Author |
Topic |
jaki
Advanced Member
Croatia
26823 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 30/08/2023 : 13:58:41
|
Čudno je izdavat stripove a ne želit se reklamirat na stripovskom forumu besplatno..A ujedno ti sistem prodaje ovisi o reklami i pretplati... |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Paka01
stripovi.com suradnik
Croatia
11446 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 30/08/2023 : 14:07:12
|
Cila ova priča podsjeća na one najave piratskih mangi u Srbiji od cca ima godinu dana. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
|
|
Deers
Advanced Member
Croatia
9399 Posts
Member since 29/03/2004 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38059 Posts
Member since 26/10/2007 |
Posted - 30/08/2023 : 14:27:12
|
Nije da me bas pretjerano zanima, ali mozda sam ipak previdio podatak odakle ovo vozi, da li od prvog broja regularne serije ili...?
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 30/08/2023 : 16:07:09
|
quote: Originally posted by jaki
Kako mogu imat prava dogovorena kad neznaju cijenu i tiraž stripa?Valjda ide postotak od to dvoje? Uglavnom,niko nista ne gubi osim mozda pinkicu nade...
Uf! |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2805 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 30/08/2023 : 16:11:33
|
quote: Originally posted by Poli
Nije da me bas pretjerano zanima, ali mozda sam ipak previdio podatak odakle ovo vozi, da li od prvog broja regularne serije ili...?
|
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13042 Posts
Member since 03/01/2018 |
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 30/08/2023 : 16:29:19
|
A zašto izraz “gusarsko” izdanje… da se razlikuje od “piratsko”?? |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
ReemCP
stripovi.com suradnik
Croatia
13042 Posts
Member since 03/01/2018 |
Posted - 30/08/2023 : 17:28:26
|
Vjerojatno da se pocnu rabiti i neki drugi izrazi, meni nema gore kad neko (i to danas, u 2023.!!!) koristi 'gasi internet motaj kablove', slabo mi dodje Kao i ono 'pametnom dosta', takve manhunter treba udaljiti sa foruma odmah na 30 dana bez ikakva upozorenja. |
Strike first. Strike hard. No mercy.
|
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 30/08/2023 : 17:46:42
|
Ma da kretenizam “motaj kablove”… pa di to danas u bežičnoj eri? Strašno… ili “staviti se u njihove cipele”… kako? Šta ako nisu isti broj? Prestrašno? 60 dana bez rasprave. Floskule najobičnije.
Dobro, to smo riješili ali zašto “gusarsko” izdaje? |
|
|
panzer
Advanced Member
12626 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 30/08/2023 : 18:44:32
|
Kod nas pirat ionako nije isto kao gusar. Je li i kod vas tako? |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
|
manhunter
Moderator
Switzerland
25297 Posts
Member since 17/09/2004 |
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Member since 29/12/2001 |
Posted - 30/08/2023 : 19:10:48
|
quote: Originally posted by jagodanbg
@stinky neces na FB, a pozivas nekog da se uclani na forum?! 😂
jagoda, nemaš pojma
Nigdje ja nikoga ne pozivam ni na što. Naprotiv, jasno kažem da se ne bum igral.
Uostalom, ti ovo ne možeš ni sagledati sa sociološkog aspekta. Ova akcija ima ogromnu raspuklinu, gledano s pozicije teorije o društvu, jer nosi u sebi dvije suprotne tendencije. S jedne strane ide putanjom logike tajnih društava, a s druge želi udovoljiti masama i igra na populizam, odnosno poziva se na magičnu granicu pop-cijene od 3 eura.
Ove dvije tendencije, koje su ne samo suprotne, već i suprotstavljene, odmah u začetku nose klicu propasti čitavog projekta... a da ti to ne kužiš. Ali to je manje važno, bitnije je da ni sami pokretači ne kuže sociološke zakonitosti: ne možeš Mister Noa raditi poskrivećki, a istovremeno računati na prosječnog kumeka koji će to kupiti po 3 eura.
Metode koje su oni odabrali eo ipso nose drugačiji tip pravila, a ta nisu demokratski populizam. Tajna, prestiž, ezoterija, ritual, inicijacija, cijena 200 eura po komadu. To bi već imalo smisla. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 30/08/2023 : 19:25:07
|
quote: Originally posted by panzer
Kod nas pirat ionako nije isto kao gusar. Je li i kod vas tako?
Naravno da nije. Zato i mislim da su se malo zaigrali misleći da je pirat istočna varijanta😂😂😂 a u stvari baš pirat ide uz piratiziranje… što neki ni ovdje ne razlikuju. No, vratimo se na temu.😉 Pratim dalje i čekam Jakija i njegov komentar.👌 |
Edited by - Renky on 30/08/2023 19:26:15 |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 30/08/2023 : 19:35:59
|
Joj dajte najte, napisali su "gusarsko" samo zato jer se "piratsko" već izlizalo od upotrebe.
quote: Originally posted by ReemCP
Vjerojatno da se pocnu rabiti i neki drugi izrazi, meni nema gore kad neko (i to danas, u 2023.!!!) koristi 'gasi internet motaj kablove', slabo mi dodje Kao i ono 'pametnom dosta', takve manhunter treba udaljiti sa foruma odmah na 30 dana bez ikakva upozorenja.
Slažem se. Nadodao bih još i one koji quotaju samo kako bi napisali "+1". Još je najbolje kad quotaju kilometarski post koji se nalazi odmah povrh |
Bok, kako si.
|
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 30/08/2023 : 19:50:32
|
Bez obzira na manjkavost u raznim aspektima znanja, ima tu jedan sitni detalj. Kako se uzvrpoljio renky, povezan s libellusom. Renky, stripaš, ili polustripaš, koji nema pojma o Mister Nou. Niti svjedoči životom niti spada u krug strasnih ljubitelja niti se kreće na razini jeftinih kiosk stripova. I sad se tu nešto uzbudio, ko da su ga pehnuli u libellus.
Na žalost nisu, jer ti tipovi su samo wannabe libellus, samo bez jasnih smjernica, pa otuda ovo gore opisano kolebanje. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 30/08/2023 : 20:19:08
|
quote: Originally posted by stinky
Bez obzira na manjkavost u raznim aspektima znanja, ima tu jedan sitni detalj. Kako se uzvrpoljio renky, povezan s libellusom. Renky, stripaš, ili polustripaš, koji nema pojma o Mister Nou. Niti svjedoči životom niti spada u krug strasnih ljubitelja niti se kreće na razini jeftinih kiosk stripova. I sad se tu nešto uzbudio, ko da su ga pehnuli u libellus.
Na žalost nisu, jer ti tipovi su samo wannabe libellus, samo bez jasnih smjernica, pa otuda ovo gore opisano kolebanje.
Ma daj, nisi ti toliko nisko da nebi moga zaključiti kako Libellus nema razloga spominjati u ovoj priči… koliko god ja bija dobar sa nekim ili ne. Ako aludiraš na konkurenciju onda svi, a i ti, znamo da je to smišno uopće spominjati. Meni je zanimljivo kako ste priskočili Jakijeve komentare. Apsolutno je točno da se cijena prava formira u odnosu na tiraž i prodajnu cijenu. Fantomski izdavač još kao pregovara sa tiskarama oko tiraža, čak nas i uče da nije isto 750 ili 1500 komada zbog cijene. A ne razmisljaju kako veći tiraž traži veću investiciju i skuplja prava itd. Oni bi to na način internetskih kampanja… kao Tarzan moža? Ma daj… Evo, konkretno informacija od prije 10 minuta, kaže anonimni izdavački izvor, “nemam pojma, takvu cijenu ne mogu postići… ako mogu onda su pirati”… A da ne ostanem dužan, bija si, vidija si moju kolekciju onda… svi smo bili na “razini jeftinih stripova” a vidija si da sam ja već tada ima sve što je bilo i van kiosk izdanja. I dalje je tako, kupujem i jedno i drugo, čitam kvalitetno. Polustripaš je polu ostao na kiosk izdanjima a polu “očvrsnuo”. A to obpoznavanju materije je uvik upitno😉 ali drago mi je da si me se dotaka. PS Tija san ti pohvaliti jedan od prethodnih postova. Bez lažne filozofije si lipo postavija stvari na svoje misto ali mnogi to ne kuže…👍 No ne znam koliko sad ima smisla da te hvalim a da ne bude pogrešno shvaćeno. No i ja tebe volim❤️❤️😉😉 |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 30/08/2023 : 20:33:49
|
renky, sad kad si sve tako lijepo rekao, dođe mi žao... što sam te malo zezao. istina je da te nekako žulja libellus, ali ovdje nema nikakvih smrtnih uvreda, nije to što sam rekao za krvnu osvetu.
eh, i ja bih htio da sam onaj prvi, dok sam hodao po makarskoj, a ljudi su me podnosili. još sam mogao pisati po scomu i ljude zavarati da sam duhovit. sad sam samo drukčiji tip luzera, deklasirani, bez kose i ostavio me i pas. zato sam te zezao, a ustvari sam jadnik.
ps - kad se vidimo, nećeš mi moći odoljeti |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 30/08/2023 : 20:40:50
|
Vidi, dođi kao posjetit Šimuna i onda se vidimo… imaš izgovor a ja viška mačaka pa uzmi jednu za utjehu.😂😂😂❤️👋 |
|
|
igor23
New Member
Croatia
254 Posts
Member since 03/03/2020 |
Posted - 30/08/2023 : 20:41:08
|
Meni su najdraži oni koji nemaju ni imena ,ni prezimena,a uz to još ni perije nisu prominili(mliječni zubi),a vole se pravit pametni i stručni:)P.S.svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna:) quote: Originally posted by Cromwell
Joj dajte najte, napisali su "gusarsko" samo zato jer se "piratsko" već izlizalo od upotrebe.
Vjerojatno da se pocnu rabiti i neki drugi izrazi, meni nema gore kad neko (i to danas, u 2023.!!!) koristi 'gasi internet motaj kablove', slabo mi dodje Kao i ono 'pametnom dosta', takve manhunter treba udaljiti sa foruma odmah na 30 dana bez ikakva upozorenja.
Slažem se. Nadodao bih još i one koji quotaju samo kako bi napisali "+1". Još je najbolje kad quotaju kilometarski post koji se nalazi odmah povrh
|
https://www.youtube.com/watch?v=OVAA9Ov-z0k |
|
|
stinky
stripovi.com suradnik
Croatia
13122 Posts
Posted - 30/08/2023 : 20:57:55
|
quote: Originally posted by Renky
Vidi, dođi kao posjetit Šimuna i onda se vidimo… imaš izgovor a ja viška mačaka pa uzmi jednu za utjehu.😂😂😂❤️👋
ma ko bi mene htio u posjetu
okej, sad bez šale. dobro je ako još voliš mister noa. ja samo još tih par stvari vrtim, makar je ovo prvo ljeto da nisam pročitao nijedan Nolittin klasik. zapravo, jedino od stripova što sam probao, par Žeželjevih papazjanija, ali sam to odmah odbacio, jer ne valja ništa. izgleda da sam prošle godine našao tih par Žeželja koji vrijede i to je to: njegov vrhunac. a ostalo ne vrijedi ni za potkuriti. za razliku od mister noa, koji ima valjda 40 besmrtnih priča. |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 30/08/2023 : 21:16:37
|
Pa bar san godinama ima frizuru kao on… sad su sijede prevladale😂😂😂 Vidi, iako se pojavija kasnije u kontekstu LMS/ZSS a već se imalo čitalačkog i pomslo životnog staža… bija je životno moguć, u dovoljnoj mjeri realan da se možeš poistovjetiti sa buntovnim drinkerom… i iako san fan albuma i Fr/Be produkcije, uvik je lipo izvalit se u fotelju, “lupnit nogom makinju” i uzletit sa pilotom. Ne analiziram, ne tražim priče veće od života… tražim opuštanje i uživanciju u najlipšem hobiju. Dobro, znaš da mi je crtež vrlo bitan u stripovima ali MrNo nudi dobar kompromis. |
|
|
jagodanbg
Senior Member
2805 Posts
Member since 17/07/2019 |
Posted - 30/08/2023 : 21:38:24
|
A čekajte, ako je u pitanju 'nova izdavačka kuća Pangea', koja već i ima prava na ovo izdanje, zar ne bi trebalo da je već registrovana u nekom hrvatskom APR-u (ne znam kako se to kod vas zove)?! |
|
|
Cromwell
Advanced Member
Croatia
4313 Posts
Member since 10/09/2011 |
Posted - 31/08/2023 : 08:39:57
|
quote: Originally posted by igor23 quote: Originally posted by Cromwell
Slažem se. Nadodao bih još i one koji quotaju samo kako bi napisali "+1". Još je najbolje kad quotaju kilometarski post koji se nalazi odmah povrh
Meni su najdraži oni koji nemaju ni imena ,ni prezimena,a uz to još ni perije nisu prominili(mliječni zubi),a vole se pravit pametni i stručni:)P.S.svaka sličnost sa stvarnim osobama je slučajna:)
+1 |
Bok, kako si.
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 31/08/2023 : 16:47:16
|
Ma uvesti telefonsku prodaju ili, kao u 90-ima pozivati na besplatnu večeru gdje će nam onda pokušati uvaliti izdanje. "Dobar dan, moje ime je Daniel iz izdavačke kuće Pangea i imam IZVRSNU vijest za vas. Pozivamo Vas na BESPLATNU večeru gdje će naši renomirani stručnjaci iz područja grafičkih novela predst...ma grafičke novele su Vam u načelu priče ispričane crtežom...da,da, možete ih nazvati i stripovima ali nije sada to toliko bitno koliko je bitan poziv na BESPLATNU večeru gdje ćete moći čuti sve o našem najnovijem izdanju grafičke nov...da,da, stripa, a to je Mister No! Niste ništa obavezni, samo se trebate pojaviti i saslušati nas. Ne gospodine, nema tu Crvenih mundira, ovo je drugi strip...Ali čekajte gospodine, zašto ne biste došli na BESPLATNU večeru, vidjeti ćete svidjeti će Vam se, možete povesti i još nekoga, možda dijete...Ma ni ne treba znati čitati, dovoljno je ovdje gledati sličice...A možete i suprugu, naravno...Ne ne prodajemo Moju tajnu i Moju istinu ali možda se gospođi svidi, kažem sve je BESPLATNO, samo se trebate pojaviti,ali zašto niste zainteresirani gospodine, GOSP...!!!
Tu-tuuuu... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
Topic |
|