forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 www.stripovi.com - svaštara - off topic diskusije
 Svaštara
 Indijanci
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 44

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 02/03/2010 : 01:11:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Nekoliko Indijanskih poglavica:
(a za više podataka traži pod Wikipediju)

PONTIAC

Kao zanimljivost, njegove slike nikad nisu bile orig.,ova je najautentičnija

Born: c. 1720
Died: 20-Apr-1769
Location of death: Cahokia
Cause of death: Murder
Remains: Buried, Pontiac Gravesite, St. Louis, MO

Race or Ethnicity: American Aborigine
Sexual orientation: Straight
Occupation: Head of State

Executive summary: Chief of the Ottawa

---------------------------------------

JOSEPH BRANT
AKA Thayendanega

Born: 1742
Birthplace: Ohio River Banks
Died: 24-Nov-1807
Location of death: Brantford, Ontario, Canada
Cause of death: unspecified
Remains: Buried, Her Majestys Chapel of the Mohawks, Brantford, Ontario, Canada

Religion: Anglican/Episcopalian
Occupation: Military

Nationality: Canada
Executive summary: Mohawk Indian Chief

-------------------------------------------

TECUMSEH

Born: 1768
Birthplace: Clark County, OH
Died: 5-Oct-1813
Location of death: Thames River, Ontario, Canada
Cause of death: War

Occupation: Royalty

Executive summary: Shawnee Indian Chief

---------------------------

BLACK HAWK
AKA Ma-ka-tai-me-she-kia-kiak (Black Sparrow Hawk)

Born: c. 1767
Birthplace: Saukenuk, IL
Died: 3-Oct-1838
Location of death: Davis County, IA
Cause of death: Respiratory failure
Remains: Other

Nationality: United States
Executive summary: Led Indian uprisings in Illinois and Wisconsin

Kad pocneš crtati, uvek moraš imati na kraju olovke, srce, ruku i misli!

Edited by - Risar_69 on 02/03/2010 01:31:01
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 02/03/2010 : 01:38:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
CRAZY HORSE
AKA Tasunka Witko

Born: c. 1842
Birthplace: Rapid Creek, SD
Died: 6-Sep-1877
Location of death: Crawford, NE [1]
Cause of death: Murder
Remains: Buried, Ft. Robinson, Crawford, NE

Executive summary: Bayonetted in the back

[1] Ft. Robinson, now in Crawford, NE.

Father: Crazy Horse
Mother: Rattling Blanket Woman
Wife: Black Buffalo Woman
Wife: Black Shawl (1 daughter)
Wife: Nellie Laravie (d. 1920)
Daughter: They Are Afraid of Her (d. age three, by Black Shawl)

Shot 1870
Sioux Ancestry

-------------------------

SITTING BULL
AKA Jumping Badger

Born: c. 1831
Birthplace: Grand River, SD
Died: 15-Dec-1890
Location of death: Fort Yates, ND
Cause of death: Assassination
Remains: Buried, Sitting Bull Monument, Mobridge, SD

Religion: Other

Executive summary: Warrior Chief of the Sioux

-----------------------

COCHISE
AKA Cochise

Born: c. 1810
Birthplace: Chiricahua Mountains, AZ
Died: 8-Jun-1874
Location of death: Chiricahua Apache Reservation, AZ
Cause of death: Natural Causes
Remains: Buried, (in a secret location on Chiricahua land)

Executive summary: Native American warrior

----------------------

GERONIMO
AKA Goyathlay

Born: 16-Jun-1829
Birthplace: No-doyohn Canon, AZ
Died: 17-Feb-1909
Location of death: Ft. Sill, OK
Cause of death: Pneumonia
Remains: Buried, Beef Creek Apache Cemetery, Lawton, OK

Religion: Methodist

Executive summary: The last Indian to surrender

Expelled from the Dutch Reformed Church for gambling.

Father: Taklishim
Mother: Juana (d. 1858 murder)
Wife: Alope (d. 1858 murder, along with their 3 sons)
Wife: Chee-hash-kish (2 children)
Wife: Nana-tha-thtith (d. murder, 1 child)
Wife: Zi-yeh
Wife: She-gha
Wife: Shtsha-she
Wife: Ih-tedda
Wife: Taz-ayz-Slath (1 son)
Wife: Azul
Son: Chappo (b. 1867, by Chee-hash-kish)
Daughter: Dohn-say ("Tozey", b. 1871, by Chee-hash-kish)
Daughter: Eva
Daughter: Lenna
Son: Robby
Brother: Naretena

Taken Prisoner of War
Converted to Methodism Medicine Creek, Oklahoma Territory 1-Jul-1903
Apache Ancestry
Risk Factors: Alcoholism, Gambling

-------------------

RED CLOUD

Red Cloud (Lakota: Mahpíya Lúta), (1822 – December 10, 1909) was a war leader of the Oglala Lakota (Sioux). One of the most capable Native American opponents the United States Army ever faced, he led a successful conflict in 1866–1868 known as Red Cloud's War over control of the Powder River Country in northwestern Wyoming and southern Montana. Later, he led his people in reservation life.

------------------

http://www.flagforallpeople.com/gallery_page14.html

--------------------

--

Edited by - Risar_69 on 02/03/2010 02:08:40
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/03/2010 : 01:43:44  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Procitao sam knjigu "Sahranite mi srce kraj ranjenog kolena"i nesto mi je zapalo.Na kraju knjige nema slike Ludog konja samo neki piktograf,kaze se da ni jedna nije do danas autorizovana,a ova sa mog avatara se pojavljuje svuda po netu kao Ludi Konj.Zna li neko nesto vise o tome?

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12925 Posts

Member since 23/09/2005

Posted - 02/03/2010 : 12:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mr. Bushido a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by okiboki

Procitao sam knjigu "Sahranite mi srce kraj ranjenog kolena"i nesto mi je zapalo.Na kraju knjige nema slike Ludog konja samo neki piktograf,kaze se da ni jedna nije do danas autorizovana,a ova sa mog avatara se pojavljuje svuda po netu kao Ludi Konj.Zna li neko nesto vise o tome?

http://en.wikipedia.org/wiki/Crazy_horse#Photograph_controversy

Ukratko, ovu sliku koju ti imaš za avatara vjerojatno nije on.

Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 02/03/2010 : 21:38:00  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mr. Bushido

quote:

http://en.wikipedia.org/wiki/Crazy_horse#Photograph_controversy

Ukratko, ovu sliku koju ti imaš za avatara vjerojatno nije on.

Zanimljivo,mada ko zna.

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 18/03/2010 : 12:42:43  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
Stari njemački albumi sa sličicama o indijancima

"Büffel Album", Koch & Schenk, Ludwigsburg iz 1931 godine.
Iz zbirke Sammlung Bernd Schenkewitz.

Mahalesi fabrika cigareta Paul Rother,
Gera "Pustolovine Karla Maya"iz 1933 godine.

--

Edited by - Risar_69 on 18/03/2010 12:50:08
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/04/2010 : 00:25:06  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Brate divim ti se,sta bi dao da to vidim...Svaka cast na reportazi.

Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 17/05/2010 : 12:56:06  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Da ozivimo ovaj topic...

Chippewa
Chippewa (Chippeway, Ojibwa, Ojibway, Ojibwe).- Kolektivni naziv za grupu plemena i bandi Algonquian Indijanaca nastanjenih u području Velikih jezera u Kanadi i SAD-u, odnosno u Minnesoti, Michiganu, Wisconsinu, Ontariju i Saskatchewanu. Chippewa Indijanci su jedno od Jezerskih plemena (Lake tribes), uz obale Superiora, krajem poznatim po mnogim rižinim jezerima koja je bila glavna hrana tamošnjim Algonquianima ali i Sijuksima. Za kontrolu ovog bogatog područja vođeni su neprekidni ratovi. Na kraju su Čipeve, kada su se u drugoj polovini 17. veka dokopali vatrenog oružja, proterali sva plemena Sijukse, Foxe i Šajene. Oružjem su ih opskrbili Francuzi. Proteraše tako oni oko 1690-te Foxe iz severnog Wisconsina, pa se okrenuše Sijuksima, i teraše ih sve preko Mississippija. Dio Čipeva što je bio u poteri za Sijuksima, na kraju je i ostao na preriji. Ovde, u blizini planina Turtle Mountains u Severnoj Dakoti utvrdiše tako svoje najzapadnije bande. Njih danas poznajemo kao Plains Ojibwa a njihova kultura postala je prerijska. Jedna grupa Čipeva kasnije se nastanila na rezervatu Rocky Boy u Montani, utemeljen 1916., gde danas žive sa Plains Cree Indijancima. Ostatak plemena ostao je na rezervatu Turtle Mountain (utemeljen 1882.).

Ime

Reči Chippewa i Ojibwa istoga su korena u značenju to roast until puckered up, pržiti do naboranosti kako kaže Swanton, ili jednostavnije gathering, a odnosi se na naborane šavove na mokasinama. Reč ojib (puckered up; koja se javlja i u varijanti Chippewa ili Otchipwe ili Ojibwa, ovisno o dijalektima, označava naboranost. Sami sebe oni nazivaju Anishinabe. Ostali nazivi za njih su Bungee, kako su ih nazivali ljudi kompanije Hudson Bay. Francuzi su ih nazivali Cheveux-relevés, što su Španci preveli sa Cabellos realzados. Ime 'dugokosi' postoji kod Beaver ili Tsattine Indijanaca, što se u njihovom jeziku kaže Bedzaqetcha, a kod Hareskina ili Zečjeg Krzna Bedzietcho. Naziv Saulteaux, odnosi se tek na jednu njihovu skupinu, a verovatno tako i Huronski naziv Eskiaeronnon "people of the falls".

Plemena i bande

Od Chippewa se kroz istoriju odvojilo više skupina, najveći su: Missisauga i Nipissing ili 'Narod čarobnjaka'. Chippewa i Cree Indijanci danas su podeljeni na stotine bandi i takozvanih 'First Nations', i žive rasipani kroz južnu Kanadu. Najzapadnija Chippewa banda u Kanadi su Cold Lake iz Alberte, i Saulteau u Britanskoj Kolumbiji, ali pomešani sa Cree i Beaver Indijancima. Saulteau bandu poveo je oko 188o. jedan poglavica Saulteauxa. po govoru srodni su grupi iz Alberte. Lee Sultzman navodi bande iz 1650 godine: Achiligouan, Amicoures, Amikouet (Amikwa, Amikouai), Auwause, Bawating, Chequamegon, Keweenaw, Kitchigami, Macomile, Malanas (ili gens de la Barbue; u sadašnjem Bayfieldu, Wisconsin), Mantouek (Mantoue, Nantoüe), Marameg, Mackinac (Mikinac), Missisauga (Mississague, Missisaki, Tisagechroanu), Mundua, Nikikouek, Noquet (Nouquet, Nouket), Oumiusagai, Ouasouarini (Aouasanik, Ousouarini), Outchibou (Ouchipoe), Outchougai (Atchougue, Outchougi), Ouxeinacomigo i Saulteaux (Saulteur).

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 17/05/2010 : 13:06:11  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
Crveni oblak je bio nepokolebljivi protivnik potčinjavanja belom čoveku. Održao je mnoge značajne i zapažene govore u kojima se zalagao za svoj stav. Jedan od njih ponovio mi je starac koji ga je čuo i zapamtio zahvaljujući poznatoj sposobnosti Indijanaca da izuzetno dobro upamte izgovorene reči.

"Prijatelji", rekao je Crveni Oblak, "velika je nesreća što smo belog čoveka dočekali sa dobrodošlicom. Prevareni smo. Sa sobom je doneo svetlucave stvari koje su godile našem oku; doneo je oružje daleko ubojitije od našeg i iznad svega, doneo je vatrenu vodu koja omogućava da se na trenutak zaborave starost, slabost i tuga. Ali, ukoliko želite da posedujete stvari koje je doneo beli čovek, moraćete da započnete potpuno drugačiji život i odreknete se mudrosti svojih očeva. Postavljaćete svoj sto i zaboravljati na gladne. Podizaćete kuće i puniti ostave a onda se osvrtati oko sebe i tražiti suseda od koga ćete moći da otmete sve što ima! Odricaćete se samo onoga što vam ne treba ili bolje rečeno, nećete se odvajati ni od čega što posedujete, ukoliko to ne zamenite za posed nekog drugog čoveka.
Sunarodnici moji, razmislite o svetlucavim drangulijama toga bogatog čoveka i o njegovom opakom piću koje muti razum! Da li će nas te stvari dovesti u iskušenje da se odreknemo svoga doma ili svojih lovišta i časnog učenja naših predaka? Da li ćemo sebi dozvoliti da budemo povlačeni tamo-amo kao stoka? Da li ćemo sebi dopustiti da postanemo krdo belog čoveka?

Sledeći upamćen govor Crveni Oblak je održao 1866. godine, neposredno pred napad na tvrđavu Fil Kerni. Napetost koju su izazivala jaka osećanja protiv osvajača dostigla je najvišu tačku. Na većanju kod Barutne reke, na kome je odlučivano o pružanju otpora do poslednjeg čoveka očiglednim namerama vlade, nije bilo podeljenog mišljenja. Crveni Oblak je bio sasvim svestan brojčane nadmoćnosti i bolje opremljenosti belog čoveka, ali je i pored toga doneo čvrstu odluku da se upusti u neravnopravnu borbu; smatrao je da je i neravnopravna borba bolja od potčinjavanja.

"Čujte Dakote!" uzviknuo je, "Kada nam je Veliki Otac iz Vašingtona poslao svog prvog vojnika (generala Harnija) da od nas traži prolaz kroz naša lovišta duž koga bi beli ljudi izgradili gvozdeni put do planina i zapadnog mora, rekao nam je da njegovi sunarodnici žele samo da prođu kroz našu teritoriju a ne da se zadrže među nama - da žele samo da dođu do krajnjeg zapada na kome će tražiti zlato. Naše stare poglavice bile su uverene da pokazuju znake prijateljstva i dobru volju kada su toj opasnoj zmiji dozvolile da se nastani mežu nama. Obećali su da će štititi putnike.
Pa ipak, još pre nego što se pepeo vatre koja je gorela na tom veću ohladio Veliki Otac je počeo da gradi tvrđave na našoj zemlji. Čuli ste zvuke sekira belih vojnika kod Malog Bora; njihovo prisustvo među nama predstavlja kršenje sporazuma i vređanje duhova naših predaka. Da li ćemo dozvoliti da njihovi sveti grobovi budu preorani da bi na njima bio posađen kukuruz? Dakote, ja sam za rat!"

Crveni oblak je u starosti gotovo sasvim oslepeo, a umro je 1909. u devedesetoj godini.
Njegov privatni život bio je uzoran. Jednoj ženi ostao je veran celog života a svojoj deci bio je dobar i potpuno posvećen otac. Gajio je velike ambicije za svoga sina jedinca, koji je među Indijancima bio poznat kao Džek Crveni Oblak i želeo da od njega stvori velikog ratnika. Na ratnu stazu ga je izveo kada je dečak imao samo petnaest godina jer u to vreme nije mogao da zna da će doba međuplemenskih ratova biti okončano.
Među poglavicama iz kasnijeg doba Crveni Oblak se isticao kao smiren i jednostavan čovek, neposredan u govoru i hrabar u borbi. U svojim najboljim godinama ovaj vatreni zaštitnik domovine posedovao je sve muževne kvalitete karakteristične za američke Indijance toga vremena.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 17/05/2010 : 15:22:37  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Odlicni tekstovi Red Cloud.Vec sam se pitao gde je ovaj topik.
Evo jedan zanimljiv sajt ima svasta o Lakotama,cak i reci jezika,sajt stoji u mom profilu takodje

http://members.chello.nl/~f.vandenhurk/

I sa wikipedije o Indijancima:

http://hr.wikipedia.org/wiki/Indijanci

Edited by - okiboki on 17/05/2010 15:25:48
Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 17/05/2010 : 19:50:30  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

kakva je knjiga? jel zanimljiva?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 17/05/2010 : 21:05:32  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Darth Ivan

quote:

Jako jako dobra,ali dosta mucna i tuzna.Suze ti krenu dok citas.O borbi Indijanaca i genocidima,lazima i otimanju zemlje Indijancima od strane belog coveka.Kad procitas pomislis da je Hitler u odnosu na americke koloniste bio malo dete.Procitaj ako imas priliku jako je dobra,cita se u jednom dahu.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/05/2010 : 00:27:27  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

Jako jako dobra,ali dosta mucna i tuzna.Suze ti krenu dok citas.O borbi Indijanaca i genocidima,lazima i otimanju zemlje Indijancima od strane belog coveka.Kad procitas pomislis da je Hitler u odnosu na americke koloniste bio malo dete.Procitaj ako imas priliku jako je dobra,cita se u jednom dahu.

jebenica! jedna stvar, ako se ne varam, ova knjiga je do sad prevedena samo na srpski, ne?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/05/2010 : 00:48:17  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:

quote:

quote:

jebenica! jedna stvar, ako se ne varam, ova knjiga je do sad prevedena samo na srpski, ne?

E to ne znam stvarno,imas topik koji sam ja jednom otvorio
Filmovi i knjige o severnoamerickim Indijancima,dosta njih je spominjalo ovu knjigu pa pogledaj tamo mozda neko ima odgovor.Nacicu ti link.

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/05/2010 : 00:50:38  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Evo ga!
http://forum.stripovi.com/topic.asp?whichpage=7&TOPIC_ID=35342#1106479

Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 18/05/2010 : 11:41:50  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
quote:

[/quote]
[/quote]

To ti nije problem. Knjiga je napisana latinicom. bar moj primerak.

Nasilje u Darkvudu

Edited by - red cloud on 18/05/2010 11:42:35
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/05/2010 : 12:01:30  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by red cloud

quote:

[/quote]

To ti nije problem. Knjiga je napisana latinicom. bar moj primerak.
[/quote]I kod mene je na latinici.

Go to Top of Page

Darth Ivan
Advanced Member

Croatia
7978 Posts

Member since 21/03/2010

Posted - 18/05/2010 : 19:56:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Darth Ivan a Private Message  Reply with Quote
thanks na linku.
malo sam pročačkao po netu, knjiga je prevedena samo na srpski, postoji samo jedno izdanje (beograd 1983.).
nego, vidio sam da je dee brown (autor ove knjige) napisao knjigu pod nazivom divlji zapad (isto je prevedena samo na srpski). jesi tu bio pročitao?

"Nothing lasts forever."
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/05/2010 : 21:54:03  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

thanks na linku.
malo sam pročačkao po netu, knjiga je prevedena samo na srpski, postoji samo jedno izdanje (beograd 1983.).
nego, vidio sam da je dee brown (autor ove knjige) napisao knjigu pod nazivom divlji zapad (isto je prevedena samo na srpski). jesi tu bio pročitao?

Nisam to citao,ako si nasao neko izdanje koje ima da se kupi u Srbiji stavi mi link da vidim.Problem sa knjigama o Indijancima je sto ih nema toliko bar ovde gde sam ja gledao.Evo na primer ja sam iz Zrenjanina i trazio sam po celom gradu takve knjige i naravno nigde nema gledaju me kao da sam s marsa pao.Sahranite mi srce kod ranjenog kolena sam nasao preko neta u Beogradu i narucio.Uzeo bih jos takvih knjiga ali ne znam sta je uopste i izdato kod nas ni gde bih tako nesto uopste i kupio.
Eto ako neko zna za neku knjigu o Indijancima koja moze da se naruci iz BG-a neka mi javi.
Ovu knjigu nemoj propustiti ako imas priliku da je procitas,po svim komentarima koje sam cuo najbolja knjiga o Indijancima.Imas i film koji je takodje dobar.Evo ti torent:
http://thepiratebay.org/torrent/4499817/Bury_My_Heart_At_Wounded_Knee_2007_DVDRip_XviD-FRAGMENT
Evo imas i Hrvatski prevod.
http://rs.titlovi.com/prevodi/prevodi.aspx?prevod=Bury%20My%20Heart%20At%20Wounded%20Knee%202007&jezik=hrvatski

Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 18/05/2010 : 21:56:26  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:

thanks na linku.

E samo jos nesto postoji novije izdanje izdala je "Puna kuca"
2007 godine.Ja sam direktno od njih porucio.Oko 500 dinara je bila.

Go to Top of Page

red cloud
Advanced Member

Serbia
3925 Posts

Member since 29/06/2009

Posted - 20/05/2010 : 07:43:25  Show Profile Show Extended Profile  Send red cloud a Private Message  Reply with Quote
"Kada svet bude umirao podićiće se novo pleme svih boja i svih vera.
To pleme će se zvati Ratnici Duge i staviće svoju veru u akciju, a ne reči."
U prošlom stoleću jedna stara mudra žena iz Kri Indijanske nacije, zvana "Oči od Vatre" imala je viziju budućnosti. Prorekla je da će jednoga dana, zbog pohlepe belog čoveka, doći vreme, kada će zemlja biti opustošena i zagađena, šume uništene, ptice padati sa neba, vode će biti potamnele, ribe potrovane u potocima, a drveća neće biti, čovečanstvo kakvo znamo prestaće da postoji. Doći će vreme kada će čuvari legendi, priča, kulturnih rituala i mitova i svih Drevnih Plemenskih Običaja, biti potrebni da nas povrate u zdravlje, čineći zemlju ponovo zelenom. Oni će biti ključ čovečanstva za opstanak, oni su "Dugini ratnici".

Doći će dan buđenja kada će svi ljudi svih plemena formirati Novi Svet Pravde, Mira, Slobode i prepoznavanja Velikog Duha.

"Dugini ratnici" će širiti ove poruke i učiti sve ljude Sveta. Učiće ih kako da žive na
"Način Velikog Duha". Reći će im kako se današnji svet odaljio od Velikog Duha i da je zato Zemlja "Bolesna".

"Dugini ratnici" će pokazati ljudima da je Veliki Duh pun ljubavi i razumevanja i kako da načine Zemlju ponovo lepom. Ti ratnici će dati ljudima principe ili pravila da slede da bi učinili svoju stazu od svetlosti u svetu. Ti pricipi će biti od Drevnih Plemena.
"Dugini ratnici" će ljude učiti drevnoj praksi o Jedinstvu, Ljubavi i Razumevanju.
Oni će učiti harmoniji među svim ljudima na sve četiri strane sveta.

Kao drevna plemena, oni će učiti ljude kako da se mole velikom Duhu sa ljubavlju koja teče kao prelepi planinski potok i utiče stazom u okean života. Još jedanput, oni će biti sposobni da osete radost u osamljenosti i društvu. Oni će biti slobodni od jadne zavisti i voleti čovečanstvo kao svoju braću, bez obzira na boju, rasu ili religiju.
Osetiće kako im sreća ulazi u srca i postaće jedno sa čitavom ljudskom vrstom.
Njihova srca biće čista i zračiće toplinom, razumevanjem i poštovanjem za čitavo čovečanstvo, Prirodu i Velikog Duha.

Oni će još jedanput napuniti svoje umove, srca, duše i dela najčistijim mislima.
Tragaće za lepotom Oca Života - Velikog Duha!
Naći će snagu i lepotu u molitvama i usamljenosti života.

Siromašni, bolesni i sa potrebama biće paženi od braće i sestara sa Zemlje.
Ova praksa postaće ponovo deo njihovih svakodnevnih života.

Onaj koji će voditi ljude biće odabran na stari način - ne po političkoj struji, ili ko govori najglasnije, ko se hvali najviše, ili po imenu ili po blaćenju, već prema tome čija dela govore najviše. Oni koji pokažu svoju ljubav, mudrost i hrabrost i oni koji pokažu da mogu i koji su radili za dobro svih, biće izabrani za lidere ili Poglavice. Biće izabrani po svojim "kvalitetima" a ne po sumi novca koju koriste. Kao brižne i odane "Drevne Poglavice" razumeće ljude sa ljubavlju i gledati da se deca obrazuju sa ljubavlju i mudrošću svojih bližnjih. Pokazaće im da čuda mogu biti ostvarena, da se izleči svet od bolesti i povrate njegovo zdravlje i lepota.

Zadataka ovih "Duginih ratnika" će biti mnogo i velikih. Biće zastrašujućih planina ignorisanja da se osvoje i naići će na predrasude i mržnju. Oni moraju biti odani, nepokolebljivi u njihovoj snazi i snažna srca. Oni će naći voljna srca i umove koji će ih slediti na ovom putu povratka "Majke Zemlje" lepoti i izobilju - ponovo.

Taj dan će doći, nije daleko.

Nasilje u Darkvudu
Go to Top of Page

drakulloni
Senior Member

1317 Posts

Member since 25/09/2009

Posted - 20/05/2010 : 23:04:37  Show Profile Show Extended Profile  Send drakulloni a Private Message  Reply with Quote
http://www.youtube.com/watch?v=gpQMEiuROqk

Evo izgleda da su Indijaci vec krenuliu u ofanzivu

http://www.youtube.com/watch?v=g9dnKUfvmwE

pesma nema toliko veze sa Indijancima, ali je dobra kao poziv za "Ratnike Duge"

Lepo je promenniti se...Jos je lepse promeniti se zauvek.

Edited by - drakulloni on 20/05/2010 23:05:47
Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 04/06/2010 : 16:38:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
SVI SMO JEDNO
http://www.youtube.com/watch?v=UCkIggrmJGk

Edited by - Risar_69 on 04/06/2010 16:38:40
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 04/06/2010 : 22:01:50  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Risar_69

SVI SMO JEDNO

Lepo.Lepo i tuzno!

Go to Top of Page

Risar_69
Advanced Member

Slovenia
11679 Posts

Member since 05/05/2008

Posted - 04/06/2010 : 22:23:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Risar_69 a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Risar_69

SVI SMO JEDNO

Lepo.Lepo i tuzno!

Pa to kaže, da bi morali ljudi više razmišljati svojom glavom, udružiti se i spasiti šta se spasiti da, inače idemo prema dole. Pa Zemlja če ostati, samo mi čemo polako nestati ne da bi za to ni znali :)

--

Go to Top of Page
Page: of 44 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.39 seconds. Snitz Forums 2000