forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 16/05/2009 : 20:22:25  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Walrus

Iz Podgorice, grada u kojem se slabo čitaju stripovi... Gdje Dylan ostaje na trafikama do sljedećeg broja... I gdje nema rizika da će se neki broj rasprodati!

Pa tako je praktički i na svakom trafiki/kiosku u Hrvatskoj.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 16/05/2009 : 20:23:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
I u Pljevljima.
Go to Top of Page

Walrus
Starting Member

17 Posts

Member since 09/05/2009

Posted - 16/05/2009 : 23:21:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Walrus a Private Message  Reply with Quote
Znači, vjerovatno nisam jedini koji stalno strahuje da VČ više neće slati stripove u moj grad jer ih, čini mi se, niko osim mene ne kupuje!

Inače, moj najdraži Dylan u izdanju VČ do sada je Ubica vještica. Bez nekih previše racionalnih kriterijumima, prosto mi se sve složilo, i crtež, i priča, i Gručove šale i kraj.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 17/05/2009 : 23:03:00  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
quote:

Znači, vjerovatno nisam jedini koji stalno strahuje da VČ više neće slati stripove u moj grad jer ih, čini mi se, niko osim mene ne kupuje!

Inače, moj najdraži Dylan u izdanju VČ do sada je Ubica vještica. Bez nekih previše racionalnih kriterijumima, prosto mi se sve složilo, i crtež, i priča, i Gručove šale i kraj.

To je zaista dobra epizoda!I meni se jako dopala.Crtez D'all Agnolov je fenomenalan!..slobodan, jednostavan, puno ploha i kontrastnih partija.. a ipak puno toga prikazuje i apsolutno dobro oslikava adekvatnu atmosferu price..
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 18/05/2009 : 10:40:01  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
Mnei je opet Ubica Veštica poslije Nesanice i Proklete Knjige najgori VČ DD. Inače, dobre su mi ove docine analize crteža, koje samo govore kako dobro dečko razumije materiju. A Dall'Agnoll je izuzetan crtač, i njegove promjene stila kroz godine rada na Dylanu Dogu su uvijek bile interesantne.

Edited by - aleksa crnobrnja on 18/05/2009 10:42:45
Go to Top of Page

sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts

Member since 10/04/2004

Posted - 18/05/2009 : 12:07:16  Show Profile Show Extended Profile  Send sinister a Private Message  Reply with Quote
Evo, da se i ja pridružim kritikama epizode Ubica Veštica. Radnja teče jako dobro i uživao sam u čitanju sve do samog raspleta gdje Ruju pribjegne jednom jednostavnom i klišeiziranom kraju koji mi je uveliko pokvario cjelokupni dojam. Crtež ,u svakom slučaju, iznadprosječan.

Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke.
Go to Top of Page

DrB
Senior Member

Serbia
1128 Posts

Member since 04/06/2003

Posted - 18/05/2009 : 13:52:02  Show Profile Show Extended Profile  Send DrB a Private Message  Reply with Quote
quote:

kupuje ih nas dosta, a kad stignes svrati do NVO MrNo, NA TRGU BOZANE VUCINIC, da vidis sta sve ima.
kontakt tel 067 91 96 456
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 18/05/2009 : 13:56:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Vrbuješ nove mušterije, Dražene?;))
Go to Top of Page

Ultras
Advanced Member

Serbia
10048 Posts

Member since 17/10/2008

Posted - 20/05/2009 : 09:17:03  Show Profile Show Extended Profile  Visit Ultras's Homepage  Send Ultras a Private Message  Reply with Quote
U susret izlasku prvog Dilan Dog Giganta na makedonskom jeziku, strip portal stripovimk.com objavio je kratak intervju sa Paolom Barbato

http://www.stripovimk.com/

Svet stripa - portal - instagram - blog - facebook - twitter
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 20/05/2009 : 11:06:56  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
Može prijevod intervjua?
Inače, baš sam si mislio kako bi bilo fora imati Paolu Barbato kao frendicu na Fejsbuku, samo što eto nekako sam u tom trenutku smetnuo s uma da ona priča/piše na talijanskom, tako da neke koristi/spike s njom baš niti nema... ali da je brbljava, to već znamo i iz njezinih DD epizoda, i konstantno visi na Fejsu. Za sada sam, između ostalog, skužio da je općinjena Hughom Jackmanom i njegovom izvedbom Wolverina.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 20/05/2009 : 12:29:54  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ultras

U susret izlasku prvog Dilan Dog Giganta na makedonskom jeziku, strip portal stripovimk.com objavio je kratak intervju sa Paolom Barbato

http://www.stripovimk.com/

Paola je slatka kao Kinder Lada .

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 20/05/2009 : 13:43:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ducko

Rado bi sa Paolom "caskao" o njenim novim radovima na Dilanu

Ja joj odajem poštu i priznanje zbog priče 'Đavolov dodir', mog omiljenog Dilana (mada su i Sklavijevi 'Snovi' prejaki).

Edited by - Mhejl on 20/05/2009 15:50:51
Go to Top of Page

Le Samourai
Senior Member

2871 Posts

Member since 14/10/2008

Posted - 20/05/2009 : 15:49:33  Show Profile Show Extended Profile  Send Le Samourai a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by aleksa crnobrnja

Za sada sam, između ostalog, skužio da je općinjena Hughom Jackmanom i njegovom izvedbom Wolverina.

Kao i Majklom Chiklisom iz serije Shild. I da je mnogo dobra na Biotronicu (kojim sam trenutno opsednut, iako sam losh :)).
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4749 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 20/05/2009 : 15:52:08  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Ja mislio da je ona neka baba

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 20/05/2009 : 15:54:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by kreŠa

Ja mislio da je ona neka baba

Cccc, Krešo.... Samo nam ti piši Komandant Mark recenzije....
Može li neko prevest intervju?
Go to Top of Page

kreŠa
Advanced Member

Serbia
4749 Posts

Member since 26/01/2009

Posted - 20/05/2009 : 15:54:58  Show Profile Show Extended Profile  Visit kreŠa's Homepage  Send kreŠa a Private Message  Reply with Quote
Aj da je na mongolskom pa da razumem.Ovo ti je ko srpski,sa ponekom razlikom

https://www.laguna.rs/se295_serijal_laku_noc_punpune_laguna.html
https://www.delfi.rs/starway

Edited by - kreŠa on 20/05/2009 15:56:44
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 20/05/2009 : 15:55:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Ok, probaću da pročitam....

Evo pročitao sam, u pravu si, može da se razumije...

Edited by - Mhejl on 20/05/2009 16:01:27
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4651 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 21/05/2009 : 07:49:14  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
a i onako nema niceg bitnog u tom razgovoru, tako i ako niste sve razumeli-nista niste ni propustili :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

goksi
Senior Member

Serbia
1950 Posts

Member since 15/04/2007

Posted - 21/05/2009 : 10:39:43  Show Profile Show Extended Profile  Send goksi a Private Message  Reply with Quote
A evo DušMana za B92

http://www.b92.net/kultura/knjige/vesti.php?nav_id=361608
Go to Top of Page

Man_of_Steel
Advanced Member

Serbia
3708 Posts

Member since 24/10/2007

Posted - 21/05/2009 : 10:41:53  Show Profile Show Extended Profile  Send Man_of_Steel a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by goksi

A evo DušMana za B92

http://www.b92.net/kultura/knjige/vesti.php?nav_id=361608

Sve reče samo cenu jok!

Whenever You need hard center, I will be there...
Go to Top of Page

Laza1997
Starting Member

Serbia
42 Posts

Member since 03/05/2009

Posted - 21/05/2009 : 11:08:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Laza1997 a Private Message  Reply with Quote
Ohoho,jedva cekam da uznem.

Jedva cekam da vidim prevod Groucho-vih sala =D
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 21/05/2009 : 11:31:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Pročitao sam novi Dilan Superbook. Pre svega, moram da pohvalim Marčela na sjajnom uvodu, baš je simpatičan. Hvala za link, sad ću da ga isprobam. Štampa opet malo škripi, ima blijedih stranica, ali je čitljivo. Zato mi je novi Mister No perfektno odštampan :)). Prva priča mi nije nešta pretjerano legla, ali je sasvim pritojna. Ipak, stoji činjenica da je to jedna klasična krimi priča, koja je ubačena u horor strip. Ne volim pretjerano krimiće, a i više volim horor u Dilanu. Optužujem Manfredija da je ideju i atmosferu priče maznuo iz engleske krimi serije 'Midsomer murders' (možda je neko gledao, bilo jer par epizoda na Enteru)! Lijepo je što je prikazan taj svijet pozorišta, igrača i glumaca, koji su uglavnom jako sujetni i ambiciozni ljudi. Crtež je dosta dobar, ovoga puta Fregijeriju Dilan ne izgleda ženskasto (to mu najviše zamjeram).Priča dobija 6/10, a crtež 8/10.
Druga priča, 'Bila jednom jedna', je dilanovska obrada Crvenkapice, i mogu reći da mi je to genijalna obrada. Oni su od jedne bajke za malu djecu uspjeli da stvore prvoklasnu horor priču (slično stvar smo vidjeli i u pričama o Ružičastom zecu)! Slatko sam se nasmijao kada na početku priče Dilana odbije ona djevojka, jednom i taj švaler dobije nogu!:)) Kraj je pregenijalan, zbog takvih stvari sam zagriženi DD fan. Pikata nikad nisam volio, i to se neće promijeniti. Malo viša ocjena za njega ide zato što mu je ovaj rad bolji od novijih. Priča- 8/10. Crtež- 6/10
Treća priča je sasvim neloša, ali nažalost nisam čitao DD broj 5, pa ne znam o čemu se govori. Priča je (previše) kratka, košmarna, prava Sklavijevska. Vidio sam da mnogi na sajtu pljuju crtače koji su nacrtali ovu priču, pa sam se prilično iznenadio kad sam vidio jako dobar, zaista jako dobar crtež. Stvarno ne znam šta vam kod ovog crteža ne valja?Čini mi se da se crtači zovu Montagni i Grasani. Dilan im izgleda sasvim korektno i pristojno, liči na Stanovog. Priča- 7/10 Crtež- 8/10
Sve u svemu, dobar Superbook, ali daleko slabiji od maestralnih 'Snova'.

Edited by - Mhejl on 21/05/2009 11:33:52
Go to Top of Page

aleksa crnobrnja
New Member

276 Posts

Member since 19/02/2009

Posted - 21/05/2009 : 11:34:01  Show Profile Show Extended Profile  Send aleksa crnobrnja a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Le Samourai

quote:
Originally posted by aleksa crnobrnja

Za sada sam, između ostalog, skužio da je općinjena Hughom Jackmanom i njegovom izvedbom Wolverina.

Kao i Majklom Chiklisom iz serije Shild. I da je mnogo dobra na Biotronicu (kojim sam trenutno opsednut, iako sam losh :)).

Da, stigla je do 7 nivoa... dok ja primjerice, uvijek zapnem na trećem.
Go to Top of Page

docA
Advanced Member

8104 Posts

Member since 14/09/2008

Posted - 21/05/2009 : 11:39:23  Show Profile Show Extended Profile  Reply with Quote
@Mhejl
...."Čini mi se da se crtači zovu Montagni i Grasani"

Crtaci se zovi Giuseppe Montanari i Ernesto Grassani.
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 21/05/2009 : 11:40:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Pa dobro Doco, nemam fotografsko pamćenje:)) Kakvi su tebi? Kakav ti je Superbook?

Edited by - Mhejl on 21/05/2009 11:40:58
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.2 seconds. Snitz Forums 2000