forum.stripovi.com
forum.stripovi.com
Home | Profile | Register | Active Topics | Active Polls | Aukcije | Private Messages | Members | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

All Forums
 Stripovi
 Stripovi
 Markos nam se nesto ucutao...
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Previous Page | Next Page
Author Previous Topic Topic Next Topic
Page: of 1089

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 20/01/2013 : 22:05:20  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Zlix

quote:
Originally posted by brni
Ne znam sta je gore..

Nigde ne piše da moraš kupiti ova izdanja.

Uzet cu ih svakako..sto me ne prijeci da izrazim svoje misljenje..forum je javna stvar i svak ima pravo na svoje misljenje..nikoga ne vridam..naslov mi je smijesan i sta sad..to je sve sta iman reci na ovu temu..

Živia mi ingleški..

"Clark Kent je Supermanova kritika covjecanstva"

Edited by - brni on 20/01/2013 22:05:52
Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1930 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 20/01/2013 : 22:06:20  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Drugarski pozdrav!

PS: Nemam ja ništa protiv toga da li se nekom nešto ne sviđa, ni meni se štošta ne sviđa, različiti smo ljudi i to je normalno.

Ali mi ovo glupo: "čekam strip godinama da kod nas izađe, ali ga ipak neću kupiti jer mi se ne sviđa naslov"...

IG: @bricktoygrapher

Edited by - Zlix on 20/01/2013 22:08:20
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 20/01/2013 : 22:07:38  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Drugarski pozdrav!

Likewise!!

Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 20/01/2013 : 22:09:27  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Ali mi ovo glupo: "čekam strip godinama da kod nas izađe, ali ga ipak neću kupiti jer mi se ne sviđa naslov"...

Ok ovo ide nekom drugom..ja to nisam izjavia..ja sam reka da cu zanematit i naviknit se..

Go to Top of Page

Zlix
Senior Member

Serbia
1930 Posts

Member since 20/03/2006

Posted - 20/01/2013 : 22:11:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Zlix a Private Message  Reply with Quote
Izvukao si se u poslednjem trenutku.

IG: @bricktoygrapher
Go to Top of Page

brni
Advanced Member

Croatia
10434 Posts

Member since 18/06/2009

Posted - 20/01/2013 : 22:13:14  Show Profile Show Extended Profile  Send brni a Private Message  Reply with Quote
quote:

Izvukao si se u poslednjem trenutku.

Izvuka sam se ko Čudovište iz močvare..

Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 20/01/2013 : 22:19:50  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by sandyboy

Dobro, Swamp Thing smo apsolvirali, ajmo sad malo frku oko, recimo, Astronauta iz budućnosti, tamo se lik zove Gojko mada je u originalu Gilbert.

u asterixu su samo on i obelix ostali kao u originalu, svi ostali se u svim zemljama zovu svakako - npr garoviks, snupiks i u engleskoj verziji dogmatix

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 20/01/2013 : 22:26:17  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
No, nisam bio ozbiljan, sprdam se s frkom koja se digla oko ničega

To s prevođenjem osobnih imena, nadimaka i toponima je vječni kamen spoticanja i, kao što je Bushido već rekao, nezahvalna tema.

A inače, kad si već spomenuo, pošto sam kao klinac čitao Asteriksa u starim YU-izdanjima nekako mi je ostao Garoviks najdraži mada su mi i drugi prijevodi simpatični.
Go to Top of Page

mcn
Advanced Member

Croatia
6666 Posts

Member since 28/12/2002

Posted - 20/01/2013 : 23:00:44  Show Profile Show Extended Profile  Visit mcn's Homepage  Send mcn a Private Message  Reply with Quote
> tamo se lik zove Gojko mada je u originalu Gilbert.

Gildas.

mcn

Zar danas još niste bili na www.darkomacan.com ? *** Moje aukcije: http://www.stripovi.com/index.asp?page=auction-search&Action=1&Seller=mcn
Go to Top of Page

sandyboy
Average Member

628 Posts

Member since 09/09/2010

Posted - 20/01/2013 : 23:22:44  Show Profile Show Extended Profile  Send sandyboy a Private Message  Reply with Quote
Ups Da, nije mi palo na pamet da su i u engleskom izdanju možda promijenili ime. Recimo da sam pretpostavio da su ostavili isto jer Gilbert može proći pod francusko ime

Now to extract that foot from me mouth...
Go to Top of Page

ken2
stripovi.com suradnik

Croatia
8229 Posts

Member since 30/07/2002

Posted - 20/01/2013 : 23:23:32  Show Profile Show Extended Profile  Send ken2 a Private Message  Reply with Quote
quote:

No, nisam bio ozbiljan, sprdam se s frkom koja se digla oko ničega

To s prevođenjem osobnih imena, nadimaka i toponima je vječni kamen spoticanja i, kao što je Bushido već rekao, nezahvalna tema.

A inače, kad si već spomenuo, pošto sam kao klinac čitao Asteriksa u starim YU-izdanjima nekako mi je ostao Garoviks najdraži mada su mi i drugi prijevodi simpatični.

i shvatio sam da nisi bio ozbiljan

if you tolerate this, then your children will be next
Go to Top of Page

emirem
Advanced Member

10864 Posts

Member since 18/01/2010

Posted - 21/01/2013 : 00:02:32  Show Profile Show Extended Profile  Send emirem a Private Message  Reply with Quote
quote:

Dobro, Swamp Thing smo apsolvirali, ajmo sad malo frku oko, recimo, Astronauta iz budućnosti, tamo se lik zove Gojko mada je u originalu Gilbert.

Tu sam se nasmijao,susjed mi se sto stanuje iznad mene zove Gilbert, a da je ovaj dobio "prilagodjeno" ime malo ipak bezveze....

"Kompromisi u kolekcionarstvu su one stvari koje ce ti omoguciti da dozivis starost sa pozamasnom ustedjevinom!"
Go to Top of Page

Deers
Advanced Member

Croatia
9576 Posts

Member since 29/03/2004

Posted - 21/01/2013 : 13:57:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Deers a Private Message  Reply with Quote
Mogle bi uskoro najave novih Rat-Mani

"Trzaj mišica i nad prazninom sam."
Go to Top of Page

DeeCay
stripovi.com suradnik

Croatia
21661 Posts

Member since 24/09/2002

Posted - 21/01/2013 : 14:09:06  Show Profile Show Extended Profile  Send DeeCay a Private Message  Reply with Quote
btw. i film Swamp thing su prevodili kao Čudovište iz močvare... A ako je i poznat otprije u strip kao Čudovište iz močvare, mislim da tu dileme nema.

Samo zagriženi amerofili inzistiraju na neprevođenju, ali takvi sigurno imaju već američke originale i neće si morati kupovati hrvatsko izdanje. Jednostavno. U novo vrijeme koliko sam shvatio da nije uvriježeno to prevođenje imena, naziva ili termina, nego je lakše ljudima prihvatiti engleski naziv, jer su ili naviknuti na originalni naziv, ili bi on izgledao malkce bedasto ako se prevede.

“A reader lives a thousand lives before he dies; the man who never reads lives only one."
Go to Top of Page

tinton
stripovi.com suradnik

United Kingdom
19907 Posts

Member since 23/10/2011

Posted - 21/01/2013 : 15:55:05  Show Profile Show Extended Profile  Send tinton a Private Message  Reply with Quote
meni je bitno sam oda nebude o kao osveta jer nema smisla kad on napravi svoj znak

Dajte nam Banija Libre;može i mekokoricen (ali u boji obavezno)!
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/01/2013 : 11:41:09  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
Markose, ne volim da te gnjavim više pitanjima "hoće li ovo?" i "kad će ono?", ali ovo je jače od mene:
da li su u planu za ovu godinu Seuls,Epervier ili Bilo jednom u Francuskoj?
(jako puno očekujem od ovih naslova)

Markose,do neba ti hvala!!!

Edited by - anto on 25/01/2013 11:41:29
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/01/2013 : 11:52:00  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Bilo jednom... sigurno hoće, ova dva ipak dogodine, najvjerojatnije.

Trouble will find me
Go to Top of Page

kasper
Advanced Member

10927 Posts

Member since 04/11/2001

Posted - 25/01/2013 : 11:55:21  Show Profile Show Extended Profile  Send kasper a Private Message  Reply with Quote
Umesto ta dva daj nam Treci testament i Pirat Isaaca .
Go to Top of Page

Markos
Webmaster

Croatia
29713 Posts

Member since 27/08/2001

Posted - 25/01/2013 : 12:27:45  Show Profile Show Extended Profile  Visit Markos's Homepage  Send Markos a Private Message  Reply with Quote
Ići će Jerome K. Jerome Bloche 4 integrala, Jonathan 2 integrala, Povratak zemlji integral, Mladi Inkal integral, Gospođica Nedirka integral, Bilo jednom u Francuskoj integral, No Pasaran integral, Blast 2 i 3 i još par kolorki, možda i novi opskurni gradovi ako stignemo. Uglavnom, poprilično francuza.

Trouble will find me
Go to Top of Page

maddox031
Senior Member

Croatia
1941 Posts

Member since 23/09/2011

Posted - 25/01/2013 : 12:35:25  Show Profile Show Extended Profile  Visit maddox031's Homepage  Send maddox031 a Private Message  Reply with Quote
Odlicno za Jerome K. Jerome Blochea i Mladog inkala :) odlicno^^

There can be only one, me!
Go to Top of Page

Amos
Senior Member

Croatia
2896 Posts

Member since 03/01/2011

Posted - 25/01/2013 : 14:13:31  Show Profile Show Extended Profile  Send Amos a Private Message  Reply with Quote
Inkal i Blast, dobre vijesti.

Uža san gledati Inspektora Rexa, ali odusta san kad su prominili pasa.
Go to Top of Page

feka82
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
2647 Posts

Member since 03/01/2008

Posted - 25/01/2013 : 15:29:59  Show Profile Show Extended Profile  Send feka82 a Private Message  Reply with Quote
kao i povratak zemlji kao integral odlicno :)

feka
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/01/2013 : 15:45:47  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Markos

Ići će Jerome K. Jerome Bloche 4 integrala, Jonathan 2 integrala, Povratak zemlji integral, Mladi Inkal integral, Gospođica Nedirka integral, Bilo jednom u Francuskoj integral, No Pasaran integral, Blast 2 i 3 i još par kolorki, možda i novi opskurni gradovi ako stignemo. Uglavnom, poprilično francuza.

sassvim dovoljno.
naročito mi je drago za Bilo jednom ..., ali i sve ostale jedva čekam.

Go to Top of Page

Ernie Pike
Senior Member

Croatia
2988 Posts

Member since 06/03/2012

Posted - 25/01/2013 : 21:09:51  Show Profile Show Extended Profile  Send Ernie Pike a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by anto

quote:

sassvim dovoljno.

Slazem se s Antom, ovo je i vise nego dovoljno za ovu godinu.
U 2014-oj nas, nadam se, ceka jos L'Epervier, O'boys i Seuls.
Go to Top of Page

anto
Advanced Member

Serbia
21801 Posts

Member since 29/06/2008

Posted - 25/01/2013 : 22:46:34  Show Profile Show Extended Profile  Send anto a Private Message  Reply with Quote
quote:
Originally posted by Ernie Pike

quote:
Originally posted by anto

quote:

sassvim dovoljno.

Slazem se s Antom, ovo je i vise nego dovoljno za ovu godinu.
U 2014-oj nas, nadam se, ceka jos L'Epervier, O'boys i Seuls.

opet se nas dvojica poklapamo sa mišljenjem
moje stripovsko 6-to čulo mi kaže da obratim pažnju baš na ova tri naslova + Orla bez kandži

Go to Top of Page
Page: of 1089 Previous Topic Topic Next Topic  
Previous Page | Next Page
 New Topic New Poll New Poll
 Reply to Topic
Jump To:
forum.stripovi.com © 2000-2002 Snitz Communications Go To Top Of Page
This page was generated in 1.32 seconds. Snitz Forums 2000