forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Beli Put PRESS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 136

alexts
Advanced Member

Serbia
9269 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/10/2008 : 21:24:54  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beli Put PRESS

A propos serijala koje smo zapoceli u biblioteci "Grafičke novele" ono što zasigurno možemo potvrditi je da cemo drasticno skratiti period izmedju izlazaka knjiga u serijalima. Ovo se odnosi na Sendmena, Helblejzera, 100 metaka, Propovednika... Dakle, ocekujte brži ritam izlaska. I kvalitet kao do sada.

Nadam se da se ove tri tačke odnose i na Konana?
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 28/10/2008 : 21:26:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Mislim da se odnosi na tekstove stranih autora koji su autorska prava svojih pisaca, te se chesto prava za njih moraju osigurati odvojeno od prava za samo izdanje stripa.
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 28/10/2008 : 22:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Radi se o tome da neki strani izdavači traže da svaki tekst koji dodajemo originalnom izdanju moramo da pošaljemo na autorizaciju. Proces je da napišemo tekstove, prevedemo, pošaljemo i sačekamo da ih autorizuju. Uobičajeno je da ostavljaju sebi pravo da ih čitaju i po nekoliko meseci. Pošto je u pitanju prilično zamoran proces, zbog toga samo odustali od nekih projekata.
Najbolji je primer Tintin. Želeli smo da objavimo sve epizode, u 8 knjiga, ali da uz strip objavimo i stotinak strana uredničkih/originalnih tekstova, gde bismo analizirali važnost stripa, istoriju njegovog pojavljivanja u bivšoj državi... Mislimo da je jako važno da se osvrnemo na lokalno i sagledamo ga iz našeg ugla.
Vlasnik prava je bio eksplicitan - nikakvi tekstovi se ne mogu dodati. Objavite original, ili ništa. Takođe, za kompletno izdanje su tražili da ga objavimo u malom (A5) formatu, što smo smatrali neprimerenim našem tržištu, koje nije imalo 20 različitih izdanja do sada, kao u Francuskoj. Želeli smo da to bude neka vrsta definitivnog izdanja za naš region i, pošto nam nisu dozvolili da to obavimo na naš način, odustali smo.
Ne treba posebno spominjati da bi bio u pitanju velik i skup projekat. Navodno će drugi izdavač krenuti sa jednim po jednim albumom. U Belom Putu verujemo da je to potpuno neprimereno i da naši čitaoci nemaju interes za tim.
Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 28/10/2008 : 23:12:37  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
Ja sam čuo najavu da će do kraja godine izaći prvi album u IPSovom izdanju.
Videćemo kog je formata njihovo izdanje, ako izađe.
Go to Top of Page

axle munshine
Senior Member

Serbia
2399 Posts

Member since 14/06/2006

Posted - 28/10/2008 : 23:17:07  Show Profile Show Extended Profile  Send axle munshine a Private Message  Reply with Quote
@BP Press
Zanimljiva informacija oko Tintina,zaista...a sad ako mozes kazi nam kako stoje stvari sa Cortom...spominjan je i Vam,suskalo se i o Bilalu,sta je od svega toga istina?I kad mozemo ocekivati famozni br.1 edicije Integrali?

...BD, c'est la vie...
Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 28/10/2008 : 23:29:04  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
Okej, hvala na objasnjenju.
Mada ja te tekstove bas ne volim. Mrzim ih. Pre sam ih citao, kao da se upoznam bolje sa stripom, ali sam batalio kad sam skontao da su svi isti, da ti ne govore o samom stripu vec o licnom dozivljaju autora teksta. I jebeno svaki pocinje sa "Da mi je neko pre godinu dana rekao da cu pistai uvod za (), rekao bih mu da je lud!"
Sto se mene tice, korica, strip, korica.

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 28/10/2008 : 23:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Nažalost, za sada nemamo nijednu pouzdanu informaciju. Čim ih budemo imali...
Možemo samo da potvrdimo da imamo fenomenalan tekst o Bilalu, koji će, nadamo se, na adekvatan način biti objavljen u skoroj budućnosti.
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 28/10/2008 : 23:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
Nova (a davno davno obećana) izdanja, brži ritam izlaženja postojećih serijala, dodatni tekstovi u izdanjima, (redovita) komunikacija sa čitateljima... Jednostavno mi, prema dosadašnjim iskustvima, ovo zvuči predobro da bi bilo istinito. Što ne znači da ne želim da tako od sada stvarno i bude, da se razumijemo.

Dobro i šta mi sada treba da uradimo?
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 28/10/2008 : 23:34:49  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
quote:

... javite Kići, pa će on dalje nama.

Go to Top of Page

zeljko
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
17900 Posts

Member since 02/08/2002

Posted - 29/10/2008 : 11:06:41  Show Profile Show Extended Profile  Send zeljko a Private Message  Reply with Quote
mogul ja pitat o inkal integralu :D

Utabanim stazama ocaja!
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 29/10/2008 : 11:19:36  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by flamboyant soul

quote:

... javite Kići, pa će on dalje nama.

Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9269 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 29/10/2008 : 16:15:38  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
A Konan??

Ne mogu da verujem da je neko tražio objavljivanje Ten Tena u A5 formatu!? Pa taj strip ima toliko kadrova po strani da je i A4 premali (adekvatniji je malo veći od A4). Na A5 strip bi bio totalno nečitljiv. Dozvolite mi da sumnjam u ovu informacuiju, jer se kosi sa razumom.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/10/2008 : 16:42:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by alexts

A Konan??

Ne mogu da verujem da je neko tražio objavljivanje Ten Tena u A5 formatu!? Pa taj strip ima toliko kadrova po strani da je i A4 premali (adekvatniji je malo veći od A4). Na A5 strip bi bio totalno nečitljiv. Dozvolite mi da sumnjam u ovu informacuiju, jer se kosi sa razumom.

Nije necitljivo, veruj mi, drzao sam takvo izdanje Titina u ruci.
Izdanje je integral, po 3 epizode odjednom, i vrlo lepo izgleda na oko.
Naravno, ne bih ga nikad kupio takvog, nije mi kao A4 izdanje uopste!

I kao sto rece predstavnik Belog puta, nema nijedan dodatni tekst, slika, bilo sta. Samo stripovi i naslovne, tacka!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27611 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 29/10/2008 : 17:01:13  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
Zamisli,u stripu se nalazi samo strip!Kako odurno

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 29/10/2008 : 21:18:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by jaki

Istina, zvuci malo tupavo!

Ali ono sto sam mislio je da mi je lepo kada su integrali u pitanju da ima ponekih propratnih textova, ilustracija i slicnog!

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 29/10/2008 21:19:02
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 29/10/2008 : 23:21:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:
Originally posted by jaki

Istina, zvuci malo tupavo!

Ali ono sto sam mislio je da mi je lepo kada su integrali u pitanju da ima ponekih propratnih textova, ilustracija i slicnog!

Meni je dovoljan samo strip. Ako ima tekstova i skica, to je lijep bonus, ali to mi ne znači previše...Upravo sam pročitao na kraju V kao Vendeta, proces nastajanja stripa, nastajanja ideja. Zanimljivo je to, ali da ga nema, ne bi mi falilo previše. Draže mi je što na kraju ima još dva mini stripa koja nisu uvrštena u glavnu radnju.

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.

Edited by - Obi-wan on 29/10/2008 23:23:31
Go to Top of Page

flamboyant soul
stripovi.com suradnik

United Kingdom
1975 Posts

Member since 10/07/2007

Posted - 29/10/2008 : 23:29:16  Show Profile Show Extended Profile  Send flamboyant soul a Private Message  Reply with Quote
Ja sam za tekstove, pogotovo ako se radi o nekim 'nepoznatim' stripovima, koji se prije nisu pojavljivali na ovim prostorima. Tekst mora biti dobar, naravno. Nastanak stripa i tako to, ne neke bezvezarije.

Edited by - flamboyant soul on 29/10/2008 23:29:44
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 29/10/2008 : 23:49:10  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
Može li se znati cijenjeno ime i prezime glasnogovornika "Belog puta"?

COUNT ZERO INTERRUPT
an interrupt of a process decrements a counter to zero

Go to Top of Page

beli luk
Average Member

Serbia
795 Posts

Member since 18/06/2006

Posted - 29/10/2008 : 23:53:51  Show Profile Show Extended Profile  Send beli luk a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mladjo

Hahaha, pa na forumu si care.
Znas, moje ime nije Beli, a i ne prezivam se Luk.

...and they won`t have to burn the books! when no one reads them anyway...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/10/2008 : 00:00:31  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by beli luk

quote:
Originally posted by mladjo

Hahaha, pa na forumu si care.
Znas, moje ime nije Beli, a i ne prezivam se Luk.

Volim znati tko mi odgovara na pitanja. Da li je to direktor firme, njegov zamjenik, glasnogovornik ili svi skupa, kako kome dodje tipkovnica pod ruku. U svakoj ozbiljnoj firmi postoji podjela zaduženja. To što ja znam tko vodi firmu, na znači da ta osoba i odgovara na pitanja. U svakom slučaju, drago mi je da sam te nasmijao

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 30/10/2008 : 01:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Ochigledno je ta osoba recimo pr menadzer ili osoba za kontakt sa javnoshcu. Shto znachi da ima sav info, i nishta od izvrshne moci, shto je zgodno jer onda nema svrhe da ga davimo i molimo da neshto izdaju, nego samo mozhemo da ga pitamo.
Go to Top of Page

vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts

Member since 21/12/2006

Posted - 30/10/2008 : 08:00:27  Show Profile Show Extended Profile  Send vope a Yahoo! Message  Send vope a Private Message  Reply with Quote
Nije moguce da jos nijeste provalili da je to Vronski??!! :)

...
Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/10/2008 : 09:48:44  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

Ochigledno je ta osoba recimo pr menadzer ili osoba za kontakt sa javnoshcu. Shto znachi da ima sav info, i nishta od izvrshne moci, shto je zgodno jer onda nema svrhe da ga davimo i molimo da neshto izdaju, nego samo mozhemo da ga pitamo.

Da, upravo tako. I mislim da bi bilo lijepo kada bi osoba upisala ime i prezime u profil.Nadam se da ne tražim previše:))

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

mladjo
Advanced Member

Croatia
20013 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 30/10/2008 : 09:49:07  Show Profile Show Extended Profile  Send mladjo a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vope

Nije moguce da jos nijeste provalili da je to Vronski??!! :)

COUNT ZERO INTERRUPT

Go to Top of Page

feniks
Senior Member

1925 Posts

Member since 08/05/2004

Posted - 30/10/2008 : 12:44:44  Show Profile Show Extended Profile  Send feniks a Private Message  Reply with Quote
Pitanje>
Da li se nastavlja biblioteka Integrali i kada(2009/2010..)?
Da li ce se numeracija grafickih novela malo mijenjati?
Sledeci Sendmen je br 23,100 metaka br 24 itd( propovednika ima 10 komada)da li to znaci da ce GN biti 100?

Na izdavanje mnogo sta moze uticati ali ovo je stvar organizacije
pa da to malo razjasnite.
Go to Top of Page
Page: of 136 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.36 seconds. Snitz Forums 2000