Author |
Topic  |
anto
Advanced Member

Serbia
21814 Posts
Member since 29/06/2008 |
Posted - 17/04/2015 : 11:40:59
|
quote: Originally posted by Markos
Neće talijani i francuzi, ali hoće srbi i bosanci. Najnoviji razvoj događaja: SAF mi ne dopušta da radim reprint Spaghetti Brothersa jer ga jedan beogradski izdavač želi objaviti u šest nastavaka i da moram čekati s reprintom dok oni ne objave sve. Nemojte pitati koji izdavač, jer neći reći.
ovo i ne bi bilo tako tragično kad bi taj izdavač objavio ovih 6 knjiga u nekom pristojnom roku.
E seks će biti ako se to oduži u nedogled,što je vrlo izvesna opcija - jer,određen deo stripofila u Srbiji već ima Braću špagete,a izvestan deo će čekati Fibrin integral,jer su svi oduševljeni "debelim" Alvarom,pa isto očekuju od "debelih" Špagetija;i cenom i kvalitetom. |
Odbrojavanje: još 28 dana |
Edited by - anto on 17/04/2015 11:42:09 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Member since 27/08/2001 |
|
bubo
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1399 Posts
Member since 16/02/2008 |
Posted - 17/04/2015 : 12:12:10
|
quote: Originally posted by andi
Što još izlazi do CRŠ-a od Fibre?
Ništa.
hoće biti kakvih popusta za crš i mafest?? |
 |
|
www2
Senior Member

.jpg)
Croatia
1062 Posts
Member since 11/02/2009 |
Posted - 17/04/2015 : 12:15:23
|
SAF koči jer je vjerojatno dobio "bonus" da koči, a taj bonus je dobio od ekipa koja će izdati Špagete u Srbiji.....niš nije nejasno... |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 17/04/2015 : 12:23:38
|
quote: Originally posted by bubo
Ništa.
hoće biti kakvih popusta za crš i mafest??
Dobro, je li ikad prošao ijedan strip festival u Hrvatskoj na kojem je Fibra sudjelovala, a da nismo dali popust? |
Trouble will find me |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 17/04/2015 : 12:27:28
|
quote: Originally posted by www2
SAF koči jer je vjerojatno dobio "bonus" da koči, a taj bonus je dobio od ekipa koja će izdati Špagete u Srbiji.....niš nije nejasno...
Ne bih se upuštao u te spekulacije, niti mi je ustvari bitno što je posrijedi. Spaghetti Brothers su meni osobno jako bitan strip, to je prvo Fibrino izdanje, ja sam ga preveo cijelog i samo želim raditi reprint u trenutno najoptimalnijem obliku. |
Trouble will find me |
 |
|
thekide
stripovi.com suradnik

Serbia
1811 Posts
Member since 18/11/2013 |
Posted - 17/04/2015 : 12:29:28
|
SAF koči jer je vjerojatno dobio "bonus" da koči, a taj bonus je dobio od ekipa koja će izdati Špagete u Srbiji.....niš nije nejasno...
Ma kakav bonus, pa koji to izdavač u Srbiji ima para za bonuse. A i zašto bi plaćao kad se sve završi sa prijateljskom ucenom:
"Ako on izda reprint, ja odustajem od izdavanja, pa ti vidi šta ti se više isplati". |
 |
|
andi
Junior Member

Croatia
306 Posts
Member since 07/01/2008 |
Posted - 17/04/2015 : 12:40:20
|
Ništa.
Pa zar ne izlazi Treći zavjet do CRŠ-a?
quote: Originally posted by Markos Dobro, je li ikad prošao ijedan strip festival u Hrvatskoj na kojem je Fibra sudjelovala, a da nismo dali popust?
Naravno da nije, ali je zato prošao zadnji CRŠ bez Fibre... |
 |
|
www2
Senior Member

.jpg)
Croatia
1062 Posts
Posted - 17/04/2015 : 12:47:32
|
Ne bih se upuštao u te spekulacije, niti mi je ustvari bitno što je posrijedi. Spaghetti Brothers su meni osobno jako bitan strip, to je prvo Fibrino izdanje, ja sam ga preveo cijelog i samo želim raditi reprint u trenutno najoptimalnijem obliku.
Ma ne naravno, nije mi niti bio cilj uvlačiti te u bilo kakve rasprave. Niti bi imao ikakve koristi od toga, vjerojatno bi ti se samo dignuti tlak......nego sam samo želio popljuvati takav način poslovanja. |
The sea was angry that day, my friends - like an old man trying to send back soup in a deli. |
 |
|
www2
Senior Member

.jpg)
Croatia
1062 Posts
Posted - 17/04/2015 : 12:48:24
|
quote: Originally posted by thekide
Ma kakav bonus, pa koji to izdavač u Srbiji ima para za bonuse. A i zašto bi plaćao kad se sve završi sa prijateljskom ucenom:
"Ako on izda reprint, ja odustajem od izdavanja, pa ti vidi šta ti se više isplati".
A i ovo je naravno jedna vrlo vjerovatna varijacija na temu, slažem se |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
Posted - 17/04/2015 : 13:06:18
|
Ništa.
quote: Originally posted by Markos Dobro, je li ikad prošao ijedan strip festival u Hrvatskoj na kojem je Fibra sudjelovala, a da nismo dali popust?
Naravno da nije, ali je zato prošao zadnji CRŠ bez Fibre...
Pa Treći zavjet je najavljen. Kad pitaš "što još izlazi", onda podrazumijevam da znaš za sve što je najavljeno i pitaš ima li nešto što još nije najavljeno.
Na CRŠ-u nećemo sudjelovati sve dok su cijene štanda ovakve kakve jesu jer nam se ne isplati. |
Trouble will find me |
 |
|
www2
Senior Member

.jpg)
Croatia
1062 Posts
Posted - 17/04/2015 : 13:16:56
|
Ček, znači nema opet Fibre na crš.......nisam ovo nigdje pročitao, mislio sam da je ono prošle godine bila samo neka kratka svađa / nesuglasica.......ovo mi je sad ko prst u oko.....još štedim pare reko pa ću se nakupovati na crš-u na nekom popustu.
KATASTROFA :( :( :( |
 |
|
andi
Junior Member

Croatia
306 Posts
Posted - 17/04/2015 : 13:30:31
|
Ništa.
Naravno da nije, ali je zato prošao zadnji CRŠ bez Fibre...
Pa Treći zavjet je najavljen. Kad pitaš "što još izlazi", onda podrazumijevam da znaš za sve što je najavljeno i pitaš ima li nešto što još nije najavljeno.
Na CRŠ-u nećemo sudjelovati sve dok su cijene štanda ovakve kakve jesu jer nam se ne isplati.
Ma mislio sam što još dolazi od onog čega još nema u prodaji, ali sad kužim što si mislio. Postoji li mogućnost da se u razdoblju CRŠ-a na nekoj drugoj lokaciji mogu ostvariti promotivne kupovine Fibre kakve bi bile ponuđene da imaš tamo štand? Nešto u stilu onih kombinacija koje si imao na Interliberu. Mislim da bi to mnoge zanimalo. |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
|
andi
Junior Member

Croatia
306 Posts
Posted - 17/04/2015 : 13:48:39
|
Jedino ako do tada proradi novi fibrin sajt.
Oho, jel to ekskluziva?! Odlična vijest, navijam da se otvori do CRŠ-a!
|
 |
|
Callis
New Member

.jpg)
Croatia
110 Posts
Member since 18/10/2006 |
Posted - 17/04/2015 : 15:15:54
|
Jedino ako do tada proradi novi fibrin sajt.
Hvala Bogu, konačno! Pod time podrazumijevam da će se na tom sajtu konačno moći kupovati Fibrina izdanja izravno (da li i nešto povoljnije) od izdavača. Bravo Marko.
|
Edited by - Callis on 17/04/2015 15:32:47 |
 |
|
Markos
Webmaster

Croatia
29717 Posts
|
Callis
New Member

.jpg)
Croatia
110 Posts
Member since 18/10/2006 |
|
vešmašina
Average Member

600 Posts
Member since 12/10/2013 |
Posted - 17/04/2015 : 16:35:36
|
markos, nama laicima ako možeš odgovoriti; zar ne postoji pravo prvenstva određene izdavačke kuće oko reprinta određenog stripa u odnosu na druge potencijalne izdavače s obzirom na raniji uspjeh izdanja te već uspostavljene poslovne odnose?
također s obzirom da strip izdaje izdavač van hrvatske, bez obzira što u našim slučajevima između zemalja ex-yu nema jezičnih barijera, ne bi li trebao s poslovnog aspekta biti jednaki tretman zemalja da npr. brotherse žele izdati finci; kaj bi po toj logici reprint trebao biti na pauzi u hrvatskoj radi finskog izdanja?
i na kraju, gledajući iz perspektive davatelja prava na tiskanje na inozemnom tržištu, zar i njima ne bi bio interes da se strip reprinta/izda u dvije "različite" zemlje u dva različita formata uz činjenicu da postoji velika šansa da i na jednom i drugom tržištu gledajući uspjeh tvog izdanja da se ponovi ogroman interes čime dolazi i veća mogućnost svim zainteresiranim stranama za uspjeh?
fala unaprijed na odgovoru |
Edited by - vešmašina on 17/04/2015 16:37:39 |
 |
|
jaki
Advanced Member

Croatia
27660 Posts
Member since 13/03/2004 |
|
going going
Advanced Member

Serbia
12286 Posts
Member since 24/04/2012 |
Posted - 17/04/2015 : 17:15:26
|
Bas glupo ovo za Spaghetti integral. Nek izdaje srpski izdavac ako oce, ali to ne bi trebalo da koci izdavanje Fibrinog reprinta. Oba izdanja ce biti iz razlicitih drzava i na razlicitim trzistima, pa ne vidim razlog zasto SAF izvoljeva. |
 |
|
supermark
stripovi.com suradnik

(1).jpg)
Croatia
29661 Posts
Member since 06/02/2007 |
|
feniks
Senior Member

1926 Posts
Member since 08/05/2004 |
|
cerichus
Senior Member

Bosnia and Herzegovina
1693 Posts
Member since 01/02/2007 |
Posted - 17/04/2015 : 19:26:14
|
Ovo je odlicna vijest da ce se moci narucivati direktno sa sajta. Jos kad bi Hrvatske poste snizile cijene usluga za slanje u inostranstvo. |
Elvis has just left the building! |
 |
|
gombi
New Member

.jpg)
Slovenia
234 Posts
Member since 27/07/2010 |
|
Topic  |
|