Author |
Topic |
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 12:09:06
|
Odmah na početku opomena svima koji ne vole Kapetana Mikija, da taj topic preskoče i suzdrže se od negativnih komentara.Valja su bili dovoljno skritikovani Mark i Blek, da bi sad i Miki doživeo sličnu sudbinu-ne valja.Topic je namenjen ljubiteljima tog nepravedno zapostavljenog junaka, koji jedini od stare garde izdanja ZS i LMS nema svoj zasluženi reprint.Neko če reč da su priče prenaivne (zar prvi Zagori nisu?) crtež je valja dobar(Esse-Gesse) ipak su tu tri majstora u pitanju.Uz poznate čarolije Dnevnika sa naslovnicama-voleo bi da nam neki izdavač pruži tog junaka u kvalitetnom izdanju. Pošto je Bernard izgleda od toga odustao, nade polažem u VČ ili nekog drugog izdavača koji ima muda(i para). Iz iskustva JLA ne volim baš kapetane, ali taj mi je priraso srcu, da ne govorim o dvojici njegovih prijatelja Smuku i Salasu. Dali sam usamljen ili nas ima bar 5-6 nostalgičara? Ne zaboravite na decu-svoju ili ostalu-mislim da bi se jim Miki dopao. Ajde guknite svoje mišljenje!!
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
Lord Vader89
stripovi.com suradnik
France
9618 Posts
Member since 05/07/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 12:11:29
|
Miki je jedan od stripova koji je me je uveo u svet. (zajedno sa Blekom i Markom, sto se tice Italije)....
Kupovao sam dok je Horus izdavao. Posle je Horus prestao, a i prerastao sam ga.... |
Potpis u dva reda, prema pravilniku: Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D. |
|
|
culfis
Advanced Member
6738 Posts
Member since 01/12/2006 |
Posted - 16/10/2008 : 12:17:54
|
Imam ceo komplet K.Mikija u ZS. To je bio prvi junak koga sam sakupljao (1.razred OS)! U ovom milenijumu sam samo procitao 5 (pet) stripova: K.Miki - prvi broj, pricu sa Generalom Ruizom i serijal Apac Dijablo! p.s ubacite smajli kapetan miki!!!! |
Jel to štos iz Minhena? |
|
|
DeeCay
stripovi.com suradnik
Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 16/10/2008 : 12:33:50
|
Miki mi je bio jedan od boljih stripova, čak i zanimljiviji od Bleka, Marka i Rendžera zajedno. Miki se uvijek uvaljivao u nevolju jer je svakog htio spasiti, pa makar on bio najveći kriminalac. Najbolji neprijatelji: Kundra Zloduh i general Kalavera! NEzaboravno...
Mada, ne bih ga kupovao sad. Nekako osjećam da to ne bi bilo za mene, bolje da mi ostane u sjećanju kao odličan strip. |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 13:27:37
|
Imam ga,naravno,i ja u kolekciji! Bio je nezaobilazno stivo u detinjstvu i uvek sam gundjao:"Hebo te,dokle vise ovo-nastavice se?!" Mrzim reprinte,al' ako ga bude-ipak ne mrzim bas tol'ko reprinte! |
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Posted - 16/10/2008 : 13:42:18
|
kod Mikija u ZS najviše me ljute naslovnice, neznam zašto nisu stavljali originalne, dok su još Plavšičeve bile za nešto(iako su prva 4 Mikija na naslovnicama skoro u istom stavu), ostale su dosta loše, posebno se sećam Mačkove bande-koji užas od naslovnice. Posebno su me dojmile epizode sa Kalaverom, 1000 lica, Dijablo, sad kad se ti stripovi stave u ljepe naslovnice, mislim da nebi izgledali loše.Ako bi to ko izdao, treba ostavit imena Mikijevih prijatelja, Smuk i Salaso-nikako neki Dupli rum ili slične gluposti. Isto tako mislim, da reprint zaslužuju samo epizode u izradi Esse-Gesse, Bignoti i ostalo kasnije nije ni slično Mikiju u početku.Nadam se još samo, da če Kapetan ostati kapetan, a ne postati kakav Zapovjednik ili sl.gluposti.
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
morrison
Advanced Member
Serbia
5142 Posts
Member since 29/01/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 15:35:09
|
Dakle ovako, K. Miki je prvi strip koji sam uopšte pročitao iz ZS/LMS opusa, i kao takav, uvek će imati posebno mesto u mom srcu (banalno, znam). Sticajem okolnosti, bila je to upravo epizoda "Divlji čopor", dakle poslednja pre reprinta... Skupljao sam Mikja kao klinac, imao skoro sve epizode, i obradovao bih se kao dete kada bi opet počeo da izlazi...valjda će se neki izdavač smilovati. |
There ain't no grave gonna hold my body down. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 15:41:50
|
Miki mi je ostao u iracionalno dobrom secanju. Mogao bih da izvuchem koji da se podsetim, ali se plashim da se ne ispostavi da je tresh, pa da unishtim nostalgichno secanje na njega. |
|
|
alen
Advanced Member
Croatia
4621 Posts
Member since 14/02/2005 |
Posted - 16/10/2008 : 15:42:07
|
dobar je miki_kapetan_pijem_mleko_pucam_pogadjam, pravi strip za mladje uzraste i dobar korak prema ostalim bonellijima. to bi ja dao svom malom da cita.
k.miki -> zagor -> ken -> sve drugo
iako smo jucer citali texa i sad ide po stanu i vice "kugo" i "grom i pakao"... |
itsyourworldyoucanchangeit |
|
|
quaresma
Average Member
Bosnia and Herzegovina
643 Posts
Member since 07/08/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 15:55:24
|
Ja sam bas neki dan htio da otvorim ovakvu temu Ne kontam fkt zasto blek ima reprint a miki ne?Nije sigurno nista bolji a miki je jedan od stripovi s kojim sam odrastao,uvijek dinamika i pucanje sto klinci vole Dajte nam Mikijaaaaaaaaaa
Nema tu puno epizoda da se napravi kao ovi trobroji brzo bi otislo i svi mirni |
Kad ce ZS i LMS od prvog broja???? :) :) :) |
|
|
elsauto
New Member
Germany
164 Posts
Member since 08/07/2005 |
Posted - 16/10/2008 : 16:11:14
|
quote: Originally posted by quaresma
Ja sam bas neki dan htio da otvorim ovakvu temu Ne kontam fkt zasto blek ima reprint a miki ne?Nije sigurno nista bolji a miki je jedan od stripovi s kojim sam odrastao,uvijek dinamika i pucanje sto klinci vole Dajte nam Mikijaaaaaaaaaa
Nema tu puno epizoda da se napravi kao ovi trobroji brzo bi otislo i svi mirni
e bas to trobroj i nema problema i ja sam za
|
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 20:28:35
|
Kad već kupujem Marka, kupovao bih i Mikija, mada mi nedostaje samo jedan broj iz ZS kolekcije Inače K.Miki mi je prvi strip koji sam kupio ( Oklahoma Džek ) i mislim da je odlično štivo za klince strip početnike Doduše, ko zna , ovo je ipak neko drugo vreme, klinci se danas ne pale na kauboje i indijance, kao nekad mi.Nema ni vestern filmova, ni igračaka u tom fazonu |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 20:52:19
|
Miki mi nekako ne ide, ne mogu vise to citati, ali zasto ne, samo neka ide, od prvog broja. :)
@teller: ampak dej ti men neki povej, an enem drugem (slovenskem) forumu mas nick ba...73, a ne? ;) |
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
REJS
Senior Member
Serbia
2891 Posts
Member since 17/03/2008 |
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
|
regar
Senior Member
Serbia
1187 Posts
Member since 15/02/2008 |
Posted - 16/10/2008 : 22:10:06
|
Ajde nek me neko ispravi ako gresim, ali neke naslovnice ZS je crtao nas crtac Mikica, cak mislim da ima njegov potpis na velikom broju naslovnica. |
Žene imaju PROBLEM za svako rješenje!- Stephen W. Howking
|
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 22:35:37
|
Solidan je Miki. Nije nista narocito, ali zna da bude zanimljiv za citanje. Nisam ga mnogo citao u vreme ZS i LMS, ali se i dan danas pamtim "Misteriozna mocvara" i "Osveta Germana" od Horusa. Stvarno dobre epizode.
E, da. Ako iko odluci da izdaje Mikija, obavezno, sto rece teller neka ostavi imena Smuk i Salaso, a ne Dupli Rum.
Nisam video Mikija na SBE. Cije je on izdanje? |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
Posted - 16/10/2008 : 22:38:51
|
quote: Originally posted by mezzano E, da. Ako iko odluci da izdaje Mikija, obavezno, sto rece teller neka ostavi imena Smuk i Salaso, a ne Dupli Rum.
Čoveče čitaš mi misli .Sad sam pošao da napišem ovo za duplog ruma ,kad ono , mezzano me pretekao. šta je ovo, telepatija? |
Dajte nam Ralph Azhama;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)! |
|
|
mezzano
Senior Member
Serbia
1241 Posts
Member since 26/06/2007 |
Posted - 16/10/2008 : 23:00:06
|
Pravo da ti kažem, ja sam to, skoro, zaboravio. Ali kada sam pročitao šta je teller napisao, onda sam se setio koliko mi je bilo odvratno kad sam čitao. Mislim da je sa tim imenom počelo u kasnijim izdanjima Horusa. U ovim koja sam spomenuo, čini mi se, da je Smuk, ali nisam siguran. Pogledaću. |
|
|
anto
Advanced Member
Serbia
21111 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18873 Posts
Posted - 17/10/2008 : 07:55:06
|
Veseli me, da su večidio komentari pozitivni-izdavači što se čeka? Poli, prijatelju ti si neki vidovnjak?Dobro ti ide. |
|
|
|
Ferri
Senior Member
Montenegro
1819 Posts
Member since 10/01/2004 |
|
1Euro
Advanced Member
12488 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 17/10/2008 : 18:59:33
|
Kad smo več kod toga i ja sam za Mikija,ali se bojim,da neče biti ništa od toga.Sečate se kako smo svi bili za Kita Telerja(alias mali rendžer),puno se pričalo,svi su davali podrške onda je stvarno počeo izlaziti i nakon nekoliko brojeva-upad,i sad ne znam jel to uopšte izlazi.Mislim da nas sve lako zahvati euforija ali se onda večina ljudi predomisli a izdavač ostane praznih ruku-ali svejedno MOJA PODRŠKA IDE KAPETANU MIKIJU! I kad smo več kod Mikija,ja bih voleo da počne da izlazi Mikijev zabavnik.Ne znam zašto toga više nema?Pa to je super za djecu i za opuštanje,sve u boji,smiješno,bez ubijanja,čak su bili neki kvizovi unutra,neke slagalice,...dajte nam i to!!!!!!!!!!1 |
|
|
MladenT
New Member
Croatia
260 Posts
Member since 16/10/2007 |
Posted - 17/10/2008 : 19:08:57
|
Kit izlazi, a Miki vjerojatno niti nece. Citao sam ga ko klinac (ko i sve od LMS i ZS). Bio je upravo za taj uzrast (ko i Blek, Mark), ali danas ga ne bih kupovao. |
|
|
srdjandj
Advanced Member
Serbia
22426 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 17/10/2008 : 20:00:15
|
Ja sam ga rado čitao kao mladić, ali sad me više ne zanima, mada ne bih imao ništa protiv, da se reprizira. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
|
|
Pajtos
Advanced Member
Sierra Leone
4678 Posts
Member since 28/07/2008 |
|
Topic |
|