Krecemo u drugi krug izbora. Favoriti su se i te kako izdvojili po grupama u prvom krugu.
Rezultati:
PRVA GRUPA (Ocekivano su se izdvojili Donatelli i Bignotti, možda je razlika u bodovimna veca od ocekivane izmedu njih): 1. Donatelli 105 2. Bignotti 84 3. Marcello 52 4. Pepe 44 5. Gamba 8 6. Segna 7
DRUGA GRUPA (Možda najslabija grupa, ali takode i najneizvesnija, veliki minus Devescovija je svakako što je crtao samo jednu pricu, u suprotnom siguran sam da bi stvari sasvim drugacije izgledale): 1. Toriicelli 103 2. Andreucci 101 3. Devescovi 61 4. Dotti 10 5. Cassaro 5
TRECA GRUPA ( Po meni najzamimljivija grupa, jer se radi o aktuelnim i trenutno najangažovanijim crtacima Zagora, neki od njih svakako imaju dosta prostora za napredak, mislim na Vernija i Sediolija. Ocekivano najlošije je prošao po meni i najgori crtac Zagora D’Arcangelo): 1. Della Monica 105 2. Laurenti 81 3. Verni 46 4. Chiarolla 38 5. Sedioli 14 6. Pesce 6 7. D’Arcangelo 5
Kao što je receno u drugi krug idu po dvojica najbolje plasiranih iz svake grupe (ukupno šest), i ovog puta bez Ferrija, on ceka pobednika u trecem zadnjem krugu -finalnom delu.
Bodovacemo sve crtace po redeosedu: prvi 6 boda drugi 5 treci 4 cetvrti 3 peti 2 šesti 1
1. Donatelli 6 bod 2. Toricelli 5 3. Della Monica 4
4. Verni 3 5. Pepe 2 6. Sedioli 1
Ova trojica od 4-6 mesta nisu u konkurenciji, jer se nisu plasirali u drugi krug.
Nadam se da ce u nekom buducem glasanju Verni i Sedioli bolje proci, jer cinjenica je da su oni sadašnjost i buducnost Zagora, takode se svakako nadam i njihovom boljem crtežu
Edited by - Bruce Springsteen on 16/02/2009 21:38:49
1. Donatelli 6 2. Toricelli 5 3. Della Monica 4 4. Bignotti 3 5. Andreucci 2 6. Laurenti 1 Ja samo potvrdio glasanje Zagor-te-naya. Valjda on zna ko ga najbolje crta.
Donatelli - 6 Della Monica - 5 Toricelli - 4 Andreuci - 3 Laurenti - 2 Bignotti - 1 (alergican sam na njega od kada je shebao prvog Kandraxa te kraj Zimske Zmije i Teror seste planete)