Author |
Topic  |
Tornadomaster
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2522 Posts
Member since 01/08/2009 |
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41113 Posts
Member since 17/11/2007 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Member since 24/09/2002 |
Posted - 29/04/2011 : 17:44:09
|
quote: Originally posted by PJ24MKD
U americi je bila premijera nove serije "The Killing", koja naveliko potseca na "Twin Peaks" ("Who killed Laura Palmer?" - pogledaj naslovni plakat za The Killing ;) ) , osim sto se dejstvo desava u Sietlu umesto u neki mali izoliran gradic. Odgledao sam pilot i mogu reci da ima potencijal da bude nesto dobro, iako pocetni dojam je da je ovo samo "Twin Peaks" za nove generacije i nista vise. Videcemo. AMC produkcija.
http://www.imdb.com/title/tt1637727/
p.s. interesantno je to sto je ovo kao adaptacija jedne Danske serije Forbrydelsen http://www.imdb.com/title/tt0826760/ , sto znaci da su Danci plagijarizirali Lyncha i njegov kultni serijal, a ameri su otkupili prava da adaptiraju "plagijata". Svasta! 

Ne bih se složio, Happy town je bio pravi Twin Peaks klon, ovaj danski pruža stvarnu krimi priču istraživanja običnog ubojstva i svaka epizoda opisuje jedan dan istrage. Ovo se poklopilo što je mrtva cura i ne zna se tko je ubojica. MIslim da sam pročitao da ima više takvih paralelnih serija u Danskoj koje koriste isti model. ja bih čak rekao vrlo originalno... Pohvalno za jednu nezavisnu produkcija poput Danske. Američka serija je nenametljiva, no odlična i zanimljiva, iz epizode u epizodu! Jedna od boljih meni u zadnje vrijeme... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
wesskowaz
Advanced Member

Serbia
11948 Posts
Member since 10/07/2007 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 21/07/2011 : 01:48:32
|
Carnivàle
 Upravo sam pogledao zadnju epizodu.
A što reći? Jedna od najboljih serija ikada! I ukinuta prije vremena. Ulazi među one nikad prežaljene serije kao što su Firefly i Twin Peaks.
O čemu se radi? O putujućem karnevalu punom raznovrsnih i životopisnih likova, o propovjedniku koji utječe na mase, o vječnoj borbi dobra i zla. Serija je puna mistike, uznemirujuće atmosfere, no i dobrih strana, kao obitelji, osjećaja pripadnosti.
Moglo bi se reći da malo vuče i na Twin Peaks, ne samo po toj dosta originalnoj mistici, no i glumcu koji je u par epizoda Twin Peaksa odglumio misteriozno i čak sablasno biće, a ovdje je jedan od glavnih likova, vođa karnevala, te jedan od najstabilnijih i najsimpatičnijih likova. Riječ je o Michael J. Andersonu, odličnom glumcu za kojeg sam saznao da je diplomirao u nekoliko raznolikih područja, te radio u NASA-i. Svaka mu čast.
I o čemu još da kažem nego o kraju. Budući da je serija ukinuta, kraj kao takav nije pravi kraj. Iako je glavna priča te dvije sezone na neki način završila, otvorilo se par novih važnih pitanja. I sad je pitanje, isplati li se gledati? Da, isplati se. Sam kraj nije uvijek važan, važan je put. A put ovog Carnivàlea je jedan od najboljih koje sam vidio.
Preporuka! 10/10 |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 24/07/2011 : 23:19:15
|
quote: Originally posted by Torghal
Cudno da nitko od vas nije spomenuo seriju Generation kill koja je meni osobno najbolja serija koju sam ikad gledao.Serija ima sedam epizoda u trajanju oko sat vremena i temeljena je na istinitim dogadjajima.Serija prikazuje prve trupe americke vojske koje su okupirale irak.medju njima je bio i novinar rolling stonesa koji je po tim dogadjajima napisao knjigu po kojoj je poslije snimljena serija.Serija je ultrarealna i brutalno istinita bez ikakvih holivudskih preseravanja i prikazuje koliko je rat uzasna stvar.serija je deset puta bolja i realnija nego film Narednik James.Jedan od vojnika je u seriji glumio samog sebe i rekao je da je to bilo toliko realno snimano da je na trenutke mislio da je stvarno ponovno u iraku.Inace od poznatijih glumaca u seriji glume Alexander Skarsgard(True blood) i Lee Tergesen (Oz).
Pogledao sam svih sedam epizoda i moje je mišljenje da je serija odlična. Izvrsno i realistično, sve se prikazuje onako kao je, pa smo tako svjedoci da i u U.S: Marine corps ima svakakvih luđaka i da se njima dešavaju svakakvi zajebi, tipa kad dobiju maslinaste odore umjesto bež:"Haven't anywone noticed that we are invading a fucking desert country?". Uglavnom, ako niste - skinite ovu seriju i pogledajte. biti ćete oduševljeni. PREPORUKA: Zbog autentičnog Marinskog žargona i stručnih termina serija je iznimno teška za praćenje, čak i sa prijevodom,(mislim na engleski naravno, naš prijevod nisam našao) pa preporučam ovu stranicu: http://interestingdiscussions.blogspot.com/2008/07/generation-kill-glossary.html
Tako će vam rečenice poput "Hitman Two - One Actual, be advised, we're Oscar Mike in 2 minutes" biti razumljive.
http://www.youtube.com/watch?v=NNkDipHfUCE
Inače što se tiče junaka, moj favorit je Godfather. Lik o sebi cijelo vrijeme govori u trećem licu:))
http://www.youtube.com/watch?v=ecLpOnpHaZw
U svakoj vojsci ima luđaka, poput "Captain Americe". Luđak ima čin Majora.
http://www.youtube.com/watch?v=UhGIFLWadEU
http://www.youtube.com/watch?v=r_BmRMMej3U |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
Edited by - mladjo on 24/07/2011 23:23:35 |
 |
|
tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Member since 31/10/2010 |
Posted - 04/08/2011 : 01:25:39
|
aj pomozi mi netko naći subtitlove za The Outer Limits (1995) po mogućnosti na eng, satrah se tražeći  |
"Nothing is true, everything is permitted." |
 |
|
King Warrior
stripovi.com suradnik

.jpg)
22368 Posts
Member since 10/11/2007 |
|
Mr. Bushido
stripovi.com suradnik

Croatia
12974 Posts
Member since 23/09/2005 |
|
tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 19/08/2011 : 12:45:25
|
quote: Originally posted by Windwalker
Kladim se da će biti ukinuto nakon ovih 9 epizoda.
Ha,ha, krivo bi se okladio . Falling skies, odmah su im dali i drugu sezonu, nakon samo prikazivanja par epizoda... |
“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one." |
 |
|
tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Posted - 19/08/2011 : 12:47:29
|
ovaj falling skies mi liči na mix između one invazije i jericho-a   |
Edited by - tosha on 19/08/2011 12:47:49 |
 |
|
Mord
Advanced Member

Croatia
3135 Posts
Member since 20/10/2001 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 19/08/2011 : 18:28:58
|
quote: Originally posted by tosha
ovaj falling skies mi liči na mix između one invazije i jericho-a  
Neki ga opisuju the walking dead apokalipsu, ali ne s zombijima, nego s alienima! Gledao sam prve četiri epizode i nije mi loša. |
 |
|
tosha
Average Member

Bosnia and Herzegovina
961 Posts
Posted - 20/08/2011 : 01:04:44
|
s obzirom da sam sf manijak, a nema trenutno ništa bolje gledam Falling Skies, sad mi krivo što sam stargate sg1 odgledo do kraja definitivno jedna od najboljih serija   |
 |
|
panzer
Advanced Member

12762 Posts
Member since 18/05/2005 |
Posted - 22/08/2011 : 09:53:46
|
Terra Nova (malo osveženja prije nego dođe Scottov Prometheus ):
en.wikipedia.org/wiki/Terra_Nova_(TV_series) |
Ich bin kein Mensch, ich bin kein Tier, ich bin ein Panzer-Grenadier! |
Edited by - panzer on 22/08/2011 09:57:42 |
 |
|
Paka01
stripovi.com suradnik

Croatia
11453 Posts
Member since 14/02/2009 |
Posted - 15/09/2011 : 19:19:33
|
Skinija danas svih 10 epizoda serije The Pacific. To će mi bit lektira za najesen, kad bude dosadno u Zagrebu  S obziron da mi je Band of Brothers odlična serija, od ove ne očekujen ništa manje. |
Would a new flood please finally come? A real rain and an assortment of plagues And when all is said and done, even the Devil won't care enough to spit in the mud
https://www.last.fm/user/Pakaa |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 20/09/2011 : 08:41:38
|
Zabavljam se s Smallvilleom... Šteta što sam čekao toliko dugo da počnem to gledati. Kad sam prije bacio pogled tu i tamo, onako naovlaš, i nije mi izgledala nešto zanimljivo. I mogu reći da se stvari poboljšavaju kako sezone napreduju. Kao kombinacija Heroesa i neke teen-drama serije s omiljenim strip junakom u glavnoj ulozi. Odlično što scenaristi grade svoju vlastitu mitologiju, a opet, uključuju mnogo stvari iz Supermanovog univerzuma... Sad sam na polovici treće sezone (kaće deseta, au!)
 |
Edited by - DeeCay on 20/09/2011 08:45:21 |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 20/09/2011 : 08:49:23
|
Nove serije ove jeseni, trailer su u donjem linku... Naći će se zanimljivih. Once upon a time i Grimm su neki rip-off Fablesa, Secret Circle nova teen hororka samo s vješticama, Terra Nova (konačno neki novi SF!) i The Ringer s Buffy! MIslim da ću ove pratiti. Ide i remake Charlijevih anđela, i prema traileru, uopće cure nisu zanimljive. Sorry.
ABC: Charlie’s Angels, Revenge, Suburgatory, Man Up, Last Man Standing, Pan Am, Once Upon a Time
CBS: A Gifted Man, Person of Interest, How To Be a Gentleman, Unforgettable, 2 Broke Girls
NBC: Grimm, Prime Suspect, Whitney, Free Agents, Up All Night, The Playboy Club
FOX: I Hate My Teenage Daughter, New Girl, Terra Nova
CW: Ringer, Hart of Dixie, The Secret Circle
http://thevoiceoftv.com/news-and-gossip/fall-tv-preview-2011-watch-trailers-of-all-new-shows/ |
 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
|
sawitch
Advanced Member

Serbia
41113 Posts
Member since 17/11/2007 |
Posted - 20/09/2011 : 09:41:12
|
quote: Originally posted by DeeCay
Zabavljam se s Smallvilleom... Šteta što sam čekao toliko dugo da počnem to gledati. Kad sam prije bacio pogled tu i tamo, onako naovlaš, i nije mi izgledala nešto zanimljivo. I mogu reći da se stvari poboljšavaju kako sezone napreduju. Kao kombinacija Heroesa i neke teen-drama serije s omiljenim strip junakom u glavnoj ulozi. Odlično što scenaristi grade svoju vlastitu mitologiju, a opet, uključuju mnogo stvari iz Supermanovog univerzuma... Sad sam na polovici treće sezone (kaće deseta, au!)

Ja sam se verovatno zivotno zajeb'o sto sam tolike sate zivota stracio na Smolvil... Videces posle koji je to sit... |
Patricia hic mea totus mundus est |
 |
|
mpavin
Advanced Member

Niue
7929 Posts
Member since 02/09/2005 |
|
DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts
Posted - 20/09/2011 : 11:09:02
|
quote: Originally posted by sawitch Ja sam se verovatno zivotno zajeb'o sto sam tolike sate zivota stracio na Smolvil... Videces posle koji je to sit...
Pa što si ga gledao onda ako ti ne valja? Nije pogledati 10 sezona samo tako ako ti je serija bezveze. Meni brat veli da kasnije postaje sve bolje, a imamo isti ukus, tako da idem prema tome. Isto tako, dobro se zabavljam gledajući. Pa što ti nije pasalo? TO je takav tip serije, ili ti paše ili ne. |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 20/09/2011 : 11:33:38
|
Jučer počela The Wire na HRT1. Izgleda da će ići svaki dan...Mnogi je opisuju kao najbolju kriminalističku seriju ikada. Znači, ne "jednu od najboljih" ili " među najboljima" nego najbolju. A prvenstveno ju gledam jer mi ju je preporučio jako dobar prijatelj u čiji ukus ne sumnjam. Prva epizoda je čist ok. Bumo vidli... |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Topic  |
|