Author |
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
Deki86
Average Member
![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif) ![](icon_star_orange.gif)
![](AvatarUpload/karson2.jpg)
Croatia
849 Posts
Member since 07/02/2006 |
Posted - 06/05/2014 : 11:58:00
|
Aha. Ma ja igram na konzoli ps2, nisam nikada igrao ps2 igre na računalu, tako da ti ne bi znao odgovoriti da li emulator radi kako treba. Ono što koristim je nintendo emulator koji spržim na dvd i radi na plejki. Tako da igram nintendo, super nintendo i stare sega igre na playstationu, čudno, ali funkcionira :D |
![Go to Top of Page Go to Top of Page](icon_go_up.gif) |
|
Deki86
Average Member
Croatia
849 Posts
Posted - 30/05/2014 : 00:43:46
|
Da malo oživim topic. Prešao sam Baldur's gate 2 na PS2. Klasični akcijski dungeon crawler sa rpg elementima i sustavom nadograđivanja koji je čista navlakuša, kreneš igrat pa satima nikako da staneš. |
|
Obi-wan
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/Obi-wan 2(1).jpg)
Croatia
13782 Posts
Member since 29/08/2004 |
Posted - 01/06/2014 : 20:57:26
|
Batman: Arkham asylum (Xbox 360). Igra je zakon, a i konzola mi je puno draža nego PS3 (ništa konkretno, uglavnom sitnice koje život znače). |
What you call sanity, it’s just a prison in your minds that stops you from seeing that you’re just tiny little cogs in a giant absurd machine. |
|
Tonto
Advanced Member
![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif) ![](icon_star_blue.gif)
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8782 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
nagor
Advanced Member
![](AvatarUpload/zag2.jpg)
Croatia
12553 Posts
Member since 21/02/2012 |
|
Tonto
Advanced Member
![](AvatarUpload/tonto.jpg)
8782 Posts
Member since 11/02/2012 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
Deki86
Average Member
Croatia
849 Posts
Posted - 11/06/2014 : 12:54:15
|
Igram igru Brazil 2014 na xboxu 360 i malo si mislim, lijepa je grafika, uživancija je vidjeti prave stadione, grafički je sve odlično prikazano, ali igrivost mi nije baš nešto. Ubacio sam nakon toga pro evolution 2013 za PS2, napravio sam kup natjecanje sa istim reprezentacijama kao na svjetskom i evo čiste uživancije. |
|
Just_Charlie
Advanced Member
![](AvatarUpload/logo(2).jpg)
8578 Posts
Member since 07/01/2008 |
|
Darth Ivan
Advanced Member
![](AvatarUpload/Avatars_Avengers_BlackWidow4.jpg)
Croatia
7978 Posts
Member since 21/03/2010 |
Posted - 15/06/2014 : 18:42:25
|
quote: Originally posted by Deki86
Igram igru Brazil 2014 na xboxu 360 i malo si mislim, lijepa je grafika, uživancija je vidjeti prave stadione, grafički je sve odlično prikazano, ali igrivost mi nije baš nešto.
Kak izgleda naša repka u igrici? |
"Nothing lasts forever." |
|
supermark
stripovi.com suradnik
![](AvatarUpload/av1(1)(1).jpg)
Croatia
29623 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
Poli
Advanced Member
![](AvatarUpload/Kailash sunrise.jpg)
Slovenia
38181 Posts
Member since 26/10/2007 |
|
Tintilinic
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
2955 Posts
Member since 15/07/2013 |
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
nagor
Advanced Member
Croatia
12553 Posts
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 25/06/2014 : 16:22:17
|
quote: Originally posted by nagor
Postao sam kralj Irske u Crusader Kings II. Ne znam što bih sad.
Abdiciraj ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) ![](icon_smile_big.gif) |
|
Zagor i Ogi
Average Member
![](AvatarUpload/images(168).jpg)
Serbia
851 Posts
Member since 16/09/2013 |
|
Space Marine
Senior Member
![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif) ![](icon_star_purple.gif)
![](AvatarUpload/space marine(1).jpg)
Croatia
1303 Posts
Member since 08/09/2013 |
|
panzer
Advanced Member
12643 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 15/07/2014 : 10:42:53
|
quote: Originally posted by Space Marine
Metro 2033 Igra totalno rastura! Preporuka svima!!!
I knjiga također ... |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
Posted - 18/07/2014 : 22:38:31
|
Ovih dana sam igrao igricu IHF Handball Challenge 14. Za one koji ne znaju, i koji se pitaju - handball? Rukomet? - da, riječ je o rukometnoj igrici. Svojevrsnom nastavku igrice IHF HC 12, koja je izašla prije 3 godine (moj osvrt na dotičnu igricu možete pogledati na stranici 65).
Dojmovi?
Katastrofa od igre. To je sve što mogu reći.
U suštini, sve što su developeri napravili s ovom igrom jest da su ponovno upotrijebili onaj isti katastrofalni engine iz prošle igre, ubacili novu modu ili dvije (po meni ništa posebno, samo po sebi), i izbacili na tržište kao novu igru. To je to. Što se zamjerki tiče, otklonili su uglavnom poneke minorne iz prošle igre, zadržali one stare, a neke su i nadodali, uglavnom bezrazložno.
Što se dobrih strana tiče, pokušao sam izvući najbolje što se moglo iz ove katastrofe. Ono što su svakako glavni plusevi u odnosu na prethodnika jest:
- veći izbor španjolskih, njemačkih, i francuskih klubova. Slično kao i u prethodnoj igrici, postoji i kategorija klubova po imenu "rest of the world" (klubovi tipa Celje, Kielce etc.), koja je također proširena.
- sudac je u ovoj igri puno blaži. U prethodnoj mi se x puta znalo događati da ja ili suigrači u obrani ne napravimo ništa protivniku, a sudac bez razloga dosudi dvije minute kazne, žuti ili crveni karton. U ovoj igri su ta takozvana "slučajna suđenja" puno manja.
Od onih manjih poboljšanja, a opet poboljšanja u neku ruku, je ovo:
- Veći odabir dvorana/terena za igranje utakmica. Osim toga, svaku dvoranu možete preurediti u nekoliko varijanti, doduše samo u smislu promjene podloge/boje parketa.
- Publika je u ovoj igri (ako u opcijama tako namjestite, što je mogućnost) puno glasnija, tako da bodrenje malo više dolazi do izražaja.
I jedna stvar koja mi je osobno bila "ni da, ni ne":
- "Create a player" mogućnost. Kao što naslov govori, možete kreirati svog vlastitog igrača, nadjenuti ime, prezime, urediti izgled i slično. Bit toga koncepta jest da cijela stvar funkcionira kao karijera u neku ruku: kreirate igrača, te ga vodite od onih početničkih klubova, i ovisno o njegovom uspjehu na utakmicama, do onih najvećih i najpoznatijih.
I to je više manje to što se dobrih strana tiče. Sve ovo ostalo je katastrofa.
Kao što sam rekao, neke temeljne zamjerke iz prošle igre su zadržane i ovoj. Prva stvar, grafika je živa koma. Igrači izgledaju nadasve smiješno i potpuno neprepoznatljivo. Što je još gore, animirani su na isti način - potpuno smiješno, i dok se kreću (trče) okolo po terenu imaš dojam ko da gledaš neke pijane robote, a ne profesionalce. Zbilja za ne vjerovati, mislim, tako nešto bi bilo prihvatljivo da je izašlo krajem devedesetih ili početkom 2000 - ih, a ne 2014.
Još gori od grafike je kriminalno loš AI. Isto kao i u prethodnoj igri, obrana je nikakva, šuplja ko švicarski sir prvenstveno zahvaljujući tvojim ko k.... glupim suigračima koji očito nemaju pojma što je rukomet. Jednostavno, svi tvoji suigrači se poredaju jedan do drugog u obrani i više - manje stoje. Ne poduzimaju apsolutno ništa da spriječe protivnikov proboj i šut, i naravno, na kraju se u obrani stvara rupa i protivnik ti zabije gol. Što je tek najgore, tvoji suigrači nemaju pojma kako uloviti slobodnu loptu, naime desilo mi se dosta puta da je naš golman obranio udarac protivniku, i lopta nakon toga jednostavno ode u aut ili nazad u ruku protivničkom igraču koji onda svejedno postigne gol (što nije bila rijetkost), sve zahvaljujući tvojim suigračima koji jednostavno stoje i treba im pola sata da shvate da moraju uloviti loptu.
Nadalje, sistem zabijanja golova je i u ovoj igri katastrofalan. Naime, do sada sam odigrao dosta utakmica i još uvijek mi nije jasno na koji način to funkcionira. Prije nego igrač krene na šut (bilo iz stojeće pozicije ili iz skoka) na sekundu vam se pojavi takozvani ciljnik pomoću kojeg možete vidjet gdje će (u koji dio gola) dotični igrač puknut loptu. Meni osobno to nije apsolutno ništa pomoglo jer dotični igrač svejedno pukne loptu u posve drugom smjeru, pa mi je umjesto u prazni dio gola lopta na kraju uglavnom završavala na gredi, ili je pogodila golmana. tako da, kad gledaš, očito se cijela stvar svodi na sreću.
Još jedan faktor, kojeg u originalu nije bilo, su komentatori. U igri postoje dva komentatora - glavni, te sukomentator (Magnus Wislander). I reći ću vam jednu stvar, bez ustručavanja: ovo su najgori komentatori koje sam ikad čuo u bilo kojoj sportskoj igri. A osim toga, mislim da bi taj pojam komentatori mogli staviti pod navodnike, "komentatori", jer ono što od njih čujete bi se jedva moglo klasificirati kao takvo. Enivej, "komentatori" kao takvi su nikakvi, sve što tokom igre kažu, izgovaraju posve monotonim i jednoličnim glasom, bez osobnosti i imalo žara i energije. Po načinu kako pričaju, generalno zvuče kao da čitaju s papira svoje rečenice prvi puta, i pritom misle "kad ću više ići doma?". Što je tek najgore, obojica, a pogotovo Wislander, kojeg inače čujete tokom utakmice samo nekoliko puta, uglavnom promrmljaju sve ono što kažu, tako da uopće ne razumijete o čemu pričaju. Čak i kada neka momčad postigne pogodak, zvuče u stilu "koga briga". Nasreću, možete u opcijama narediti glasnoću komentiranja na 0%, pa ako odlučite isprobati igru, napravite to prije početka utakmice. Da ne biste krivo shvatili, jasno mi je da je riječ o ljudima koji su morali govoriti na nematerinjem jeziku, ali za manjak neuloženog truda nema isprike. Štoviše, u igri postoji mogućnost komentiranja na engleskom, i na njemačkom. Ni na njemačkom ne zvuče puno bolje, vjerujte mi. Pitam vas, kojem idiotu je tako nešto bilo na prihvatljivoj razini, i iznad svega, tko je uopće dopustio da ovo prođe u konačnu verziju?
Još jedan faktor u čemu su developeri zasrali, su reprezentacije. Naime, neke reprezentacije su licencirane, neke ne. Hrvatska je jedna od tih koja spada u drugu kategoriju (izbornik se zove Noka Berek ). Kad sam to shvatio, postavio sam pitanje: Zašto? Ako su u originalu bili pod licencom, zašto ne i sad?
Jedna moja generalna zamjerka, isto kao i u originalu, jest, s obzirom na traljavu igrivost, potpuni manjak atmosfere i realizma. Naravno, ne mora svaka sportska igra po ralizmu biti NBA 2K11, ali mislim stvarno, zar je ovo najbolje što su mogli napraviti?
U konačnici, razočaranje. U usporedbi s jedinicom mrvicu bolje, ali još uvijek nedovoljno za prolaznu ocjenu. Držite se što dalje možete! |
|
Darth Ivan
Advanced Member
Croatia
7978 Posts
|
elva
Junior Member
![](icon_star_bronze.gif) ![](icon_star_bronze.gif)
391 Posts
Member since 22/01/2006 |
|
panzer
Advanced Member
12643 Posts
Member since 18/05/2005 |
|
Josip2000
Average Member
![](AvatarUpload/rrrr.jpg)
712 Posts
Member since 20/08/2014 |
Posted - 15/09/2014 : 14:26:13
|
U vrijeme kad izlazi i Assassin's Creed Unity izlazi i Assassin's Creed Rogue, no samo za PS3 i Xbox 360, prva AC igra u kojem igraš kao templar. Za razliku od AC Unity, ovdje se vraća borba brodovima, kao iz Black Flaga, no mjesto i vrijeme radnje je drugačije. Vrijeme je 1750-e godine, a mjesta radnje su Sjevernoamerička velika jezera i šume, apalačanska dolina, New Orleans, New York te Arktička područja, gdje će čak moći brodom i razbijati led :D |
|
Dermentor
Average Member
![](avatars/w401089928891.2365.jpg)
Croatia
689 Posts
Member since 14/06/2010 |
|
Topic ![Next Topic Next Topic](icon_go_right.gif) |
|