Riječ je o psihološkom horroru. Gledao sam ga početkom dvijetisućitih na hrt-u, a vjerojatno snimljen koju godinu ranije. Znači ništa snimljeno nakon 2001 ne dolazi u obzir.
Glavni lik je žena/cura u dvadesetim, mislim da je imala smeđu/crnu kosu do otrpilike ispod brade. Cijela radnja je u kući prizemnici (po sjećanju me podsjeća na jednu od onih big brother kuća) u kojoj je neka jeziva prisutnost. Ne znamo što je stvarno a što je privid. Mislim da ima jedna scena gdje je netko pod tušem, a to bude druga ona. Film je na engleskom, tako da nije Ju-On, premda ima sličnu atmosferu. Koliko me pamćenje služi u filmu nema krvi, ali je jako jako tjeskoban i creepy.
Grupa pljačkaša upadne u kuću neke starice i na kraju se posvađaju i poubijaju, a ona ode vratit plijen u pliciju, no misle da je izmislila sve, pa joj bogatstvo ostane. Po sjećanju, neka akcija-komedija iz 90-ih.
Grupa pljačkaša upadne u kuću neke starice i na kraju se posvađaju i poubijaju, a ona ode vratit plijen u pliciju, no misle da je izmislila sve, pa joj bogatstvo ostane. Po sjećanju, neka akcija-komedija iz 90-ih.
Mislim, da nije Savage Messiah. A film je o mladom kiparu, umjetniku u Francuskoj (emigrant iz X?) pre i za vreme 1 sv rata. ČB film (Savage Messiah je kolor). Stil kiparjenja je ekspresionizam sa elementima kubizma, a sječam se, da dio filma kaže skulpturiranje u podrumu. A finale je kad tip ode u rat i pogine, ostavljajuči studio sa napola urađenim skulpturama....very promissing young artist.
U biti trazim naslov serije Britanska humoristicna, sa opskurnim humorom Emitirala se otprilike iza 2000. U svakoj epizodi bio je skec sa izmisljenim bendom mislim da se zvao Pate Mollee I neka 2 debela tipa pivopije koji se kao nikad nisu digli iz fotelje itd Tnx
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”
“Yesterday is but a dream, Tomorrow is only a vision. But today well lived makes every yesterday a dream of happiness, and every tomorrow a vision of hope.”
Može li mi netko preporučit filmove o prvom svjetkom ratu, odnosno filmove u kojima se prikazuje rovovski rat prvog svjetskog rata?
- The Big Parade (1925.) - All Quiet on the Western Front (1930.) - Westfront 1918 (1930.) - Paths of Glory (1957.) - Lawrence of Arabia (1962.) - Gallipoli (1981.) - The Lighthorsemen (1987.) - The Lost Battalion (2001.)
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Inače, pola serijala The Young Indiana Jones Chronicles (kasnije preimenovan u The Adventures of Young Indiana Jones) bavi se Prvim svjetskom ratom. Iako je cijeli serijal vrijedan gledanja, za ono što tražiš preporučam gledanje osme epizode po redu, naslovljene Trenches of Hell, koja nudi jedan sjajan prikaz rovovskog ratovanja.
Comics is any art you can read. -- Sean T. Collins
Nije rovovski rat, ali je zato poznata fronta kod nas na italijanskoj granici (gdje se borio i Rommel), a u pitanju je slovenski film u austrijskoj navezi ...
Može li mi netko preporučit filmove o prvom svjetkom ratu, odnosno filmove u kojima se prikazuje rovovski rat prvog svjetskog rata?
Još par naslova koji bi te mogli zanimati:
- Izgubljeni bataljun (The Lost Battalion), r. Burton L. King, 1919. - Četiri jahača apokalipse (The Four Horsemen of the Apocalypse), r. Rex Ingram, 1921. - Velika parada (The Big Parade), r. King Vidor, 1925. - Koja je cijena slave? (What Price Glory?), r. Raoul Walsh, 1926. - Krila (Wings), r. William A. Wellman, 1927. - Patrola u zoru (The Dawn Patrol), r. Howard Hawks, 1930. - Put do slave (The Road to Glory), r. Howard Hawks, 1936. - Borbena 69. (The Fighting 69th), r. William Keighley, 1940. - Narednik York (Sargeant York), r. Howard Hawks, 1941.
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti...
Dosada, Erich Ludendorf, jedan neznabožac koji je eto "slučajno" zapovjedao njemačkim armijama i operativno na zapadnome frontu imao je sasvim drugo viđenje posljedica sloma u Palestini, ali eto neuk čovjek što ćeš
Dosada, Erich Ludendorf, jedan neznabožac koji je eto "slučajno" zapovjedao njemačkim armijama i operativno na zapadnome frontu imao je sasvim drugo viđenje posljedica sloma u Palestini, ali eto neuk čovjek što ćeš