Author |
Topic |
dnevni boravak
Senior Member
Croatia
1033 Posts
Member since 26/07/2008 |
Posted - 17/09/2015 : 10:42:27
|
I meni je Osvetnik iz Bonampka jedan od najdražih. Niske strasti u režiji Nollite, uvjek pali. |
I'm working on a dream Though sometimes it feels so far away I'm working on a dream And I know it will be mine someday...... |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38072 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 21/09/2015 : 12:46:20
|
quote: Originally posted by Poli
evo table iz Dark Lady u boji, prvi susret s nasim Krugijem
Pošto ova epizoda nije objavljena kod nas, prelistao sam sken na italijanskom, da vidim približno o čemu se radi. Malo mi bode oči da Kruger već ovde ima taj nadimak Esse-Esse, mislio sam da su mu to kasnije nadenuli u Manausu. Mister No, nakon što se sporečkao sa njim, saznaje od društva u baru (u Sao Luisu) da mu je to nadimak, ali ga tako zovu kada pričaju o njemu, a ne kada mu se obraćaju? Onda ga on oslovi pri narednom susretu tako, da bi ga uvredio verovatno?
I kada postanu prijatelji kasnije, njemu ostaje taj nadimak...Ne znam, meni deluje malo glupo da prijatelja oslovljavaš tako, pa čak i iz zezanja. Italijanima možda upečatljivo zvuči to Esse-Esse na njihovom jeziku, na hrvatskom i srpskom baš i ne, ovde je ipak (na sreću čitalaca) poznatiji kao Kruger.
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 23/09/2015 : 11:43:58
|
Čitam ponovo malo Mister Noa. Dobar je pilot
Uglavnom, evo impresija:
Gaučo Ramon - Dosta dobra priča, jedino je rasplet mogao biti malo spektakularniji. Naslovnice su mogle biti bolje.
Krvavi sneg - Očito je da ovdje imamo dvije bitne stvari - Mister Noovu prošlost i potpunu promjenu okioliša u kojem se inače odvijaju pustolovine našeg junaka. Sve je to završilo vrlo dobrom epizodom, pravim snježnim krimićem.
Eldorado - Ovo mi je jedna od najbolih pustolovina Mister Noa. Prava martimisterijevska atmosfera i zaplet, a i kraj je odličan. Prava stvar.
|
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/09/2015 : 12:01:46
|
Fantom u operi - nije loše ali moglo je to i puno bolje. sve usvemu, solidna priča ali ništa za pamćenje.
Ananga - jedna od najboljih epizoda Mister Noa. Čisti klasik.
Prorok - čitljivo ali ništa više od toga.
|
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Member since 14/03/2014 |
Posted - 23/09/2015 : 13:08:40
|
quote: Originally posted by mladjo Gaučo Ramon - Dosta dobra priča, jedino je rasplet mogao biti malo spektakularniji. Naslovnice su mogle biti bolje.
I bile bi bolje da si čitao Libellusovo a ne LMS izdanje. |
Sinaitakala Tu'imatamoana 'i Fanakavakilangi Fakafanua |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/09/2015 : 13:17:58
|
quote: Originally posted by DODSFERD
quote: Originally posted by mladjo Gaučo Ramon - Dosta dobra priča, jedino je rasplet mogao biti malo spektakularniji. Naslovnice su mogle biti bolje.
I bile bi bolje da si čitao Libellusovo a ne LMS izdanje.
Pa i čitao sam Libellusovo:)) samo mi je naziv ostao iz ranih dana:)) Naslovnice su nekka prejednostavne, ono dva lika i konj i lik i konj |
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 23/09/2015 : 13:25:06
|
Meni se baš sviđa naslovnica za Argentinu, mislim na onu sa originalnim bojama. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 23/09/2015 : 13:40:17
|
Inače, prije nekih mjesec i pol sam prvi put probao Caipirihnu - nije loše piće! Ima ga u Interšparu za kupiti, slatkasto je i fakat ima dobar okus |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 25/09/2015 : 11:25:27
|
Rudnik straha - ovdje treba prvenstveno spomenuti crtež - odličan je. Radnja je dobra, a i Ze Rodrigez je zanimljiv lik.
Makakaraua - unatoč određenim manjkavostima pri kraju epizode strip je dosta dobar.
Zona Rio Uruku - odličan strip! Izvrsna ideja i njena odlična razrada najbolje su kvalitete ove epizode.
Zmajevi sa Komoda - prva liga. Šteta kaj i u LMS-u nisu pisali na početku "Fantastična priča".
Kawasaki - 56 - stari neprijatelj na neočekivanom mjestu. Izvrsno.
Baukova usta - odlična epizoda. Puno zanimljivih povijesnih činjenica.
Kurupiri - osveta, mržnja i ubojstva. I Mister No usred svega toga. Fakat dobra priča. |
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 25/09/2015 : 11:53:58
|
Ledeni pakao - Mister No na Antartici! Baš paše ova promjena. strip ima nekih nelogičnosti pred kraj ali inače je ova epizoda zaslužila sve pohvale. |
|
|
|
zlatan bihac
Advanced Member
Bosnia and Herzegovina
7718 Posts
Member since 24/03/2009 |
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38072 Posts
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 25/09/2015 : 15:12:59
|
Tajno oružje - priča je odlična i šteta što nije duža.
Crtež je najslabija karika.
Pročitao sam još i U zemlji Morosa, Prinundno ateriranje, Čudovište, Crno zlato i Tajna atakame. Ma sve su to odlične epizode
|
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 29/09/2015 : 15:48:21
|
Lov na mikrofilm - solidno.
Let za Rio - čovječe koji strip! Ovo nisam čitao vjerojatno nekih dvadesetak godina.Ovo je jedan od boljih stripova o pilotu. |
|
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 29/09/2015 : 18:27:51
|
quote: Originally posted by mladjo
Samo da nije Marraffe, on baš ubije u pojam svojim žvrljotinama. |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 29/09/2015 : 20:06:13
|
Samo da nije Marraffe, on baš ubije u pojam svojim žvrljotinama.
Da. Nekak sam se navikao tak da mi je sad donekle čitljiv. Nije kao Henry u MM-u, to je fakat užaš. |
|
|
|
Jozzinelli
Senior Member
1644 Posts
Member since 10/04/2011 |
Posted - 30/09/2015 : 01:06:28
|
Samo da nije Marraffe, on baš ubije u pojam svojim žvrljotinama.
Marraffa je dobar crtač, meni je u top 5 crtača Mister Noa. Bolji nego braća Di Vitto sa svojim iskeženim facama. U stvari, bili su i oni dobri u početku, epizode Vrh u magli i Zona Rio Uruku/Tajna dnevnika, pa možda i Posljednji samuraj, dok im nije postala manija reklamiranje paste za zube, od Surat Kana pa nadalje.
Kod Marraffe je problem što su epizode koje je crtao uglavnom prosečnog scenarija. Sotonina kuća se izdvaja, ali je previše kratka priča, moglo je to malo duže da bude. Lov na mikrofilm i Nestali avion/zrakoplov su solidne, ali ništa više od toga (crtež ih više izvlači, nego scenario). Uostalom, većina epizoda koje je pisao Enio Missaglia su takve, njegov stil me podseća na starog Bonellija, ne gubi vreme na uvodnu priču i previše objašnjavanja, već odmah prelazi na akciju. S jedne strane, to je dobro, ne smara čitaoca, ali, s druge strane, ne možemo ni da očekujemo neku vrhunsku priču, nego uglavnom prosek. Ok, ume da ubaci komične sporedne scene i dijaloge, što epizode čini zabavnijim.
Jedino Izgubljenu utvrdu nisam čitao. Koliko sam video u recenziji, izgleda da je Castelli tu podbacio, ali i Marraffa. Mislim da je za takvu epizodu Ricci bio bolji izbor, pošto je već imao iskustvo sa MM.
|
Mek Koj nema alternativu |
|
|
DODSFERD
Advanced Member
Pitcairn Island
29953 Posts
Posted - 30/09/2015 : 10:25:56
|
Onda si jedan od rijetkih kojem se sviđa Marraffa. Meni su Di Vittovi dobri, barem u ovim epizodama koje su izašle kod Libellusa. Kod Surat Khana mi ne smeta što se likovima često vide zubi, a treba priznati da bi se onoj Marthi vidjeli u svakom slučaju s obzirom na to kolike ima. |
|
|
Poli
Advanced Member
Slovenia
38072 Posts
Posted - 30/09/2015 : 10:50:16
|
Kao klinac sam Di Vitto bros svrstao zajedno za Disom po kvaliteti ... danas radije vidim da ih sto manje vidim.
A Maraffa je napravio nekoliko upecatljivih epizoda. Naravno, crtez mu je bio dosta bolji na Ken Parkeru nego kasnije na pilotu, ali ni tu na pocektu nije bio los.
Mozda je kasnije bila zurba u pitanje, neinteresovanje ili nesto trece pa je doslo do onih konjskih glava i teskih disproporcija te skoro karikaturalnog sloga.
Ali mozda bi danas radije vidio jos jednu njegovu epizodu nego ovih Di Vittovih.
|
Anything is possible dec d uej Be the Change You Want to See
|
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/10/2015 : 09:45:24
|
Crvene senke - koji ludi strip! :D Ovo je definitivno odlična epizoda. a i kad sam pogledao ime scenarista (Sclavi9 sve mi je bilo jasno
Atlantik - Bonelli je rekao da mu je ovo najdraža epizoda Mister Noa. Meni nije ni blizu najboljima ali je čisto solidna a i ima sve elemente dobre Mister No epizode - domicilan narod (Hangadeirosi), egzotičnu zemlju i dobar zaplet.
Hodnik za pakao - Klasik. Prava stvar.
Izgubljena utvrda - odličan strip! Prvi put ga čitam i ovo mi je, što se radnje tiče, definitivno jedan od boljih Mister Noa (scenarista je castelli, treba li reći više?:)) a ukupan dojam kvari crtež Maraffe ali ovdje je zapravo puno puno bolji nego u tajnom oružju.
Nevidljiva prijetnja - još jedan odličan Castellijev rad, a jedina loša stvar je što je prekratak te je zbog toga radnja dosta zbrzana. strip je mogao biti komotno barem 50-ak stranica duži.
|
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Member since 18/01/2010 |
Posted - 02/10/2015 : 10:05:09
|
"Hodnik za pakao" mi je nekada bio jako depresivan i bezizlazan strip kako je imao dobru pricu o pokusajima dokazivanja nevinosti. Kad sam to citao bilo je kao pratiti film u tri dijela ..najduzih tri tjedna...a posveta je "Papillonu" sa S.McQueenom i D.Hoffmanom. |
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
|
|
mladjo
Advanced Member
Croatia
20013 Posts
Posted - 02/10/2015 : 10:11:01
|
Meni su inače najgore "nevino optužen2 epizode, i to u bilo kojem žanru. jednostavno pomisao da je netko nevin, a da ga traže (ili da je u ćuzi) te da mora dokazivati svoju nevinost mi je katastrofa. Ali unatoč tome, ova epizoda je legendarna a i lakše ju je čitati danas kada se zna kraj (makar se, naravno, i prilikom prvog čitanja znalo da će se pilot nekako izvući). |
|
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 02/10/2015 : 10:23:08
|
Jos onda smo znali da je Mno strip bio "ozbiljniji" od drugih naivnijih stripova i naravno da nismo mogli ocekivati neku Betty ili Suzy, u ovom slucaju Patricia😍(kao primjer..nema je u ovom stripu koliko se sjecam,pff,trebam procitati te stripove ponovo,davno bilo) da donese u Apple Pie skrivenu turpiju i da nas neustrasivi junak,tj.anti-junak izadje iz zatvora sastrugavsi resetke i bye-bye Cayenne...
|
"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!" |
Edited by - emirem on 02/10/2015 10:23:38 |
|
|
emirem
Advanced Member
10816 Posts
Posted - 02/10/2015 : 16:22:46
|
Gledao neke dokumentarce i vidio lika u donjem lijevu kutu kako zvace kaugumu i rekoh ovaj kao da je nas Jerry...
|
|
|
Topic |
|