Author |
Topic |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Member since 03/11/2002 |
Posted - 24/01/2009 : 01:37:36
|
Pa, blizu, ali kada najomercijalniji od komercijalnih strip sajtova, Newsarama objavi makar i blog članak, to nešto znači. ;)
http://blog.newsarama.com/2009/01/22/looking-forward-to-a-new-dawn/
Nisam siguran šta, ali nešto znači. ;)
A članak je inače o novom Zorka miniju, koji će, ako se kockice poklope, imati sveCku premijeru u Lavirintovom izdanju, pa tek onda u američkom.
Pa vi vidite. ;)
|
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Member since 14/10/2008 |
Posted - 24/01/2009 : 02:09:40
|
quote: Originally posted by Djole
Pa vi vidite. ;)
Aj da i to vidimo
Svidja mi se ovaj citat: "So you can see why news of more to come is pretty exciting. In announcing the new mini, Asylum mentions Wood, Elder, Robert Crumb and “old Archie comics” as influences, and compares it to Eric Powell’s The Goon. That doesn’t sound too far off, actually: The stories in The Bomb read like a 1950’s Tank Girl stuck in a first draft of a Mike Mignola plot and rendered in a Powell-like pictures to me." :D
|
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 24/01/2009 : 12:07:39
|
Not likely, previše povećava troškove produkcije na ovako malom tiražu. |
DISCLAIMER: Mišljenja izražena u mojim postovima mišljenja su jednog forumaša, a ne izdavackih kuca sa kojima saradjujem. Ko hoce da se raspravlja u vezi njih – može, naravno, ali raspravlja se sa forumašem Djoletom, ne sa „urednikom toga-i-toga” ili „prevodiocem toga-i-toga”. Za zvanicno mišljenje u vezi nekog izdanja, dogadjaja ili licnosti možete se obratiti izdavackim kucama putem njihovih zvanicnih kanala komunikacije. Hvala. |
|
|
Man_of_Steel
Advanced Member
Serbia
3708 Posts
Member since 24/10/2007 |
Posted - 24/01/2009 : 12:16:56
|
Oho, znači izbilo se na svetsku scenu! No šalu na stranu, newsarama ne piše tek tako o nekim izdanjima, baš lepa stvar, a i prigodan text. |
Whenever You need hard center, I will be there... |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Member since 07/07/2004 |
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 13/02/2009 : 00:17:16
|
Ne spominje srpsko izdanje, riba jedna. ;) |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 13/02/2009 : 01:58:16
|
A kad ce vishe i ta Zorka? Mnogo su vam kratki ti stripovi, brzo se prochitaju. Mozhda da skupite vishe u jednu knjigu, onako kao kolekciju, to bi mogli da nazovete nekako kao recimo, poshto duzhe traje chitanje, recimo...traj, ili trajd, hm to vec zvuchi kao tried, bolje recimo...trejd? |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 13/02/2009 : 08:32:15
|
U pogrešnoj se crkvi moliš, Samuraju. ;)
Da ne govorio da bi se tek za trejd načekao da se skupi, a sveske idu čim ih Mannion crta. ;) |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
Posted - 13/02/2009 : 14:08:54
|
nadam se. dosadashnja praksa je pokazala da mentalitet domatjeg kupca ne odgovara onome standardnom americhkom odnosno da se stripovi bolje prodaju kako brojchano odmichu te sam se ja, kao provereni autoritet po pitanju izdavachke logike*, odluchio na ovakav potez.
fingrz krosd...
*"ko tje to opet kupovati?! izdavachki suicid..." - moja izjava Bernardu poshto me obavestio da tje krenuti sa edicijom Alan Ford Klasik. * "uffff... gadna kalkulacija... ajd, nadam se da tjete se barem pokriti za osnovne troshkove... mada, sumnjam..." - moja izjava Markosu(ili je bio Dado, vishe se ne setjam) nakon shto me je obavestio da tje raditi Marti Misterija gigante.
:)) |
************************************** Nash cilj je tako velik da ga ne mozemo promashiti! |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 13/02/2009 : 14:17:59
|
quote: Originally posted by BlekenDekara
nadam se. dosadashnja praksa je pokazala da mentalitet domatjeg kupca ne odgovara onome standardnom americhkom odnosno da se stripovi bolje prodaju kako brojchano odmichu te sam se ja, kao provereni autoritet po pitanju izdavachke logike*, odluchio na ovakav potez.
fingrz krosd...
*"ko tje to opet kupovati?! izdavachki suicid..." - moja izjava Bernardu poshto me obavestio da tje krenuti sa edicijom Alan Ford Klasik. * "uffff... gadna kalkulacija... ajd, nadam se da tjete se barem pokriti za osnovne troshkove... mada, sumnjam..." - moja izjava Markosu(ili je bio Dado, vishe se ne setjam) nakon shto me je obavestio da tje raditi Marti Misterija gigante.
:))
Haha!
I ja mislim da ponekad kod nas ljudi sachekaju do nekogtamo broja, i onda kako izlazi sve vishe i vishe, prelome pa pochnu da uzimaju. Mozhda bi bio problem da prvih 5 nisu in print ili prosto tako lako dostupni, ali kako nazhalost jesu... :) |
|
|
Djole
stripovi.com suradnik
Serbia
11876 Posts
Posted - 13/02/2009 : 14:37:29
|
Ako je za utehu, Zorka 1 je najbliže rasprodaji posle prve dve Karme - dakle, biće i toga, tamo negde 2018. ;)
A čudni su kupci, neki čekaju da se nagomila, pa kad vide gomilu brojeva, kažu - a, pa mnogo je sad ovo, nema šanse da sve to kupim. ;)
Mada okej, prodaja raste. U promilima (u stvari - ne; u desetinama procenata, što više govori o inicijalnoj prodaji nego o broju novih kupaca ;) ), ali raste. |
|
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts
Posted - 13/02/2009 : 14:45:18
|
Pa dobro, Lavirint postaje malo prepoznatljiviji brend medj Srba, a i dosta ljudi se generalno vraca stripovima, pa su i to faktori. A i uvodjenjem domaceg serijala ste chini mi se dobili vishe novinskih tekstova nego ikada do sada. :) |
|
|
BlekenDekara
Advanced Member
United Arab Emirates
3758 Posts
|
Le Samourai
Senior Member
2871 Posts