forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Film & TV
 Filmovi & co
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author  Topic Next Topic
Page: of 563

manhunter
Moderator

Switzerland
25494 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2021 : 14:33:56  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by BeaGea
Objektivno je Prometej kvalitetan film, sam po sebi i smiješno je da se kvaliteta osporava. Naglašavam, sam po sebi kao cjelina. Ne uspoređujem ga s ostalim filmovima, niti me zanimaju u ovom slučaju. Mene Alieni ne zanimaju niti ih uzimam u obzir kad ocjenjujem Prometeja.

Upravo ovo. Prometej je odličan film, čak i ako se gleda bez ostalih delova Aliena. Daj nekome ko nikada nije čuo za te filmove da ga pogleda, pa onda Covenanta, pa vidi reakciju. U tome je njegov kvalitet, umesto da upadne u zamku kopiranja prethodnih delova, on nastupa samostalno i gradi svoj svet. A režija, gluma, scenografija i fotografija su u rangu najboljih filmova sličnog žanra.

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 21/02/2021 : 14:53:54  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by manhunter

quote:
Originally posted by ridiculus

Možda ima istine i u tome, iako se ja trudim da ništa ne očekujem pre gledanja, ali da priželjkujem da me film zabavi, zaintrigira, emotivno pogodi, ili natera na razmišljanje. Kako će film to učiniti druga je stvar. Ovde si u blagoj prednosti, jer ja sam Prometheja gledao relativno davno - možda i dva puta, samo da potvrdim utiske, ali nisam više siguran - što znači da ne mogu sada da izađem u javnost sa dovoljno detalja iz samog filma koji opovrgavaju ovo što pričate, jer ih se jednostavno ne sećam.

Ono što mi je ostalo u glavi je da mi je Scott izneverio očekivanja koje je sam postavio u filmu ili filmovima.

Eto vidiš.

Ne vidim.

Još sam pažljivo birao reči kada sam to pisao, svestan da neko može da poistoveti te različite vrste očekivanja, i... uzalud.

Ovo drugo nije "moje" očekivanje, jer nema veze sa mojim senzibilitetom, istorijom gledanja, iskustvom, itd, već se zasniva na osnovnim, arhetipskim pravilima pripovedanja. Što bi rekao BeaGea, "objektivno" je. Svako može da ih zanemari, u cilju šokiranja ili noviteta radi noviteta, ali, šok je moguć samo jednom, a novitet postaje staritet, i vreme proguta takva dela i ispljune zaborav.

Videćemo šta će se dogoditi sa Promethejem.

Za ostalo nemam mnogo vremena ni volje da odgovaram. Tebi se sve svodi na to šta se tebi sviđa i šta ti osećaš - i što je bazirano na (pogrešnoj) percepciji da čovek sa godinama postaje objektivniji - a na mene to ne utiče ni malo, niti to uopšte mogu (ili želim) da opovrgnem.

Evo zato šta sam napisao na Znaku sagite povodom filma Covenant kada je izašao. Možda se sada ne bih složio baš sa svime što sam tada napisao, ali tu se pominje toliko mana da ne znam kakvu vrstu promene svesti bi trebalo da imam pa da zaključim da je film dobar.

quote:
Da li ovaj film zaslužuje posebnu temu? U smislu da ga je režirao Ridli Skot i da je nastavak čuvene i značajne naučnofantastične i horor franšize, da. U smislu kvaliteta, teško. Ni mnogo bolji žanrovski filmovi je nemaju na ovom forumu. Ne bih mu posvetio više od nanobajta digitalne memorije ili piksela na ekranu, da se stavi elementarna tačka.

To je ono što je Skot trebalo da uradi sa franšizom, a ne da, poput svog hiperindustrijalca, Vejlanda, istražuje kako je sve nastalo. A odgovor je jedan od glupljih: zla veštačka inteligencija je kriva za sve. (I ljudska glupost, što se podrazumeva.)

Šta ovaj film nema? Lindelofa, i to je veliko olakšanje za izbegavače neinteligentnih scenarija. Nema ni prave tenzije, pošto smo svi znali šta će se desiti. Odnosno, svi koji smo gledali prvog Tudjina. Nadao sam se i da Skot spada u tu grupu, ali sad nisam više siguran. Nema zanimljive scenografije i dizajna koji već nije vidjen. Čak i Prometej je imao Inženjere i njihovu tehnologiju kao novinu. (Osim one jedne scene, kada posada ulazi u Grad statua u agoniji, ali tome je pre mesto u Konanu, nego u Tudjinu.) Nema smisao i poentu. Nabacano je nekoliko ideja koje ne vode nikud, od pitanja vere i zla do odmetnutog AI-ja. Nema kontinuitet ni sa prethodnim filmovima ni sa samim sobom (sintetici su fizički prejaki; David prezire sve ljude, ali divi se njihovoj umetnosti; paraziti se izlegu odmah ili posle više sati, u zavisnosti šta scenario zahteva). Nema duela na nivou Matriksa, ali to je izbegnuto za dlaku. Bili smo opasno blizu.

Šta ovaj film ima? Pre svega, previše emocija. Sintetika koji besni kada ubiju stvora. Naučnicu koja paniči, pa ne može da pogodi ništa sem eksplozivne supstance na sopstvenom brodu. Oficira koji besni jer mu je žena u opasnosti dole na planeti, i ne sluša razum, pa vodi brod u jonsku oluju. Čak i stvor pokazuje znake nežnosti... Nije zao, nije čak ni "zao", SAMO GA NIKADA NISU RAZUMELI!!! Inače bi sve bilo drugačije... Ništa od toga nije nužno loše osim ovog poslednjeg (koje je katastrofalno potkopavanje osnova Tudjina). Drugo, ovaj film ima i najpredvidljiviji tvist u istoriji kinematografije.

Voleo bih da mogu da kažem neke dobre stvari, ali još obradjujem utiske. Jedino što mi trenutno pada na pamet je da film nije loš kao Prometej, ako je to ikakva uteha...

Thought's the slave of life, and life Time's fool.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/02/2021 : 15:03:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Evo zabavljajte se. Bar pola od ovoga drži vodu.

The less I have the more I am a happy man
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 15:13:19  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

ali tu se pominje toliko mana da ne znam kakvu vrstu promene svesti bi trebalo da imam pa da zaključim da je film dobar

Vjerojatno bi pomoglo poznavanje filmskog jezika

A analize filmskih amatera krticara poput ovog filmica gore idu u prilog, zivjelo ne znanje! Ne poznavanje teoriju u ovom slučaju.

Živeli!

Vrijeme je da napustim temu, Tonto je dosel!

Kažite mi, jeste li se umorili
Jesu li vas prevarili
Je l'nas vrijeme pregazilo
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 21/02/2021 : 15:25:58  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

ali tu se pominje toliko mana da ne znam kakvu vrstu promene svesti bi trebalo da imam pa da zaključim da je film dobar

Vjerojatno bi pomoglo poznavanje filmskog jezika

Bi, priznajem da sam tada znao mnogo manje! Ali vrednovanje ovog filma se nije mnogo izmenilo. Možda mi je za nijansu bolji sada, iako bih morao da ga ponovim da bih bio siguran.

"Filmski jezik" koristi u sebi neka druga, osnovnija pravila. S jedne strane, pripovedanja, s druge strane, dizajna.

Ti kažeš da film treba posmatrati kao celinu, nezavisno od svega ostalog, ali ne postoji celina nezavisna od svega ostalog. Ni u realnom svetu, ni u fikciji. Svako delo je dodatak tradiciji. Ako nema šta novo da kaže, ili ako je neko drugi rekao isto to samo bolje, onda nije vredno mnogo truda i proučavanja. Nisam ja to smislio, to je rekao i Northrop Frye u svojoj Anatomiji kritike, gde se bavi arhetipovima književnosti, ali i pripovedanja uopšte, pa se mogu primeniti i na film i na bilo koji narativni medijum.

Svaka kritika JE poređenje. Zapravo, sistem poređenja. Bilo bi lepo kada bi proučavaoci "filmskog jezika" (gde kamera i montaža jesu osnove, svakako) znali i neke druge jezike.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/02/2021 : 15:32:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Daklem ovako. Ja sam svoje mišljenje već iznio, al ću ponovit. Aliens je akcijski film koji ima vjerovatno jednako nelogičnosti kao i prometej, ali njegova svrha je zabavit gledatelja i održavati napetost u čemu uspijeva. Scena sa onim alien spiderom u zatvorenom prostoru mi jedna od najboljih akcijskih horror scena svih vremena. Prometej bi htio sjediti guzicom na dvije stolice. Htio bi biti pametan, dubok i htio bi biti akcija i horror, što se mene tiče pada na oba fronta. Silovanje dramskih elemenata mi je odbojno do bola.
Kao i u stripu: dok će mi dobro napisani strip s lošim crtežom biti loše realiziran, ali zanimljiv strip, onaj loše napisan, a lijepo nacrtan će biti samo loš strip - tako će mi fino snimljeni bulšit biti i dalje samo bulšit.

Ne utvaram si da razumijem filmsku umjetnost, samo iznosim svoj doživljaj. Vidim da tu ima pametnijih od mene pa nastavite.

Edited by - Tonto on 21/02/2021 15:34:02
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 15:36:02  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Naravno da postoje nezavisne cjeline...

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25494 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2021 : 16:21:59  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Tebi se sve svodi na to šta se tebi sviđa i šta ti osećaš - i što je bazirano na (pogrešnoj) percepciji da čovek sa godinama postaje objektivniji - a na mene to ne utiče ni malo, niti to uopšte mogu (ili želim) da opovrgnem.

Apsolutno si u pravu. Zašto imam takav pristup? Zato što ne želim da ubedim bilo koga da treba da razmišlja kao ja i da mu se sviđaju iste stvari. Samo sam obrazložio svoja razmišljanja i svoj ugao gledanja kada pričamo o Alien filmovima.

Za razliku od dosta ljudi koji misle da je njihov ukus jedini merodavan, ja se ograničavam i samo pišem o onome što me pokreće i što mi se sviđa/ne sviđa, i pokušavam da to obrazložim. Ukoliko se neko složi sa mnom-super, ukoliko se ne složi-još bolje.

quote:
Za ostalo nemam mnogo vremena ni volje da odgovaram

Naravno, razumem i zašto.

Edited by - manhunter on 21/02/2021 16:46:33
Go to Top of Page

King Warrior
stripovi.com suradnik

22330 Posts

Member since 10/11/2007

Posted - 21/02/2021 : 17:36:34  Show Profile Show Extended Profile  Send King Warrior a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Objektivno je Prometej kvalitetan film, sam po sebi i smiješno je da se kvaliteta osporava. Naglašavam, sam po sebi kao cjelina. Ne uspoređujem ga s ostalim filmovima, niti me zanimaju u ovom slučaju. Mene Alieni ne zanimaju niti ih uzimam u obzir kad ocjenjujem Prometeja.

Upravo ovo. Prometej je odličan film, čak i ako se gleda bez ostalih delova Aliena. Daj nekome ko nikada nije čuo za te filmove da ga pogleda, pa onda Covenanta, pa vidi reakciju. U tome je njegov kvalitet, umesto da upadne u zamku kopiranja prethodnih delova, on nastupa samostalno i gradi svoj svet. A režija, gluma, scenografija i fotografija su u rangu najboljih filmova sličnog žanra.

Tebe bi stvarno interesovalo misljenje ljudi koji nikada nisu ni culi za te filmove? Zaista mislis da su takvi ljudi kompetentni da daju objektivan komentar?
Pa ipak, kod takvih znalaca koji nikad nisu ni culi za te filmove, poprilicno sam siguran da bi im se vise dopao Covenant, ako nista drugo onda zbog dinamike i napetosti.
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 18:13:21  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Stvor, recenzija BD izdanja!
https://www.popcorn.hr/recenzije/view/695/

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25494 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2021 : 20:50:07  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by King Warrior

Tebe bi stvarno interesovalo misljenje ljudi koji nikada nisu ni culi za te filmove?

Zanimalo bi me mišljenje nekoga ko nikada nije gledao nijedan Alien film, a pogledao je Prometeja, naravno. Ja sam već mator, a moguće je da ima mnogo pametnih ljudi od 20-ak godina koji imaju ukusa i znanja o filmu, ali su iz nekog razloga (vremenskog?) prvo pogledali Prometeja.

quote:
Zaista mislis da su takvi ljudi kompetentni da daju objektivan komentar?

Kao što postoji gomila ljudi od 40-50 i više godina koji nisu kompetentni da daju neke komentare o filmu, tako mislim da postoji gomila ljudi od 15-20-30 godina koji su kompetentni. Ne vidim zašto bi to bio problem?

quote:

Pa ipak, kod takvih znalaca koji nikad nisu ni culi za te filmove, poprilicno sam siguran da bi im se vise dopao Covenant, ako nista drugo onda zbog dinamike i napetosti.

Ne znam po kom osnovu donosiš ovakav zaključak i po kojim činjenicama? Možda kažu da su im oba fima sranje, a onda pogledaju Aliense i kažu da su genijalni, a možda bude i obratno. To stvarno ne može da se predvidi.

Ja sam upravo danas nastavio sa suprugom sa Alien filmovima, upravo je Prometej došao na red. I pridružili su nam se i sin i ćerka (14 i 15 godina) i svideo im se film. Bez da sam uticao na njih, primetili su simboliku, filozofiju koja se provlači kroz film i ja se smatram da sam uspeo kao roditelj.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25494 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2021 : 20:52:39  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tonto

Evo zabavljajte se. Bar pola od ovoga drži vodu.

Razumem poruku, ali ovakav klinački pristup seciranju filma može da se primeni na bilo koji film koji je snimljen i svaki može da se napravi smešnim.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 21/02/2021 : 21:01:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Naravno, slažem se. Što opet ne znači da u nekim stvarima ne pogađa gdje treba.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25494 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 21/02/2021 : 21:02:11  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Apsolutno.

Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 21/02/2021 : 21:20:39  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja sam upravo danas nastavio sa suprugom sa Alien filmovima, upravo je Prometej došao na red. I pridružili su nam se i sin i ćerka (14 i 15 godina) i svideo im se film. Bez da sam uticao na njih, primetili su simboliku, filozofiju koja se provlači kroz film i ja se smatram da sam uspeo kao roditelj.

Jedan sam od onih koji je imal 35 kad je pogledal Prometeja, a kasnije Osmog putnika...Putniku vec 42.

Jesu li vas prevarili

Edited by - BeaGea on 21/02/2021 21:27:38
Go to Top of Page

ridiculus
Senior Member

1699 Posts

Member since 11/06/2008

Posted - 22/02/2021 : 22:25:28  Show Profile Show Extended Profile  Send ridiculus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
nešto slično smo, u još ekstremnijem obliku, dobili sa Justice League i Snyderom.

Meni je JL veoma zabavan film, na momente odličan, a mislim da će Snyderova verzija biti genijalna.

Justice League je na momente bolno loš, i totalno - ali TOTALNO neinteresantan. Osim ako u filmu ne igra vaše dete, vaš uzor, ili možda vaš omiljeni junak iz detinjstva (TM) - pa onda mogu da razumem zašto vam je interesantan.

Zapravo, ovaj revju je zabavniji od samog filma:

a i MovieBob zna filmski jezik!

Edited by - ridiculus on 22/02/2021 22:28:04
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25494 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 22/02/2021 : 22:32:18  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ok.

Go to Top of Page

going going
Advanced Member

Serbia
11872 Posts

Member since 24/04/2012

Posted - 23/02/2021 : 01:14:34  Show Profile Show Extended Profile  Send going going a Private Message  Reply with Quote
Film Dellamorte Dellamore (ili u engleskom prevodu Cemetery man) je snimljen po istoimenoj knjizi Tiziana Sclavija, koju je napisao pre nego sto je osmislio Dilana Doga, ali ciji je rukopis bio izgubljen i objavljena je tek pocetkom 90ih godina.

Potpuno ludilo, morbidarija i genijalnost od filma!

Ono sto je posebno interesantno nama Dilanovcima je sto je kao sto svi znamo likovno izgled Dilana Doga 1986.godine pravljen po uzoru na engleskog glumca Ruperta Evereta, a u filmu Dellamorte Dellamore glavnu ulogu grobara Franceska Delamortea glumi upravo Rupert Everet. Takodje i vozi bubu i oblaci se isto kao Dilan (izuzetak je bela kosulja umesto crvene).

Posto se do sada nisam susretao sa radom Ruperta Evereta, na pocetku filma mi je bilo potpuno neverovatno da gledam zivog Dilana Doga od krvi i mesa na ekranu iako nije Dilan nego Francesko. Neverovatno koliko Dilan u stripu lici na Ruperta. Ovo me je podsetilo na intervju scenariste Modesti Blejza koji sam nedavno procitao gde on kaze da je drugog glavnog lika likovno oblikovao po uzoru na tada mladog i nepoznatog Majkla Kejna i da mu se nikad nije ispunila zelja da upravo Majkl Kejn u naponu snage i popularnosti zaigra upravo tu ulogu u filmskoj adaptaciji Modesti Blejz.
A evo Rupertu se desilo ono sto je Piter prizeljkivao za Majkl Kejna, iako nije tumacio bas Dilana, ovo je nesto najblize Dilanu i pravom Dilan filmu sto smo do sad imali prilike da vidimo. Ne znam kako je reditelj Soavi dosao u kontakt sa Rupertom i kako ga je obezbedio i ubedio da zaigra ovu ulogu ali svaka mu cast!

Dakle, Dellamorte Dellamore nije prica o Dilanu Dogu, ali u tom filmu su utkane sve one teme, pitanja, ironija, crni humor, nasilje i filozofija koje cine osnovu Dilana Doga kao serijala i njegovu poetiku, a zbog cega je taj lik i postao tako popularan i citan i do dana danasnjeg.

Ne bih ulazio u dublju analizu ovog dela jer je to vec maestralno odradio Marko Selic u predgovoru druge knjige Dilan Dog biblioteke za Veseli cetvrtak (svima preporucujem da procitaju ovaj temeljan i izuzetno kvalitetan tekst o temama, simbolima i frojdovskom znacenju filma!)

Izneo bih samo svoj utisak da je ovo film koji vozi u petoj brzini od prvog kadra do poslednjeg. Reditelj Michele Soavi je verujem poznat ljubiteljima i poznavaocima italijanskog horor zanra giallo gde je kao najvece ime poznat Dario Argento. Ja nisam dovoljno upoznat sa tim zanrom da bih mogao da pricam vise o njemu, pogledao sam samo dva Argentova filma.
Ali Michele Soavi sa neverovatnom lakocom i razigranoscu vodi pricu u brzom tempu iako nam se ni u jednom trenutku ne cini da je film zbrzan. Lokacija i izgled groblja su odlicno pogodjeni, takodje i muzika De Sice, kao i glumci pored Evereta i Hadji-Lazara pogotovo bih istakao tada jako mladu i izuzetno privlacnu Annu Falchi, sto volim sto kod Italijana nema straha od cenzure, nego lepo prikazu zensko telo. Ali uprkos bujnim oblinama i neverovatnoj lepoti, Anna uopste nije ostavila los utisak kao glumica, niti je njena uloga uobicajeno stereotipna za horor zanr, vec je jako vazna za pricu. Kao fantasticne scene bih istakao onu kada Francesko odluci da mora da sredi ,,problem" svoje impotencije i posle kada sazna da ipak nema potrebe za tim. I romansu izmedju Njagija i gradonacelnikove cerke, kao i njen odnos s ocem, bolesno, morbidno, ironicno, crnohumorno, vrhunski.

I sam kraj je genijalan!

Apsolutna preporuka za ovaj film, svim ljubiteljima stripa Dilana Doga, a i onim usputnim citaocima, a cak i onima koji nikad nisu ni citaali Dilana bih preporucio da bace pogled na ovaj neobican film.

Ne pucaj Dilane, ovaj, Francesko, molim te!
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47292 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 24/02/2021 : 19:11:13  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Prometej je remek djelo ka i Alieni

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/02/2021 : 19:43:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
Postoje glupi filmovi, postoje jako glupi filmovi i postoji Monster Hunter... i ja svakakve pizdarije gledam.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25494 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/02/2021 : 20:13:24  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ovo je u rangu Kong skull island. Preglupo, ali super za pogledati.

Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25494 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 24/02/2021 : 20:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by lwood

Prometej je remek djelo ka i Alieni

Priznaj da planiraš neku pizdariju na forumu, pa ti treba protekcija.

Go to Top of Page

Tonto
Advanced Member

8502 Posts

Member since 11/02/2012

Posted - 24/02/2021 : 20:20:52  Show Profile Show Extended Profile  Send Tonto a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ovo je u rangu Kong skull island. Preglupo, ali super za pogledati.

Ma tamo dijalozi imaju smisla makar u natruhama. Prosto ne mogu vjerovati da je netko dobio pare za ovaj scenarij. Ovo petogodišnje dijete može napisati u jednu večer. Imam grižnju savjesti jer mi je u jednom trenutku čak postalo simpatično koliko je netruda uloženo.

Go to Top of Page

Caleb
Advanced Member

Greece
16460 Posts

Member since 01/07/2008

Posted - 24/02/2021 : 21:51:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Caleb's Homepage  Send Caleb a Private Message  Reply with Quote
Zelim samo da ostavim komentar na ovu diskusiju. Nikada nisam gledao Aliena, generalno nisam ljubitelj SF-a. Pre par dana sam pogledao Prometeja, pa Covenant. Dobri su. Prometej je bolji. Najvise mi se svidja ta filozofska nit koja se provlaci u oba dela, o nastanku ljudske rase. Ocekivao da to ide i malo dublje, jer imam osecaj da je to pitanje samo naceto i povrsno uradjeno.

Ovaj Svaba, Fasbender, uloga mu je sjajno legla, a njegovo tumacenje ponasanja ljudske vrste mi se posebno dopalo i donekle se i slazem sa tim konceptom. :)

Pogledacu i Aliena, ali meni se, kao laiku, Prometej svideo.

Preveo: Goran Krickovic, Tekst interpretirali: Ljubiša Bacic, Nada Blam, Miroslav Bijelic, Vlastimir Ðuza Stoiljkovic i Nikola Simic, Magnetoskop: Miroslav Nikolov, Ton majstor: Rihard Merc, Realizacija: Slavko Tatic
https://www.youtube.com/watch?v=TkE5VYffiR0

Edited by - Caleb on 24/02/2021 21:52:31
Go to Top of Page

BeaGea
Advanced Member

3771 Posts

Member since 29/04/2020

Posted - 24/02/2021 : 21:55:17  Show Profile Show Extended Profile  Send BeaGea a Private Message  Reply with Quote
Calebe, s obzirom da si ga pogledal neki dan daj mi reci jel si imal dojam da je film snimljen prije 10 godina? Ili ti je djelovao kao da je danas snimljen i spreman za kino?

Jesu li vas prevarili
Go to Top of Page
Page: of 563  Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.01 seconds. Snitz Forums 2000