Author |
Topic  |
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Member since 06/03/2010 |
Posted - 05/02/2014 : 21:08:54
|
quote: Originally posted by sinister
quote: Originally posted by mr murdoc Trenutno sam gotovo opijen sa True Detective ..i tesko mi je gledati i pratiti nesto drugo, ali naravno to cinim.
Navukao se i ja, žešče. Popizdio sam kad sam vidio da nije izašla 4. epizoda. 
Napravili pauzu jebem li ih :D Epizoda ide 9tog. I meni je odlicna, pored Banshee jedna od boljih sto se prikazuje. |
Nisi se okrenula, zato nisi videla igrale su sene.
|
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
Member since 08/03/2008 |
Posted - 08/02/2014 : 15:12:03
|
Banshee   
Ja ne znam, ta serija jednostavno rastura nenormalno. Epizoda potpuno suprotna svemu viđenome u toj seriji dosad. Mirna, tiha, mistično sanjiva, a opet fenomenalna. Gluma, kamera, scenografija, ono šuljanje u polju i još par scena kojih bi se vrhunski oscarovski filmovi posramili. |
 |
|
udarnik007
Senior Member

Croatia
1215 Posts
Member since 21/10/2013 |
Posted - 08/02/2014 : 21:13:35
|
quote: Originally posted by sretan
Pa i film je bio trash (filmska vrsta), mora onda i serija biti takva. Jel netko pogledao možda nastavke, drugi i treči?
Joj, gledao sam to davno, još kao klinac, znam da mi dvojka bila bezveze a trojka je bila donekle gledljiva. Sad baš vidim da u dvojci glumi Robert Patrick pa ću je pogledat još jednom, tek da se prisjetim, normalno, ako je negdje iskopam. |
 |
|
sretan
Average Member

593 Posts
Member since 16/11/2012 |
Posted - 09/02/2014 : 08:13:39
|
quote: Originally posted by udarnik007
Pa i film je bio trash (filmska vrsta), mora onda i serija biti takva. Jel netko pogledao možda nastavke, drugi i treči?
Joj, gledao sam to davno, još kao klinac, znam da mi dvojka bila bezveze a trojka je bila donekle gledljiva. Sad baš vidim da u dvojci glumi Robert Patrick pa ću je pogledat još jednom, tek da se prisjetim, normalno, ako je negdje iskopam.
Imaš ih prodaji, ali ovisi gdje misliš "kopati" Ima ih sigurno i na netu za pogledati ili skinuti. Fora je u tome što oni nisu trash a baš su loši filmovi. Pokušavaju biti neke akcijske drame ali im ne polazi za ruku. Naveo sam ih ovdje kao dobar primjer koliko trash može biti kvalitetan, a koliko mogu biti smeća (trash) filmovi koji nisu trash (kad se trude biti neka druga filmska vrsta). |
 |
|
lwood
Advanced Member

Colombia
47575 Posts
Member since 09/12/2005 |
Posted - 09/02/2014 : 10:39:49
|
misliš filmove? 2. i 3. dio? ja jesan. ok su mi. iako je prvi najbolji |
You stared at the abyss, you'll never rest in peace |
 |
|
sretan
Average Member

593 Posts
|
sretan
Average Member

593 Posts
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 10/02/2014 : 14:53:57
|
pogledao sam pilot SF/thriller serije THE AFTER, najnoviji uradak legandarnog Chrisa Cartera (tvorca X-Files). nema se tu puno što za reći o premijernoj epizodi i o zapletu koji je tajanstven i fino doziran, ali da je gledljiv i da mi je sjeo bolje od večine pilota novih serija, to fakat moram napomenuti...
http://www.imdb.com/title/tt3145422/ |
 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Posted - 10/02/2014 : 19:08:01
|
quote: Originally posted by kiky
pogledao sam pilot SF/thriller serije THE AFTER, najnoviji uradak legandarnog Chrisa Cartera (tvorca X-Files). nema se tu puno što za reći o premijernoj epizodi i o zapletu koji je tajanstven i fino doziran, ali da je gledljiv i da mi je sjeo bolje od večine pilota novih serija, to fakat moram napomenuti...
http://www.imdb.com/title/tt3145422/
Jel znas kad krecu ostale epizode, deluje zanimljivo? |
|
 |
|
kiky
stripovi.com suradnik

7368 Posts
Member since 17/07/2003 |
Posted - 10/02/2014 : 20:28:21
|
znam samo da je pilot pušten u optjecaj preko Amazona (???) i da se sada fanovi moraju tamo logirati i glasati u što većem broju kako bismo dobili nastavke. :) premda čitam da su dojmovi o seriji itekako pozitivni tako da nećemo dugo čekati nove epizode... |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
|
Raven84
Senior Member

Croatia
1326 Posts
Member since 29/03/2005 |
Posted - 11/02/2014 : 12:03:10
|
Gledam treću sezonu Ashes to ashes, nakon što mi je dopizdilo čekati hrt da ju prikaže. Jako dobra serija, i sad se konačno počinje raspletati što se glavnim likovima zbilja dogodilo. Strahovito mi je to zanimljivo i ne mogu dočekati da vidim kraj, ali znam da će mi biti žao kad završi. Pogotovo su mi dobre rečenice koje s vremenskim odmakom postaju duhovite, poput one kad Hunt kaže 1983. da je Nelson Mandela terorist. :-) |
Ima nešto u njemu proslijedeno od nepoznate majke i propala oca na sina. Kaljeno savješcu. Brušeno disciplinom. |
 |
|
sinister
Average Member

Bosnia and Herzegovina
699 Posts
Member since 10/04/2004 |
Posted - 11/02/2014 : 12:04:58
|
quote: Originally posted by dante
Cetvrta epizoda True Detectivea 
Slažem se apsolutno. Iz epizode u epizodu sve bolje. Zadnjih 10-tak minuta  |
Don't regret the rules I broke, when I die bury me in smoke. |
 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
Posted - 13/02/2014 : 23:05:33
|

Izvrsna trodjelna njemačka serija Naše majke, naši očevi (Unsere Mütter, unsere Väter) iz 2013. godine. Skupina prijatelja i prijateljica u Berlinu tijekom ljeta 1941. proslavlja odlazak nekih od njih na ruski front, vjerujući da će rat završiti za nekoliko mjeseci i da će svi zajedno dočekati Božić. U središtu zbivanja su braća Wilhelm i Friedhelm Winter, od kojih je Wilhelm čvrst i ozbiljan zapovjednik, pravi nacist, a Friedhelm je obični vojnik, umjetnička duša koja voli poeziju i nasilje mu je odbojno. Kad se zajedno nađu na bojištu i kad oko njih počnu ginuti njihovi suborci, Wilhalm će dodatno očvrsnuti pa i početi svojeručno ubijati ruske zarobljenike, dok će Friedhelm pokušati i zaštititi djecu ukrajinskih Židova. U međuvremenu, njihova prijateljica, darovita pjevačica Greta koja u Berlinu hoda sa zajedničkim prijateljem, Židovom Viktorom Goldsteinom, istodobno započinje vezu iz interesa s hladnim i okrutnim nacističkim časnikom, vjerujući da će tako moći pomoći drugima i zaštititi Viktora. A dvije nešto mlađe cure iz njihova društva počinju raditi kao medicinske sestre u vojnoj bolnici gdje se neočekivano susreću s raskomadanim i umirućim vojnicima. Raskošno producirano, sjajno režirano, potresno i sugestivno, s jakim dojmom autentičnosti i s konstantnim Wilhelmovim glasom u offu koji komentira događaje i svoja stanja. Ne najtoplija nego vrela preporuka!
Edit: druga epizoda ne trodjelne nego šestodjelne serije još je bolja od prve. Sjajno, izuzetno autentično, konstantno pesimistično i mučno i mizantropski do nepodnošljivosti, taman kakva i treba biti realistična ratna priča. Tijekom jeseni i početkom zime 1941. ekipa prijatelja na različitim stranama ubrzano sazrijeva, i sad već svi znaju da će sve potrajati puno duže, da se neće svi pred Božić sastati u Berlinu, slute da bi mogli izgubiti rat jer Rusima i svima drugima donose neizmjerno zlo, i da će rat u njima probuditi ono najgore. Istodono su svi samo ljudi, i gledatelj razumije i prihvaća njihove postupke, i kad zarobljene Ruse šalju kao prethodnicu kroz minsko polje, i kad izdaju kolegicu liječnicu Židovku, i kad s mukom ali stoički pristaju na prostituiranje s nacistima zbog lažnih doikumenata. Jednostavno, svi su oni dobri Nijemci i poslušni vojnici koji ni uz najbolju volju neće uspjeti sačuvati ljudskost u onoj mjeri u kojoj su je imali prije rata.
 |
Ja necu imati s kim ostati mlad ako svi ostarite, i ta ce mi mladost teško pasti... |
Edited by - Johnny Difool on 20/02/2014 23:07:16 |
 |
|
Ignus
Senior Member

1357 Posts
Member since 22/06/2009 |
|
Windwalker
Advanced Member

Croatia
4530 Posts
|
xilrion
Advanced Member

.jpg)
Croatia
3033 Posts
Member since 16/12/2010 |
|
Johnny Difool
Advanced Member

Croatia
13988 Posts
Member since 21/02/2010 |
|
Opti
stripovi.com suradnik

Vatican City
4533 Posts
Member since 06/07/2009 |
Posted - 16/02/2014 : 16:18:03
|
http://www.imdb.com/title/tt3337194/
Dakle, u ožujku kreće nova serija prema izrazito podcijenjenom i meni najdražem Tarantinovom filmu (ako se uopće može nazvati njegovim, jer nije režirao, nego napisao i glumio), From Dusk Till Dawn (Od sumraka do zore), a serija je maštovito nazvana From Dusk Till Dawn - The Series. 
Uloge su naravno u drugoj sferi od onih filmskih. Likovi su svi isti (uključujući rendžera i butigaša s početka), ali glumci su manje poznatiji, ako uopće. Režira Rodriguez. Za one kojima se ovo pitanje vrzma po umu - da, Santanico Pandemonium se pojavljuje (mada ju ne igra Hayek).
Mišljenja?
EDIT: Ništa, tek sad vidim da je već spomenuto. Ništa, onda zanemarite ovo.  |
Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübert ragungsgesetz!! |
Edited by - Opti on 16/02/2014 16:18:52 |
 |
|
sretan
Average Member

593 Posts
|
nemanja93
Senior Member

Serbia
2439 Posts
Posted - 16/02/2014 : 21:15:53
|
quote: Originally posted by Opti
http://www.imdb.com/title/tt3337194/
Dakle, u ožujku kreće nova serija prema izrazito podcijenjenom i meni najdražem Tarantinovom filmu (ako se uopće može nazvati njegovim, jer nije režirao, nego napisao i glumio), From Dusk Till Dawn (Od sumraka do zore), a serija je maštovito nazvana From Dusk Till Dawn - The Series. 
Uloge su naravno u drugoj sferi od onih filmskih. Likovi su svi isti (uključujući rendžera i butigaša s početka), ali glumci su manje poznatiji, ako uopće. Režira Rodriguez. Za one kojima se ovo pitanje vrzma po umu - da, Santanico Pandemonium se pojavljuje (mada ju ne igra Hayek).
Mišljenja?
EDIT: Ništa, tek sad vidim da je već spomenuto. Ništa, onda zanemarite ovo. 
Cekamo da krene pa da vidimo, moze biti ludo i krvavo kao prvih par sezona True blood, a mozda ispadne i obicno smece. Uglavnom videcemo uskoro |
|
 |
|
mr murdoc
Advanced Member

Switzerland
14557 Posts
Member since 02/01/2006 |
Posted - 17/02/2014 : 18:24:50
|
quote: Originally posted by dante
Cetvrta epizoda True Detectivea 
A tek peta  |
“To live is the rarest thing in the world. Most people exist, that is all.”? Oscar Wilde |
 |
|
dante
Senior Member

.jpg)
Croatia
2478 Posts
Member since 16/01/2008 |
|
vice
stripovi.com suradnik

7349 Posts
Member since 29/06/2005 |
Posted - 19/02/2014 : 16:17:06
|
True Detective me potpuno obuzela. Posebno me oduševljava stalna aluzija na weird fiction, Ligottija i Lovecrafta. Carcosa, Yellow King, Black Stars - ekstaza! Nic Pizzolatto i Cary Fukunaga - momci, svaka vam čast! A tek Matthew (Frailty i A Time to Kill su rano otkrivali njegov pravi potencijal kojeg konačno pokazuje u novijim naslovima poput Mud, Killer Joe i DBC), i Woody koji je i doša po preporuci Matthewa.
S druge strane tu je i Banshee, apsolutna rasturačina od serije i arhetip guilty pleasurea. Dok je True Detective primjer serije koja svojom kvalitetom i načinom rada podiže razinu tv produkcije na novu razinu, Banshee pametno koristi sve prihvatljive stereotipe i garantira adrenalinsku zabavu ispunjenu "Fuck Yeah" momentima. |
And like that... he's gone. |
Edited by - vice on 19/02/2014 16:17:28 |
 |
|
Topic  |
|