forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Ultimate Mister No
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 278

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14008 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 11/12/2021 : 14:27:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Pilot je bolji u ovim "ratnim" pričama, nego u 90% "gradskih" priča.
Go to Top of Page

Spock
stripovi.com suradnik

Croatia
7532 Posts

Member since 26/12/2006

Posted - 13/12/2021 : 18:55:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Spock a Private Message  Reply with Quote

MN LIB 103: Junaci bez slave (SR 225/226, SA 25/26)

Broj stranica: 188

Scenarij: Luigi Mignacco
Crtež: Stefano & Domenico Di Vitto
Naslovnice: Roberto Diso

Zanimljivosti:
- Ova epizoda je originalno izašla u veljači i ožujku 1994., Strip-agent ju izdaje u kolovozu i rujnu 2004., a Libellus u kolovozu 2019.
- Mignacco je ovdje praktički kopirao ideju i radnju antologijskog ratnog filma "Most na rijeci Kwai" iz 1957.
- Alan Chambers se ranije pojavio u antologijskog epizodi MN LIB 35: Krv na snijegu.
- Jimmya Collinsa smo upoznali u još jednoj antologijskoj epizodi MN LIB 80: Mau-Mau.
- Saznajemo Mister Noov ratni put nakon događaja koje smo saznali u opet kultnoj epizodi MN LIB 26: Mister No ide u rat.
- Radnja ove epizode se odvija u Manausu i okolici, a Mister No priča dogodovštine iz Filipina (Baatan - otok Luzon), Burme i Šri Lanke.

Mitsubishi A6M Zero-Sen – avion koji su Amerikanci itekako dobro zapamtili:

Kratki sadržaj:
Dolazak Alana Chambersa u Manaus daje poticaj Mister Nou da ispriča mučnu priču o vremenu koje je proveo u japanskom zarobljeništvu u Burmi 1942. godine.

Komentar:
Mignacco je pokušao nastaviti uspješan niz ratnih epizoda i pri tome je marljivo pazio na sve detalje vezane uz ratni put našeg pilota. U nedostatku inspiracije jednostavno se odlučio poslužiti poznatom filmskom uspješnicom preuzevši iz nje sve ključne elemente. Neću reći da nije zanimljiva epizoda, pa smatram da može biti i odlična nekome tko nije gledao već spomenuti film, ali čak ako i zanemarim činjenicu da je u pitanju očiti plagijat, nema onoga osjećaja dobre priče kada se slegnu dojmovi nakon čitanja. Samo što (unatoč tome što je Mignacco posudio priču) nije moralo biti tako jer je bilo obilje prostora za razne scenarističke minijature prilikom zarobljavanja ili života u zarobljeništvu.

Mister No pokazuje Japancima kako se koristi Zero!

Nažalost, naglasak je na akcijskim scenama bez pameti i dubine, za razliku od Nolittinih remek djela na koje se ova priča nadovezuje, pa
dojam koji ostaje je sličan onom nakon čitanja MN LIB 94: Povratak Tigrova, a to je bljutavi dojam usiljenosti, kao kod akcijskih filmova B kategorije.
Crtež braće Di Vitto dosta drven, čisto odrađivanje posla u rangu scenarija. Ukupan dojam dodatno kvari jeftin izgled naslovnica, čemu dodatno pridonosi loš kolor.

(priča: 6, scenarij: 6, crtež: 6, naslovnice: 4) - 58%

Kamo god da kreneš, uvijek si tu.

Edited by - Spock on 13/12/2021 19:16:28
Go to Top of Page

logo111
Senior Member

Croatia
2841 Posts

Member since 11/09/2016

Posted - 18/12/2021 : 18:44:30  Show Profile Show Extended Profile  Send logo111 a Private Message  Reply with Quote
Prije mjesec dana tek izašli MrNo LL kolorci, a već na aukcijama obaraju rekorde ...

https://www.stripovi.com/aukcije/mister-no-libellus-u-boji-1-i-2/19017154/
Go to Top of Page

Gru
Average Member

830 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 18/12/2021 : 19:16:37  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
Neznam kako Donatelli izgleda u boji, ali Ferri nikako u boji, tako da "Dijamantna klopka" dolazi u obzir samo cb.
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10816 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 18/12/2021 : 23:47:45  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Ah, u toj formi Mno LL se i mora u paru kupovati ili se propusti vlak.
Da je bar jedna knjiga, jedna prica… Znam, ponavljam se, j*b*ga cesem se tam' gdje me svrbi i tiho patim.

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17018 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 19/12/2021 : 14:17:58  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Pilot je bolji u ovim "ratnim" pričama, nego u 90% "gradskih" priča.

Je, malo koja ratna nije super
Go to Top of Page

Deki86
Average Member

Croatia
848 Posts

Member since 07/02/2006

Posted - 20/12/2021 : 00:02:41  Show Profile Show Extended Profile  Send Deki86 a Private Message  Reply with Quote
Ovo sa razgrabljenim stripovima, malim tiražom i suludim cijenama na aukcijama nije normalno. Evo upravo čitam Mister Noa u izdanju Pergama (SR260). Nastavljam tamo gdje sam stao s čitanjem prije par godina. Prezadovoljan sam s prvom epizodom, guštirat ću i dalje, a u međuvremenu mogu samo sanjati da ovaj serijal krene od prvog broja u klasičnom kiosk izdanju.
Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4032 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 20/12/2021 : 00:32:08  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
Pa ova prva dva kolorca sigurno još ima po knjižarama tako da je ovaj lik ispao malo naivan.
A sumnjam da je ovaj preprodavač stripova mislio kupiti po ovoj cijeni i da on kao preprodavač ne zna da ovih stripova ima još za kupiti.... Klasična mutljavina i izvlačenje čim više para od naivnog kupca, a za šta glavne sa stranice čisto zaboli dupe....
Go to Top of Page

Gru
Average Member

830 Posts

Member since 07/01/2014

Posted - 20/12/2021 : 00:54:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Gru a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sumohrvat
Klasična mutljavina i izvlačenje čim više para od naivnog kupca, a za šta glavne sa stranice čisto zaboli dupe....

Pa nije njihovo da se petljaju u te stvari, što košta danas provjeriti da li je nešto dostupno, skoro sve knjižare su sa online katalozima.

Pogledaj recimo ovoga: https://www.njuskalo.hr/europski-strip/libellus-mister-no-kolor-biblioteka-br-1.2-oglas-35764478

Go to Top of Page

sumohrvat
Advanced Member

4032 Posts

Member since 22/11/2004

Posted - 20/12/2021 : 10:43:55  Show Profile Show Extended Profile  Send sumohrvat a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Gru

quote:
Klasična mutljavina i izvlačenje čim više para od naivnog kupca, a za šta glavne sa stranice čisto zaboli dupe....

Pa nije njihovo da se petljaju u te stvari, što košta danas provjeriti da li je nešto dostupno, skoro sve knjižare su sa online katalozima.

Pogledaj recimo ovoga: https://www.njuskalo.hr/europski-strip/libellus-mister-no-kolor-biblioteka-br-1.2-oglas-35764478

Ali bi trebalo biti njihovo da se petljaju kada netko vara na aukcijama, a kada podižeš namjerno za svog kompanjona na štetu treće osobe onda je to varanje....
Go to Top of Page

roby05
Advanced Member

Croatia
3017 Posts

Member since 26/07/2013

Posted - 20/12/2021 : 13:34:17  Show Profile Show Extended Profile  Send roby05 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Deki86

Ovo sa razgrabljenim stripovima, malim tiražom i suludim cijenama na aukcijama nije normalno. Evo upravo čitam Mister Noa u izdanju Pergama (SR260). Nastavljam tamo gdje sam stao s čitanjem prije par godina. Prezadovoljan sam s prvom epizodom, guštirat ću i dalje, a u međuvremenu mogu samo sanjati da ovaj serijal krene od prvog broja u klasičnom kiosk izdanju.

Tocno tako!

Evala ti dalmatinski puce,pozdrav tebi s Poljuda Hajduce,nasem moru,galebu i skoju,Boze cuvaj Dalmaciju moju.
Go to Top of Page

udarnik007
Senior Member

Croatia
1108 Posts

Member since 21/10/2013

Posted - 20/12/2021 : 20:31:04  Show Profile Show Extended Profile  Send udarnik007 an AOL message  Send udarnik007 a Private Message  Reply with Quote
Na pitanje jednog člana na Libellus forumu hoće li biti popust na osam knjiga Mister No Kolor biblioteke
za kupnju u kompletu prenosim zanimljiv odgovor;
Bit će "popust"! Ali ne na takav način kako si naveo primjer. Smile Neće biti popust na već poznatu cijenu u prva dva mjeseca pa onda za svih 8 knjiga posebna cijena.
Ali će biti "popust" na način da nismo povećali cijenu iako nas zbog cijele krize s repromaterijalima tisak po knjizi MNO kolora košta ravno 44% više nego je to iznosilo kod prve dvije knjige.
Cijene su otišle u nebo pa čak i s tim cijenama nije lako doći do papira i ljepenke te nas i ostala izdanja trenutno koštaju 40-50% više nego smo imali prije par mjeseci.
Tako da je taj "popust" zbilja velik iako se možda nekome neće tako učiniti na prvi pogled. Iskreno se nadam da će se to vrlo brzo primiriti s tim cijenama i nedostatkom repromaterijala jer ovo je užas!
Daje li ovo naslutiti ponovo povećanje cijena u dogledno vrijeme?
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14008 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 20/12/2021 : 20:47:13  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Sad samo čekam da @zeljko uleti s komentarom, kako je zbog ovakvih stvari i napustio Sektu.
Ah, nepredvidljivi su putevi kolekcionarski, zakučasti i puni krivina.
Go to Top of Page

lwood
Advanced Member

Colombia
47176 Posts

Member since 09/12/2005

Posted - 20/12/2021 : 21:13:02  Show Profile Show Extended Profile  Send lwood a Private Message  Reply with Quote
Željko pametno zbori.

depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni.
Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu
Go to Top of Page

Tomislav
Average Member

Croatia
815 Posts

Member since 23/08/2002

Posted - 21/12/2021 : 15:51:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Tomislav a Private Message  Reply with Quote
quote:

Pa ova prva dva kolorca sigurno još ima po knjižarama tako da je ovaj lik ispao malo naivan.
A sumnjam da je ovaj preprodavač stripova mislio kupiti po ovoj cijeni i da on kao preprodavač ne zna da ovih stripova ima još za kupiti.... Klasična mutljavina i izvlačenje čim više para od naivnog kupca, a za šta glavne sa stranice čisto zaboli dupe....

Kolega ne znam u čemu je problem, stripove sam kupio kod Raula jer im nisam mogao odoljeleti kada sam ih vidio uživo(iako ih na prvu nisam mislio kupovati). Nakon što su mi 2 mjeseca stajlai na polici a da ih nisam uzeo ni pročitati shvatio sam da mi stvarno ne trebaju i da sigurno necu nastaviti kupovati dalje. Imam crno-bijeli libelus komplet i to mi je sasvim dovoljno.
Aukcija je stavljena sa cijenom 500 kn, to je cijena koliko sam ih platio + trošak aukcija.
Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 22/12/2021 : 11:25:04  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
Ekipa, postoji li Maxi 'Bilo jednom u NY' u HC varijanti? Znam da je Ludens objavljivao neke maxije u tvrdim koricama...
Go to Top of Page

VladoCar
Starting Member

Djibouti
49 Posts

Member since 04/01/2010

Posted - 22/12/2021 : 12:08:40  Show Profile Show Extended Profile  Send VladoCar a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Stark

Ekipa, postoji li Maxi 'Bilo jednom u NY' u HC varijanti? Znam da je Ludens objavljivao neke maxije u tvrdim koricama...

postoji ali se veoma retko nalazi na aukcijama i oglasima
Go to Top of Page

Stark
Average Member

Bosnia and Herzegovina
504 Posts

Member since 22/05/2018

Posted - 22/12/2021 : 12:36:49  Show Profile Show Extended Profile  Send Stark a Private Message  Reply with Quote
Hvala ti, imao sam SC izdanje ali sam ga prodao. Volio bih pronaći HC izdanje, vrijedi ga imati.
Go to Top of Page

VladoCar
Starting Member

Djibouti
49 Posts

Member since 04/01/2010

Posted - 22/12/2021 : 14:17:46  Show Profile Show Extended Profile  Send VladoCar a Private Message  Reply with Quote
quote:

Hvala ti, imao sam SC izdanje ali sam ga prodao. Volio bih pronaći HC izdanje, vrijedi ga imati.

Jedna od najboljih priča pilota, bar meni, imam ga u tom hc izdanju i zanm da sam ga duže vreme čekao da naleti.Nadam se da će i libellus da ga izda jer su rekli da će i maxi da izdaju uz redovnu, specijale, almanahe....
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 22/12/2021 : 14:59:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
quote:

Papir iz tog izdanja je običan novinski i nije lepo ostarilo to izdanje, da tako kažem. Bolje malo sačekaj, objaviće Libellus ili možda Pergam Maxije, samo su dva...
Go to Top of Page

Gil-galad
stripovi.com suradnik

Serbia
3544 Posts

Member since 19/05/2008

Posted - 24/12/2021 : 19:49:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Gil-galad a Private Message  Reply with Quote
Ako se neko još uvek nećka...

Go to Top of Page

ordell
Senior Member

Slovenia
1900 Posts

Member since 20/08/2006

Posted - 24/12/2021 : 20:31:52  Show Profile Show Extended Profile  Send ordell a Private Message  Reply with Quote
I sta, prije nego sto su izasli vec su rasprodani novi kolorci?
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14008 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 24/12/2021 : 20:40:18  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Prednarudžba u 100%-tnom obliku. San snova.
Go to Top of Page

Hercule Poirot
stripovi.com suradnik

14008 Posts

Member since 28/11/2017

Posted - 01/01/2022 : 13:12:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Hercule Poirot a Private Message  Reply with Quote
Što se dogodilo s onom ponudom Mister Noa u koloru Libellusovo izdanje od 1 do 10?
Zašto je to nestalo s aukcija jel zna tko?
Go to Top of Page

tesan07
Starting Member

50 Posts

Member since 08/03/2011

Posted - 02/01/2022 : 11:34:18  Show Profile Show Extended Profile  Send tesan07 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Hercule Poirot

Što se dogodilo s onom ponudom Mister Noa u koloru Libellusovo izdanje od 1 do 10?
Zašto je to nestalo s aukcija jel zna tko?

Bila je opcija kupi odmah za 2500kn.Zato je nestala.
Go to Top of Page
Page: of 278 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.48 seconds. Snitz Forums 2000