naker
Advanced Member

5505 Posts
Member since 05/06/2020 |
Posted - 14/07/2025 : 12:34:36
|

Little Nightmares II
Za par meseci izlazi Little Nightmares III, pa se konačno smislio da pređem dvojku. Ne znam zašto sam ovoliko dugo čekao da je overim kada su mi svi rekli da je odlična. I apsolutno su u pravu. Dvojka nije teška, puzzle i logičke zagonetke nisu toliko izazovne i prešao sam igricu bez gledanja YT-a, ali priča je ono što oduševljava. Jako je teško napraviti nastavak, koji u suštini dođe kao prequel, ali u isto vreme proširiti priču i worldbuilding i uvesti novine u priču - a dvojka je uspela upravo to. Atmosfera je genijalno pogođena, počne kao Limbo, a kasnije se pretvori u Inside. Grafika i ta jeziva horor atmosfera je odlično tokom cele igrice. Posebno se izdvaja poglavlje u bolnici koje je miks Silent Hill-a, i izopačene Porodice Adams. Jezivo!
Igrica se zove Little Nightmares 2, i to znači i bukvalno i figurativno, jer se radi o nastavku, ali dvojka u naslovu takođe znači da u igrici imamo dva glavna lika. Odnos između Six i Mono je centralni deo oko kojeg igrica gravitira. Jako puno sitnih detalja i malih nagoveštaja, u isto vreme i poveznica sa prvom Little Nightmares igrom, ali takođe bitno jer se naslućuje šta će se desiti u epilogu dvojke. Ne bih nikome da kvarim doživljaj prilikom igranja, ali priča je kako se primičete kraju zaista mindblowing. Ali ako malo razmislite ili pređete igricu još jednom ispočetka mnoge stvari će biti jasnije, i zapravo su skroz logične. Priča je takva da je veoma podobna diskusiji jer pojedine scene mogu da se shvate na više načina jer ništa nije onako kako se na prvi pogled čini. Igra po ovome podseća pomalo na Braid.
Little Nightmares je bila sjajna stvar, ali dvojka ima fenomenalnu priču. Stvarno šteta što je studio koji je radio ove dve sjajne igrice napustio projekat i što će trojku raditi neki drugi studio. U svakom slučaju, Little Nightmares I & II su jezive, ali odlične stvari  |
 |
|