forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Veseli četvrtak Zagor Kolekcionarsko izdanje
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 213

Kit Carson
Advanced Member

Serbia
11593 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 25/03/2009 : 20:37:54  Show Profile Show Extended Profile  Send Kit Carson a Private Message  Reply with Quote

Nisam detaljno pregledao, ali sam odmah primetio da mi se slika na rikni ne uklapa, sto mi bas i ne predstavlja neku smetnju. Mada, drugi su rekli da im se uklapa, pa mozda je samo moj primerak takav.Ma OK je uradjeno, ja sam zadovoljan. Tri naslovnice i 270 i kusur stranica za uzivanje.

Ubrzajte Texa u koloru na 2 mesecno!
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

Burkina Faso (Upper Volta)
14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 25/03/2009 : 21:03:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Kit Carson

Nisam detaljno pregledao, ali sam odmah primetio da mi se slika na rikni ne uklapa, sto mi bas i ne predstavlja neku smetnju. Mada, drugi su rekli da im se uklapa, pa mozda je samo moj primerak takav.Ma OK je uradjeno, ja sam zadovoljan. Tri naslovnice i 270 i kusur stranica za uzivanje.

Valjda 370?
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/03/2009 : 19:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Drugari, nemojmo biti nerealni.

Ovo ima 370 strana što je ekvivalentno 4 stripa, obična.

1440 dinara kad se podeli sa 4 dobijemo da zapravo jedan strip košta 360 dinara! Obzirom da većina vas tvrdi da je veliki deo grešaka ispravljen i da ovo sad izgleda jako dobro to je onda odlična cena. Pa običan kiosk strip je 190 din. a ne kolekcionarski.

Sasvim je druga stvar što mi u Srbiji nemamo para i što sve gledamo tako.
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 27/03/2009 : 19:48:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

Drugari, nemojmo biti nerealni.

Ovo ima 370 strana što je ekvivalentno 4 stripa, obična.

1440 dinara kad se podeli sa 4 dobijemo da zapravo jedan strip košta 360 dinara! Obzirom da većina vas tvrdi da je veliki deo grešaka ispravljen i da ovo sad izgleda jako dobro to je onda odlična cena. Pa običan kiosk strip je 190 din. a ne kolekcionarski.

Sasvim je druga stvar što mi u Srbiji nemamo para i što sve gledamo tako.

Pazi, ti konstantno navodiš ovde neke filozofije koje nemaju veze sa vezom......
Držao sam knjigu 4 pre par dana i samo ko je nerealan ili nije video kvalitetno odrađeno HC izdanje može reći da je ovo jako dobro ili čak dobro. Da ne bude zabune imam sva izdanja VČ-a, sem knnjige 3 i 4 I Barselone. Mišljenja sam da Vč treba da se drži kiosk izdanja, ili ako već nastavlja sa HC izdanjima kvalitet i sam izgled proizvoda treba puuuuuuuno popraviti! Pri tome ne mislim na redakciju i poslove vezane za rad iste, već na rad štamparije koja sve upropasti....
Samo se nadam da i Dylan neće iće sa ovakvom "opremom" jer mi je to must have edicija, iako imam skoro sve od Dnevnika do Ludensa....
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/03/2009 : 19:55:49  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
Ja sam rekao većina njih. Nisam ja tvrdio ništa. Samo kad tvoji postovi imaju vezu sa vezom™.
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 27/03/2009 : 20:03:16  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Collector

Pazi, ti konstantno navodiš ovde neke filozofije koje nemaju veze sa vezom......
Držao sam knjigu 4 pre par dana i samo ko je nerealan ili nije video kvalitetno odrađeno HC izdanje može reći da je ovo jako dobro ili čak dobro. Da ne bude zabune imam sva izdanja VČ-a, sem knnjige 3 i 4 I Barselone. Mišljenja sam da Vč treba da se drži kiosk izdanja, ili ako već nastavlja sa HC izdanjima kvalitet i sam izgled proizvoda treba puuuuuuuno popraviti! Pri tome ne mislim na redakciju i poslove vezane za rad iste, već na rad štamparije koja sve upropasti....
Samo se nadam da i Dylan neće iće sa ovakvom "opremom" jer mi je to must have edicija, iako imam skoro sve od Dnevnika do Ludensa....

I opet moram da se slozim s tobom da jos uvek ima puno prostora za poboljsanje.
Cetvorku nisam video,ali trojku imam i to sto je bolja od prve dve ne znaci i da je odlicna.Jeste bolja,ali jos uvek ne onoliko dobra koliko bi trebalo za nesto sto se zove kolekcionarsko izdanje.
Daj Boze da DD krene od pocetka kako treba.
Go to Top of Page

Magic Wind
New Member

Serbia
265 Posts

Member since 25/07/2008

Posted - 27/03/2009 : 20:17:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Magic Wind a Private Message  Reply with Quote
Goksi, zaboravio si i 200 dinara poštarinu i moguće dvonedeljno iščekivanje da knjiga najzad stigne nekako (uz što minimalnija oštećenja u transportu i uz nadu da nije felerični primerak).Ne može se porediti kupovina u sopstvenom gradu i neizvesnost naručivanja ovih knjiga od Beoštampe (da ne pričam o tome da momci iz Darkvuda i Alan Forda neuporedivo bezbednije spakuju pošiljku i ona uvek stigne za 2, najviše 3 dana)
Go to Top of Page

Magic Wind
New Member

Serbia
265 Posts

Member since 25/07/2008

Posted - 27/03/2009 : 20:21:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Magic Wind a Private Message  Reply with Quote
Slažem se sa Texom da kolekcionarski DD ima smisla samo ako je u rangu Libellusovih knjiga (bolji kvalitet papira, otiska, samog koričenja, o dizajnu da ne pričam). Daj bože da ne bude u rangu kol. Zagora sa 3 naslova po sredini i logom VČ tu negde. Daj bože...
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/03/2009 : 20:21:56  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Magic Wind

Goksi, zaboravio si i 200 dinara poštarinu i moguće dvonedeljno iščekivanje da knjiga najzad stigne nekako (uz što minimalnija oštećenja u transportu i uz nadu da nije felerični primerak).Ne može se porediti kupovina u sopstvenom gradu i neizvesnost naručivanja ovih knjiga od Beoštampe (da ne pričam o tome da momci iz Darkvuda i Alan Forda neuporedivo bezbednije spakuju pošiljku i ona uvek stigne za 2, najviše 3 dana)

Uh, to jeste. Mada poštarinu baš i ne mogu da računam, pa to plaćam za sve, i kad naručujem ostale stripove iz alanforda ili ko danas iz Darkvuda. Kad smo već kod toga, City Express je postao prilično bezobrazan, meni su danas za 3 stripa naplatili 330 din..
Go to Top of Page

Magic Wind
New Member

Serbia
265 Posts

Member since 25/07/2008

Posted - 27/03/2009 : 20:47:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Magic Wind a Private Message  Reply with Quote
Što se tiče poštarine, Alan Ford je najkorektniji, 150 dinara za neograničen broj stripova uz odličnu očuvanost
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 27/03/2009 : 20:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
quote:

Što se tiče poštarine, Alan Ford je najkorektniji, 150 dinara za neograničen broj stripova uz odličnu očuvanost

Znam, i meni je. Spakuju sve extra i najmanje poštarina izađe. Ali nemaju jedan od stripova koji sam ja danas naručio.
Go to Top of Page

Bruce Springsteen
Advanced Member

5550 Posts

Member since 28/10/2008

Posted - 27/03/2009 : 23:20:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Springsteen a Private Message  Reply with Quote
quote:

Slažem se sa Texom da kolekcionarski DD ima smisla samo ako je u rangu Libellusovih knjiga (bolji kvalitet papira, otiska, samog koričenja, o dizajnu da ne pričam). Daj bože da ne bude u rangu kol. Zagora sa 3 naslova po sredini i logom VČ tu negde. Daj bože...

Malo sumljam da će biti u rangu Libellusa, a ako i bude (kamo sreće) ne vidim razlog zbog čega to nije slučaj i sa KZ.
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 28/03/2009 : 00:20:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Tex Willer

quote:
Originally posted by Collector

I opet moram da se slozim s tobom da jos uvek ima puno prostora za poboljsanje.
Cetvorku nisam video,ali trojku imam i to sto je bolja od prve dve ne znaci i da je odlicna.Jeste bolja,ali jos uvek ne onoliko dobra koliko bi trebalo za nesto sto se zove kolekcionarsko izdanje.
Daj Boze da DD krene od pocetka kako treba.

Vas dvojica ste uigran tandem na ovom topicu!!!!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts

Member since 04/01/2005

Posted - 28/03/2009 : 17:31:32  Show Profile Show Extended Profile  Send nebody a Private Message  Reply with Quote
Na ovom topicu se uopste ne oseca SEKA* Svi zadovoljni poskupljenjem. Niko ne pominje (osim mene) popust za clanove od 30 %.
Svi ste izgleda puni ko brod...
A broj izdanja se stalno povecava. Sa troska od 600 din mesecno za VC stripove pre godinu dana, dogurali smo na cca 2500 din, a najavljuju se i nova izdanja.

Ima li koga? Probudite se!!!!

Do sada sam bio prvi u redu koji je branio VC, ali ovo ne ide ovako. Nesto zestoko treba da se menja.

*legenda: SEKA=Svetska ekonomska kriza

Edited by - nebody on 28/03/2009 17:34:34
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/03/2009 : 19:11:06  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by nebody

Na ovom topicu se uopste ne oseca SEKA* Svi zadovoljni poskupljenjem. Niko ne pominje (osim mene) popust za clanove od 30 %.
A broj izdanja se stalno povecava. Sa troska od 600 din mesecno za VC stripove pre godinu dana, dogurali smo na cca 2500 din, a najavljuju se i nova izdanja.

Do sada sam bio prvi u redu koji je branio VC, ali ovo ne ide ovako. Nesto zestoko treba da se menja.

Prvo,ne moze da izadje na 2500 mesecno vec manje od 2000 za osnovna izdanja (najskuplja nedeljna kombinacija je 190+320=510 a najjeftinija 190+190=380).
Drugo,na pocetku si imao samo 4 osnovna izdanja za 600 dinara. Ako tako gledas poskupela su za 160 dinara ta 4 stripa.
Znaci tu razliku u ceni vecim delom predstavlja povecanje broja izdanja a ne poskupljenje kako ti hoces da predstavis.
Go to Top of Page

nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts

Member since 04/01/2005

Posted - 28/03/2009 : 21:50:01  Show Profile Show Extended Profile  Send nebody a Private Message  Reply with Quote
8 kiosk stripova mesecno je 1200 din, kolekcionarski Zagor oko 1300 din (srednja vrednost ova 4 broja), sto izadje 2500 din. a najavljuje se i DD kolekcionarski.

Jel' to postoji jos neko poskupljenje osim ovog kolekcionarskog Zagora?

Edited by - nebody on 28/03/2009 22:11:49
Go to Top of Page

Tex Willer
Advanced Member

14077 Posts

Member since 17/09/2005

Posted - 28/03/2009 : 22:25:57  Show Profile Show Extended Profile  Send Tex Willer a Private Message  Reply with Quote
quote:

8 kiosk stripova mesecno je 1200 din, kolekcionarski Zagor oko 1300 din (srednja vrednost ova 4 broja), sto izadje 2500 din. a najavljuje se i DD kolekcionarski.

Jel' to postoji jos neko poskupljenje osim ovog kolekcionarskog Zagora?

I ovako ti je losa matematika.8 kiosk stripova ti ide oko 2000 dinara.
Pa kiosk striovi su ti sad od 190(Tex,Zagor,Mr No,Dampyr,DD) do 320(Zagor OP,Leo Pulp). Svi su poskupeli za 40 dinara,tako da ako tu racunas i kol.Zagora onda trosak ide na oko 3500 dinara mesecno bez kol.DD.
Go to Top of Page

nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts

Member since 04/01/2005

Posted - 28/03/2009 : 22:44:19  Show Profile Show Extended Profile  Send nebody a Private Message  Reply with Quote
Nisam znao da su poskupela i kiosk izdanja.

Pre ce biti da cu ja kao neko ko je kupovao sve da pocnem da kupujem nista.
Cist bezobrazluk.
Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 28/03/2009 : 23:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message  Reply with Quote
quote:

Nisam znao da su poskupela i kiosk izdanja.

Pre ce biti da cu ja kao neko ko je kupovao sve da pocnem da kupujem nista.
Cist bezobrazluk.

Ne slažem se sa tobom.....
ako pogledaš Mr No br.14 on u Cg košta 2e u Srbiji 150 din a
Mr No br.15 je isto 2e u CG a u Srbiji 190 dinara. Cena ista za inostranstvo!
Ne znam kakve su cene za Hr i Slo ali verovatno se oslanjaju na evro!
Kod nas je ovo loše prihvaćeno jer je pala vrednost dinara za 25% u odnosu na euro a samim tim i zarade (VČ dobija dinare a sve plaća u eurima... tako da je zaključak jasan!)
Go to Top of Page

Colt
stripovi.com kum

3298 Posts

Member since 18/10/2001

Posted - 29/03/2009 : 00:47:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Colt a Private Message  Reply with Quote
quote:

Daj neki konstruktivan predlog. Sta da se menja?
Go to Top of Page

zare80
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 22/09/2008

Posted - 29/03/2009 : 01:20:03  Show Profile Show Extended Profile  Send zare80 an AOL message  Send zare80 a Yahoo! Message  Send zare80 a Private Message  Reply with Quote
Po meni je jedini nacin prestati kupovati neke junake koji ti nisu bas toliko dobri. Dogovoris se sa nekim drugarom da ti kupujes neke a on druge pa uzmes od njega da procitas. Tako ja to radim.
Stvarno mi nije jasno kad ljudi kupuju sve. Ako ne planiraju to da cuvaju, a danasnji Boneli vecinom po meni nije za cuvanje vec za potpalu vatre, ne razumem zasto ne pozajmiti od nekog ko kupuje samo da procitas.

A imao bih ja jedan konstruktivan predlog za VC, koji dotice cenu ovog kolekcionarskog Zagora. Danas sam drzao u ruci broj 4 i broj 3 i hteo bih da predlozim ljudima koji rade korice i uvez ovog izdanja da kontaktiraju ljude iz Libellusa i odu na casove kod onih koji rade korice i uvez za Magicnog Vetra jer ovo je i dalje sramota.
Ova kolekcija katastrofalno izgleda kada se stavi na policu. Kao da su se stripovi napili. Ne razumem zasto ne moze da se izvede da debljina stripa bude ista na delu gde je uvez i na drugom kraju.
Ili ako je to toliko tesko, nemojte da drzite cenu koju ima i Magicni Vetar kad kvalitet nije ni priblizno isti.

Po meni je glupo da se i krene DD kolekcionarsko izdanje ako ce korice biti iste kao za ovog Zagora. To ce biti jos jedno razocarenje onih koji su videli kako izgleda MV ili MNo kod Libellusa, ali ako je jedini razlog zbog koga ljudi iz VC krecu ova izdanja samo da zarade novac, sa sto manje truda onda svaka cast. Zar ne postoji stamparija koja u Srbiji koja moze ovo ljudski da odradi? Ako ne postoji, posaljite ih u stampariju Libellusa pa platite ljudima koji znaju kad vi ne znate.

Uvek ce se naci napaljenici koji ce ovo kupiti (mene ste uspeli da ubedite da odustanem, dosta sam vam i davao sansu)
Mislim da kad bi ova dva izdanja uradili savrseno mogli bi slobodno da dignete tiraz na 1000, a time bi vam se verovatno isplatilo cak i da trosak za to savrseno izdanje bude veci. A i da povecate cenu mislim da vas niko ne bi toliko kritikovao kao sad. Sa tom vecom zaradom bi komotno mogli da platite nekog sposobnijeg da to uradi kako valja

Molio bih nekog iz VC-a, ako ima vremena, da mi kaze sta misli o ovom predlogu
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 29/03/2009 : 01:55:40  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by zare80

Po meni je jedini nacin prestati kupovati neke junake koji ti nisu bas toliko dobri. Dogovoris se sa nekim drugarom da ti kupujes neke a on druge pa uzmes od njega da procitas. Tako ja to radim.
Stvarno mi nije jasno kad ljudi kupuju sve. Ako ne planiraju to da cuvaju, a danasnji Boneli vecinom po meni nije za cuvanje vec za potpalu vatre, ne razumem zasto ne pozajmiti od nekog ko kupuje samo da procitas.

A imao bih ja jedan konstruktivan predlog za VC, koji dotice cenu ovog kolekcionarskog Zagora. Danas sam drzao u ruci broj 4 i broj 3 i hteo bih da predlozim ljudima koji rade korice i uvez ovog izdanja da kontaktiraju ljude iz Libellusa i odu na casove kod onih koji rade korice i uvez za Magicnog Vetra jer ovo je i dalje sramota.
Ova kolekcija katastrofalno izgleda kada se stavi na policu. Kao da su se stripovi napili. Ne razumem zasto ne moze da se izvede da debljina stripa bude ista na delu gde je uvez i na drugom kraju.
Ili ako je to toliko tesko, nemojte da drzite cenu koju ima i Magicni Vetar kad kvalitet nije ni priblizno isti.

Po meni je glupo da se i krene DD kolekcionarsko izdanje ako ce korice biti iste kao za ovog Zagora. To ce biti jos jedno razocarenje onih koji su videli kako izgleda MV ili MNo kod Libellusa, ali ako je jedini razlog zbog koga ljudi iz VC krecu ova izdanja samo da zarade novac, sa sto manje truda onda svaka cast. Zar ne postoji stamparija koja u Srbiji koja moze ovo ljudski da odradi? Ako ne postoji, posaljite ih u stampariju Libellusa pa platite ljudima koji znaju kad vi ne znate.

Uvek ce se naci napaljenici koji ce ovo kupiti (mene ste uspeli da ubedite da odustanem, dosta sam vam i davao sansu)
Mislim da kad bi ova dva izdanja uradili savrseno mogli bi slobodno da dignete tiraz na 1000, a time bi vam se verovatno isplatilo cak i da trosak za to savrseno izdanje bude veci. A i da povecate cenu mislim da vas niko ne bi toliko kritikovao kao sad. Sa tom vecom zaradom bi komotno mogli da platite nekog sposobnijeg da to uradi kako valja

Molio bih nekog iz VC-a, ako ima vremena, da mi kaze sta misli o ovom predlogu

Dotakao si se stvari koja i mene interesuje jer uzimam vc zagora kao i magicnog od libellus a...razlika je evidentna i ocigledna...ali da budem iskren kad sam razmislio malo-zasto vc ako moze ne bi to promenio i ucinio izdanje savrsenim....jedini logicni razlog je da je u pitaju stamparija. Tako da ne verujem da je promena moguca...nazalost(osim ako vc ne krene da stampa svoje stvari u hrvatskoj)

Go to Top of Page

REJS
Senior Member

Serbia
2891 Posts

Member since 17/03/2008

Posted - 29/03/2009 : 03:07:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit REJS's Homepage  Send REJS a Private Message  Reply with Quote
Prestanite da kupujete.Ovi novi stripovi su glupi i autori tapkaju u mestu godinama.Nekada smo bili klinci pa nam naivne price nisu smetala.A ako vidim da ljudi kupuju sve zivo izdacu svoj strip sa nazivom Milan Tarot i ovcice.Samo za ljude bez ukusa.

http://www.youtube.com/watch?v=C5qbvnqMClk

Izbacite Facepalm sprecite sukobe,givnite sansu miru !!!

Go to Top of Page

Collector
Junior Member

Serbia
338 Posts

Member since 12/06/2007

Posted - 29/03/2009 : 03:16:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Collector a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Bruce Wayne

moguca...nazalost(osim ako vc ne krene da stampa svoje stvari u hrvatskoj)

A takođe postoji i Rotografika iz Subotice. Kvalitet je proverljiv u izdanjima Dagde i Belog puta.......
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 29/03/2009 : 10:24:58  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
Ma znam da ima i kod nas normalnih stamparija..ali VC je stamparija(GrafArt)i kapiram da je poptuno suludo i pricati o tome da je promene....

Go to Top of Page
Page: of 213 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.46 seconds. Snitz Forums 2000