forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 NAJDRAŽI KAPETAN IKAD-MIKI I DVOJE PIJANACA
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 10

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/10/2008 : 12:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Odmah na početku opomena svima koji ne vole Kapetana Mikija, da taj topic preskoče i suzdrže se od negativnih komentara.Valja su bili dovoljno skritikovani Mark i Blek, da bi sad i Miki doživeo sličnu sudbinu-ne valja.Topic je namenjen ljubiteljima tog nepravedno zapostavljenog junaka, koji jedini od stare garde izdanja ZS i LMS nema svoj zasluženi reprint.Neko če reč da su priče prenaivne (zar prvi Zagori nisu?) crtež je valja dobar(Esse-Gesse) ipak su tu tri majstora u pitanju.Uz poznate čarolije Dnevnika sa naslovnicama-voleo bi da nam
neki izdavač pruži tog junaka u kvalitetnom izdanju. Pošto je Bernard izgleda od toga odustao, nade polažem u VČ ili nekog drugog izdavača koji ima muda(i para). Iz iskustva JLA ne volim baš kapetane, ali taj mi je priraso srcu, da ne govorim o dvojici njegovih prijatelja Smuku i Salasu. Dali sam usamljen ili nas ima bar 5-6 nostalgičara? Ne zaboravite na decu-svoju ili ostalu-mislim da bi se jim Miki dopao.
Ajde guknite svoje mišljenje!!

CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI!
STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 16/10/2008 : 12:11:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
Miki je jedan od stripova koji je me je uveo u svet. (zajedno sa Blekom i Markom, sto se tice Italije)....

Kupovao sam dok je Horus izdavao. Posle je Horus prestao, a i prerastao sam ga....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

culfis
Advanced Member

6738 Posts

Member since 01/12/2006

Posted - 16/10/2008 : 12:17:54  Show Profile Show Extended Profile  Send culfis a Private Message  Reply with Quote
Imam ceo komplet K.Mikija u ZS. To je bio prvi junak koga sam sakupljao (1.razred OS)!
U ovom milenijumu sam samo procitao 5 (pet) stripova: K.Miki - prvi broj, pricu sa Generalom Ruizom i serijal Apac Dijablo!
p.s ubacite smajli kapetan miki!!!!

Jel to štos iz Minhena?
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 16/10/2008 : 12:33:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Miki mi je bio jedan od boljih stripova, čak i zanimljiviji od Bleka, Marka i Rendžera zajedno. Miki se uvijek uvaljivao u nevolju jer je svakog htio spasiti, pa makar on bio najveći kriminalac. Najbolji neprijatelji: Kundra Zloduh i general Kalavera! NEzaboravno...

Mada, ne bih ga kupovao sad. Nekako osjećam da to ne bi bilo za mene, bolje da mi ostane u sjećanju kao odličan strip.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 16/10/2008 : 13:27:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Imam ga,naravno,i ja u kolekciji! Bio je nezaobilazno stivo u detinjstvu i uvek sam gundjao:"Hebo te,dokle vise ovo-nastavice se?!" Mrzim reprinte,al' ako ga bude-ipak ne mrzim bas tol'ko reprinte!
Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 16/10/2008 : 13:42:18  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
kod Mikija u ZS najviše me ljute naslovnice, neznam zašto nisu stavljali originalne,
dok su još Plavšičeve bile za nešto(iako su prva 4 Mikija na naslovnicama skoro u istom
stavu), ostale su dosta loše, posebno se sećam Mačkove bande-koji užas od naslovnice.
Posebno su me dojmile epizode sa Kalaverom, 1000 lica, Dijablo, sad kad se ti stripovi stave
u ljepe naslovnice, mislim da nebi izgledali loše.Ako bi to ko izdao, treba ostavit imena
Mikijevih prijatelja, Smuk i Salaso-nikako neki Dupli rum ili slične gluposti.
Isto tako mislim, da reprint zaslužuju samo epizode u izradi Esse-Gesse, Bignoti i ostalo kasnije nije ni slično Mikiju u početku.Nadam se još samo, da če Kapetan ostati kapetan, a ne
postati kakav Zapovjednik ili sl.gluposti.

Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 16/10/2008 : 15:35:09  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Dakle ovako, K. Miki je prvi strip koji sam uopšte pročitao iz ZS/LMS opusa, i kao takav, uvek će imati posebno mesto u mom srcu (banalno, znam). Sticajem okolnosti, bila je to upravo epizoda "Divlji čopor", dakle poslednja pre reprinta... Skupljao sam Mikja kao klinac, imao skoro sve epizode, i obradovao bih se kao dete kada bi opet počeo da izlazi...valjda će se neki izdavač smilovati.

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 16/10/2008 : 15:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Miki mi je ostao u iracionalno dobrom secanju. Mogao bih da izvuchem koji da se podsetim, ali se plashim da se ne ispostavi da je tresh, pa da unishtim nostalgichno secanje na njega.
Go to Top of Page

alen
Advanced Member

Croatia
4621 Posts

Member since 14/02/2005

Posted - 16/10/2008 : 15:42:07  Show Profile Show Extended Profile  Send alen a Private Message  Reply with Quote
dobar je miki_kapetan_pijem_mleko_pucam_pogadjam, pravi strip za mladje uzraste i dobar korak prema ostalim bonellijima. to bi ja dao svom malom da cita.

k.miki -> zagor -> ken -> sve drugo

iako smo jucer citali texa i sad ide po stanu i vice "kugo" i "grom i pakao"...

itsyourworldyoucanchangeit
Go to Top of Page

quaresma
Average Member

Bosnia and Herzegovina
643 Posts

Member since 07/08/2007

Posted - 16/10/2008 : 15:55:24  Show Profile Show Extended Profile  Send quaresma a Private Message  Reply with Quote
Ja sam bas neki dan htio da otvorim ovakvu temu Ne kontam fkt zasto blek ima reprint a miki ne?Nije sigurno nista bolji a miki je jedan od stripovi s kojim sam odrastao,uvijek dinamika i pucanje sto klinci vole Dajte nam Mikijaaaaaaaaaa

Nema tu puno epizoda da se napravi kao ovi trobroji brzo bi otislo i svi mirni

Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :)
Go to Top of Page

elsauto
New Member

Germany
164 Posts

Member since 08/07/2005

Posted - 16/10/2008 : 16:11:14  Show Profile Show Extended Profile  Send elsauto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by quaresma

Ja sam bas neki dan htio da otvorim ovakvu temu Ne kontam fkt zasto blek ima reprint a miki ne?Nije sigurno nista bolji a miki je jedan od stripovi s kojim sam odrastao,uvijek dinamika i pucanje sto klinci vole Dajte nam Mikijaaaaaaaaaa

Nema tu puno epizoda da se napravi kao ovi trobroji brzo bi otislo i svi mirni

e bas to trobroj i nema problema
i ja sam za
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/10/2008 : 20:28:35  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Kad već kupujem Marka, kupovao bih i Mikija, mada mi nedostaje samo jedan broj iz ZS kolekcije
Inače K.Miki mi je prvi strip koji sam kupio ( Oklahoma Džek ) i mislim da je odlično štivo za klince strip početnike
Doduše, ko zna , ovo je ipak neko drugo vreme, klinci se danas ne pale na kauboje i indijance, kao nekad mi.Nema ni vestern filmova, ni igračaka u tom fazonu

Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

Poli
Advanced Member

Slovenia
38059 Posts

Member since 26/10/2007

Posted - 16/10/2008 : 20:52:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Poli a Private Message  Reply with Quote
Miki mi nekako ne ide, ne mogu vise to citati, ali zasto ne, samo neka ide, od prvog broja. :)

@teller: ampak dej ti men neki povej, an enem drugem (slovenskem) forumu mas nick ba...73, a ne? ;)

Anything is possible dec d uej
Be the Change You Want to See
Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 16/10/2008 : 21:18:11  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
KAPETAN MIKI JE LEGENDA.NAROCITO EPIZODE NA SESTO.VEROVATNO JE U NEKIM EPIZODAMA PREVAZISAO MNOGE JUNAKE.DOSTA NAM JE DANASNJIH OZBIJNIH STRIPOVA BEZ IMALO DUHA SA PUNO POLITICKIH I GLOBALNIH PROPAGANDNIH IDEJA.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/10/2008 : 21:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
REJS, ISLKJUČI TAJ CAPS-LOCK

Go to Top of Page

regar
Senior Member

Serbia
1187 Posts

Member since 15/02/2008

Posted - 16/10/2008 : 22:10:06  Show Profile Show Extended Profile  Send regar a Private Message  Reply with Quote
Ajde nek me neko ispravi ako gresim, ali neke naslovnice ZS je crtao nas crtac Mikica, cak mislim da ima njegov potpis na velikom broju naslovnica.

Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!-
Stephen W. Howking
Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 16/10/2008 : 22:35:37  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
Solidan je Miki. Nije nista narocito, ali zna da bude zanimljiv za citanje. Nisam ga mnogo citao u vreme ZS i LMS, ali se i dan danas pamtim "Misteriozna mocvara" i "Osveta Germana" od Horusa. Stvarno dobre epizode.

E, da. Ako iko odluci da izdaje Mikija, obavezno, sto rece teller neka ostavi imena Smuk i Salaso, a ne Dupli Rum.

Nisam video Mikija na SBE. Cije je on izdanje?
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/10/2008 : 22:38:51  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mezzano
E, da. Ako iko odluci da izdaje Mikija, obavezno, sto rece teller neka ostavi imena Smuk i Salaso, a ne Dupli Rum.

Čoveče čitaš mi misli .Sad sam pošao da napišem ovo za duplog ruma ,kad ono , mezzano me pretekao.
šta je ovo, telepatija?

Go to Top of Page

mezzano
Senior Member

Serbia
1241 Posts

Member since 26/06/2007

Posted - 16/10/2008 : 23:00:06  Show Profile Show Extended Profile  Send mezzano a Private Message  Reply with Quote
Pravo da ti kažem, ja sam to, skoro, zaboravio. Ali kada sam pročitao šta je teller napisao, onda sam se setio koliko mi je bilo odvratno kad sam čitao. Mislim da je sa tim imenom počelo u kasnijim izdanjima Horusa. U ovim koja sam spomenuo, čini mi se, da je Smuk, ali nisam siguran. Pogledaću.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21111 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 16/10/2008 : 23:19:32  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Od prvog broja je Dupli rum

Go to Top of Page

teller
Advanced Member

Slovenia
18873 Posts

Member since 02/06/2008

Posted - 17/10/2008 : 07:55:06  Show Profile Show Extended Profile  Send teller an AOL message  Send teller an ICQ Message  Send teller a Yahoo! Message  Reply with Quote
Veseli me, da su večidio komentari pozitivni-izdavači što se čeka?
Poli, prijatelju ti si neki vidovnjak?Dobro ti ide.

Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1819 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 17/10/2008 : 15:04:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
Volio bi da vidim izdanje KM
Go to Top of Page

1Euro
Advanced Member

12488 Posts

Member since 17/07/2008

Posted - 17/10/2008 : 18:59:33  Show Profile Show Extended Profile  Send 1Euro a Private Message  Reply with Quote
Kad smo več kod toga i ja sam za Mikija,ali se bojim,da neče biti ništa od toga.Sečate se kako smo svi bili za Kita Telerja(alias mali rendžer),puno se pričalo,svi su davali podrške onda je stvarno počeo izlaziti i nakon nekoliko brojeva-upad,i sad ne znam jel to uopšte izlazi.Mislim da nas sve lako zahvati euforija ali se onda večina ljudi predomisli a izdavač ostane praznih ruku-ali svejedno MOJA PODRŠKA IDE KAPETANU MIKIJU!
I kad smo več kod Mikija,ja bih voleo da počne da izlazi Mikijev zabavnik.Ne znam zašto toga više nema?Pa to je super za djecu i za opuštanje,sve u boji,smiješno,bez ubijanja,čak su bili neki kvizovi unutra,neke slagalice,...dajte nam i to!!!!!!!!!!1
Go to Top of Page

MladenT
New Member

Croatia
260 Posts

Member since 16/10/2007

Posted - 17/10/2008 : 19:08:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit MladenT's Homepage  Send MladenT a Private Message  Reply with Quote
Kit izlazi, a Miki vjerojatno niti nece. Citao sam ga ko klinac (ko i sve od LMS i ZS). Bio je upravo za taj uzrast (ko i Blek, Mark), ali danas ga ne bih kupovao.
Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22426 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 17/10/2008 : 20:00:15  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ga rado čitao kao mladić, ali sad me više ne zanima, mada ne bih imao ništa protiv, da se reprizira.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Pajtos
Advanced Member

Sierra Leone
4678 Posts

Member since 28/07/2008

Posted - 17/10/2008 : 20:50:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Pajtos a Private Message  Reply with Quote
Uvek sam sumnjao da mu je to samo povod za tucu!
Go to Top of Page
Page: of 10 Previous Topic Topic Next Topic  
Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.17 seconds. Snitz Forums 2000