Author |
Topic  |
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Member since 05/11/2002 |
|
srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts
Member since 02/05/2005 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Member since 08/02/2008 |
Posted - 23/08/2009 : 23:31:29
|
E dobro si mu rekao! |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
wildboar
New Member

292 Posts
Member since 29/10/2005 |
Posted - 23/08/2009 : 23:50:06
|
Izgleda da se u stripovima vrte velike pare pa su podmetacine postale normalna stvar. |
Novak Djokovic - Prvi teniser na svetu !!! |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Posted - 24/08/2009 : 00:21:40
|
Propusti se dešavaju. Prvih pet grafičkih novela se raspradaju, mada je štamparija garantovala da se neće raspadati, ali naš papir je mnogo deblji nego original i ne trpi lepljenje. To jeste činjenica, ali sve ostalo i zauvek će biti prošivano, dakle, nema ni pomena od raspadanja; povez izuzetan; potpuno je nefer godinama da nekim ljudima jedina asocijacija bude loš povez jer to ne može biti istina. Raspadnuti primerci se menjaju, štampaju se druga izdanja tih prvih pet GN koja će biti prošivena i nekom globalnom nivou, taj će propust biti ispravljen. Priče o propustima u prevodu stoje takođe, ali prevođenje je nestvarno težak posao, posebno kada su u pitanju dela koja funkcionišu u određenom slengu. Pa pokušajte da prevedete indexovo pozorište iz onog prvog perioda, kada se prave bezbrojne aluzije na lokalne stvari i jezičke osobenosti pojedinih republika. To jednostavno nije moguće. I šta sad? Ne treba da prevodimo i izdajemo jer je teško i nemoguće. Gdegod postoji dilema, mora da se pribegne nekoj varijanti i uvek će se naći neko da komentariše kako je moglo bolje ili kako je promašen smisao... nismo znali da u Čikagu tako tepaju noćnom metrou... jebiga, nismo znali, šta da radimo, nismo bili u Ćikagu, nismo se sretali s tim pojmom Recimo, nekada se voz Beograd-Split interno zvao Dioklecijan... zamisli sada da neki radnik u Novskoj kaže drugom: "Ovaj Rimljanin opet kasni"...ko bi to shvatio u Brazilu npr. i uspeo da prevede u jednom potezu? Grafičke novele su prepune tih stvari, aluzija na istoriju, politiku, lokalne moćnike, ikonografiju. Mnogo puta jednostavno nemamo pojma šta se iza nekog izraza krije. Ne kažem da treba deliti samo hvalospeve, ali treba biti objektivan... dobro je to i to, ovo je slabije, ovo mi se ne sviđa. |
__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti. |
 |
|
.dejan.
Starting Member

39 Posts
Member since 24/02/2009 |
Posted - 25/08/2009 : 18:14:59
|
Samo jedno pitanje: da li se kod treće knjige propovednika rikna (ako se to tako zove) razlikuje po boji u odnosu na prve dve ili je to samo kod mene? |
 |
|
Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts
Member since 26/04/2009 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
vope
Senior Member

Montenegro
2969 Posts
Member since 21/12/2006 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Posted - 25/08/2009 : 19:29:28
|
Ja sam bio u vashoj radnji u Kosovskoj i moram reci da vam je objekat bash super. U izlogu one decije knjige valjda i slikovnice ako sam dobro video, lep lokal, a radnice, odnosno ona radnica shto je tada radila je bash prijatna. Sve je objasnila u vezi popusta, ostavio svoje ime, podatke i reche da ce me zvati kada se izrade te kartice(zlatne) i da imam i bez njih 20 posto. Poshto propustih popust za integrale uzeo sam samo shninkela a tamo gde pogled ne dopire i bleksada nisam. Takodje sam uzeo Vendetu, Preachera 3 i 100 metaka i ligu za kreshu. Svi su stripovi super, nema nikakvog znaka ili bilo kakvog nagovestaja da ce se raspasti(mislim na vendetu poshto je u first five), ne pucketaju listovi shto je obicno dokaz slabog uveza ili lepka. Sve u svemu super, i jedva cekam sledecu nedelju za Metabarone. |
Tebi pripada kraljevstvo zaborava na cijim granicama padaju sve maske,pa se tako prema tvojoj palati približavamo lišeni secanja, godina i kao bezimena bica ulazimo u božanski putir,nalik na kakvu vatrenu hostiju |
 |
|
Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts
Member since 27/10/2008 |
Posted - 25/08/2009 : 20:50:36
|
quote: Originally posted by .dejan.
Samo jedno pitanje: da li se kod treće knjige propovednika rikna (ako se to tako zove) razlikuje po boji u odnosu na prve dve ili je to samo kod mene?
Odgovor je - da. |
 |
|
Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts
Posted - 25/08/2009 : 20:53:07
|
quote: Originally posted by weljko94
Ja sam bio u vashoj radnji u Kosovskoj i moram reci da vam je objekat bash super. U izlogu one decije knjige valjda i slikovnice ako sam dobro video, lep lokal, a radnice, odnosno ona radnica shto je tada radila je bash prijatna. Sve je objasnila u vezi popusta, ostavio svoje ime, podatke i reche da ce me zvati kada se izrade te kartice(zlatne) i da imam i bez njih 20 posto. Poshto propustih popust za integrale uzeo sam samo shninkela a tamo gde pogled ne dopire i bleksada nisam. Takodje sam uzeo Vendetu, Preachera 3 i 100 metaka i ligu za kreshu. Svi su stripovi super, nema nikakvog znaka ili bilo kakvog nagovestaja da ce se raspasti(mislim na vendetu poshto je u first five), ne pucketaju listovi shto je obicno dokaz slabog uveza ili lepka. Sve u svemu super, i jedva cekam sledecu nedelju za Metabarone.
Drago nam je što tako mislite. Trudićemo se da budemo bolji u budućnosti, pošto je ovo ipak sami početak (u vezi sa Klubom čitalaca).
A propos raspadanja određenih izdanja, Boban je u ovom postu sve lepo objasnio, a ja da ponovim da je moguće da primerke koji su oštećeni zamenite. |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
Posted - 25/08/2009 : 23:14:27
|
Vendeta nije u prvih pet... prvih pet izdatih nose brojeve: 2. 3. 4, 5 i 6. |
__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti. |
 |
|
weljko94
Advanced Member

Serbia
3015 Posts
Posted - 25/08/2009 : 23:31:32
|
quote: Originally posted by Beli Put PRESS
Ja sam bio u vashoj radnji u Kosovskoj i moram reci da vam je objekat bash super. U izlogu one decije knjige valjda i slikovnice ako sam dobro video, lep lokal, a radnice, odnosno ona radnica shto je tada radila je bash prijatna. Sve je objasnila u vezi popusta, ostavio svoje ime, podatke i reche da ce me zvati kada se izrade te kartice(zlatne) i da imam i bez njih 20 posto. Poshto propustih popust za integrale uzeo sam samo shninkela a tamo gde pogled ne dopire i bleksada nisam. Takodje sam uzeo Vendetu, Preachera 3 i 100 metaka i ligu za kreshu. Svi su stripovi super, nema nikakvog znaka ili bilo kakvog nagovestaja da ce se raspasti(mislim na vendetu poshto je u first five), ne pucketaju listovi shto je obicno dokaz slabog uveza ili lepka. Sve u svemu super, i jedva cekam sledecu nedelju za Metabarone.
Drago nam je što tako mislite. Trudićemo se da budemo bolji u budućnosti, pošto je ovo ipak sami početak (u vezi sa Klubom čitalaca).
A propos raspadanja određenih izdanja, Boban je u ovom postu sve lepo objasnio, a ja da ponovim da je moguće da primerke koji su oštećeni zamenite.
Ma jasno je sve, i nema potrebe za persiranjem.  |
 |
|
Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts
Posted - 26/08/2009 : 11:35:25
|
quote: Originally posted by Beli Put PRESS
A propos raspadanja određenih izdanja, Boban je u ovom postu sve lepo objasnio, a ja da ponovim da je moguće da primerke koji su oštećeni zamenite.
Ma jasno je sve, i nema potrebe za persiranjem. 
Dogovoreno, pozdrav! |
 |
|
Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts
Member since 23/01/2009 |
Posted - 26/08/2009 : 23:44:28
|
Ja se izvinjavam ako je ovo pitanje vec bilo postavljeno. Kakve su sanse da Beli Put u nekoj buducnosti izda nesto i od mangi? Naravno, mislim na nesto ozbiljnije naslove tipa Berserk, Death note, Gantz, Monster... |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
 |
|
Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts
|
Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts
|
Born To Run
Average Member

901 Posts
Member since 05/01/2009 |
|
Wicked
Advanced Member

Serbia
5536 Posts
Posted - 27/08/2009 : 02:40:23
|
Ozbiljno? To me jako raduje. Da ne spemujemo ovde, ako imas neke konkretne informacije molim te mi posalji na PM. |
You heard it too, didn`t you? The voice of the divine wind. |
 |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 27/08/2009 : 03:14:40
|
Stizemo gore na Salon... Ima li sanse da do tada nesto novo bude vani? |
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |