forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Bonelli
 Dylan Dog u izdanju Veselog četvrtka
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 72

vang0gh24
New Member

Serbia
207 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 11/01/2012 : 23:07:34  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by morrison

"Pozdrav iz Munlajta" je prica o sukobu, nepremostivom jazu, izmedju idealisticki nevine mladosti: miroljubive, nenaoruzane i bezopasne; i samog zivota: grubog agresivnog i beskrupuloznog; zivota koji svojim nemilosrdnim ritmom (uz podrsku strasnog saveznika - vremena) mrvi gotovo infantilnu mastu i optimizam mladosti.
Cini se da je Di Gregorio, pored ocigledne posvete/omaza/poljupca 'Dugackom pozdravu', pomalo dodirnuo i epizodu 'Jezero na nebu' (orig. 151.) koja se bavi slicnom, mada ne bas sasvim istom tematikom.
Vec je receno da je oslanjanje na D.P. izvrseno izuzetno pazljivo, suptilno i sa merom. Uopste, cela prici vrlo lagano klizi uprkos neverovatnim desavanjima (ljudi, cija nam se besmrtnost jasno sugerise, ipak ginu). Bez straha, verujemo scenaristi da ce rasplet biti odgovarajuci, da ga zaplet i ozbiljnost epizode na koju se osvrce nece sputati i primorati na neubedljiv i neodgovarajuci kraj. I nisu.

"Pocinjemo da starimo onda kada napustimo sopstvene snove"

Poenta je vrlo ziva i efektna. Pored nje, tu je i vecni lajtmotiv svih pripovedaca: da ljubav prevazilazi okove smrti i da onaj ko voli ima vecnost u rukama ('oda grckoj urni').
Ko zna, da je Marina ziva mogli smo i nju videti ovde gde bi, ironicno, takodje ubila samu sebe...znam, znam, da je ona pozivela ne bi ni bilo 'Dugackog pozdrava', ali nekako imam osecaj da bi prica o Munlajtu morala biti ispricana... na ovaj ili onaj nacin ;)
Naprosto, ova prica hits the spot, sve je dozirano kako treba: i Gruco, i Blok, i (flesbekovi) Marina...cak je i onaj jednoipoglavi upravnik pakla manje dosadan nego sto ume biti.
Fregijeri, kako vreme prolazi, postaje sve bolji i bolji (sto je retkost za SBE crtace). Mora se priznati da ume da napravi zaista maestralne kadrove.

Al si me napalio, bas si me napalio

devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Go to Top of Page

o.O 321
Junior Member

358 Posts

Member since 09/01/2012

Posted - 11/01/2012 : 23:09:30  Show Profile Show Extended Profile  Send o.O 321 a Private Message  Reply with Quote
Light your fire?
Go to Top of Page

Mhejl
stripovi.com suradnik

Bosnia and Herzegovina
4066 Posts

Member since 26/04/2009

Posted - 11/01/2012 : 23:59:10  Show Profile Show Extended Profile  Send Mhejl a Private Message  Reply with Quote
Morisone, moram te pohvaliti: odličan tekst.

Sad si i mene zapalio za priču, kud otvarah temu!
Go to Top of Page

dessa
Advanced Member

Serbia
4354 Posts

Member since 19/11/2008

Posted - 12/01/2012 : 12:57:36  Show Profile Show Extended Profile  Send dessa a Private Message  Reply with Quote
Evo i predivne naslovnice:

Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1857 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 12/01/2012 : 13:34:39  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
vec drugi broj da ne stoji cijena za Makedoniju?!
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4667 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 12/01/2012 : 15:39:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
gde bas to vide na ovako predivnoj naslovnici? :)

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

acestroke
stripovi.com suradnik

USA
11652 Posts

Member since 16/04/2009

Posted - 12/01/2012 : 15:44:57  Show Profile Show Extended Profile  Visit acestroke's Homepage  Send acestroke a Private Message  Reply with Quote
Je'l ovo stvarno crta Freghieri? Ako da, onda :(

http://www.acestroke.blogspot.com
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1857 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 12/01/2012 : 19:33:00  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

gde bas to vide na ovako predivnoj naslovnici? :)

Ne svidja mi se ta romantika...
Go to Top of Page

Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4667 Posts

Member since 10/10/2003

Posted - 12/01/2012 : 19:37:29  Show Profile Show Extended Profile  Send Barker a Private Message  Reply with Quote
pa nije romantika, ali nema veze
a ovo sto nema cene za mk je mozda znak za uzbunu :/

Bistro i duboko nebo utociste pruza!
Go to Top of Page

Ferri
Senior Member

Montenegro
1857 Posts

Member since 10/01/2004

Posted - 12/01/2012 : 19:58:46  Show Profile Show Extended Profile  Send Ferri a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Barker

pa nije romantika, ali nema veze
a ovo sto nema cene za mk je mozda znak za uzbunu :/

Ma da znam..ali nekako mi aludira na to..od ranije mi se ne svidja,ne uklapa mi se nekako u svet DD..
Zanimalo me vise to sta bi moglo znachiti sto nema vise te cijene?!
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17048 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 12/01/2012 : 20:35:22  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
Što se mene tiče, strip je prodan.
Go to Top of Page

morrison
Advanced Member

Serbia
5142 Posts

Member since 29/01/2008

Posted - 13/01/2012 : 21:08:52  Show Profile Show Extended Profile  Send morrison a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by vang0gh24

Al si me napalio, bas si me napalio

quote:
Originally posted by o.O 321

Light your fire?

quote:
Originally posted by Mhejl

Sad si i mene zapalio za priču, kud otvarah temu!

Daj ne palite se

There ain't no grave gonna hold my body down.
Go to Top of Page

mrmada
Junior Member

Serbia
440 Posts

Member since 05/04/2009

Posted - 15/01/2012 : 14:29:19  Show Profile Show Extended Profile  Send mrmada a Private Message  Reply with Quote
A sta ide sledeceg cetvrtka?Nisam video da je neko napisao a jos nisam kupio strip.
Go to Top of Page

legaz
Senior Member

Serbia
2420 Posts

Member since 13/08/2009

Posted - 15/01/2012 : 14:44:12  Show Profile Show Extended Profile  Send legaz a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mrmada

A sta ide sledeceg cetvrtka?Nisam video da je neko napisao a jos nisam kupio strip.

Dampir Vatek

onda Teks i Mister No.

Junaci ne ubijaju one koji ne mogu da se brane.
Go to Top of Page

mikado
Senior Member

Serbia
1710 Posts

Member since 01/06/2009

Posted - 15/01/2012 : 15:27:46  Show Profile Show Extended Profile  Visit mikado's Homepage  Send mikado a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by mrmada

Evo predviđanja do kraja godine:
http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=41009

https://religiopedija.blogspot.com/
https://bonelistripovi.blogspot.com/

Edited by - mikado on 15/01/2012 15:28:44
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4835 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 15/01/2012 : 19:30:08  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
ide dampir... a ovaj novi dylan jos jedna osrednja epizoda... nekad mi bude krivo sta sam ispljuvao sve a onda dodje jos gore i gore...

sangue navajo
Go to Top of Page

vang0gh24
New Member

Serbia
207 Posts

Member since 17/01/2004

Posted - 15/01/2012 : 19:58:19  Show Profile Show Extended Profile  Send vang0gh24 a Private Message  Reply with Quote
meni ovo upopste nije osrednje nego jedan od najboljih dylana koje sam procitao u vc izdanju pored martija, nekropolisa i prkocknih zivota.
jedan od retkih strippova o kojima imam potrebu da razmisljam i ponesto napisem. osecam se bar delomicno kao dylan. 33 godine a i dalje trosim novac na iste stvari kao kada mi je bilo 12 i uzivam u istim onim crtezima, pricicama i junacima. dok su svi koje poznajem davno sahranili vec svoje decacke snove dok se meni iscudjavaju i podsmevaju.
imami zelju da zahvalim svima sto sripovi.com postoji.

Novi Dampyr!

devojke su lude za mnom, prosle noci jedna je satima kucala na moja vrata ali je nisam pustio da....izadje
Go to Top of Page

velka031
Advanced Member

Croatia
17048 Posts

Member since 18/03/2010

Posted - 15/01/2012 : 20:32:35  Show Profile Show Extended Profile  Send velka031 a Private Message  Reply with Quote
quote:

meni ovo upopste nije osrednje nego jedan od najboljih dylana koje sam procitao u vc izdanju pored martija, nekropolisa i prkocknih zivota.
jedan od retkih strippova o kojima imam potrebu da razmisljam i ponesto napisem. osecam se bar delomicno kao dylan. 33 godine a i dalje trosim novac na iste stvari kao kada mi je bilo 12 i uzivam u istim onim crtezima, pricicama i junacima. dok su svi koje poznajem davno sahranili vec svoje decacke snove dok se meni iscudjavaju i podsmevaju.

Novi Dampyr!

Ima nas još takvih
Go to Top of Page

Dr. Zistis
Advanced Member

5487 Posts

Member since 06/10/2011

Posted - 16/01/2012 : 13:09:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Dr. Zistis a Private Message  Reply with Quote
quote:

Novi Dampyr!

Zaista si ovo lepo ispricao i objasnio nadovezujuci se na Morisonov osvrt na strip...BRAVO
Go to Top of Page

Combatrock
Advanced Member

Serbia
4835 Posts

Member since 26/12/2009

Posted - 16/01/2012 : 18:15:21  Show Profile Show Extended Profile  Send Combatrock a Private Message  Reply with Quote
quote:

postujem tvoj stav... i nemam problem sa tim da ti se epizoda dopada... meni je osrednja... sve ostalo si lepo rekao... ovde 99% ljudi zivi svoj decacki san... i to je meni ok...

sangue navajo
Go to Top of Page

Djuro
New Member

Serbia
273 Posts

Member since 29/03/2006

Posted - 18/01/2012 : 20:49:05  Show Profile Show Extended Profile  Send Djuro a Private Message  Reply with Quote
Ja sam ovu pricu citao na italijanskom prije oko pola godine i nije mi se nesto posebno dojmila. Glavna poenta je vec na ovaj ili onaj nacin vise puta istaknuta u Dilanovim pricama i to cesto mnogo efektnije nego ovdje. Meni recimo prica nije bila uopste pitka i nekako sam stekao utisak viska teksta i nedovoljne fokusiranosti scenariste, pa mi je na momente prica bila i pomalo dosadna i predvidiva.
Nego dobro, posto vidim da su utisci vecine prilicno pozitivni, mozda sam ja i pretjerao u kritikama jer sam ocekivao vise zbog referenci na Marinu i Munlajt koje na kraju nisu bile posebno efektne. Gledacu da procitam opet pricu pa da vidim kakav mi je drugi utisak.
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 19/01/2012 : 00:48:45  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
Uh, što smo ažurni... Novi VČ-ovac na sajtu!

Pozdravi iz Moonlighta Dylan Dog DD VEC 52 | 96 str. by gil-galad

Četvoro mladih ljudi, jednog slikara, jednu pesnikinju, jednog borca za ljudska prava i jednog buntovnika, na putu ka ostvarenju njihovih snova prati smrtna opasnost. Na Dylanu je da otkrije ko predstavlja tu opasnost, ali i još jedno suočavanje sa uspomenom koja mu je možda i najdraža... >>> DALJE

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

WOOLF
Starting Member

Austria
38 Posts

Member since 26/09/2010

Posted - 19/01/2012 : 18:54:55  Show Profile Show Extended Profile  Send WOOLF a Private Message  Reply with Quote
Sjajna priča , meni je baš legla.Uvek sam gotivio priče o Petar Pan sindromu. :)
Freghieri dobar , odlično barata senkama.
Go to Top of Page

DOMI
Advanced Member

Croatia
5133 Posts

Member since 19/06/2007

Posted - 22/01/2012 : 10:40:50  Show Profile Show Extended Profile  Send DOMI a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by dessa

Evo i predivne naslovnice:

izvrsno! neobično i stvarno dobro.. malo horrora fali al oprašta se
__________________________________________________________________________________________________________________________________
43 godine Alan Forda u HR DRVOMORCI u veljači

• 54 god.Alan Forda u HR • Od 1970.-2017.izdana su 1063 broja (ukljucujuci Klasik, Super KL, Zlatni KL) •
• Od 2022.Alan Ford u originalnim tablama formata 17x24 cm u novom kolekcionarskom TOP izdanju •
Go to Top of Page

bjelolasica
stripovi.com suradnik

Croatia
5106 Posts

Member since 30/08/2009

Posted - 22/01/2012 : 10:42:45  Show Profile Show Extended Profile  Send bjelolasica a Private Message  Reply with Quote
Kada ce ovo u BAbilon

Don’t beat me massa!Please don’t beat me massa!Don’t beat this tired old body! No, no!
http://www.youtube.com/watch?v=H8D93Awa434
Go to Top of Page
Page: of 72 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 0.44 seconds. Snitz Forums 2000