Author |
Topic  |
nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts
Member since 04/01/2005 |
Posted - 29/03/2009 : 11:12:43
|
quote: Originally posted by Colt
quote: Originally posted by nebody
Na ovom topicu se uopste ne oseca SEKA* Svi zadovoljni poskupljenjem. Niko ne pominje (osim mene) popust za clanove od 30 %. Svi ste izgleda puni ko brod... A broj izdanja se stalno povecava. Sa troska od 600 din mesecno za VC stripove pre godinu dana, dogurali smo na cca 2500 din, a najavljuju se i nova izdanja.
Ima li koga? Probudite se!!!!
Do sada sam bio prvi u redu koji je branio VC, ali ovo ne ide ovako. Nesto zestoko treba da se menja.
*legenda: SEKA=Svetska ekonomska kriza
Daj neki konstruktivan predlog. Sta da se menja?
POD HITNO da pokrenete te clanske karte, i uz pomoc njih da za sve koji su "nekako" (kupovina 2 ili vise kolekcionarskog Zagora, ili sta vec) ostvarili pravo na veci popust date 30 % popusta na SVA izdanja (i kiosk i HC i albume), cime bi se nekako izbalansiralo poskupljenje.
Primer:
do sada sam u Darkvudu placao obicna kiosk izdanja 130 din, sa poskupljenjem bih u Trafici na NBG-u placao 190 din manje 30 % popusta 133 din, prakticno isto. Ostala izdanja od 180 do 280 din necu da pomenem, ali ista prica vazi. Zagor kolekcionarsko izdanje sam platio 2x1400 (platio bih i vise zbog Ferri-ja), onda je usledila relativno normalna cena od 1120 din sa 20 % popusta za 3. knjigu. Cetvrta knjiga je bezobrazno poskupela na 1800 din sto bi bilo sa 30 % popusta 1260 din, opet nekako podnosljivo. Sadasnja cena od 1440 din mi je van domasaja, ako nameravam da nastavim da kupujem sva izdanja, a do sada sam ih kupovao. A sta ce biti sa ubacivanjem novih izdanja DD HC? Mesecni trosak se penje sa ranijih 2500 din mesecno, na vise od 4-5 000. Mi svi radimo za platu, a ozimace nam 6 % od nje za porez. Nekima je ovaj porez mozda onliko koliko daju na stripove mesecno, mozda manje, mozda vise.
Ne treba valjda ja da vas ucim ekonomiji. Vama trebaju stalni kupci, i to svih izdanja, a to mozete da ostvarite ISKLJUCIVO POSTENIM popustima.
Ako uskoro ne pocnete da cenite verne kupce kao sto sam ja, mogu samo da okrenem ledja. Nemam drugog izbora. |
Edited by - nebody on 29/03/2009 11:15:27 |
 |
|
nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts
Posted - 29/03/2009 : 11:25:25
|
quote: Originally posted by zare80
Stvarno mi nije jasno kad ljudi kupuju sve. Ako ne planiraju to da cuvaju, a danasnji Boneli vecinom po meni nije za cuvanje vec za potpalu vatre, ne razumem zasto ne pozajmiti od nekog ko kupuje samo da procitas.
A vidis ja ne razumem, niti sam ih ikad razumeo, ljude koji kupe strip, procitaju ga i posle bace. Ili ga upropaste savijanjem, pisanjem po njemu, guzvanjem, cepanjem, ukratko necuvanjem. Proslo je vreme kad sam ja imao 8 godina, i kad sam sa nestrpljenjem i uzbudjenjem trcao na trafike da procitam novu epizodu. Od tada je proslo 25 godina. Mozda mi se nesto slicno desilo kad sam se rukovao i slikao sa Ferri-jem na sajmu, ali to je prilika koja se desava jednom u zivotu. Ferri nas nece verovatno vise nikad posetiti, sto zbog svojih obaveza, sto zbog godina.
Sigurno ne kupujem sve stripove da bih potpaljivao vatru sa njima nego da bih ih cuvao za svoju decu. Polovinu stripova od VC koje sam kupio jos nisam ni procitao, a i pitanje je kad cu. |
 |
|
Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 29/03/2009 : 11:28:37
|
Ovo me podseća na jednu davnašnju anegdotu. Pre dvadeset godina, drugar zakasnio nedelju dana sa vraćanjem video kasete u video klub, i oni mu naplate kaznu zbog toga. On popizdi, i kaže: "Na šta to liči, oni meni da naplate kaznu! Pa oni žive od mene! Valjda treba oni meni da plate!"
Naravoučenije - mušterije su uvek u pravu, osim kad nisu. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
 |
|
goksi
Senior Member

Serbia
1965 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 29/03/2009 : 11:36:23
|
Ja bih dodao samo nešto. Ja bih jako voleo da imam Mister Noa od Libellusa, jer je vrh izdanje. Ali je "van mog domašaja" (da iskoristim izraz tako često ovde upotrebljavan) pa ne idem po forumu i vičem Dadama kako pothitno moraju da smanje cenu izdanja! |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 29/03/2009 : 11:44:32
|
quote: Originally posted by goksi
quote: Originally posted by Magic Wind
Što se tiče poštarine, Alan Ford je najkorektniji, 150 dinara za neograničen broj stripova uz odličnu očuvanost
Znam, i meni je. Spakuju sve extra i najmanje poštarina izađe. Ali nemaju jedan od stripova koji sam ja danas naručio.
Što jeste jeste...profesionalizam na visokom nivou... |
 |
|
nebody
Average Member

Fed Rep Yugoslavia
598 Posts
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Member since 22/09/2008 |
Posted - 29/03/2009 : 17:01:01
|
quote: Originally posted by Bruce Wayne
Ma znam da ima i kod nas normalnih stamparija..ali VC je stamparija(GrafArt)i kapiram da je poptuno suludo i pricati o tome da je promene....
Zato sam i rekao da svoje ljude posalju na kurs kod nekog ko to zna da im objasni. Nije sramota unaprediti svoje znanje i priznati da nisi savrsen. |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Posted - 29/03/2009 : 17:20:03
|
quote: Originally posted by nebody
Stvarno mi nije jasno kad ljudi kupuju sve. Ako ne planiraju to da cuvaju, a danasnji Boneli vecinom po meni nije za cuvanje vec za potpalu vatre, ne razumem zasto ne pozajmiti od nekog ko kupuje samo da procitas.
A vidis ja ne razumem, niti sam ih ikad razumeo, ljude koji kupe strip, procitaju ga i posle bace. Ili ga upropaste savijanjem, pisanjem po njemu, guzvanjem, cepanjem, ukratko necuvanjem. Proslo je vreme kad sam ja imao 8 godina, i kad sam sa nestrpljenjem i uzbudjenjem trcao na trafike da procitam novu epizodu. Od tada je proslo 25 godina. Mozda mi se nesto slicno desilo kad sam se rukovao i slikao sa Ferri-jem na sajmu, ali to je prilika koja se desava jednom u zivotu. Ferri nas nece verovatno vise nikad posetiti, sto zbog svojih obaveza, sto zbog godina.
Sigurno ne kupujem sve stripove da bih potpaljivao vatru sa njima nego da bih ih cuvao za svoju decu. Polovinu stripova od VC koje sam kupio jos nisam ni procitao, a i pitanje je kad cu.
Nisi me razumeo, ono sto sam zeleo da kazem je da su ovi sadasnji stripovi koje izdaje VC u poredjenju sa starim brojevima istih junaka pravo smece i potpala je blaga rec. To znaju i njihovi autori, ali ih stancaju zato sto vide da se prodaje. Bolje ti je da kupis u Darkvudu neki od reprinta AF-a za iste te pare (veruj mi deci ce se vise svideti).
Ako vec skupljas iz tog razloga, jedino se Zagor odabrane price i DD isplate, mozda Tex ali ga nisam citao pa ne mogu da garantujem. Marti i Mister No je smece u odnosu na stare epizode koje na aukcijama mozes da nadjes, a da nisu mnogo skupe.
Ovo je moje misljenje, a ti ne moras da se slozis. Kad sam bio klinac kupovao sam svesto je izlazilo pa makar i ne jeo uzinu u skoli, ali mi je bitniji kvalitet nego kvantitet.
|
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41154 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 29/03/2009 : 17:45:05
|
Ma iskulirajte ljudi sa cenom, desila se i nista promeniti ne mozemo.. Neko je pomenuo da treba da budu gotove clanske karte zbog popusta, i mislim da na to treba staviti akcenat.. Takodje znamo svi da su nove epizode u odnosu na stare istih junaka katastrofa i na to ne mozemo da uticemo.. Jednostavno sada je ponudjen izbor, pa neka kupuje ko sta hoce.. Kolekcionarski Zagor je za mene katastrofalan, ali zato sto sam od tog izdanja ocekivao savrsenstvo i mislio da ce mi zauvek biti u kuci kao pravo kolekcionarsko izdanje, kao sto imam Libellus MN.. I na to bi trebalo i dalje dizati kuke i motike dok se ne popravi... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Posted - 29/03/2009 : 17:56:58
|
quote: Originally posted by sawitch
Ma iskulirajte ljudi sa cenom, desila se i nista promeniti ne mozemo.. Neko je pomenuo da treba da budu gotove clanske karte zbog popusta, i mislim da na to treba staviti akcenat.. Takodje znamo svi da su nove epizode u odnosu na stare istih junaka katastrofa i na to ne mozemo da uticemo.. Jednostavno sada je ponudjen izbor, pa neka kupuje ko sta hoce.. Kolekcionarski Zagor je za mene katastrofalan, ali zato sto sam od tog izdanja ocekivao savrsenstvo i mislio da ce mi zauvek biti u kuci kao pravo kolekcionarsko izdanje, kao sto imam Libellus MN.. I na to bi trebalo i dalje dizati kuke i motike dok se ne popravi...
E moj druze, pitanje koliko oni uzimaju u obzir to koliko mi kukamo na kvalitet kolekcionarskog Zagora. Problem je sto ce se uvek naci 500 ljudi koji ce to kupiti, kakav god da je kvalitet. Ja samo mislim d bi prodali i hiljadu komada kada bi kvalitet bio kao u Libellusu. Jedino resenje je prestati kupovati, ali to ne mozemo uraditi organizovano. |
 |
|
zare80
Average Member

Serbia
586 Posts
Posted - 29/03/2009 : 18:05:42
|
quote: Originally posted by Dado Mister No knjige su jos u izradi, a Texove knjige su bile sredinom tjedna gotove, no nazalost morali smo ih vratiti natrag. Kvaliteta nije odgovarala onome sto mi trazimo i sto zelimo ponuditi kupcima nasih izdanja, pa ce se te knjige ponovno raditi. Ista situacija je i s Ridjobradim broj 7, a Spirou 23 trebao bi pocetkom iduceg tjedna biti u prodaji.
Iskreno nam je zao sto ce sad zbog toga jos malo potrajati dok se te knjige ne nadju u prodaji, ali kvaliteta izdanja bitnija nam je od dotanih 2-3 tjedna cekanja i vjerujem da ce to nasi kupci razumjeti.
E ovo je poruka za VC kako se rade knjige. Kapa dole za odnos prema kupcima. Hteo sam da otvorim novi post sa ovim ali bi me verovatno manhunter zakljucao. Samo se nadam da ce neko iz VC-a ovo procitati. Daj bre ljudi uradite taj izgled knjige da valja, ovako je sva nakrivo. Zar vas ne bude sramota kad se to prodaje? |
 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
Posted - 29/03/2009 : 18:08:15
|
quote: Originally posted by Dado Mister No knjige su jos u izradi, a Texove knjige su bile sredinom tjedna gotove, no nazalost morali smo ih vratiti natrag. Kvaliteta nije odgovarala onome sto mi trazimo i sto zelimo ponuditi kupcima nasih izdanja, pa ce se te knjige ponovno raditi. Ista situacija je i s Ridjobradim broj 7, a Spirou 23 trebao bi pocetkom iduceg tjedna biti u prodaji.
Iskreno nam je zao sto ce sad zbog toga jos malo potrajati dok se te knjige ne nadju u prodaji, ali kvaliteta izdanja bitnija nam je od dotanih 2-3 tjedna cekanja i vjerujem da ce to nasi kupci razumjeti.
E ovo je poruka za VC kako se rade knjige. Kapa dole za odnos prema kupcima. Hteo sam da otvorim novi post sa ovim ali bi me verovatno manhunter zakljucao. Samo se nadam da ce neko iz VC-a ovo procitati. Daj bre ljudi uradite taj izgled knjige da valja, ovako je sva nakrivo. Zar vas ne bude sramota kad se to prodaje?
Potpisujem, svaka čast na profesionalnosti. |
Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!! |
 |
|
profesor-inz
Advanced Member

4204 Posts
Member since 27/11/2008 |
Posted - 29/03/2009 : 18:15:52
|
quote: Originally posted by srdjandj
E ovo je poruka za VC kako se rade knjige. Kapa dole za odnos prema kupcima. Hteo sam da otvorim novi post sa ovim ali bi me verovatno manhunter zakljucao. Samo se nadam da ce neko iz VC-a ovo procitati. Daj bre ljudi uradite taj izgled knjige da valja, ovako je sva nakrivo. Zar vas ne bude sramota kad se to prodaje?
Potpisujem, svaka čast na profesionalnosti.
Sve se u životu vraća,kako radiš tako i prođeš...predviđam da kolekcionarski Zagor neće dugo....to je problem izdavača. |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41154 Posts
Posted - 29/03/2009 : 18:16:30
|
@Zare80 Ja sam prestao da kupujem.. Znam da ih necu naterati nista da promene, jer sam ja jedinka.. Ali jedan po jedan i eto osipanja kupaca... |
 |
|
Magic Wind
New Member

Serbia
265 Posts
Member since 25/07/2008 |
Posted - 29/03/2009 : 18:43:20
|
@Zare80 Ja sam prestao da kupujem.. Znam da ih necu naterati nista da promene, jer sam ja jedinka.. Ali jedan po jedan i eto osipanja kupaca...
Nešto mi se sve čini da oni i ne mogu (ili ne žele) bolje to da odrade. Jednostavno nije ni trebalo da se upuštaju u taj posao sa HC Zagorom. Upravo zato mi nisu jasne najave HC Dylana Doga, šta li im to treba... |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41154 Posts
Posted - 29/03/2009 : 18:49:27
|
Ja ne znam zasto to nije islo u nekoj HC varijanti sa malo losijim papirom kao sto je Ludens HC... Bilo bi pristupacnije kud i kamo, i svi bi bili prezadovoljni... Ja sam mrtav isao u BG na sajam knjiga radostan sto izlazi HC Zagor i kupio prve 2 knjige, i nisam ni obratio paznju.. Dosao kuci, i slog me opalio... |
 |
|
Magic Wind
New Member

Serbia
265 Posts
Posted - 29/03/2009 : 18:56:58
|
Mogu misliti. Ja sam nedavno naručio dvojku i dobio desetak strana koje su bile baš blede, na 6-7 mesta nedostajalo je famozno slovo ž, a naslovnice kao da je lepio đak prvak karbofiksom. Inače moja dvojka je iste visine kao jedinica, pretpostavljam da je to štampano posle sajma, na tenane!? |
 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41154 Posts
Posted - 29/03/2009 : 19:00:59
|
Culfis i ja cemo sebi uraditi neki HC integral Traper Keri, pirat, i uradicemo ga bolje nego VC kolekcionarskog Zagora.. Garantujem.. Eto videcete slike.. |
 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
kreŠa
Advanced Member

.jpg)
Serbia
4790 Posts
Member since 26/01/2009 |
|
Magic Wind
New Member

Serbia
265 Posts
Posted - 29/03/2009 : 19:15:42
|
quote: Originally posted by kreŠa
quote: Originally posted by Magic Wind
Mogu misliti. Ja sam nedavno naručio dvojku i dobio desetak strana koje su bile baš blede, na 6-7 mesta nedostajalo je famozno slovo ž, a naslovnice kao da je lepio đak prvak karbofiksom. Inače moja dvojka je iste visine kao jedinica, pretpostavljam da je to štampano posle sajma, na tenane!?
I sto ne pozoves da zamenis?Koliko znam tu knjigu jos imaju.
Ha ha, pa da mi zapadne neka još gora, sa ko zna kojim felerom posle još 15-tak dana čekanja. Neka, drugi put  |
 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
Posted - 29/03/2009 : 19:33:46
|
Ja ne znam zasto to nije islo u nekoj HC varijanti sa malo losijim papirom kao sto je Ludens HC... Bilo bi pristupacnije kud i kamo, i svi bi bili prezadovoljni... Ja sam mrtav isao u BG na sajam knjiga radostan sto izlazi HC Zagor i kupio prve 2 knjige, i nisam ni obratio paznju.. Dosao kuci, i slog me opalio...
... i ne samo to ... nego si i meni kupio jednu i navuko me na njih ... e savicu , savicu :)
pozdrav od toze :) |
 |
|
Rock.Bob Rock
Senior Member

Croatia
1146 Posts
Member since 25/03/2009 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41154 Posts
Posted - 29/03/2009 : 21:31:00
|
quote: Originally posted by andjelt
Ja ne znam zasto to nije islo u nekoj HC varijanti sa malo losijim papirom kao sto je Ludens HC... Bilo bi pristupacnije kud i kamo, i svi bi bili prezadovoljni... Ja sam mrtav isao u BG na sajam knjiga radostan sto izlazi HC Zagor i kupio prve 2 knjige, i nisam ni obratio paznju.. Dosao kuci, i slog me opalio...
... i ne samo to ... nego si i meni kupio jednu i navuko me na njih ... e savicu , savicu :)
pozdrav od toze :)
Zajebao sam obojicu..  |
 |
|
andjelt
Senior Member

.jpg)
Serbia
2217 Posts
Member since 28/07/2008 |
|