Author |
Topic  |
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
Posted - 10/04/2009 : 02:51:01
|
Kako uvijek pored sebe na nocnom ormaricu imam par knjiga (neka enciklopedija, nakakav atlas, nesto od beletristike itd.) i jedan strip (da imam nesto prije spavanja, bez obzira kako sam raspolozen), Gandov dar koji mi je dao u Rijeci na promociji MaFesta bas me je obradovao... Naime, do tada uopce nisam imao pojma da Gand (Zoran Zmiric) nesto pise te me je upravo ta cinjenica nagnala da njegovu knjigu "Vrijeme koje nam je pojeo Pac-Man" odmah po dolasku kuci stavim na vrh hrpe. Nemam sto lagati, bas sam bio zaintrigiran kako ce to izgledati i hocu li uspjeti proci tridesetu stranicu ili cu je zbog dosade frknuti u ropotarnicu nikad dovrsenih knjiga...
Nakon par dana, krenuo sam od prve pričice pod naslovom "Frustracija" i odmah sam odvalio! Ironija, sarkazam i jebeno britki humor koje sam pronasao unutra doveli su me da se zapitam je li to on mozda jednom nekad procitao moje misli, shvatio o cemu bih ja volio citati pa potom i napisao to?! Nevjerojatno...
Gandove recenice su opustene, bez autocenzure, izravne, prepune humora, a bogami nose i jebene poruke... Humor koji prozima cijelu knjigu je bas onakav kakvog ja volim - malo uvrnut - a razlog tome je cinenica sto se crpi iz svakodnevnih ljudskih situacija, a one mogu biti - svi to znamo - i lijepe i... pa, manje lijepe!
Na kraju, sretan sam sto nisam imao pojma da Gand pise jer sam se tako odusevio ovom knjigom da jedva cekam njegov iduci naslov za koji se nadam da ce izaci sto prije. Takodjer, nadam se da ce njegov izlet u scenaristicke vode stripa postati puno snažniji (te da nece ostati samo na onome sto je do sada uradio) jer potencijal koji naprosto prsti iz ove knjige je strava!
Ukratko, mozda mi je Pac-Man i pojeo nesto vremena, ali koga briga... Jebiga, Pac-Man je do jaja!!!
P.S. Jednom kad procitate ovu knjigu napisite ovdje na kojoj ste se stranici upitali postoji li doista Cope...
|
And I must be an acrobat to talk like this and act like that... |
Edited by - mladjo on 07/06/2010 22:57:47
|
|
Gaston
stripovi.com suradnik

Croatia
5935 Posts
Member since 30/07/2002 |
|
dcopic
stripovi.com suradnik

Croatia
6221 Posts
Member since 20/01/2005 |
|
Inferno
stripovi.com suradnik

Croatia
3752 Posts
Member since 19/01/2007 |
Posted - 10/04/2009 : 12:27:56
|
Aaaaaaaaaaa, ovoga se sićam. Davno iz "Hackera", ja mislim... Ako je knjiga ko ostale Gandove kolumne, onda je moram nabaviti pod muss. |
Mefisto je lik koji Texa spasava od kritika na pretjeranom realizmu.
|
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Member since 15/11/2002 |
Posted - 10/04/2009 : 13:49:05
|
Onih nekoliko stranica koje sam pročita, jednu priču, još dok smo bili u Rijeci me našlo... I pac-man i potrošeno vrime, no opet bi isto ponovija U stvari tija san smo prilistat Denisove ilistracije a ovako... maznit ću Dadi knjigu.    |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Member since 26/11/2001 |
Posted - 10/04/2009 : 14:25:15
|
jadan nam gand kuka kako ništa nije upazarija a jedni bi mažnjavali a drugi samo pročitali fuj sram vas bilo kakvi ste vi to kolekcionari     p.s. i nema veze što sam ja i gori pa moljakam ganda da mi pokloni, ne možete se ravnati po gorem od sebe   |
Edited by - rommel on 10/04/2009 14:26:27 |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 10/04/2009 : 15:03:59
|
Ferdmaršale ili generale, uz dužno poštovanje, glupa opaska. |
"Zlocin je spomenuti reci "velikani" i "umetnost" u kontekstu sa Zagorom, veruj mi..." - Manhunter |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 10/04/2009 : 15:39:28
|
quote: Originally posted by Renky
Ferdmaršale ili generale, uz dužno poštovanje, glupa opaska.
očito nitko nije imun na njih... smajliji su trebali reći nešto ipak  i feld je amigo ne ferd ili možda si mislio pferd    |
Edited by - rommel on 10/04/2009 15:40:11 |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 10/04/2009 : 16:04:47
|
quote: Originally posted by Gand
rommele, sad cu ja knjigu puknijet na aukcije pa da vidimo muku i junake! 
a di cu ja jadan covjek me konjovom titulira pferdmaršal ili ti ga konjovodac   |
Edited by - rommel on 10/04/2009 16:06:31 |
 |
|
Renky
stripovi.com suradnik

Croatia
11102 Posts
Posted - 10/04/2009 : 16:20:08
|
quote: Originally posted by rommel i feld je amigo ne ferd ili možda si mislio pferd   
Ne, nego moj lapsus. |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
Posted - 10/04/2009 : 16:30:49
|
quote: Originally posted by Renky
quote: Originally posted by rommel i feld je amigo ne ferd ili možda si mislio pferd   
Ne, nego moj lapsus.
renky se danas cijepio na humor pa neću više   |
 |
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
rommel
stripovi.com suradnik

.jpg)
Croatia
7436 Posts
|
tomislav.baretic
Average Member

Croatia
516 Posts
Member since 12/12/2007 |
|
Dok Lester
Advanced Member

5078 Posts
Member since 15/11/2001 |
Posted - 06/07/2009 : 22:14:01
|
evo, procitah je vrlo brzo i dojmovi su sljedeci:
sto reci, a da macan vec nije napisao u uvodniku, osim: "naravno da im svakodnevno dajem materijala da mi se smiju i uopce ne brinem zbog toga (oni koji procitaju knjigu shvatit ce o cemu pricam). ja, koji uspjesno guram dvije paralelne karijere i koji sam stvorio sretnu obitelj i krug pravih prijatelja, navodno imam odmak od stvarnosti i za vecinu ljudi koje poznajem bas i nisam normalan (ili bolje receno "in"), a ekipa koja svakodnevno visi u bircu i kladionici i koja "zna" bas sve o politici i velikom biznisu je. pih! fala, al radije bih ostao neprilagodjen".
uglavnom, kao sto i drug gaston u prvom postu slicno rece, citajuci ovu knjigu, imao sam osjecaj kao da sam sâm napisao neke njene dijelove
iako bi dobar dio ljudi nakon citanja ove knjige sigurno prokomentirao nesto u stilu "koji kurac pametuje ovaj tip?", znam da nas je dovoljno kojima ce na licu zatitrati osmijeh kad god je vidimo na polici i da cemo joj se uvijek vracati.
ako ste se barem jednom nasli u situaciji da vas pocne muciti pitanje: "cini li mi se ili je cijeli svijet u kurcu, a ja sam jedan od rijetkih normalnih?"; onda je ovo knjiga za vas
p.s. (za gastona): poslije 4-5 stranica ;-)))
|
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 25/05/2010 : 11:57:09
|
Idem ja pišat u subotu navečer u Book Caffeu i na šanku skužim Gandovog Pekmena i Blockbustera! Reko odlično! Sad ću uzet oboje, kad u meni proradi ono malo inteligencije što je ostalo nakon pol litre džeka i par pivi, pa si mislim "ak ih sad uzmem izgubit ću ih putem da jebe rak raka, ma uzet ću ih u nedjelju prije polaska".. Naravno u nedjelju ne dođoh bliže od Meteora, pa bez željenih knjiga zapičimo curik u Karlovac. Veli pajdo Joža kaje išo sa nama "uzeo sam ovu knjigu" i pokaže na Pekmena.. Reko "joj super, daj da ja to vidim malo"
Epilog je da mi je pet sati puta po staroj cesti prošlo u trenu jer sam progutao 100 strana knjige (uz neizbježne razgovore, prekide i muku u želucu :-)).. Bio sam tužan kad sam morao vratit knjigu na karaju puta, a da je nisam dovršio.. Tolko je pitka ko da eksam mrzlu karlovačku na +35 C; oštar i nemilosrdan, a opet istančan humor, neizbježna kritika modernog društva i ispraznih stereotipa, čovjek kao taoc svojih ambicija, pa do najjednostavnijih anegdota iz kvarta.. Sve to začinjeno sa gejmerskim metaforama meni osobno daje poseban štih..
Da Cope ne postoji nisam uopće skužio (a niti se trudio kužit), al dobro ja sam ipak prejednostavna osoba za tako nešto :-)
E sad ono zbog čega sam ustvari napisao ovaj post;
DI MOGU NABAVIT OBJE KNJIGE? |
 |
|
mladjo
Advanced Member

.jpg)
Croatia
20013 Posts
Member since 15/04/2007 |
Posted - 25/05/2010 : 13:14:33
|
Cope ne postoji??! Kakav spoiler!A tek sam počeo čitat. Joj Vjeko jooj  Inače i ja isto krenuh čitat. Dobro su "prebili" babu u busu...  |
COUNT ZERO INTERRUPT an interrupt of a process decrements a counter to zero
|
 |
|
Vjeko1980
Advanced Member

5651 Posts
Member since 24/08/2006 |
Posted - 25/05/2010 : 13:22:48
|
quote: Originally posted by mladjo
Cope ne postoji??! Kakav spoiler!A tek sam počeo čitat. Joj Vjeko jooj  Inače i ja isto krenuh čitat. Dobro su "prebili" babu u busu... 
Pa nisam ja to napisao! To je Gaston napisao u prvom postu i Dok isto spomenuo.. Kaj se mene tiče on postoji, jesi čuo, ON POSTOJI!!  Da odma te navuče sa šoranjem babe i sočnim skidanjem boga    |
 |
|
ned_lynx
Senior Member

2340 Posts
Member since 06/08/2005 |
Posted - 26/05/2010 : 02:01:50
|
Iz te knjige li je, priča u, čini mi se prvom broju Q stripa? Jeste?
Pa, što Vjeko lepo reče, DI MOGU NABAVIT OBJE KNJIGE? |
Piši propalo! |
 |
|
Barker
Advanced Member

Fyro Macedonia
4690 Posts
Member since 10/10/2003 |
|
|
Topic  |