Author |
Topic |
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7541 Posts
Member since 26/12/2006 |
Posted - 28/03/2023 : 00:17:21
|
quote: Originally posted by lwood
Čekaj Dnevnik ovo nije izda zbog nekog fratra u priči?
A sigurno nije zbog Pandorine kutije, Inka ili Atlantide. To je samo pretpostavka. Dodao sam sada riječ "vjerojatno" u tu tvrdnju. Prethodna s Antartikom također nije objavljena.
Usput: Po komentarima vidim da je nekim članovima također zasmetao fratar i njegova molitva kada Piper neće da upali, a kada Mister No degenerično opali nogom prilikom paljenja onda im je to sigurno "kul" (cool).
|
Kamo god da kreneš, uvijek si tu. |
Edited by - Spock on 28/03/2023 00:26:10 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 28/03/2023 : 13:41:55
|
quote: Originally posted by Spock
MN LIB 44: Izgubljena utvrda (SR 94b/95/96)
(priča: 5, scenarij: 4, crtež: 4, naslovnice: 9) - 48%
A baš si ovih dana mislim pročitati ovu priču. Nikada još nisam čitao, nema ovoga ni u knjižnici, ali nedavno sam našao neke skenove. Mislim da ću ipak pročitati, makar sa skena. Vidim da si dao slabe ocjene. Castellija ja inače više ne volim, mislim da je dosta slab, odnosno, prosječan scenarist. Ohoho je razlika kada Mister Noa piše Nolitta, i Castelli. Vidjet ćemo, pa se javim. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7541 Posts
Posted - 28/03/2023 : 15:09:24
|
quote: Originally posted by stinky
(priča: 5, scenarij: 4, crtež: 4, naslovnice: 9) - 48%
A baš si ovih dana mislim pročitati ovu priču. Nikada još nisam čitao, nema ovoga ni u knjižnici, ali nedavno sam našao neke skenove. Mislim da ću ipak pročitati, makar sa skena. Vidim da si dao slabe ocjene. Castellija ja inače više ne volim, mislim da je dosta slab, odnosno, prosječan scenarist. Ohoho je razlika kada Mister Noa piše Nolitta, i Castelli. Vidjet ćemo, pa se javim.
Castelli ima svoje blistave trenutke na Mister Nou (za razliku od Zagora), ali ogromna je tu razlika u korist Nolitte. Volim misterije, pa je logično da mi je Castelli u vrhu, ali Nolitta je nenadmašan po pitanju naracije.
EDIT: Mislim da je ova epizoda daleko od tvojih interesa. Možda bi ti bolje ova odgovarala: https://www.stripovi.com/recenzije/martin-mystere-mm-lib-110-gospodarica-zmija/2974/
|
Edited by - Spock on 28/03/2023 19:42:50 |
|
|
nenad.nbgd
Starting Member
Serbia
28 Posts
Member since 27/11/2013 |
Posted - 28/03/2023 : 16:40:51
|
Upravo videh vest da u IT MrNo Color ide do #160. E sad, kako se priča ne završava u tom broju, verujem da će serija ići do #200 (osim, ako prodaja ne podbaci). U svakom slučaju, dobre vesti. |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 28/03/2023 : 18:19:49
|
quote: Originally posted by nenad.nbgd
Upravo videh vest da u IT MrNo Color ide do #160. E sad, kako se priča ne završava u tom broju, verujem da će serija ići do #200 (osim, ako prodaja ne podbaci). U svakom slučaju, dobre vesti.
Hvala puno na obavijesti, mislim da je naš član Ferri sa foruma slično pričao, da je vidio na fejsu, ajde super Primjetio sam i ja da tu priča ne završava, da bi moralo onda dalje ići. A ako dotuda dođu, što ih košta da ne potegnu do #200 |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47187 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 29/03/2023 : 15:06:16
|
Čekaj Dnevnik ovo nije izda zbog nekog fratra u priči?
A sigurno nije zbog Pandorine kutije, Inka ili Atlantide. To je samo pretpostavka. Dodao sam sada riječ "vjerojatno" u tu tvrdnju. Prethodna s Antartikom također nije objavljena.
Usput: Po komentarima vidim da je nekim članovima također zasmetao fratar i njegova molitva kada Piper neće da upali, a kada Mister No degenerično opali nogom prilikom paljenja onda im je to sigurno "kul" (cool).
Pa bar su oni poznati po seckanju oliti rizanju i prepravljanju "nepocudnog" sadrzaja. |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7722 Posts
Member since 24/03/2009 |
Posted - 29/03/2023 : 15:46:36
|
Kad udari nogom, vjerovatno dodje do nekog kontakta ili spoja pa zato i upali, koliko sam puta znao nekad davno lupiti stari tv da bi se slika popravila, i uspjevalo mi je...mozda sam ipak mu trebao prouciti koju, ko zna... |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7541 Posts
Posted - 29/03/2023 : 16:43:43
|
quote: Originally posted by zlatan bihac
Kad udari nogom, vjerovatno dodje do nekog kontakta ili spoja pa zato i upali, koliko sam puta znao nekad davno lupiti stari tv da bi se slika popravila, i uspjevalo mi je...mozda sam ipak mu trebao prouciti koju, ko zna...
Pa nije to TV. Jasno je prikazano da se elisa počinje vrtjeti, znači nije do kontakta unutar kabine. Jednostavno, to majmunsko udaranje unutar kabine sigurno ne može imati nikakav efekt na pokretanje motora. Scenarist (Nolitta) očigledno nije imao niti osnovno znanje o mehanici kada je smislio tu foru koja mu se tako svidjela i koju su svi ostali scenaristi redovito koristili. Ukratko, puno je veća šansa da će molitva pomoći. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Posted - 31/03/2023 : 13:46:49
|
Spock, pa ne radi se tu o mehanici. Nije mi baš jasno u čemu je problem, kako si uopće došao do toga da braniš fratra nauštrb Mister Noa. Nisam pogledao te komentare o kojima pričaš (ako je tako kako kažeš, to su obični dibidusi), ali jedno ne povlači drugo. Ne kužim.
Mister Noovo udaranje pipera je okej fora, ne vidim problem. To je onaj sitni fanovski detalj, i nije stvar u tome da to bude mehanički uvjerljivo (to je irelevantno), nego da bude u funkciji karaktera lika. On je mister No, i lako plane, kako na ljude koji gnjave, tako i na strojeve itd. Ne znam, meni je to sasvim okej. I sam se srdim na stvari, zveknem u zid, u vrata, lupim i auto (kako sam ga jednom ulubio kad mi je stalno crkavao!!). Sitne ljudske gluposti, ništa tu Nolitta nije pogriješio i to lupanje nema mehaničku logiku. To si ti nekako preuzetno shvatio, tj. fulao. |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7541 Posts
Posted - 31/03/2023 : 16:11:16
|
Spock, pa ne radi se tu o mehanici. Nije mi baš jasno u čemu je problem, kako si uopće došao do toga da braniš fratra nauštrb Mister Noa. Nisam pogledao te komentare o kojima pričaš (ako je tako kako kažeš, to su obični dibidusi), ali jedno ne povlači drugo. Ne kužim.
Mister Noovo udaranje pipera je okej fora, ne vidim problem. To je onaj sitni fanovski detalj, i nije stvar u tome da to bude mehanički uvjerljivo (to je irelevantno), nego da bude u funkciji karaktera lika. On je mister No, i lako plane, kako na ljude koji gnjave, tako i na strojeve itd. Ne znam, meni je to sasvim okej. I sam se srdim na stvari, zveknem u zid, u vrata, lupim i auto (kako sam ga jednom ulubio kad mi je stalno crkavao!!). Sitne ljudske gluposti, ništa tu Nolitta nije pogriješio i to lupanje nema mehaničku logiku. To si ti nekako preuzetno shvatio, tj. fulao.
Ma krivo si ti shvatio ili sam se ja krivo izrazio. Ne smeta meni uopće Mister Noovo besmisleno udaranje u kokpitu, već sam povukao paralelu s time što je nekim članovima u komentarima zasmetalo to što se fratar počne moliti "Oče naš" nakon što (kao i skoro uvijek) Piper neće da upali, a onda se desi ista stvar kao i kada Mister No bijesno zvizne - Piper veselo upali. Meni je to dobra Castellijeve fora, čak i parodija na to Nolittino udaranje. Moraš pročitati strip, recenziju i komentare da ti bude jasnije.
Poanta moga posta je da nekima smeta fratar (koji je u stvari najbolji lik u priči), slično kao i ekipi iz Dnevnika koja zbog njega (pretpostavljam) nije objavila ovu epizodu.
|
Edited by - Spock on 31/03/2023 16:31:31 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Posted - 31/03/2023 : 18:30:11
|
Odlična je ta fora s fratrom i molitvom za pipera. Inače, skužio sam da pričaš o tome da neki gunđaju na fratra (zato sam spomenuo "dibiduse"), no opet mi je bilo čudno kako si išao obraniti taj motiv. Pa je ispalo kao da si pustio fratra, a fokusirao se na MNo foru s nogom, i to još na mehaniku. Uglavnom, nebitno, razumijemo se, i da, paralela je dobra. Nema tu ničega za gunđanje, štoviše, simpatično je i lijepo i dobro. Takvi detalji podižu priče, a ne da bi smetali.
|
|
|
lwood
Advanced Member
Colombia
47187 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 31/03/2023 : 22:23:38
|
Mister Noovo udaranje pipera je okej fora, ne vidim problem. To je onaj sitni fanovski detalj, i nije stvar u tome da to bude mehanički uvjerljivo (to je irelevantno), nego da bude u funkciji karaktera lika. On je mister No, i lako plane, kako na ljude koji gnjave, tako i na strojeve itd. Ne znam, meni je to sasvim okej. I sam se srdim na stvari, zveknem u zid, u vrata, lupim i auto (kako sam ga jednom ulubio kad mi je stalno crkavao!!). Sitne ljudske gluposti, ništa tu Nolitta nije pogriješio i to lupanje nema mehaničku logiku. To si ti nekako preuzetno shvatio, tj. fulao.
Ma krivo si ti shvatio ili sam se ja krivo izrazio. Ne smeta meni uopće Mister Noovo besmisleno udaranje u kokpitu, već sam povukao paralelu s time što je nekim članovima u komentarima zasmetalo to što se fratar počne moliti "Oče naš" nakon što (kao i skoro uvijek) Piper neće da upali, a onda se desi ista stvar kao i kada Mister No bijesno zvizne - Piper veselo upali. Meni je to dobra Castellijeve fora, čak i parodija na to Nolittino udaranje. Moraš pročitati strip, recenziju i komentare da ti bude jasnije.
Poanta moga posta je da nekima smeta fratar (koji je u stvari najbolji lik u priči), slično kao i ekipi iz Dnevnika koja zbog njega (pretpostavljam) nije objavila ovu epizodu.
Fora je dobra ,a sad za Dnevnik ,ha,isickali su oni dosta toga ne vidin da in je bija problem koju stranicu više manje |
depresivni iskompleksirani primitivac i nadrkana budala kojeg financira stari i koji sa skoro 50 godina nema ni žene ni posla.Pa naravno da je ljut na sve, a narocito na one koji su uspješni. Jbga Lwoode nisam ti ja kriv kaj nisi uspio u životu |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13088 Posts
Member since 03/01/2018 |
|
wesskowaz
Advanced Member
Serbia
11527 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7541 Posts
Posted - 04/04/2023 : 07:01:39
|
Fora je dobra ,a sad za Dnevnik ,ha,isickali su oni dosta toga ne vidin da in je bija problem koju stranicu više manje
Ma nije samo ta stranica. Fratar je jedan od glavnih aktera. Da su htjeli objaviti trebali bi isjeći stranica barem kao u Demonu ludila. |
Edited by - Spock on 04/04/2023 07:02:12 |
|
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7541 Posts
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Posted - 12/04/2023 : 16:36:24
|
Broj stranica: 220
Scenarij: Alfredo Castelli Crtež: Bruno Marraffa Naslovnice: Gallieno Ferri
fratar Rafael; jedini bolje okarakteriziran lik koji malo podiže scenarij iz učmale kolotečine.
Možda bi s normalnim crtežom dojam bio bolji, jer Marraffa je ovdje ispod svake razine dobrog ukusa.
Spock, ja dajem bolje ocjene ovoj priči. 6,5/10.
Prvo, nevjerojatno mi je da vam je ovo preloš crtež. Meni je odličan. Ne smeta karikaturalnost, dinamično je i seksi na pravim mjestima. Super crtež.
Volim svećenike i fratre u stripovima. No, mišljenja sam da fratar Rafael nije ovdje nešto bolje okarakteriziran, kako ti to kažeš. Naprotiv, nije baš jasna njegova uloga u ovoj priči, ili bolje rečeno, ta se uloga izgubi u Castellijevom ofucanom scenariju. Ja sam te prije par dana pitao za slične stripove (Gospodarica zmija) i čak bismo mogli reći da je ovaj strip sličan. Fratar i Alison, kad bismo ih spojili, daju lik Chiare iz Gospodarice zmija, kula koju su sagradili Inke ima funkciju čuvanja (sprječava zlo da se oslobodi). Jedino što Castelli vodi priču u drugom smjeru, pa nema metafizike, nego alternativne povijesti i običnog, racionalnog objašnjenja. Zato ta priča i jest tako neuvjerljiva, na kraju.
A druga paralela, koja se može povući, je usporedba ove priče s Riom Negrom. Kao da se Castelli htio nadmetati s Nolittinim remek-djelom, i naravno, debelo je ispušio. Pogledaj razinu na kojoj on upliće pljačkaše u priču, a kako to radi Nolitta. Kod Castellija, praktički većina stripa se svede na to da se Mister No 4-5 puta potuče s Trumpom, i to zauzima možda 100 stranica!!! Drugim riječima, Castelli nema rasplet, u osnovi, njegov strip se raspada nakon što je postavio stvar i sve skupa ostavlja dojam kao da je vrtio 100-150 stranica jedno te isto (MNo i Trump se naganjaju i kefaju) i maksimalno razvukao, prodao muda pod bubrege. Naposljetku se Castellijev veliki udarac svodi na to da nam nagovijesti Atlantidu i alternativnu povijest, ali sada možemo vidjeti da ta stvar ne pali, odnosno, to je igralo ulogu kad smo bili djeca ili kad je bilo uvedeno kao nešto friško. Priče se ne mogu bazirati na takvim idejama, nego obratno, te ideje moraju biti bazirane na priči: a priča se podiže na likovima, odnosima, građenju, atmosferi, tj. baš onako kako je urađen Rio Negro. Priču čini izgradnja odnosa, uvezivanje lokacija (ovo je jedino čemu dajem desetku Castelliju, jer mi je Machu Picchu super, također i folklor), postavljanje smisla, a ne puka ideja. Jer, kada odvergla svoju litaniju, ta stvar s Atlantidom postaje retorička, zapravo dosadna i banalna.
Bez obzira što mu je sama priča loša, Machu Picchu, Inke i folklor je ono što tražim tako da samo zbog ove okolnosti mogu intimno obožavati ovu epizodu.
Od dobrih stvari, mogu izdvojiti i Alison, i tu ima neke senzualnosti, i u crtežu, a i u radnji, pa čak i taj trokut MNo-Alison-profač nije preloš. Kažem, tu se Castelli htio ogledati s Nolittom, i preuzeo je tu strukturu Mister No i ženski lik. Iako su stranice iz Rio Negra nezaboravne i na višoj razini. I pjesma i ples je tamo top razina, ovdje djeluje samo kao kopija. No, stranice "svečanosti sunca", taj folklor je vrh.
Dakle, sve u svemu prosječna priča, s odličnim lokacijama, u kojoj Castelli varira svoju omiljenu temu o alternativnoj povijesti, a čini se da je htio dati i svoj obol nuklearnoj histeriji (to je to vrijeme, kad je vladala nuklearna panika i svi živi su vrtili te teme). Castelli nema dubinu, on se kreće po površini i racionalnom, i njegove priče niti ne mogu biti naj naj.
|
Edited by - stinky on 12/04/2023 16:37:19 |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26852 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
mmihoci
Senior Member
1104 Posts
Member since 01/02/2018 |
Posted - 12/04/2023 : 18:58:45
|
quote: Originally posted by jaki
Zašto ova 2 zadnja LL Mr.No nisu u jednoj knjizi?Isti autori,ista priča.
Nisu isti autori (krivo piše na predlistu zadnje knjige), ali su priče povezane i ne samo u te dvije knjige. |
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26852 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
Spock
stripovi.com suradnik
Croatia
7541 Posts
Posted - 12/04/2023 : 20:42:29
|
@stinky: Castelli nema ono što ti tražiš, zato i nisam povukao paralelu s ovom pričom. Njegove priče su više moja domena, npr. "Čovjek koji je otkrio Europu", "Tajna svetoga Nikole", "Četvrta karavela" ... U Mister Nou nije na najboljoj razini izuzev "Hodnika za pakao" i "Grada zločina", a ova mi je jedna od lošijih, unatoč kvalitetnim elemenatima. Ti elementi obilježavaju većinu njegovih priča na ovom serijalu, ali očigledno se još traži. (Sa Zagorom se sprdao, ali to je neka druga priča) Ne, Castelli nije za tebe. Možda shvatim da više nije ni za mene ako budem uhvatio vremena i krenuo ponovno od početka Martyjeva serijala. Marraffa na Kenu odličan, pa čak i na ranijoj epizodi Mister Noa: Nestali zrakoplov, ali ovdje je ispod razine ozbiljna razmatranja.
EDIT: Fratar od samog početka zna da mu je žrtva sudbina, samo što po tom pitanju Castelli ide u banalnost, ali žrtva je tu. S druge strane Alison hoda polugola (u prozirnoj spavačici) pola epizode, a konačan rezultat posebno je relativizira kao lika. Fratar je jasan, Alison kontradiktorna svemu. Zanimljiva svakako, ali ne mogu ovu priču uzeti zaozbiljno, pa tako ni Alison. Ostali likovi nisu vrijedni spomena. Zato mi je fratar najbolje okarakteriziran, ali to nije neka razina. |
Edited by - Spock on 12/04/2023 21:17:47 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Posted - 13/04/2023 : 09:51:14
|
quote: Originally posted by Spock Fratar od samog početka zna da mu je žrtva sudbina, samo što po tom pitanju Castelli ide u banalnost, ali žrtva je tu.
Ne znam, mislim da je to traljavo izvedeno, odnosno, uopće nema žrtve. Tamo u MM, ono što smo pričali, tamo ima smisla i Chiara je povezana sa Svetom Katarinom kroz scenarij. Tu ima žrtve, praktički Chiarina žrtva rješava stvar.
Fra Rafael ovdje ima vizije, nešto i priča o žrtvi, no, na kraju je on samo upucan. Ostaje kao neka kolateralna žrtva, a njegova osobnost ništa ne rješava. Čitava ta slučajnost događaja (da je fra Rafael upucan) poništava neku njegovu osobnu ulogu, jednostavno tu nema ničega sudbinskog. Jedino ako pod žrtvu ne uzmemo to da je fra Rafael zadnjim snagama upucao pljačkaše, ali to opet ostaje nekakvo slabašno rješenje, a i nisam siguran koliko je Castelli mislio na tu žrtvu (žrtvu principa).
Zatim, u MM se radi o metafizičkom zlu, i tu žrtve i vizije imaju smisla. U ovoj priči se radi o nuklearnoj bombi, i tu mi uplitanje vjere nema baš puno smisla. Ako je fra Rafael karizmatik, karizmatici nemaju vizije oko svjetovnih stvari. To su sve suptilnosti koje Castelliju manjkaju, i zato ova priča nema onu snagu koju ima ona o kojoj smo pričali. Vizije o nuklearnoj bombi kao nekom ultimativnom zlu, i to još da se jedan vjerujući fratar time okupira, to je, po smislu, dosta niža razina. Castelli se, uopće, u pitanjima mitologije, religije, filozofije ne kreće na zadovoljavajućoj razini (to si dobro primijetio, da on nije za mene), nego je njegovo mišljenje, barem po ovome što vidim u ovoj priči, da se tu radi o alegoriji. On se zadovoljava jednim alegorijskim objašnjenjem: bogovi su nešto drugo, oni su astronauti, recimo. To je, prema Schellingovoj klasifikaciji teorija mitologije, najslabije objašnjenje, odnosno, za ljude istančana duha neuvjerljivo, blesavo i plitko. To je historijsko objašnjenje (tipa: tobože su ljudi nekada davno, u neodređenoj prošlosti, slavili velike i nesvakidašnje ljude, i ovi su onda postali bogovi u svijesti kasnijih naraštaja), koje se još naziva euhemerističko objašnjenje, po Euhemeru. Dakle, takve teorije padaju ljudima na pamet odavna, i nije to ništa ekskluzivno znanstveno i rezervirano za moderne ljude. Castelli je euhemerist, i on stavlja drevne civilizacije na mjesto bogova, i sada te tobože napredne civilizacije iz zaboravljene prošlosti, postaju bogovi za Inke, recimo.
Kako je on u sve to ubacio katoličanstvo, i stavio fratra kao neki pozitivni lik, to ni njemu samome nije jasno. S jedne strane Castelli je zatvorio krug i objašnjava zlo historijski, zlo je samo alegorija za nuklearnu bombu, a s druge strane stavlja katoličanstvo i fratra koji ima vizije o otvaranju Pandorine kutije, odnosno, oslobođenju zla. Ta stvar ne štima, i čitatelj to osjeća, ne mora ni znati puno o ovim stvarima o kojima pričam. Jer, Castelli čini vjeru i fratra zapravo suvišnim. Bitna je bomba, znanost, sve se da proračunati, i drevni znanstvenici su proračunali kada će se svijest razviti toliko da razumije njihove upute i bla bla... A s druge strane, uvodi fratra, i to deklarativno kao nekog bitnog lika, koji ima vizije i tobože će se suprotstaviti zlu.
Sve to skupa je jedna zbrka slučajnih misli, i Castelli se zaista pokazuje kao ne baš oštar mislilac. On će odgovarati laganim tipovima, plitkim, koji gutaju takva kvaziznanstvena objašnjenja, kao što su gutali i u koroni. Castelli je za vaksere, ne za mene, jer ja sam antivakser.
|
Edited by - stinky on 13/04/2023 09:54:36 |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 13/04/2023 : 10:17:54
|
Skužajte na ubacivanju, samo mala opask/upit, jel ima Castelli ijednu top priču na Mister Nou? Nedavno sam čitao neke njegove navodno vrhunce na serijalu i to je baš loše. |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13165 Posts
Posted - 13/04/2023 : 10:32:55
|
Po meni, nema. Onaj nastavak bande motociklista i Mister Noovih problema u New Yorku, nije loš, ali daleko je to od Nolittinih izvedbi. |
|
|
Poncho
stripovi.com suradnik
Croatia
3464 Posts
Member since 31/08/2007 |
Posted - 13/04/2023 : 10:34:33
|
Po meni, nema. Onaj nastavak bande motociklista i Mister Noovih problema u New Yorku, nije loš, ali daleko je to od Nolittinih izvedbi.
Čitao sam to, neopravdano uzdizana priča, u tom periodu fantastičnih priča Castelli baš strši. |
|
|
Topic |
|
|
|