forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Beli Put PRESS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 136

Djole
stripovi.com suradnik

Serbia
11876 Posts

Member since 03/11/2002

Posted - 12/04/2009 : 23:59:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Djole a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Emir Pasanovic

Da, u Watchmenima filmu Moore nije ni potpisan, samo je napisano "Characters co-created by Dave Gibbons".

Nije ni u Vendeti. Moore se u načelu ne potpisuje u filmovima koji se rade po njegovim stripovima nakon one tužbe oko Lige.

DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala.
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 00:04:14  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Budimo realni, propustiti ovakvu priliku da se poveća prodaja stripa bilo bi imbecilno.
Prvi rezultati to i pokazuju; dnevna prodaja Nadzirača ovih dana nadmašuje onu koja je pre šest meseci bila na mesečnom nivou.

Markose, možda bi mogao da prestaneš sa lažnim optužbama na račun Belog Puta i dobijanja prava od DC-a... istina je da prvi dogovor za 24 grafičke novele nije urađen direktno sa DC-ijem, ali sa njihovim zvaničnim predstavnikom za Evropu jeste, e, sad, što se nekome tamo ti dogovori nisu posle dopali, to nema veze sa celom pričom. Taj prvi ugovor je validan i priznat od strane DC-a jer i jeste urađen u njihovo ime. Sada radimo direktno s njima i čak imamo povoljnije uslove nego u početku, a i vole nas, što si mogao videti kada si pokušao da dobiješ Nadzirače za Hrvatsku.

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9280 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 13/04/2009 : 00:34:06  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Kad vas toliko vole, nek vam (pro)daju Supermena i (još) Betmena.

Ne zaboravimo Books Of Magic, Swamp Thing itd.
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 02:34:19  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Pa prvi Books of magic je uzet, a i još dva Betmena... polako bre, biće to sve, ponešto već i u prvoj deceniji XXI veka.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/04/2009 : 10:18:10  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boban
Markose, možda bi mogao da prestaneš sa lažnim optužbama na račun Belog Puta i dobijanja prava od DC-a... istina je da prvi dogovor za 24 grafičke novele nije urađen direktno sa DC-ijem, ali sa njihovim zvaničnim predstavnikom za Evropu jeste, e, sad, što se nekome tamo ti dogovori nisu posle dopali, to nema veze sa celom pričom. Taj prvi ugovor je validan i priznat od strane DC-a jer i jeste urađen u njihovo ime. Sada radimo direktno s njima i čak imamo povoljnije uslove nego u početku, a i vole nas, što si mogao videti kada si pokušao da dobiješ Nadzirače za Hrvatsku.

Ne lazem, to su informacije koje sam dobio od Francine prije par godina u Frankfurtu. Ne vidim razloga zasto bi me ona lagala, a kao potvrda tu je činjenica da ste sami skenirali prva izdanja, dok za kasnija imate materijale. No dobro, sto je bilo, bilo je, to ne mijenja puno na sadasnjoj situaciji. Koliko sam ja shvatio, jedino što DC voli više od novca je jako puno novca. Vaš ugovor ne traje vječno, a ja ću ponuditi koliko god bude trebalo da dobijem što želim. Dvostruko, trostruko, četverostruko, uopće nije bitno. Možda će onda i mene voljeti ;)

Trouble will find me
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 13/04/2009 : 10:25:01  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Markos je poludeo!
A nije ni Skype upalio.
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/04/2009 : 10:35:21  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
jesam!

Trouble will find me
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 13/04/2009 : 10:42:05  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Poludeo ili Skype upalio?

Zapravo, pošto vidim da ti Skajp ne gori, znači da je ovo prvo. :)
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/04/2009 : 10:59:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Oboje;) Čuj, preživio sam jučerašnji overdose šunkom, jajima i kolačima, ali posljedice se još osjećaju;)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 11:06:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Markose, ne možeš nikada ponuditi više zato što ne kapiraš kako ta matematika ide. Nije tu bitan avans, nego rojaliti, a kada ti prijaviš da ćeš da štampaš 500 primeraka oni umru od smeha.
Što se skeniranja tiče, pre nego što je pušten prvi strip u štampu ja lično sam se dopisivao dva meseca sa DC-jem, slao uzorke probnih otisaka da nam odobre takav način rada i na kraju, posle gomile peripetija dobio odobrenje. DC je ogromna firma i često jedan segment ne zna šta drugi segment dogovara. Beli Put ima potpisan ugovor za 24 stripa PRE nego što je odštampao i jedan jedini, u godini 2005. Nemoj da širiš iskrivljene informacije potekle od osobe koja odavno ne radi u toj firmi.

Go to Top of Page

darth-vader
Advanced Member

Croatia
4834 Posts

Member since 05/10/2002

Posted - 13/04/2009 : 11:14:18  Show Profile Show Extended Profile  Send darth-vader a Private Message  Reply with Quote
quote:
Inače, Knez Mihajlova ulica u Beogradu je u znaku Nadzirača.

kaj su po cijeloj ulici plakati nadzirača ?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/04/2009 : 11:27:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Daj, pliz, nemoj meni pričati bajke. Svatko tko ima imalo pojma o izdavaštvu zna da izdavačke kuće koje su vlasnici prava napuhavaju cijenu materijala (jer taj dio ide isključivo njima), dok roylties idu uglavnom autorima pa se oko toga previse ne trude. Uostalom, sam si se pohvalio da ste royalties za Vendetu i ostale naslove platili 300 dolara, a materijale skupo. Zato ne vidim zasto bi vam dopustili skeniranje kad im je prodaja materijala čista zarada. Ali, dobro, kažem, to nije trenutno toliko važno. Trenutno je situacija takva da imate ugovor za naredne 2 i po godine i za to vrijeme ih necu moci raditi. A onda cemo vidjeti mogu li ipak možda ponuditi više;)

Trouble will find me
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 13/04/2009 : 12:23:42  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Kad smo vec kod cifara,mogu li predstavnici izdavackih kuca izneti neke cifre(koliko je potrebno platiti sve ukupne troskove da bi materijal mogao otici u stampariju)?Konkretan primer recimo taj i taj naslov toliki tiraz i naplatili su nam xy $?
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 12:26:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Možda, cijena:2

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 13/04/2009 : 14:07:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
"Nadzirači" već nekolio dana nadziru prolaznike sa najboljih knjižarskih pozicija u gradu, kako i doliči. Uskoro će se smestiti i u neke druge izloge.

Do tada, još jednom vas pozivamo na sutrašnji koktel koji će se održatu u kafeu "Plato" (renoviranom i osveženom) u zgradi Filozofskog fakulteta, tačno u pet do dvanaest. Govoriće se o grafičkoj noveli, filmu koji već u sredu stiže u beogradske bioskope i svim stvarima koje prate ovu priču. Najavljujemo zanimljivu diskusiju i puno prijatnih iznenađenja za posetioce.
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 14:12:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
markose, ja sam zgranut da ti kao izdavač pedeset i više knjiga ne praviš razliku između rojalitisa i avansa na isti.
Beli put gomilu prava sada dobija bez avansa jer su se svi osvedočili da pošteno i redovno plaćamo rojaliti... ti nudiš veliki avans i nakon toga smatraš da nemaš nikakvu obavezu prema vlasniku prava jer su ti tiraži mali. Zato i ne možeš da shvatiš zašto tvoj veliki ponuđeni avans nije dovoljan, jer u ukupnom zbiru ti zapravo daješ mnogo manje.

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/04/2009 : 14:26:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Heh. Ti meni predbacujes da ja ne kuzim tu matematiku, iako sam ja po struci dipl. ing. matematike. Ja bih ipak rekao da je ti ne kužiš, ali dobro. No ja sam zgranut kako ti, kao netko tko se godinama bavi književnošću, ne razumije jednostavnu rečenicu "ja ću ponuditi koliko god bude trebalo". Koji ti tu dio nije jasan? ;)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 14:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Struka nema veze sa zdravom logikom.
A što se prilike tiče, imaćeš svake tri godine po jednu, ovu malopređašnju si propustio.
Jesi li igrao nekada poker? Znaš li zašto je uopšte smišljen poker, koji je njegov osnovni cilj?
Znanje te igrice je mnogo važnije za savremeni biznis nego diploma ing. matematike.
Ako ne pre, godine 2011 to ćeš i ti shvatiti.

Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 13/04/2009 : 14:50:43  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Napokon čitljiv topic!

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Obelix
Average Member

Serbia
537 Posts

Member since 06/04/2009

Posted - 13/04/2009 : 14:52:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Obelix a Private Message  Reply with Quote
Izvinjavam se sto upadam u diskusiju, ali zanima me, kako jedna drzava kupuje prava u ime druge

Da li bilo koji izdavac iz bilo koje drzave moze kupiti prava za neku drugu drzavu, ma gde se ona nalazila, ili je to samo za ex Yu prostore?

Malo me ovo zbunjuje?

Teorije nam pomazu da podnesemo nepoznavanje cinjenica
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10926 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/04/2009 : 14:57:34  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Jesu li i 100 metaka pod blokadom?
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/04/2009 : 15:19:04  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Propustio sam priliku jer sam malo prenaivan i malo previse vjerujem ljudima. Ali to je sve dio skole, nista strasno ako se izvuku prave pouke. Ako hoćeš provjeriti, slobodno me ponovo nazovite i ponudite pomoć oko materijala, ali "sačekaj samo da mi potpišemo ugovor, pa ćemo onda sve dogovoriti". Možete me izblefirati jednom na istu foru i to je više manje to. Toliko o pokeru znam.

S druge strane, ti očito ne uspijevaš shvatiti koncepciju izdavaštva koja nije zasnovana na biznisu. Daj shvati već jednom: meni je savršeno svejedno hoće li Fibra na kraju godine ili svog postojanja biti u plusu ili minusu, apsolutno mi je svejedno hoću li na nekom izdanju zaraditi ili ne i profit mi nikad, apsolutno nikad nije bio niti ce biti cilj i razlog zašto se bavim izdavaštvom. S tim u vidu, postoje stripovi koje želim napraviti, pod svaku cijenu. Ali doslovno pod svaku cijenu. Tu spadaju Watchmen i Sandman. I sad, ako treba ponuditi 10,20,50,70,100 ili koliko god tisuća nečega da ih dobijem, ja cu to napraviti. Makar unaprijed znam da se nikad neću pokriti. Ako ništa drugo, to licitiranje će skupo koštati i drugu stranu;)

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/04/2009 : 15:21:06  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kasper

sve što je beli put objavio do sada, a i ono što još nije. Kao npr. YTLM.

Trouble will find me
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29711 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 13/04/2009 : 15:22:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obelix

Izvinjavam se sto upadam u diskusiju, ali zanima me, kako jedna drzava kupuje prava u ime druge

Da li bilo koji izdavac iz bilo koje drzave moze kupiti prava za neku drugu drzavu, ma gde se ona nalazila, ili je to samo za ex Yu prostore?

Malo me ovo zbunjuje?

nema pravila. ovisi sto ti vlasnik prava dopusti.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10926 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 13/04/2009 : 15:31:25  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

quote:
Originally posted by kasper

sve što je beli put objavio do sada, a i ono što još nije. Kao npr. YTLM.

Bas sam se pitao sto li Hrvati ne objavljuju taj serijal kada su 'naprzeni' na Rissa.
Ovaj Beli Put je vece zlo nego sto sam mislio ...
Go to Top of Page
Page: of 136 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.33 seconds. Snitz Forums 2000