Author |
Topic |
KIKIzgcro
Starting Member
89 Posts
Member since 07/05/2015 |
Posted - 03/08/2021 : 22:12:34
|
quote: Originally posted by Hercule Poirot
quote: Originally posted by logo111
Koliko vidim na stranicama Libellusa njihova izdanja Mister No u boji su jucer pustena u prodaju i za nekih 5 minuta se rasprodala....
Da. Malo je 300 komada. Komotno su s ovim mogli ići s 500 komada, ljudi su željni Pilota od broja 1 u bilo kojem obliku, to je valjda jasno
Nikako mi nije jasan taj Libellus s tim ciganskim nakladama od 300 komada, nema tu logike, da mi je vidjet njihovu kalkulaciju za tu tiražu. Valjda i budala zna da što više prodaš više zaradiš. Dečki ko da imaju neki fetiš na te niske tiraže, pa nek pate i cvile kupci, vrijeđaju nas kupce s tim. Al ajde bar je cijena donekle normalna. Za c/b su derali 150+kn za 98 max stranica po broju. Ak dečki već ne voze Merčedese do sad koliko su nam para izbili iz džepa. Da se samo Bernie malo trgne di bi bio sa svojim Stripagentom, daj majstore popi jedan redbull pa da ti da više ta krila!!! |
;) |
Edited by - KIKIzgcro on 03/08/2021 22:58:40 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25513 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 03/08/2021 : 23:13:08
|
quote: Originally posted by KIKIzgcro
Nikako mi nije jasan taj Libellus s tim ciganskim nakladama od 300 komada, nema tu logike, da mi je vidjet njihovu kalkulaciju za tu tiražu. Valjda i budala zna da što više prodaš više zaradiš.
A baš su budale ovi iz Libellusa. Odmah ću im javiti da posao koji rade toliko godina u stvari ne znaju da obavljaju i povezaću te sa njima da im objasniš kako to treba u stvari. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 03/08/2021 23:13:59 |
|
|
JORGE
Junior Member
Croatia
483 Posts
Member since 21/04/2004 |
Posted - 03/08/2021 : 23:32:53
|
Kako god bilo, naklade od 300 komada kao i masne cijene po primjerku ... ne dolazi u obzir. Definitivno ako treba pričekam Bernarda sa Strip agentom (pa makar i ne dočekao). A na primjer dočekali smo kod njega i Tex kolore koji idu punom parom, kao i kolor Tex classic koji također lijepo napreduje. Naravno i Ken Parker kojeg sam kompletirao u ovom kiosk izdanju. I to sve po vrlo prihvatljivim cijenama, a i pristupačno s nabavkom (čitaj -ne moram se otimat za svoj skupi primjerak). Tako bi bio i Mister No odličan. Bonelli strip bi trebao biti pristupačan! Ajmo Berni Mister No! |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19000 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 04/08/2021 : 07:06:43
|
Jedini pravi strip je kupljen na kiosku, kad ga jos mirisavog popiješ uz jutarnji kavicu i krafnu, pa malo zamastis stranice, odes doma pa te kava potera na čenifu, tamo ga procitas pola pa zaviješ rub stranice br 43 da znaš gdje si stao, pa nastavak procita dok jedes kajganu, onda ga stavis na stol u dnevnom boravku uz daljinski pa procitas do kraja dok je emisije pre tekme/utakmice Rijeka:Hajduk, pa ga onda ostavis da se jos lufta da ga slučajno koji tvoj klinac bar otvori, pa zatvori, sa mislju kako je moj stari staromodnan, onda ga več malo pohabanog stavis u prepun ormar na hrpu reklama za lidl i konzum i uz ženine Storije i krizaljke sa mora.. Tamo stoji dok se jednom ne odlucis napraviti reda pa ga stavis uz ostale stripove ili bacis u kutiju spremnu odpeljat u kontejner za papir.. Takav strip je uživao u životu, to sto mi radimo je ko da kupiš lava, pogladis ga po grivo i stavis ga u kavez, pa svake toliko pogledaš dal je jos iste boje dlake... Tako bi trebalo bit da je strip isti ko nekad.. da je jeftin i namijenjen zabavi.. Sad niti je jeftin niti zabavan kad ga moraš rezervirat 10 minuta poslje ponoči, da nebi ostao bez njega.. Volim kad dobijem sa podruma pohaban Blek u misolovci na kojoem je izrezana sličica za nastavak, na predzadnjoj stranici su rezultati kartanja društva a na prvoj otisak tave sa przenim jajima.. Tako bi strip industrija trebala izgledati i danas, da nas je vise, da imamo od važnije izdavace, da ne seru distributeri, da su stripovi bar pola zanimljivji od ovih danas, da,.. smo mi isti. Ovo sada je,.. voliš ali ne voliš vise iskreno jer ti sto drugih stvari odvlači paznju.medu njima i taj ukleti sveznajuci forum.. . Imamo tehnicki bolje stripove ali ti nemaju dusu... ili smo se mi toliko promenili.. na losije..
Ps. sad se seti kad napisano sveznajuci, gdje je Busido nesto, jel covjek živ i zdrav ili je vidio da ima posla sa losim učenicima..
|
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
Edited by - teller on 04/08/2021 07:17:00 |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25513 Posts
|
petarStripovi10
Senior Member
Croatia
1182 Posts
Member since 03/12/2014 |
Posted - 04/08/2021 : 08:17:48
|
quote: Originally posted by KIKIzgcro Ak dečki već ne voze Merčedese do sad koliko su nam para izbili iz džepa.
To je sad već razina jahti. |
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Member since 15/08/2003 |
Posted - 04/08/2021 : 08:19:30
|
quote: Originally posted by manhunter
Telleru, odličan post!
Da, odlično je opisao određene kolekcionarske "bedastoće" gdje je poanta "imati", a ne "uživati"...… sjećam se kad je moj stari prije ohohoho godina kupio BMW-a, a onda ga je bilo strah voziti ga, već ga je malo malo gledao i divio mu se u garaži |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
|
mmihoci
Senior Member
1121 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 04/08/2021 : 08:43:27
|
Ma kakvi merčedesi, bemvei ili jahte. Vidio ja LL-ovce uz Bezosa u svemirskom brodu "Gugl" na puta za Mjesec, ali stvarno, nisam lud.
E da, bilo to na "Jutjubeu" pa je totalna istina. |
Edited by - mmihoci on 04/08/2021 08:44:51 |
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Member since 26/07/2013 |
Posted - 04/08/2021 : 08:50:42
|
Od izdavaca razumljivo,za strip scenu pogubno. |
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47294 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/08/2021 : 09:04:22
|
Telleru, odličan post!
tellera je jednostavno prigazilo vrime... |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
teller
Advanced Member
Slovenia
19000 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 04/08/2021 : 09:20:51
|
quote: Originally posted by lwood
Telleru, odličan post!
tellera je jednostavno prigazilo vrime...
sto mozda i nije lose.. |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25513 Posts
Posted - 04/08/2021 : 11:11:48
|
Telleru, odličan post!
Moguće, ali ne znači da nije u pravu. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Posted - 04/08/2021 : 11:18:03
|
Ovo sto je Teller napisa je u bobu tocno i tako.Na zalost,mi smo danas,u svemu,ne samo u stripovima,"robovi svojih navika" i "zrtve vlastite bahatosti".Labilni smo u masi stvari i dogadjaja.Oni losi,stari stripovi su imali dusu,a ovi novi kvalitetniji je nemaju,htio to netko priznat ili ne,to je tako. Jos nisam vidija suvisli razlog,ako ga je itko i potega,zasto ovo nije moglo ici ko Ken u suradnji dva izdavaca ili jednog od njih!???
|
Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju. |
|
|
velka031
Advanced Member
Croatia
17035 Posts
Member since 18/03/2010 |
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Posted - 04/08/2021 : 12:10:09
|
Teller je po meni napisao jednu jako bitnu stvar, a to je da samo kiosk izdanja (koja su cijenom dostupna širokim masama i samim time što se nalaze na svakom kiosku dostupna su klincima), mogu se stvoriti nove generacije strip fanova. kolekcionarskim HC izdanjima se cilja na već formirane stripofile, ali to je koliko toliko definirani i zatvoreni krug ljudi koji ne raste. |
„And I know what I want….When the timing is right…Then I'll take what is mine…I am the clansman“ "...gdje god da te život nosi, uvijek moraš znati 'ko si..." |
|
|
1Euro
Advanced Member
12523 Posts
Member since 17/07/2008 |
Posted - 04/08/2021 : 12:15:22
|
quote: Originally posted by teller
Jedini pravi strip je kupljen na kiosku, kad ga jos mirisavog popiješ uz jutarnji kavicu i krafnu, pa malo zamastis stranice, odes doma pa te kava potera na čenifu, tamo ga procitas pola pa zaviješ rub stranice br 43 da znaš gdje si stao, pa nastavak procita dok jedes kajganu, onda ga stavis na stol u dnevnom boravku uz daljinski pa procitas do kraja dok je emisije pre tekme/utakmice Rijeka:Hajduk, pa ga onda ostavis da se jos lufta da ga slučajno koji tvoj klinac bar otvori, pa zatvori, sa mislju kako je moj stari staromodnan, onda ga več malo pohabanog stavis u prepun ormar na hrpu reklama za lidl i konzum i uz ženine Storije i krizaljke sa mora.. Tamo stoji dok se jednom ne odlucis napraviti reda pa ga stavis uz ostale stripove ili bacis u kutiju spremnu odpeljat u kontejner za papir.. Takav strip je uživao u životu, to sto mi radimo je ko da kupiš lava, pogladis ga po grivo i stavis ga u kavez, pa svake toliko pogledaš dal je jos iste boje dlake... Tako bi trebalo bit da je strip isti ko nekad.. da je jeftin i namijenjen zabavi.. Sad niti je jeftin niti zabavan kad ga moraš rezervirat 10 minuta poslje ponoči, da nebi ostao bez njega.. Volim kad dobijem sa podruma pohaban Blek u misolovci na kojoem je izrezana sličica za nastavak, na predzadnjoj stranici su rezultati kartanja društva a na prvoj otisak tave sa przenim jajima.. Tako bi strip industrija trebala izgledati i danas, da nas je vise, da imamo od važnije izdavace, da ne seru distributeri, da su stripovi bar pola zanimljivji od ovih danas, da,.. smo mi isti. Ovo sada je,.. voliš ali ne voliš vise iskreno jer ti sto drugih stvari odvlači paznju.medu njima i taj ukleti sveznajuci forum.. . Imamo tehnicki bolje stripove ali ti nemaju dusu... ili smo se mi toliko promenili.. na losije..
Ps. sad se seti kad napisano sveznajuci, gdje je Busido nesto, jel covjek živ i zdrav ili je vidio da ima posla sa losim učenicima..
|
|
|
nenno
Advanced Member
Croatia
3070 Posts
Posted - 04/08/2021 : 13:17:38
|
quote: Originally posted by teller
zbog ovog nagrada za forumaša godine, odmah |
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47294 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 04/08/2021 : 14:07:12
|
Telleru, odličan post!
Moguće, ali ne znači da nije u pravu.
Ne samo njega, prigazilo je svih nas koji se uopće sičamo toga. Iman par knjiga o dinosaurima i jednom razmišljah u ovom kontekstu i taman bi mogli stavit naše slike umisto njih. To šta se mi sičamo nečeg je lipo al nema veze s realnošću. Prošla baba s kolačima ,šta se kaže. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
|
|
|
logo111
Senior Member
Croatia
2841 Posts
Member since 11/09/2016 |
Posted - 04/08/2021 : 14:18:35
|
U redu je kiosk strip...ali to je prevaziđena forma koja izumire.
Iako i sam kupim ponekad kiosk strip, ta forma me sve manje zanima jer uglavnom se kvalitetom ne mogu mjeriti sa izdanjima za knjižare.
I sada se u knjižarama nalaze stripovi upravo onakvi kakve sam zamišljao kao klinac dok sam čitao "kiosk kupusare od Dnevnika", a to su prekrasna HC izdanja, kvalitetnog papira, lijepog otiska, boje i sl.
S obzirom da si to sada mogu priuštiti uopće me ne zanimaju ta jefitina izdanja s kioska na uglavnom lošem papiru jer kad uzmem strip u ruke hoću uživati osim u sadržaju i u vizualnoj formi i dojmu...
Zato je dobro da postoji izbor, pa i "tih 300 skupih stripova" koji imaju svoje kupce.
|
|
|
roby05
Advanced Member
Croatia
3020 Posts
Posted - 04/08/2021 : 16:18:49
|
quote: Originally posted by logo111
U redu je kiosk strip...ali to je prevaziđena forma koja izumire.
Iako i sam kupim ponekad kiosk strip, ta forma me sve manje zanima jer uglavnom se kvalitetom ne mogu mjeriti sa izdanjima za knjižare.
I sada se u knjižarama nalaze stripovi upravo onakvi kakve sam zamišljao kao klinac dok sam čitao "kiosk kupusare od Dnevnika", a to su prekrasna HC izdanja, kvalitetnog papira, lijepog otiska, boje i sl.
S obzirom da si to sada mogu priuštiti uopće me ne zanimaju ta jefitina izdanja s kioska na uglavnom lošem papiru jer kad uzmem strip u ruke hoću uživati osim u sadržaju i u vizualnoj formi i dojmu...
Zato je dobro da postoji izbor, pa i "tih 300 skupih stripova" koji imaju svoje kupce.
Naravno da ce imati kupce,mislim 300 komada,o cemu pricamo...bez obzira na sve. Jedna od stvari je i ta,sto je Bonelli u biti serijski strip,da ne kazem,niskobudzetni i kojem niti boja,niti tvrdi uvez ne daju na opcoj kvaliteti. Nadalje,sta mislis koliko je tih,od 300 komada,kupljeno sa namjerom da se preproda?Imamo i dosad primjera gdje odredjeni brojevi nestanu,neki drugih imas u izobilju.Sve to vodi razno raznim makinacijama i vecina ljudi koji bi to sa gustom kupila,mora odustajati ili trositi enormne sume love. Rezime je taj,da je ovo postalo teski biznis i nije za svakoga. Na kraju,kazes"kupusari od Dnevnika"???Pa ne bi bas rekao... Treba biti svjestan da je ovdje dobar dio nas 40-50g,koji smo odrasli uz te "jeftine" stripove i sam kiosk uvez nam je tvrdi.U biti,ovo izdanje Me.No-a u boji ne bi ni uzima,jer mi je teska bezvezarija imat nesto kao knjigu i na kraju ti pise ono famozno "nastavlja se"!??? Samo kiosk,uz knjizare naravno,moze imat pozitivan efekt na sveukupnu strip scenu. Recimo,da je meki uvez isao na kioske,a tvrdi u knjizare.
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
27010 Posts
Posted - 04/08/2021 : 17:28:39
|
Bitnije od uveza(iako sam za meki😁)je cijena.Ovako imamo i meki i tvrdi ali za veliku cijenu. Imamo dva kiosk izdavača u dvije države a oni nisu a ni neće pokrenuti MisterNo na kioske od pocetka. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Topic |
|
|
|