Author |
Topic |
manhunter
Moderator
Switzerland
25296 Posts
Member since 17/09/2004 |
Posted - 17/12/2009 : 13:25:33
|
quote: Originally posted by pravedni
Ja samo branim velikane strip umetnosti,i ne vredjam nikoga.
Zločin je spomenuti reči "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi...
Ah da, u moju odbranu, ja čitam Zagora..i ništa protiv njega nemam...ali ipak.. |
I am legion. I do not forget. I do not forgive.
|
Edited by - manhunter on 17/12/2009 13:26:06 |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Member since 03/12/2009 |
Posted - 17/12/2009 : 13:30:32
|
Zagor je bio spomenut usput...Nabrajao sam velikane poput Rejmonda,Kanifa,Fostera,Ziroa,etc...Diskusija se vodila oko toga da li su ti autori danas prevazidjeni ili ne. Ja kazem da se tradicija mora postovati! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 17/12/2009 : 13:54:30
|
Ponavljam, zgodo izokrećeš temu uvik prema Zagoru. On ovdje nije tema. Što se tiče kvalitete po bilo kojem pitanju ti je nebi pripozna ni da te ugrize za guzicu pa je pohvalno što tuđe tekstove koristiš da bi dokazao svoju stripovsku "intelektualnost".
Ako si i dalje ćorav, tvoj problem. Zašto mene petljaš dalje? Pitao sam te čime argumentiraš mišljenje/pretpostavku o odličnoj prodaji serijala PSDZ, tvoj argument je pao u vodu i priča je tu, za mene, završena. Nije moguće da te to spriječava da još žešće voliš Zagora.
Naravno i dalje sam šokiran kako jedan prosvjetni radnik i vjernik kao edukativno štivo za klince predlaže serijal o genocidu |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 17/12/2009 : 13:55:46
|
quote: Originally posted by manhunter
quote: Originally posted by pravedni koje sam verovatno procitao daleko pre tebe,sinko. Mogu umesto latinske izreke,na koje sam vrc navikao vas mladice,
A za ovo ćeš imati kod Renkyja veeeliki bonus, veruj mi!!!
Hi hi hi |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 17/12/2009 : 14:44:05
|
Ako te to veseli,mogu te zvati i Juniore!!! Ni ti nemas neki suvisli argumenat da tvrdis da se PSDZ ne bi dobro prodavale. I sta ti toliko smeta moja tvrdnja? Verovatno mrzis sve sto dolazi iz Bonelija...Ajde vrsni strucnjace,da konacno cujemo ko su tvoji strip favoriti. Do sada smo citali beskrajne tirade o tome sta ne volis,a sad bi bio red da obnarodujes sta volis!!! Primecujem da si razvio prilicnu opsesiju prema odredjenim delovima tela,pa me zabrinulo da li si imao uopste bilo kakvo seksualno vaspitanje...posto si ono kucno izgubio negde usput. Dojadilo mi je vise odgovarati na tvoja jadna pisanija i od sada te ignorisem. Hasta la vista,baby!!! |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 18/12/2009 : 08:20:14
|
Sekta,prijatelju moj,hvala na trudu oko pronalazenja "Panorama" za mene. Ne mogu ti odmah odgovoriti na mail,jer mi je trenutno blokiran "Outlook expres"...Uskoro cemo se cuti oko toga... |
|
|
tiberije
Average Member
USA
789 Posts
Member since 08/06/2007 |
Posted - 18/12/2009 : 08:51:51
|
Nego ljudi kada ce taj PSDZ vise, vidim Colt je najavio i Odabrane price i redovnu seriju a mozda i kolekcionarsko izdanje. Ja mislim da njemu kao bivsem radniku/saradniku VC treba verovati:) |
Trazim ritam u koraku, usporavim ti hod |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 18/12/2009 : 10:43:48
|
Valjda Coltu treba verovati!! Ako krene taj serijal,svaka cast ljudima iz "Veselog cetvrtka". Mada ce nekim "Strucnjacima" biti neizmerno krivo ako se to ostvari...Ideju o reprintu "Prica sa divljeg zapada" podrzavam od sveg srca!!! |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
Sekta
Average Member
Bosnia and Herzegovina
768 Posts
Member since 26/11/2009 |
Posted - 18/12/2009 : 16:03:25
|
Valjda Coltu treba verovati!! Ja lično sam zadovoljan i sa CZ 99 Ako krene taj serijal,svaka cast ljudima iz "Veselog cetvrtka". Mada ce nekim "Strucnjacima" biti neizmerno krivo ako se to ostvari...Ideju o reprintu "Prica sa divljeg zapada" podrzavam od sveg srca!!!
Reprint bih i ja sigurno kupovao. |
???? ????? ???? 100, ??? ?? ?? ?????? ??? |
Edited by - Sekta on 18/12/2009 16:04:07 |
|
|
King Warrior
stripovi.com suradnik
22313 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
cronos six
Advanced Member
Serbia
7916 Posts
Member since 09/09/2008 |
Posted - 18/12/2009 : 23:59:49
|
quote: Originally posted by King Warrior
quote: Originally posted by Bruce Springsteen
Colt je zakon, njemu treba verovati 100%
Slazem se!
kakvi 100,ja mu verujem 200% |
|
|
dsormaz1
Advanced Member
13147 Posts
Member since 28/04/2002 |
Posted - 20/12/2009 : 19:48:23
|
Valjda Coltu treba verovati!! Ako krene taj serijal,svaka cast ljudima iz "Veselog cetvrtka". Mada ce nekim "Strucnjacima" biti neizmerno krivo ako se to ostvari...Ideju o reprintu "Prica sa divljeg zapada" podrzavam od sveg srca!!!
I ja. Samo ako bi bio kvalitetan reprint, dakle kvalitetno izdanje i prijevod. Inače ne dajem ni 5 lipa za to. |
|
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
|
teller
Advanced Member
Slovenia
18862 Posts
Member since 02/06/2008 |
Posted - 21/12/2009 : 09:25:18
|
koje bi se opet lošije prodavalo od starih,provjerenih stvari. U tome grmu čuči zec...kad imaju izdavači ove dvije dileme,jasan je odgovor. Volio bi i ja nešto novo recimo.Kapetana Mikija od početka....ho...ho...ho |
CITAJTE TELLERA,... DA BI POSTALI BOLJI LJUDI! STRIP JUNAK KOJI UCI POŠTENJU I PRAVDI!
|
|
|
mars1
New Member
207 Posts
Member since 07/12/2007 |
Posted - 21/12/2009 : 10:27:38
|
PSDZ se jednostavno nece dobro prodavati i tocka. MM se lose prodaje, a kako ce tek ovo. Koliko se sjecam cak i Teks nema prodaju vecu od 1000-2000 komada. Neki izdavac ovo moze izdavati samo za svoju dusu, tu ekonomskog rezona nema. |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 23/12/2009 : 08:41:07
|
Kada se pogleda koliko je ljudi ucestvovalo u raspravi oko ovog pitanja,mislim da bi se "Price sa divljeg zapada" prodavale...Interesovanja ima!!! Jedno HC izdanje po principu jedan broj - jedna prica i sa originalnim naslovnicama (tiraz od 500-1.000 primeraka) bi se sigurno rasprodalo. Voleo bih i jezgrovite uvode sa izlaganjem osnovnih istorijskih cinjenica,kao sto je to "System comics" radio u svom izdanju Ken Parkera. To bi bio pravi izdavacki poduhvat!!! Veliki pozdrav svim ljubiteljima sage o porodici Mekdonald-Adams od Pravednog!!! P.S. Bilo bi lepo videti i kiosk izdanje!!! |
|
|
Tamariza
Starting Member
11 Posts
Member since 20/11/2009 |
Posted - 23/12/2009 : 23:29:43
|
Svaka čast na ovim informacijama o ovom serijalu.Vidi se da si pravi zaljubljenik.Ja imam neka izdanja LMS-a i ZS-e i jako sam zadovoljan.Zna li netko gdje se mogu nabaviti ta piratska izdanja i koliko bi to koštalo u kompletu?U svakom slučaju kada bi netko ponovno to izdavao ja bih bio među prvim kupcima. |
|
|
Bruce Springsteen
Advanced Member
5545 Posts
Member since 28/10/2008 |
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26818 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
osim
Senior Member
Vatican City
1686 Posts
Member since 12/11/2002 |
Posted - 24/12/2009 : 07:34:44
|
Verovatno si u pravu, ali uzmi u obzir da se PSDZ relativno lako mogu nabaviti po pristojnim cenama, kao i reprint od pre par godina. Tako da neko novo izdanje kvalitetnije od pomenutog reprinta bi bilo primamljivo uglavnom za kolekcionare, koji i inače kupuju sve što se može kupiti, kao i za one kojima je reprint nedostupan, ili baš imaju novca na bacanje, pa će da dupliraju/tripliraju seriju. Od starih Bonellijevaca, verujem da bi se mnogo bolje prodavali Tim i Dasti (nije štampan u poslednjih 30 godina, nikad objavljen u integralnom izdanju i redosledu, zaokružen serijal), ili Džudas (neobjavljivan poslednjih 30 godina, kratak serijal), pa i Kapetan Miki, a verovatno još više Traper Keri, jer objavljeni pirat je ionako bio veoma redak i nedostupan. Da dodam još i Đila, za koga važi sve kao i za Džudasa. Naravno, ne radi se o stripovima čiji je kvailitet ni približno nivou PSDZ (osim Tima i Dastija), ali to mnogo ne menja stvari.
quote: Originally posted by teller
koje bi se opet lošije prodavalo od starih,provjerenih stvari. U tome grmu čuči zec...kad imaju izdavači ove dvije dileme,jasan je odgovor. Volio bi i ja nešto novo recimo.Kapetana Mikija od početka....ho...ho...ho
|
Edited by - osim on 24/12/2009 07:36:01 |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 24/12/2009 : 09:59:51
|
"Tim i Dasti" su,takodje,dobra opcija. Uz to,serijal je prilicno kratak i u dogledno vreme bi se zavrsio...Dao bih jos jedan predlog - mogla bi izaci HC verzija mini serijala o Red Baku. To je junak koji je izlazio u prvim brojevima "Zlatne serije" (epizode "Podvig u divljini","Kobno zlato" i "Lovci na skalpove"). Stariji ljubitelji stripa se sigurno secaju ovog junaka... |
|
|
pravedni
Advanced Member
Serbia
4057 Posts
Posted - 24/12/2009 : 10:12:39
|
Odgovor kolegi "Jaki": Ja imam vise od 14.godina,Magistar sam istorije (povijesti). Serijali kao sto su "Price sa divljeg zapada","Asterix","Karl viking","Princ Valijant","Bluberi","Ridjobradi gusar",svojevremeno su me upoznali sa osnovnim istorijskim (povijesnim) cinjenicama doba u kome se odigravaju,i umnogome su doprineli da se opredelim za izucavanje istorije (povijesti). Edukativni znacaj kvalitetnih strip serijala nikada ne treba potcenjivati...Sta tek treba reci za ostvarenja Hermana,Franza i drugih autora...Serijal "Tornjevi Boa Morije" je po mom misljenju izvanredan poduhvat!!! "Historia magistra vitae est"! |
|
|
Renky
stripovi.com suradnik
Croatia
11091 Posts
Posted - 24/12/2009 : 12:43:45
|
quote: Originally posted by mars1
PSDZ se jednostavno nece dobro prodavati i tocka. MM se lose prodaje, a kako ce tek ovo. Koliko se sjecam cak i Teks nema prodaju vecu od 1000-2000 komada. Neki izdavac ovo moze izdavati samo za svoju dusu, tu ekonomskog rezona nema.
O tome ja govorim!
|
|
|
jaki
Advanced Member
Croatia
26818 Posts
Member since 13/03/2004 |
Posted - 24/12/2009 : 13:39:44
|
Odgovor kolegi "Jaki": Ja imam vise od 14.godina,Magistar sam istorije (povijesti). Serijali kao sto su "Price sa divljeg zapada","Asterix","Karl viking","Princ Valijant","Bluberi","Ridjobradi gusar",svojevremeno su me upoznali sa osnovnim istorijskim (povijesnim) cinjenicama doba u kome se odigravaju,i umnogome su doprineli da se opredelim za izucavanje istorije (povijesti). Edukativni znacaj kvalitetnih strip serijala nikada ne treba potcenjivati...Sta tek treba reci za ostvarenja Hermana,Franza i drugih autora...Serijal "Tornjevi Boa Morije" je po mom misljenju izvanredan poduhvat!!! "Historia magistra vitae est"!
Ove druge nisam ni spominja ali kud baš Princ Valianta da spomeneš kao uzora Onda sam hvala bogu sretan šta nisam povijest učio od tebe. |
Ja sam fetišist papira! |
|
|
Topic |
|