forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 09/05/2009 : 18:06:07  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
@Mhejl
Ima i dobrih trilera i krimi prica gde je radnja mnogo bolje osmisljena kada je Dylan u pitanju, npr."opsesija" #32 , "senke proslosti" #35...ovo je zaista losija epizoda...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/05/2009 : 18:09:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ja bih joj dao 6.5/10, neki prosjek valjda, u istom rangu sa 'Nesanicom' i 'Na talasima sjećanja'. Ni sledeća epizoda ne obećava puno, čekamo onu Barbatinu priču, mislim da se zove 'Iza onih vrata', nahvališe je Đole i Marčelo...
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 09/05/2009 : 18:11:37  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Mhejl

Ja bih joj dao 6.5/10, neki prosjek valjda, u istom rangu sa 'Nesanicom' i 'Na talasima sjećanja'. Ni sledeća epizoda ne obećava puno, čekamo onu Barbatinu priču, mislim da se zove 'Iza onih vrata', nahvališe je Đole i Marčelo...

Videcemo..ali ako je Leo hvali, onda, treba verovati...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/05/2009 : 18:12:36  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Jedino što crta Pikato, po meni veliki minus....
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 09/05/2009 : 18:17:06  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

Jedino što crta Pikato, po meni veliki minus....

Piccatto je u ranijim radovima pristojan crtac, kasnije se iskvario, poceo je da karikira i uproscava crtez a to nam ukazuje da se u stvari potpuno komercijalizovao..da, to ce biti mali minus u toj epizodi...
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 09/05/2009 : 18:19:15  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Vidio sam primjerke njegovog rada iz najavljenog DD Almanaha u Italiji, moram priznati da očajno izgleda...
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 10/05/2009 : 01:18:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Nova VC epizoda je na momente zanimljiva, De Nardo ima neki malo drugaciji stil pisanja od vecine DD scenarista, i to je jedino sto je dobro u cijeloj epizodi. Ipak, kad se na kraju sve sabere, ova epizoda je tezak atak na zdrav razum. Dvije stvari bodu oci: (SLIJEDE SPOILERI!!!)
-Zasto, zaboga, gospodin milioner nije jednostavno dao tih 20 ili 50 soma funti placenom ubici i fino ga zamolio da smakne ovog lika, za koga je od pocetka znao da je ubio njegovog sina?!
- Svako ko se imalo razumije u poslovne transakcije zna da od misljenja jednog covjeka, pogotovo spoljnog savjetnika ne moze zavisiti odluka o kupovini jedne firme, pogotovu u ozbiljnim zemljama kao sto je Engleska. Postoji gomila ljudi, koji interno i eksterno, ucestvuju u formirnju misljenja, na osnovu koga top executives kupca donose odluku da li da nesto kupe ili ne. Dakle, sama cinjenicna postavka, kojom se misljenju mladjeg Bareta daje presudni znacaj u tolikoj transakciji, i koja dovodi do njnegovog ubistva stoji na klimavima nogama.
Sto se tice De Narda, kao autora, njegovog izgubljenog grada se sjecam kao dosta originalne i pristojne epizode, a i prokleta knjiga je simpaticna pricica. Medjutim, ova epizoda, kao i prica iz prvog Ludensovog Maxija, potvrdjuju da i pored nekih originalnih momenata, De Nardo sigurno nije neko cije price treba iscekivati sa nestrpljenjem i velikim nadama...
Go to Top of Page

Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts

Member since 19/01/2007

Posted - 10/05/2009 : 08:51:45  Show Profile Show Extended Profile  Send Inferno a Private Message  Reply with Quote
Ma, De Nardo je nerd, bio i ostao...

Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 10/05/2009 : 11:17:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ko vam je bolji? Ovaj novi Masiero i De Nardo? Obojica su dosada dali solidne epizode, ali ništa više od toga...
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 10/05/2009 : 11:53:33  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
Losa prica, lepo je Marcelo primetio da bi umesto Dilana u De Nardovim epizodama mogao biti bilo ko. Inace, kada sam procitao onu zajebanciju sa satom umalo nisam pao u nesvest...To je, kao, trebalo da ispadne kul...

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4749 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 10/05/2009 : 19:40:30  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Meni ja bas ekstra ispalo ono sa satom,kao i cela epizoda.
Po meni,ovo je drugi najbolji Dylan,koga je izdao Veseli Cetvrtak

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Leo Charm
Average Member

Serbia
724 Posts

Member since 18/12/2004

Posted - 11/05/2009 : 09:12:26  Show Profile Show Extended Profile  Visit Leo Charm's Homepage  Send Leo Charm a Private Message  Reply with Quote
Pa, kako mi sat nije pao na pamet kad se recenica na latinskom prvi put pojavila u stripu, nefer bi bilo da kazem kako De Nardu nije uspelo da mi podvali time:) To mi je oke fora, ali sama prica... tja, onako. Nije mi se dopala.

A u "Preko praga" (a.k.a. "Iza onih vrata")Pikato ne izgleda kao inace, videcete. To je na tragu onoga sto fura u specijalu "Izbor", Ludens ga je objavio pa koga zanima da gvirne... Meni to izgleda super. Super mi izgleda i u "Otkucajima vremena". Pikato ostavlja utisak crtaca koji ili jeste ili nije inspirisan pricom:)

...mozda sam i ja nekad zazobzo paszovo sap...!
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 11/05/2009 : 11:50:55  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ko vam je bolji? Ovaj novi Masiero i De Nardo? Obojica su dosada dali solidne epizode, ali ništa više od toga...

Niti jedan. Obadvojica frustrirajuće loši do sada, i to svaki put... što se mene tiće. Nemam apsolutno nikakve vjere u njih i njihov budući rad na ovome serijalu. U zadnje vrijeme, kao što sam već par puta rekao, sa nestrpljenjem očekujem samo nove uradke Paole Barbato i Michelle Medde.
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 11/05/2009 : 14:20:02  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
Meni ova zadnja Dylanova prica i nije nesto,nije jako losa ali mi nije nesto legla,jebiga nije to Dylan.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

sai
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 24/10/2008

Posted - 11/05/2009 : 15:48:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit sai's Homepage  Send sai a Private Message  Reply with Quote
Ja sam slučajno pročitao poslednja 2 DD i oduševio se pošto ga ranije nisam čitao.
Rešio sam i da uzmem sve zaostale brojeve postepeno.Još jedan junak u mojoj kolekciji.
Go to Top of Page

sai
Junior Member

Serbia
439 Posts

Member since 24/10/2008

Posted - 12/05/2009 : 16:56:40  Show Profile Show Extended Profile  Visit sai's Homepage  Send sai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sai

Ja sam slučajno pročitao poslednja 2 DD i oduševio se pošto ga ranije nisam čitao.
Rešio sam i da uzmem sve zaostale brojeve postepeno.Još jedan junak u mojoj kolekciji.

Nije bilo postepeno.Uzeo sam sve.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 15/05/2009 : 10:13:26  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Kakva je priča 'Manila', pošto izgleda zaista primamljivo? Iznenadilo me je što je dobila dosta pohvala, a Rujuova je...
Go to Top of Page

dzoni
Advanced Member

Serbia
4343 Posts

Member since 11/09/2006

Posted - 15/05/2009 : 11:19:20  Show Profile Show Extended Profile  Send dzoni a Private Message  Reply with Quote
odlicna je,ali nemoj je citati ako nisi procotao prvi deo sage koji je izasao u hrvatskoj u izdanju ludensa..znak vampira.manila je nastavak te price
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 15/05/2009 : 11:25:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Dođavola! Jel to dvodijelna 'Noćni lov-Znak vampira' (tako nešta). Vido sam je u Goraždu, al je ne uzeh....
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 15/05/2009 : 14:03:42  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

Dođavola! Jel to dvodijelna 'Noćni lov-Znak vampira' (tako nešta). Vido sam je u Goraždu, al je ne uzeh....

Da, dvodelna..nacrtao ju je N.Mari, i kako kaze dzoni, prethodi Manili..Manilu je crtao Roi...
Go to Top of Page

okiboki
Advanced Member

Serbia
10835 Posts

Member since 23/11/2008

Posted - 15/05/2009 : 14:11:19  Show Profile Show Extended Profile  Send okiboki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dzoni

odlicna je,ali nemoj je citati ako nisi procotao prvi deo sage koji je izasao u hrvatskoj u izdanju ludensa..znak vampira.manila je nastavak te price

Tacno tako,ja nisam citao prvi deo i nije mi bila nesto.

Ni živih se nisam boja, dok su bili za užasa, a nekmoli mrtvih pasa.
Go to Top of Page

Walrus
Starting Member

17 Posts

Member since 09/05/2009

Posted - 15/05/2009 : 23:44:28  Show Profile Show Extended Profile  Send Walrus a Private Message  Reply with Quote
Zdravo drugari! Ovo je moj prvi post na ovom forumu, i nije slučajno što je u temi o Dylanu jer je to moj, uz Corta, omiljeni strip!

Jedva čekam da počne edicija od prvog broja, jer meni su iskreno i ovi novi bili vrlo dobri, a kako mnogi kažu da su u poređenju sa starima loši i blijedi, mogu samo zamisliti kakvo će to uživanje biti!

Pozdrav za sve iz CG!
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 15/05/2009 : 23:56:59  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
Dobrodosao, Walrus.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 16/05/2009 : 09:01:19  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Walrus

Zdravo drugari! Ovo je moj prvi post na ovom forumu, i nije slučajno što je u temi o Dylanu jer je to moj, uz Corta, omiljeni strip!

Jedva čekam da počne edicija od prvog broja, jer meni su iskreno i ovi novi bili vrlo dobri, a kako mnogi kažu da su u poređenju sa starima loši i blijedi, mogu samo zamisliti kakvo će to uživanje biti!

Pozdrav za sve iz CG!

Iz kog si grada?
Go to Top of Page

Walrus
Starting Member

17 Posts

Member since 09/05/2009

Posted - 16/05/2009 : 18:17:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Walrus a Private Message  Reply with Quote
quote:

quote:
Originally posted by Walrus

Pozdrav za sve iz CG!

Iz kog si grada?

Iz Podgorice, grada u kojem se slabo čitaju stripovi... Gdje Dylan ostaje na trafikama do sljedećeg broja... I gdje nema rizika da će se neki broj rasprodati!
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.22 seconds. Snitz Forums 2000