forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Beli Put PRESS
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 136

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 26/11/2008 : 21:32:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Pavel01

quote:
Originally posted by manhunter

Ja imam nemačko izdanje, ali mi je ovo od BP ipak bolje. Bolje tih 5 knjiga nego 31 sveščica. Mada, ako postoji i HC na dojč...

http://www.comicguide.de/php/bild_large.php?id=50513&c=0

Ovo ti je HC, ali nije integral već album. Mislio sam na više albuma u jednoj HC knjizi. Thx enivej!!

I am legion. I do not forget. I do not forgive.

Go to Top of Page

DusMan
Advanced Member

5067 Posts

Member since 12/11/2001

Posted - 27/11/2008 : 01:52:24  Show Profile Show Extended Profile  Send DusMan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by flamboyant soul

OK, dvije ženske kažu da im se Jaguar sviđa. Idemo dalje, možda se javi i koji pravi stripaš.

Hohohohou... Svaka cast! Konacno neko sme da kaze istinu na ovom forumu. :)
Go to Top of Page

Bruce Wayne
Senior Member

Serbia
1060 Posts

Member since 03/09/2008

Posted - 28/11/2008 : 04:19:59  Show Profile Show Extended Profile  Send Bruce Wayne a Private Message  Reply with Quote
Oce li Beli put izdati Corta??? PItam drugi put,prvi je prosao bez odgovora!

Of all the gin joints in all the towns in all the world, she walks into mine.

Go to Top of Page

srdjandj
Advanced Member

Serbia
22436 Posts

Member since 02/05/2005

Posted - 28/11/2008 : 09:04:04  Show Profile Show Extended Profile  Send srdjandj a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Renky

Beli Put ima odličan izbor... za svakoga po nešto pa čak i za mene koji ne prati baš amerikanu ali integrali su pogođeni, po mom guštu. Jedino što nisan uzeja je Put u tulum. Imao sam ga na uvid i, čast svakome, ali to nije strip... bar ne onakav kakvim ga ja poznajem. Ne sporim da se nekome možda i sviđa. Moja preporuka je definitivno Tamo gdje pogled ne dopire... prekrasan strip.

Tamo gde pogled ne dopire je i mene oduševio.
A Put u Tulum imam, ali kao što kažeš, nije to strip koji osvaja, tako da mogu reći, bačene pare.

Iz Vršca stiže glas, u vinu leži spas, ko vino ne pije, taj nek se ubije!!!
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 28/11/2008 : 11:16:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Put u Tulum nije strip za one koji su odrasli na Zagoru i Texu, niti za one koji se pale na superheroje ili Hermana. (ništa od ovoga nije upotrebljeno u pežurativnom smislu)
Put u Tulum je strip za one koji nikada nisu čitali stripove, a vole i prate razne vidove umetnosti.
Put u Tulum je omiljeno štivo ljubiteljima Felinija kojih realno ima mnogo više nego ljubitelja stripa.
Put u Tulum je najprodavanije strip-izdanje Belog Puta posle Hogara, naravno.
Put u tulum će mnogo više učiniti za proširenje strip-scene u Srbiji nego Metabaroni ili Sendmen.
Svim zadrtim stripadžijama (opet bez poruge u glasu) preporučujem da oprezno pregledaju ovo izdanje pre nego što ga kupe da ne bi bili razočarani i posle pričali okolo kako su bacili pare. Ne kupujte naslepo sve što liči na strip. Pogledajte, razmišljajte, birajte...

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts

Member since 15/11/2002

Posted - 28/11/2008 : 11:24:05  Show Profile Show Extended Profile  Visit Renky's Homepage  Send Renky a Private Message  Reply with Quote
Znači složili smo se...
Put u tulum nije strip u onakvom obliku u kakvom su ga upoznali ljudi koji su ikad otvorili bilo koji strip... od Zagora do Blacksada.
Što ni u kojem slučaju ne umanjuje njegovu vrijednost među ciljanom publikom. Dapače...

PS
Kad Hogar već ide tako dobro, zar nije vrime za drugu knjigu? Pliz, stvarno je vrime.

"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter
Go to Top of Page

Pavel01
Senior Member

Croatia
2470 Posts

Member since 10/03/2007

Posted - 28/11/2008 : 11:24:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Pavel01 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Boban

... razmišljajte...

kazu to boli...

the bird is the word
http://www.youtube.com/watch?v=ZieSsxPkMwk
Go to Top of Page

Boban
Junior Member

Serbia
485 Posts

Member since 05/11/2002

Posted - 28/11/2008 : 12:08:02  Show Profile Show Extended Profile  Visit Boban's Homepage  Send Boban a Private Message  Reply with Quote
Ima i onih koje boli dok razmišljaju, ali mnogo češće je bol posledica nerazmišljanja.

Elem, Beli Put je izdao ABADAZAD, to je Diznijev serijal gde se kombinuje tekst i strip, tj, doživljaji se malo čitaju, a onda nekoliko strana stripa pa u krug; mali format, ali svaka knjiga na 144 strane u boji ima tridesetak tabli stripa što nije zanemarivo. Te knjige su namenjene klincima koji tek ulaze u čitanje pa im je lakše da prate strip, ali povremeno ima klasičnog teksta i to ih kao vuče ka ozbiljnijim čitalačkim poduhvatima. Ne znam koliko je to realno funkcionalno, Dizni je odustao posle treće knjige, očigledno te međuvarijante ne uspevaju uvek, ali eto, kao podatak, možda će neki zadrti stripoljubac potražiti i ovo, malo više o svemu ovde: http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=5127

__________ Put cemo naci, ili cemo ga napraviti.
Go to Top of Page

alexts
Advanced Member

Serbia
9273 Posts

Member since 25/09/2005

Posted - 28/11/2008 : 14:19:55  Show Profile Show Extended Profile  Send alexts a Private Message  Reply with Quote
Put u Tulum je strip, kao i svaki drugi.

Specifičnosti su da nije žanrovski nego "umetnički" (kao i mnogi stripovi - pogledajte savremenu FrBelg scenu) i da žanrovski pripada nadrealizmu (opet nije usamljen - recimo: Avanture Đuzepe Bergmana isto od Manare.
Go to Top of Page

karven
Senior Member

Serbia
1871 Posts

Member since 16/07/2006

Posted - 28/11/2008 : 19:05:39  Show Profile Show Extended Profile  Send karven a Private Message  Reply with Quote
Hmmm...volim Felinija ali ne i Put u Tulum, i smatram da ce Sandman i Metabaroni uciniti vise za prosirenje strip scene u Srbiji od Puta u Tulum...eto
ko je sada u pravu?

All is one in Darkseid. This mighty body is my church. When I command your surrender, I speak with three billion voices. When I make a fist to crush your resistance. It is with three billion hands.
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4683 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 28/11/2008 : 20:47:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
Hmmm, ja bas nisam mnogo gledao felinijeve filmove, a Tulum mi se opasno dopao (ako se dobro secam, bio je na prvom mestu na mojoj listi za 2007 (ili 2006 bese) )

i kako ne bese taj sajam u nisu malo ranije, popust bi dobro dosao, kako vidim, drasticna je razlika u ceni za 100b #2 (100 din) i Sandnama #1i2 (1560 din), a oba su izdanja iste edicije i skoro identicnog broja strana. Naravno, pazario sam oba (lutkina kuca ce malo sacekati). mozda ipak treba uzeti u obzir inflaciju i preiod izdavanje, kad bese ono 100b izasao?

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/11/2008 : 21:03:31  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:

Put u Tulum nije strip za one koji su odrasli na Zagoru i Texu, niti za one koji se pale na superheroje ili Hermana. (ništa od ovoga nije upotrebljeno u pežurativnom smislu)

Što sužava krug čitalaca na tri osobe. Put u Tulum je verovatno tako pametno štivo da čitaoci Bonellija, američkih stripova i francusko-belgijske škole nemaju šta traže u ovom stripu. Glupi su valjda, ili šta li već.. Uvredio si upravo 99% ovog foruma.

quote:

Put u Tulum je strip za one koji nikada nisu čitali stripove, a vole i prate razne vidove umetnosti.

Ah, šteta, ja pratim razne vidove umetnosti, ali i čitam stripove, pa po tebi ovo ipak nije za mene..

quote:

Put u Tulum je omiljeno štivo ljubiteljima Felinija kojih realno ima mnogo više nego ljubitelja stripa.

Ja bih voleo da mogu da izjavim ovako nešto a da mi ne porastu magareće uši..

quote:

Svim zadrtim stripadžijama (opet bez poruge u glasu) preporučujem da oprezno pregledaju ovo izdanje pre nego što ga kupe da ne bi bili razočarani i posle pričali okolo kako su bacili pare. Ne kupujte naslepo sve što liči na strip. Pogledajte, razmišljajte, birajte...

Ja ovo čitam ovako: Ljudi, ovo nije strip, i 100% nije za vas. Nemojte da bacate pare kojih ionako nemate na ovo remek delo, a da se posle žalite kako strip nije dobar. Upamtite: ovo nije strip, ovo je nešto što vaši malecni mozgovi ne mogu da obuhvate, ovo je rezervisano za ozbiljne kupce, intelektualce koji imaju novca, zadrte stripadžije koji jedva sastavljaju kraj sa krajem neka kupuju Zagora. Ili barem Metabarone, ako baš hoćete da kupite i neko od izdanja kuće koja izdaje i ne-strip Put u Tulum.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/11/2008 : 21:49:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

Ja bih voleo da mogu da izjavim ovako nešto a da mi ne porastu magareće uši..

Zavisi o kom podrucju se govori.
Ako uzmemo Srbiju (ili mozda cak i citavu ex-Yu teritoriju) npr. mogao bih se sloziti sa Bobanom.
Ako gledamo svetsku pozornicu, glasao bih za tebe Hunteru....

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/11/2008 : 22:06:05  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
Ja razmisljam svetski.

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 28/11/2008 : 22:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ja razmisljam svetski.

Mora onda da si dugo u Svici, ja jos nisam stekao te tvoje tacke gledista, i dalje se zadrzavam na kompromisima

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.

Edited by - Lord Vader89 on 28/11/2008 22:22:58
Go to Top of Page

manhunter
Moderator

Switzerland
25986 Posts

Member since 17/09/2004

Posted - 28/11/2008 : 22:27:58  Show Profile Show Extended Profile  Send manhunter a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

Ja razmisljam svetski.

Mora onda da si dugo u Svici, ja jos nisam stekao te tvoje tacke gledista, i dalje se zadrzavam na kompromisima

14 godina.
Zezam se, nema to veze sa svetskim razmišljanjem, ja sam jednostavno tako shvatio. Kad neko kaže da ima više fanova Felinija nego stripova, a pri tome ne navede neku određenu državu, automatski mislim globalno
A čak i kod nas ne mislim da je to tako, ali to će biti malo teže da se utvrdi

Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29689 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 28/11/2008 : 22:37:18  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Bobane, kolor u Indijanskom letu... Nekako mi je hladan, preumjetan, meni je ostalo u pamćenju da sam to vidio u puno njeznijim bojama. To je naknadno "remasterizirano" ili što? Pretpostavljam da su to talijani radili? Ne napadam, nije ništa strašno, izdanje je jako dobro, čisto poluprofesionalna znatiželja.

Trouble will find me
Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1659 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 02/12/2008 : 09:44:27  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Beli Put PRESS

Evo nekih informacija i odgovora... Prva promotivno-prodajna akcija Belog Puta koja sledi je ucešce na Sajmu knjiga u Nišu. Ovaj sajam pocinje 3. decembra u hali Cair i sa velikih zadovoljstvom cemo našim citaocima iz Niša i ovog dela Srbije predstaviti sva naša izdanja. I to sa popustom od cak 30%! Imamo veoma lepa secanja na prošlogodišnji sajam u Nišu (solidna poseta, znacajno interesovanje za knjige Belog Puta, sajamska nagrada koju je osvojio strip 300...) pa ocekujemo da ove godine bude još bolje i posecenije. Dakle, vidimo se u Nišu!
Ostale decembarske akcije na kojima radimo bice desice u Beogradu i pocece u prvoj i drugoj nedelji decembra, o cemu cemo vas blagovremeno obavestiti.
Drago nam je da cujemo pozitivne reakcije o Integralima i preporucujemo vam da ovaj decembar iskoristite da kompletirate kolekciju francusko-belgijskih stripova BP, kao i grafickih novela.

Evo nas u prvoj nedelji decembra...
Ima nekih termina za Beograd?
Go to Top of Page

kico
Advanced Member

Croatia
11381 Posts

Member since 22/12/2004

Posted - 02/12/2008 : 11:22:56  Show Profile Show Extended Profile  Send kico a Private Message  Reply with Quote
Da li je istina da Beli Put spema Štrumpfove...?
Go to Top of Page

shommy
Average Member

Serbia
586 Posts

Member since 03/09/2006

Posted - 02/12/2008 : 12:18:53  Show Profile Show Extended Profile  Send shommy a Private Message  Reply with Quote
Termini u drugoj nedelji decembra,cena integrala 1316din
graficke novele od 540din do 2700din

http://www.znaksagite.com/diskusije/viewtopic.php?t=7041&start=25

btw i ja jedva cekam datum i mesto gde ce biti ova akcija.
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 02/12/2008 : 12:48:02  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Mislim da su rekli da ce to biti onaj sajam u domu sindikata.
Go to Top of Page

jaki
Advanced Member

Croatia
27616 Posts

Member since 13/03/2004

Posted - 02/12/2008 : 21:25:21  Show Profile Show Extended Profile  Send jaki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Bobane, kolor u Indijanskom letu... Nekako mi je hladan, preumjetan, meni je ostalo u pamćenju da sam to vidio u puno njeznijim bojama. To je naknadno "remasterizirano" ili što? Pretpostavljam da su to talijani radili? Ne napadam, nije ništa strašno, izdanje je jako dobro, čisto poluprofesionalna znatiželja.

ogradija si se na vrime

Ja sam fetišist papira!
Go to Top of Page

Beli Put PRESS
Average Member

552 Posts

Member since 27/10/2008

Posted - 05/12/2008 : 13:56:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit Beli Put PRESS's Homepage  Send Beli Put PRESS a Private Message  Reply with Quote
Izdavacka kuca Beli Put organizovace od 6. decembra u beogradskom Delta sitiju seriju promotivno-prodajnih akcija pod nazivom “Dobra knjiga – najbolji poklon”.

U cilju afirmacije kulture citanja i darivanja knjiga, citaoci će tokom mesec dana trajanja akcije biti u prilici da na specijalnom štandu dođu do svih izdanja Belog Puta po promotivnim cenama, sa popustom od 20% do cak 50%!

U susret praznicima, zainteresovani ce moci da izaberu neki od 15 razlicitih poklon paketa, medju kojima i tri sa izborom najkvalitetnijih strip izdanja. Tako ce prve tri knjige "Sendmena" - "Zemlja snova", "Preludijumi i nokturna" i "Lutkina kuca" koštati 2400 dinara (redovna cena 3280 dinara), komplet od dve knjige "Kaste metabarona" 2700 dinara (redovna cena 3760 dinara) a cetiri knjige "Grada greha" 2400 dinara (redovna cena 3520 dinara).

Popust na pojedninacna izdanja je sajamski i iznosi 20%.

Posetite naš štand koji se nalazi na 1. spratu Delta sitija, preko puta kafea "Dorian Grej".

Ovo je prva od dve najavljene decembarske promotivno-prodajne akcije Belog Puta u Beogradu. O drugoj cemo vas detaljno informisati uskoro.

Go to Top of Page

tantus
Senior Member

Slovenia
1659 Posts

Member since 10/09/2003

Posted - 05/12/2008 : 14:09:31  Show Profile Show Extended Profile  Send tantus a Private Message  Reply with Quote
Hvala!
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 05/12/2008 : 14:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
Svidja mi se ovo, ali bih preferirao onih 30 posto na sve, poshto me uglavnom interesuju izdanja koja nisu pokrivena ovim popustom. Shteta, bash sam planirao da se nakupujem poklona.
Go to Top of Page
Page: of 136 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.34 seconds. Snitz Forums 2000