Osim toga, ti si i Alien 3 i 4 stavio iznad Aliens, a treći film je, uprkos učešću nekih grandioznih talenata, slomljen. Mislim, strukturno slomljen. Nije to ono što je Finčer bio zamislio, već tipičan studijski proizvod -

Evo da pojasnim. Baš ovih dana gledam sa suprugom svake večeri po jedan Alien film, prva četiri smo apsolvirali. Svi delovi osim prvog su lošnjikavi. Taj utisak sam imao i kada sam ih gledao u vreme kada su izlazili. Naravno da su mi Aliensi tada bili genijalni, ali tinejdžerima ne treba mnogo. Svakim sledećim gledanjem su mi bili sve lošiji a pre neki dan sam jedva izdržao do kraja. Aliensi su bukvalno kliše do klišea, tipičan akcioni film. Ništa negativno u tome, naravno. Problem nastaje kad ukapiraš da je više od polovine filma sačinjeno od scena grupe ljudi koji raskrečenih nogu hodaju kroz polumrak i drže upereno oružje. Nema napetosti, nema glume, nema režije, nema ničega. Film je rađen po pravilima filmova Rambo ili Komandos, čak je i prvi Predator mnogo, mnogo bolji film, iako igra u istoj ligi.
Alien3 je Fincherov eksperiment, naporan za gledanje i loš u mnogim segmentima. Ressurection takođe, mada nam donosi neku naznaku novog pristupa. Da ti moja lista bude jasnija, evo i ocena:

Alien 10
Prometheus 9
Covenant 7
Alien 3/4 5,5
Aliens 5

quote:
nešto slično smo, u još ekstremnijem obliku, dobili sa Justice League i Snyderom.

Meni je JL veoma zabavan film, na momente odličan, a mislim da će Snyderova verzija biti genijalna.

quote:

I upravo Aliens ima sve ovo što ti pričaš i pripisuješ Prometheju, ali ti se ne sviđa udeo akcije?

Nisam sad siguran šta ova dva filma imaju slično, osim lika Aliena? Po atmosferi i pristupu radnji, Aliensi su mi u univerzumu sa već spomenutim Stalone/Schwarzenegger filmovima, gomilom filmova iz vijetnamsko-korejskih ratova, Chuckom Norrisom i inim, a Prometej mi je u društvu Odiseje, Aliena, Blade runnera, Sunshine, Moon i sličnih. Ne poredim kvalitet, već čisto povlačim paralele.

Ja ništa protiv akcije nemam, ima je i u Prometeju i Covenantu. Ali volim akciju koja je "skupa" i da ima nekog smisla, umesto scena "pucaj, pa ćemo videti šta ćemo posle". Uporedi akciju u Aliensima i Apocalypsi, da bi shvatio neka moja merila u filmovima.

Edited by - manhunter on 21/02/2021 14:26:38
Go to Top of Page
Page: of 563 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.97 seconds. Snitz Forums 2000