forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 amazon (pitanje o naručivanju)
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 27

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 26/02/2011 : 21:02:13  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
I ja obavio prvu narudzbu sa Amazona
Malo veca narudzba sastavljena 15.02. pa su je razdijelili na tri posiljke:
1.posiljka poslana 17.02.
2.posiljka poslana 21.02.
3.posiljka poslana 25.02.

adresa isporuke je u Zagrebu...kad bi po vasem iskustvu trebalo to stici?
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 26/02/2011 : 21:25:38  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
sta si narucio

Potpis u dva reda, prema pravilniku:
Vader je, kao i uvek, u pravu. ; john connor ; 2022 A.D.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 26/02/2011 : 22:28:12  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by ponki

1.posiljka poslana 17.02.
2.posiljka poslana 21.02.
3.posiljka poslana 25.02.

adresa isporuke je u Zagrebu...kad bi po vasem iskustvu trebalo to stici?

Meni stiže za 8-14 dana. No jednom je bilo i 25 dana...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 08/03/2011 : 16:25:49  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Čisto da podijelim informaciju koju sam danas saznao, a tiče se kupovine s amazona. Na amazonu ima opcija '4-for-3 Book Store', gdje, pogađate, po cijeni 3 stripa dobijete 4. Ima lista ponuđenih stripova (svi su ispod 10 dolara), a izbor nije ni malo loš, koliko sam na prvi pogled skontao - Fables vol.1, Iredeemable vol.1, Bone,... Da imam išta love, svakako bih provjerio.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/03/2011 : 16:38:07  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
gde se moze naci ta lista?

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 08/03/2011 : 19:11:01  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ja mislim da samo ukucas ovo sto sam napisao 4-for-3... na search na amazonu
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/03/2011 : 19:12:42  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Nema ništa posebno dobro, a ne treba zaboraviti da plaćate poštarinu za sva 4 tako da to za nas i nije neki veliki popust...

What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine.
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 08/03/2011 : 19:14:48  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
Ne znam da li ste primjetili Amazon za slanje unutar USA iznad 25$ daje besplatan shipping (super saver).
Kako bi bilo dobro da ima nešto tako za Evropu - recimo iznad 100$.
Šta mislite, vrijedi li im se obratiti sa prijedlogom?

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 08/03/2011 : 19:19:46  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Obi-wan

Nema ništa posebno dobro, a ne treba zaboraviti da plaćate poštarinu za sva 4 tako da to za nas i nije neki veliki popust...

Jbg, meni je lijepo ustediti 9-10 dolara...
Evo linka, Vaderu:

http://www.amazon.com/b/ref=amb_link_3237912_5?ie=UTF8&node=223084011&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=left-1&pf_rd_r=1053D8127B9FMJN2PJH3&pf_rd_t=101&pf_rd_p=345223901&pf_rd_i=220084011
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 08/03/2011 : 19:27:26  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:

1.posiljka poslana 17.02. dosla 28.02.
2.posiljka poslana 21.02. dosla 07.03.
3.posiljka poslana 25.02. jos cekam

adresa isporuke je u Zagrebu...

Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 08/03/2011 : 20:10:44  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by swamp thing

quote:
Originally posted by Obi-wan

Jbg, meni je lijepo ustediti 9-10 dolara...
Evo linka, Vaderu:

http://www.amazon.com/b/ref=amb_link_3237912_5?ie=UTF8&node=223084011&pf_rd_m=ATVPDKIKX0DER&pf_rd_s=left-1&pf_rd_r=1053D8127B9FMJN2PJH3&pf_rd_t=101&pf_rd_p=345223901&pf_rd_i=220084011

e, hvala ti, ali nadjoh i sam u medjuvremenu, videh da sam dobio mejl, pa samo pratih link :D

inace, slazem se sa svojim starim gospodarom, nista sto zavredjuje neku posebnu paznju nazalost. sve neke raspale mange i klinacki stripovi o.O

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 22/03/2011 : 17:13:16  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
Dosle su moje narudzbe sa Amazona i dovoljno mi je ovo sto sam vidio da vise nikad ne narucim nista od tamo

Ovako je izgledao paket koji je dosao :

ovo je izdanje koje je bilo unutar kutije :

http://www.amazon.com/Complete-Calvin-Hobbes-v/dp/0740748475/ref=sr_1_6?ie=UTF8&qid=1300810267&sr=8-6

ovo su ostecenja na kutiji i jednoj knjizi unutar kutije:

Ima li mozda neko da ima bilo kakvo iskustva kada su u pitanju reklamacije zbog ostecenja sadrzaja paketa i mozda kakav savjet?
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10859 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 22/03/2011 : 17:24:14  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
Meni su svi dosli O.K.
Bili su u kutiji vecoj od one za cipele unutra su bili u papiru,koji su jos bili oblozeni sa stiroporom,zalijepljeni i jos je ta kutija bila u vrecici od tvrde plastike.
Jos su bili nick and dent a izgledali su kao novi zapravo i izgledaju kao novi ispod stamparskog "cekica" stroja!
Ako narucujes preko amazona naruci onu opciju koja ti je "fullfilment with amazon" tad ce ti paket biti kako treba, a i uracunaj postanske usluge u BiH i sire i ljude koji to dostavljaju,pa se nemoj cuditi. Npr. poslao svojoj babi slike u koverti ,a djelatnici posta izgubili ,sta da ti pisem vise!!!

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"

Edited by - emirem on 22/03/2011 17:24:52
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/03/2011 : 17:32:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
I meni skoro svaka narudžba stigne natucana.
Pravo da ti kažem, mislim da to i nije do Amazona (tako da je tvoj sasvim opravdani gnjev vjerovatno potpuno pogrešno usmjeren).
Više su mi sumnjivi svi poštari i službe koji rukuju i noguju paketima između Amazona i nas. Mogu zamisliti kako se ti paketi bacaju iz ruke u ruku nekoliko puta pa je velika šansa da bar 2-3 puta ispadne i tako...
Nisam nikada vraćao, ali Amazon kaže da se može vratiti bilo šta pa ih kontaktiraj. Nisam ulazio dublje u to, ali mislim da ti pošalju neku etiketu mailom pa to onda odštampaš, zaljepiš na kutiju i pošalješ. Čini mi se da refundiraju i poštarinu, ali nemoj me držati za riječ...

Ako želiš moj savjet, robu koja ti ne treba (oštećenu) stavi po nabavnoj cijeni na aukcije i prodaj (da si na nuli) pa si naruči novo (od Book Depositorija npr.) ako ti Amazon nije pouzdan...

Edited by - Obi-wan on 22/03/2011 17:33:53
Go to Top of Page

Obi-wan
Advanced Member

Croatia
13782 Posts

Member since 29/08/2004

Posted - 22/03/2011 : 17:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send Obi-wan a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

Meni su svi dosli O.K.
Bili su u kutiji vecoj od one za cipele unutra su bili u papiru,koji su jos bili oblozeni sa stiroporom,zalijepljeni i jos je ta kutija bila u vrecici od tvrde plastike.
Jos su bili nick and dent a izgledali su kao novi zapravo i izgledaju kao novi ispod stamparskog "cekica" stroja!
Ako narucujes preko amazona naruci onu opciju koja ti je "fullfilment with amazon" tad ce ti paket biti kako treba, a i uracunaj postanske usluge u BiH i sire i ljude koji to dostavljaju,pa se nemoj cuditi. Npr. poslao svojoj babi slike u koverti ,a djelatnici posta izgubili ,sta da ti pisem vise!!!

Fulfilment by Amazon ti predstavlja posredništvo Amazona u kupovini od nekog drugog. Ja sam jednom kupio tako (ocjena stripa like new), a dobio sam očuvan za 4-
Ti si imao sreće pa naletio na poštenog ocjenjivača.
Kako si dobio tako dobro pakiranje mi je misterija. Evo, ja naručio već 20 puta u zadnjih godinu i nešto i svaki drugi put bude udarena kutija. A kako unutra nema skoro nikakve zaštite (osim 2 zračna jastuka nizašta dobra), budu i stripovi stucani...
Tako da si imao sreće. Ja sam već polako sit oštećenih stripova. Znam da Amazon ne baca te kutije već poštari, ali mogli bi malo bolje pakirati. A Book Depository mi ne odgovara jer šalju jedan po jedan strip. To mi je rizično zbog neozbiljnosti lokalnog poštara...

Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 22/03/2011 : 18:11:22  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by emirem

paket sam preuzeo u posti u Zagrebu...
a sto se tice samih djelatnika poste, vjeruj da vise vode racuna o njoj u Banja Luci nego u vecini zemalja u Evropi...dobre i redovne plate u nesigurnoj drzavi su sasvim dovoljna garancija da ce paket biti tretiran na propisan nacin...predavao i preuzimao sam dosta puta pakete pa sam vidio kako ih utovaraju,istovaraju,itd...sasvim zadovoljavajuce...

@Obi-wan

ma iskljucivi su oni krivci zato sto nije bilo adekvatno upakovano i osigurano u paketu...ja cu probati da vratim i da trazim da mi zamijene pa kako bude i koliko me izadje ali necu vise narucivati od njih...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/03/2011 : 18:32:24  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
to ti je bezveze potez, da ne narucujes vise od njih.
desava se ponekad da stigne strip sa blago nagnjecenim coskom, ili nesto manje od toga....ali ja po striparnicama vidjam stripove u gorem stanju.

ovo je jedna greska, ebi ga....kad je kabast paket, a cvrst, mnogo ga je lakse ostetiti.
dovoljno je samo da vidis kako se bacakaju paketi po avionima, i sve ti odma jasno bude.

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 22/03/2011 : 18:32:47  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
Ponki, zali se obavezno, postoji mogucnost da ti posalju drugi primerak o njihovom trosku.

U svakom slucaju ostavi feedback na sajtu.

Meni sa Amazona nekad stizu pazljivo upakovani stripovi, a nekad ih samo ubace u kutiju (iako nikad nisu bili osteceni kao na fotkama gore).
Go to Top of Page

ponki
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
3113 Posts

Member since 20/09/2008

Posted - 22/03/2011 : 18:38:18  Show Profile Show Extended Profile  Send ponki a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Vlaadisha

Ponki, zali se obavezno, postoji mogucnost da ti posalju drugi primerak o njihovom trosku.

U svakom slucaju ostavi feedback na sajtu.

Meni sa Amazona nekad stizu pazljivo upakovani stripovi, a nekad ih samo ubace u kutiju (iako nikad nisu bili osteceni kao na fotkama gore).

ostavio sam feedbeck na sajtu sa slikama pakovanja i ostecenja ali nisam nasao gdje im se salje zalba na posiljku
Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 22/03/2011 : 18:56:05  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
Ja više sigurno neću naručivati puno stripova u jednom paketu, jer onda dođu u kutiji, sa zračnim jastucima. Skontao sam da u kutijama uvijek dođe oštećeno, ali kad naručim do npr. tri trejda, upakuju drugačije, ne znam kako da sad objasnim, kao kartonskim kovertama, uglavnom pljosnat paket bez jastučića, ali su stripovi dobro fiksirani i ne oštete se. Eto, to je moja preporuka za slijedeći put :)
I ja sam prije nekih mjesec dana popizdio zbog oštećenih stripova, ali kao što rekoh došli su u kutiji. To sam uradio 2 puta (veće narudžbe u jednom paketu) i oba puta su stripovi bili oštećeni. Jbg, platiću dodatnih 4 dolara za poštarinu, ali da dobijem OK strip.
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/03/2011 : 19:05:23  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
quote:

....ali kad naručim do npr. tri trejda, upakuju drugačije, ne znam kako da sad objasnim, kao kartonskim kovertama, uglavnom pljosnat paket bez jastučića, ali su stripovi dobro fiksirani i ne oštete se....

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36463&whichpage=5&SearchTerms=book,depository

Go to Top of Page

Vlaadisha
Advanced Member

USA
3515 Posts

Member since 21/07/2004

Posted - 22/03/2011 : 19:52:34  Show Profile Show Extended Profile  Send Vlaadisha a Private Message  Reply with Quote
quote:

ostavio sam feedbeck na sajtu sa slikama pakovanja i ostecenja ali nisam nasao gdje im se salje zalba na posiljku
Bas trazim, nisam to nikad radio... Ima opcija da vratis paket, ali ne znam koliko je to sigurno. Your Account > Orders > More Order Actions > Return Items, pise:

quote:
If you receive an item that was damaged, visit our Online Returns Center and choose "Return an Item." At that time, you can tell us if you want a refund or replacement.

quote:
International Returns

Please visit our Online Returns Center to get a return mailing label for your order. Send the original item back to us via an economical method and, if the return was the result of our error, we'll reimburse you for the shipping costs once we receive it back.

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 22/03/2011 : 19:56:21  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

quote:

....ali kad naručim do npr. tri trejda, upakuju drugačije, ne znam kako da sad objasnim, kao kartonskim kovertama, uglavnom pljosnat paket bez jastučića, ali su stripovi dobro fiksirani i ne oštete se....

http://forum.stripovi.com/topic.asp?TOPIC_ID=36463&whichpage=5&SearchTerms=book,depository

Sve bi to bilo super, da dostavljaju u BiH...
Go to Top of Page

Lord Vader89
stripovi.com suradnik

France
9618 Posts

Member since 05/07/2007

Posted - 22/03/2011 : 19:57:35  Show Profile Show Extended Profile  Send Lord Vader89 a Private Message  Reply with Quote
ne, vise sam mislio da li mislis na onakvo pakovanje :D
mrzelo me da kopiram slike :D

Go to Top of Page

swamp thing
Advanced Member

Bosnia and Herzegovina
4078 Posts

Member since 05/08/2009

Posted - 22/03/2011 : 20:31:46  Show Profile Show Extended Profile  Send swamp thing a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Lord Vader89

ne, vise sam mislio da li mislis na onakvo pakovanje :D
mrzelo me da kopiram slike :D

E, to
Stripovi uvijek dođu besprijekorni u takvom pakovanju. Zato, no more boxes
Go to Top of Page
Page: of 27 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To: